Subotari sve znaju, zato pitajte njih

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ima svjedoka. Evo svjedoka:

1 Tim 3,15: a okasnim li, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je Crkva Boga živoga, stup i uporište istine.

Tome se može nadodati i ono iz Djela apostolskih:

"Savle, Savle, zašto me progoniš...? A sv. Pavao nije poznavao Isusa, samo je progonio Crkvu.

"Duh Sveti i mi odlučismo..." dakle, Duh Sveti i Crkva.

Jer ako je crkva samu sebe proglasila za autoritet za ono što tvrdi ispravim verom, gde je svedok? Nema ga. Da bi se potvrdila ta ispravnost mora biti svedoka. Ako crkva sama po sebi autoritet, onda joj svedok ne treba. A ako nema svedoka, svedočanstvo je lažno.

Ako ovo primjeniš na adventizam, onda je adventizam obična glupost i niš' koristi. Nema svjedoka, osim najamnika (Muž, Bates, ovaj i onaj...) Ali evo, napravit ćemo izuzetak pa ćemo "na lijepe oči i kristalne zube "povjerovati Ellen White kako je adventizam jedina ispravna vjera. Ma ne samo ispravna, to je kruna Božjeg djelovanja. Nakon adventista, Bog je tek mogao odahnuti-u subotu, naravno.

Jovane, ono što je Bog dao svojoj Crkvi-nitko više dobiti neće, jer Božji dari su neopozivi.

I nije Crkva imala samo svjedoke, nego i svjedoke mučenike. Nisi umirali za tamo "nekog Isusa koji je umro, a Pavao tvrdi da je živ.." nego su bili osvjedočeni u Duhu.
I upravo ta "krv mučenika bila je sjeme novih kršćana."
Da nije tako bilo, Crkva bi se odavno raspala i nestala. A evo nas, još uvijek stojimo na Stijeni i mašemo ti, hoću reći, ja te pozdravljam.:give_r:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ima svjedoka. Evo svjedoka:

1 Tim 3,15: a okasnim li, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je Crkva Boga živoga, stup i uporište istine.

Svedok mora biti neko. Bez svedoka nije tvrđa i uporište istine. Svedok su apsotoli i njihova nauka u to vreme. A nama je svediok šta? Opet nauka apoastola upisana u Bibliji. Bez tog svedoka ni jedan zajednica ne može da kaže da je stub i tvrđava..ako nema tu potvrdu.

Jer Timotije je bio sa Pavlom i video je njegova učenja i uživo i pisano(poslanice). I nama ako nema tog svedioka apostolskog, koji potvrđuje da je naša nauka ispravna, ne može biti tvrđa.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I nije Crkva imala samo svjedoke, nego i svjedoke mučenike.

Nisu muke ono što potvrđuje nečiju istinitost. Već živa reč. Reč Božija, u kojoj se nalazi apostolski nauk. To je merilo istine za svaku zajednicu i svaka se mora ravnati po tome.

Da nije tako bilo, Crkva bi se odavno raspala i nestala. A evo nas, još uvijek stojimo na Stijeni i mašemo ti, hoću reći, ja te pozdravljam.

I ja tebe pozdravljam, sa tvrđave istien a to je Reč Božija. :give_r:.

Ona je svedok verni i sve trebamo proveravati prema njoj. AKO SE SLAŽE SA NAUKOM APOSTOLA I NE PROTIVUREČI, ONDA JE TO ZAISTA PRAVA NAUKA.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svedok mora biti neko. Bez svedoka nije tvrđa i uporište istine. Svedok su apsotoli i njihova nauka u to vreme. A nama je svediok šta? Opet nauka apoastola upisana u Bibliji. Bez tog svedoka ni jedan zajednica ne može da kaže da je stub i tvrđava..ako nema tu potvrdu.

Jer Timotije je bio sa Pavlom i video je njegova učenja i uživo i pisano(poslanice). I nama ako nema tog svedioka apostolskog, koji potvrđuje da je naša nauka ispravna, ne može biti tvrđa.

Ja sam siguran da ni sam ti ne razumiješ što si ovdje napisao :), pa ne zamjeri što ću te priupitati. Je li ovo hoćeš reći da ne priznaš svetog Pavla za svjedoka!?!?!?!? :ludd/::bfghb:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Apostolskia nauka je svedok. A nju imamo u Pismu. Dakle ni jedna verska zajednica ne može reći..ja sam svedok sam po sebi da je nauka moja ispravna..već mora biti proverena apostolskim naukom.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Na sudu, ne može niko svedočiti sam za sebe. Moraju postojati svedoci koji potvrđuju ili opovrgavaju nešto. Tako je i sa bilo kojom verskom grpacijom. Ne može ona reći..ja imam istinu jer ja to tako tvrdim. To je neozbiljno. Istina mora imati svedoka koji potvrđuje istinitost. Svedok je "Reč Božija"...Otkrivenje 11(I dade mi se trska kao palica govoreće: ustani i izmeri crkvu Božiju i oltar, i one šte se klanjaju u njoj")

Dakle, provera sa dva svedoka...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Apostolskia nauka je svedok.

A apostolska nauka kaže: Crkva je stup i uporište istine. (1 Tim 3,15)

A nju imamo u Pismu.

Tako je. A u Pismu piše (ne volim te više) :)

Dakle ni jedna verska zajednica ne može reći..ja sam svedok sam po sebi da je nauka moja ispravna..već mora biti proverena apostolskim naukom.

Može ona kojoj je Krist glava. Ti je mrziš, jer mrziš Krista mrziš Kristovu Majku, ali tvoja mržnja ne može promijeniti činjenice. Kristova crkva je stup i uporište istine.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A apostolska nauka kaže: Crkva je stup i uporište istine. (1 Tim 3,15)

Koja crkva? Ona u Jerusalimu..kontekst..kontekst..

Ona je imala apostole i zato je bila stup istine. Ali nakon apostola, ostaje kao stup istine njihova nauka. A zato se meri trskom svaka Crkva-Otkrivenje 11,1-"I dade mi se trska kao palica govoreće: ustani i izmeri crkvu Božiju i oltar, i one šte se klanjaju u njoj".

Pavle i govori da će nakon apostola ući lažne nauke. I oni što šire lažne nauke će misliti da su upravu i da se baš na njih odnose reči da su oni stupi istine. Ali Pavle kaže da samo ostanak na apsotolskom nauku može biti ispravno. Zato je apostolska nauka mera verednisti i istinitosti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Na sudu, ne može niko svedočiti sam za sebe.

To ne vrijedi za Boga. Bog svjedoči sam za sebe, i jamči da njegovu Crkvu ni vrata paklena neće nadvladati. Ako ti ovo ne vjeruješ, onda je za tebe Isus lažov. A da je Isus u pravu, iako mi to vjerujemo, imamo i dokaze. Na primjer, Crkvu su napadale horde predvođene "proročicom" alkoholičarkom, Crkvi ni pera nisu odbili. Vidjesmo danas i jučer da su Crkvu napadale divljačke horde "prosvijetljenih protestanata", a Crkva još jača postade. Tebe divljaka koji također nasrćeš na Kristovu Crkvu ne bih smatrao ozbiljnim napadačem.

Natrag