Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Ima svjedoka. Evo svjedoka:
1 Tim 3,15: a okasnim li, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je Crkva Boga živoga, stup i uporište istine.
Tome se može nadodati i ono iz Djela apostolskih:
"Savle, Savle, zašto me progoniš...? A sv. Pavao nije poznavao Isusa, samo je progonio Crkvu.
"Duh Sveti i mi odlučismo..." dakle, Duh Sveti i Crkva.
Jer ako je crkva samu sebe proglasila za autoritet za ono što tvrdi ispravim verom, gde je svedok? Nema ga. Da bi se potvrdila ta ispravnost mora biti svedoka. Ako crkva sama po sebi autoritet, onda joj svedok ne treba. A ako nema svedoka, svedočanstvo je lažno.
Ako ovo primjeniš na adventizam, onda je adventizam obična glupost i niš' koristi. Nema svjedoka, osim najamnika (Muž, Bates, ovaj i onaj...) Ali evo, napravit ćemo izuzetak pa ćemo "na lijepe oči i kristalne zube "povjerovati Ellen White kako je adventizam jedina ispravna vjera. Ma ne samo ispravna, to je kruna Božjeg djelovanja. Nakon adventista, Bog je tek mogao odahnuti-u subotu, naravno.
Jovane, ono što je Bog dao svojoj Crkvi-nitko više dobiti neće, jer Božji dari su neopozivi.
I nije Crkva imala samo svjedoke, nego i svjedoke mučenike. Nisi umirali za tamo "nekog Isusa koji je umro, a Pavao tvrdi da je živ.." nego su bili osvjedočeni u Duhu.
I upravo ta "krv mučenika bila je sjeme novih kršćana."
Da nije tako bilo, Crkva bi se odavno raspala i nestala. A evo nas, još uvijek stojimo na Stijeni i mašemo ti, hoću reći, ja te pozdravljam.