Eto to je to. Upravo, to je taj duh..Biblija ništa ne vredi ni tebi ni njemu. Jer tebi vrednost Bibliji daje neki posrednik(crkva) ali samu Bibliju ne smatraš autoriotetom.
1.
Crkva je stup i uporište istine, kaže sveti apostol. Crkva je
Roditeljica Biblije, Čuvarica Biblije i slijedom toga
Tumačiteljica Biblije. Prema tome, kada ti meni sugeriraš
- Ne slušaj što ti Crkva govori, točno je ovo što ti ja nudim - razotkrivaš se kao
najveći luđak.
2. Da, ja
samu Bibliju ne smatram autoritetom. Kako bih knjigu mogao smatrati autoritetom!? Autoritet je Sveti Duh, a on sigurno nije s tobom, niti sa divljacima koje ti veličaš. Vidi divljaka koji je tvoj bog:
Što je to o čemu nam Biblija govori? - silovanje, okrutnost i ubojstvo. Čemu nas uči Novi Zavjet? - vjerovati da je Svemogući počinio razvrat sa ženom koja je zaručena, a vjerovanje u ovaj razvrat prihvatiti kao vjeru. (Thomas Paine, Doba razuma)
Tako je ni Pejn ne smatra autoritetom.
Isto k'o i ti. Ne smatraš ni ti Bibliju autoritetom, nego autoritetom smatraš sebe. Evo ti najbolji primjer.
Do prije pola godine si priznavao da je Isus Bog,
pozivajući se na Bibliju.
Sada tvrdiš da je Isus običan čovjek, po boštvu jednak sotoni,
pozivajući se na Bibliju.
Je li se u međuvremenu
promijenilo ono što u Bibliji piše o Isusu?
Nije. To onda znači da
Biblija i ono što piše u Bibliji nije uzrok promjeni tvoga stava. A to onda znači
da si ti sebe postavio iznad Biblije. Dakle, ni tebi Biblija nije autoritet, ti si
sam sebe postavio na "prijestolje autoriteta". A ovo rade samo divljaci i luđaci, prema tome ti si jednak Paine-u. A evo ti i konkretan dokaz
da si ti jednak Paine-u:
1. Thomas Paine: Svemogući (Jahve) je spolno općio s Isusovom Majkom Marijom.
2. Jovan Prezviter: Isus i sotona su jednaki po boštvu.
Prosvetiteljstvo proisteklo od Biblije kroz protestantizam Bibliju stavlja kao autoritet.
Prosvjetiteljstvo se nikada nije ni dogodilo. Nego je bilo divljaštvo a prosvjetiteljstvom su ga nazvali upravo ti divljaci. Jedino si u pravu da je za to divljaštvo kriv Protestantizam.