Subotari sve znaju, zato pitajte njih

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To ne vrijedi za Boga. Bog svjedoči sam za sebe, i jamči da njegovu Crkvu ni vrata paklena neće nadvladati.

Ali i da će ući lažni učitelji i da će izvrnuti nauku. Da bi ti sada znao je li tvoja crkva zasnovana na tim lažnim ulčiteljima koji sebe proglasiše crkvom ili na istini, moraš imati svedoka nepromenjivog..a to je apostolski nauk. Ni jedna crkva ne može biti svedok sama od sebe..Pismo je svedok.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti je mrziš, jer mrziš Krista mrziš Kristovu Majku, ali tvoja mržnja ne može promijeniti činjenice. Kristova crkva je stup i uporište istine.

Ne, ne mrzi on Crkvu.

Mrzi Krista.

Mrzi Ga jer je Krist sve ono čega se on boji.

Krista je nemoguće uslovljavati. Krist ni pet para ne daje za shabate i zakon (kako i bi kada je On izvor i gospodar i jednog i drugog), Krist se opire ljudskoj logici i mudrovanju.

I možda najvažnije, Kristu su draži grešnici nego li oni po ljudskim merilima pravednici.

Ako ti ovo ne vjeruješ, onda je za tebe Isus lažov.

Pa naravno da je za njega i one slične njemu Isus lažov.

Mere merama ljudskim, te kada mereno ne odgovara merama ljudskim, onda je ono za takve merače lažno.

Ali, Bog sam za sebe reče: "Moje misli nisu vaše misli, niti su moji putevi vaši putevi",

Ako ovo primjeniš na adventizam, onda je adventizam obična glupost i niš' koristi. Nema svjedoka, osim najamnika (Muž, Bates, ovaj i onaj..

I te kako si u pravu.

Illi što bi rekao moj profesor filozofije, parafrazirajući Sveto Pismo: "Mereni merama kojima merimo druge, nađosmo se laki".... ili da budem plastičniji, primeni li se na nas logika koju na drugima primenjujemo, argumentacija nam propada - nismo je ni imali.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako nije kad si i ti sam to potvrdio?

U Jerusalimu je bila nazarenska zajednica. Oni su imali sasvim druge običaje od tvoje zajednice. Pošto insistiraš na Crkvi o kojoj govori Pavle, ta crkva je ona u Jerusalimu.

Da, a Crkva je stup i uporište istine, piše baš u tom Pismu.

Crkva koja je apostolskog nasleđa, ne ona koja je ostavila apostolsko nasleđe. A gde je apsotolsko nasleđe? U Pismu. Dakle..Pismo je svedok. Ti sam za sebe tvrdiš da si ispravan. Ja te moram proveriti Pismom...ah..apostoli ne poštuju svece recimo...provera izvršena..ti nisi na apsotolskom nauku.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Govorim o apostolskoj Crkvi koja je vjerovala da su i Krist i Duh Sveti Bog.

A on će na to kako to nije tačno, i da su apostoli verovali drugačije.... i da je taj svoj (nije njegov nego Baptista i Adventista) zaključak ima "potvrde" u Pismima.

Cirkularna logika, tako omiljeno oduđe sektaša....

Upravo je to i jedan od razloga zašto su mi na ignore.

Svakom iole mislećem čoveku mozak prokuvava od takve "logike" i takvog vođenja rasprava.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Govorim o apostolskoj Crkvi koja je vjerovala da su i Otac i Krist i Duh Sveti Bog.
A ja govorim o onoj koja nije imala običaja koji sada postoje. I da ta crkva nigde nema izraz Bog Sin. Upravo o toj govorim. Vidiš, ti veruješ nešto drugo, provera činjenica je pokazala da tvoja zajednica ne govori ono što je učila apostolski.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Govorim o apostolskoj Crkvi koja je vjerovala da su i Otac i Krist i Duh Sveti Bog.

A ja govorim o onoj koja nije imala običaja koji sada postoje. I da ta crkva nigde nema izraz Bog Sin. Upravo o toj govorim. Vidiš, ti veruješ nešto drugo, provera činjenica je pokazala da tvoja zajednica ne govori ono što je učila apostolski.

Vidi što si sam morao priznati:

Božanstvo Oca, Sina i Duha Svetoga naučava Stari i Novi Zavet :).

Natrag