Subotari sve znaju, zato pitajte njih

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne slobode čovjeka. Nego čini protestantsko-prosvjetiteljske su divljaštva. Ja sam ti pokazao, ali evo još jednom da svi drugi vide kakvi ste divljaci.

Veza između Thomasa Jeffersona i religije bila je pomalo komplicirana. Iako je on bio zainteresiran za teologiju, moralnost, religijsko učenje i religijske slobode (ipak je on bio dio prosvjetiteljskog pokreta), zbog odbojnosti prema ortodoksnom kršćanstvu optužen je za promicanje ateizma.

1820. godine, Jefferson je napravio djelo The Life and Morals of Jesus of Nazareth koje je imalo 84 stranice. On je detaljno pročitao Novi zavjet i usporedio njegove prijevode na grčkom, latinskom, francuskom i prijevod engleskog kralja Jamesa prije nego što ih je isjekao nožem za pisma i s još nekoliko oštrih predmeta.

Ručno je izrezao i zalijepo novu knjigu
koja je na jednoj strani sadržavala prijevode na grčkom i latinskom, a na drugoj na francuskom i engleskom. Jefferson se na taj način riješio svakog viška, poredao je događaje kronološki i uredio čuda koja se spominju u njoj.
---------------------
Pogledajte divljaka koji je sebi uzeo za pravo, najprije proglasiti što u Novom zavjetu je istina a što laž, a nakon toga nožem rezati dijelove Novog zavjeta i složiti svoj vlastiti "kanon". Zaista, divljak nad divljacima. Ali Jovan Prezviter baš ovakve voli i veliča - protestant, prosvjetitelj, "Deklaraš" i tvorac Biblije po vlastitoj volji.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi se izjasnio za Deklaraciju...jasno je da nisi za prava čoveka i građanina. I da je samim tim to tebi divljaštvo. Divota, prava čoveka i građanina su mu divljaštvo. Hah...

Ti nisi za prava čovjeka, jer si protiv Kristove deklaracije o pravima čovjeka - stare 2000 godina, a prihvatio si Deklaraciju protestantsko prosvjetiteljskih divljaka.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti nisi za prava čovjeka, jer si protiv Kristove deklaracije o pravima čovjeka - stare 2000 godina, a prihvatio si Deklaraciju protestantsko prosvjetiteljskih divljaka.
"a prihvatio si Deklaraciju prosvjeteteljskih divljaka" aha...sam si se otkrio. A ti onda je nisi prihvatio. Hvala na odgovoru.

Jasno je da si žestok protivnik Deklaracije. Ovde je odgovoreno na ono pitanje tamo.

Znači po tebi, divljaštvo je kada se čoveku daje pravo i sloboda izbora.

Divota. Verovatno je tiranija i nesloboda za tebe vrhunsko dobro.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jasno je da si žestok protivnik Deklaracije. Ovde je odgovoreno na ono pitanje tamo.

Deklaracija je tebi Bog, meni nije. :mig:

Što kažu, tko sam ja? Pitao je Isus svoje učenike.

Židovi: Iv 10,33: Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš."

Kuran: Меѕіh, ѕіn Меrјеmіn, ѕаmо је роѕlаnіk – і рrіје nјеgа ѕu dоlаzіlі і оdlаzіlі роѕlаnісі – а mајkа nјеgоvа је uvіјеk іѕtіnu gоvоrіlа; і оbоје ѕu hrаnu јеlі. Роglеdај kаkо Мі іznоѕіmо јаѕnе dоkаzе, і роglеdај, zаtіm, nјіh kаkо ѕе оdmеću.

Masoni: Isus Krist je samo čovjek i u rangu je religioznih propovjedika kao što su Buda, Muhamed, Zaratustra, ....

Thomas Paine - "protestantski prosvjetitelj": Po rođenju i po vjeroispovijedi bio je Židov [Isus] i bio je Božji sin na isti način kao i svaka druga osoba, jer je Stvoritelj Otac Sviju.

Jovan Prezviter je napisao(la):
Pismo veli da je Isus samo Čovek.
Ponavljam - kad se očituješ o ovome možemo nastaviti diskusiju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jasno je da si protivnik Deklaracije o pravima čoveka i građanina. Ne moraš se sam toliko razotkrivati.

Protivnik demokratije. Zato si plakao kada su u Zagrebu pobedili liberalni predstavnici a žališ za porazom desničara HDZ-a. To si ti..tvoj um je priotivnik demokratije i slobode.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A razum je protivnik tvoga uma.

Pravi razum je protivnik svega u šta on "veruje".... zato ga se i boji.

Uostalom, zamislimo samo kakve veze s razumom mogu imati Millerova laganja, Batesovo lovljenje mladih "proročica", Ellenina laprdanja? Kakve veze s razumom mogu imati teologije i ideologije, jer vjerama se to nazvati ne može, koje Svemogućeg Boga racionalizuju i čovekovom umu, svom umu prilagođavaju?

Biće od koga i iz Koga sve proizilazi i bez Koga ništa ne postoji se po ovim "pametnjakovićima odmara, nespossobno je da stupi u interakciju s svojim stvorenjem, i NE MOŽE AKO POŽELI DA POSTANE ČOVJEKOM!? NE MOŽE DA PO VOLJI I ŽELJI MENJA SVE??!

Eto to nam je "Bog" kakvog Jovan i društvo mu, svima ostalima nude.

I to s razumom ima veze?!

Upravo zato takve "teologije" i rađaju Ateizam.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Razum je po tebi nesloboda i tiranija, feudalizma. A slobodu si izjednačio sa divljaštvo, jer po tvojim kriterijumima svako ko slobodno misli(ne strogo usmeren po obrascu koji zastupaš) jeste divljak.

Natrag