Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
apostol pavle je upravo imao teških problema sa zakonicima i njihovim nepoznavanjem zakona u Hristu.u kor.2.3 jasno bez ikake namisli ljudske da je dekalog istekao u Hristu da je prestao sa svojom namisli i da je to sada u Hristu dovedeno do savršenstva i vodi u poznavanje pune slave. niko ne treba da nameće zakona drugima a niti ja namećem da vi ne držite zakona. držite ga ,ali ako njime ne spoznate suštinu spašenja pedesetnicu onda će vam to malo korisiti na dan suda. savle je držao perfekt zakon pre obraćenja,nikodem isto sinedrion takođe sa kajafom i zašto ne uđoše u nebvo? odbacivanjem pedesetnice nema neba. odmor večni dolazi samo preko pedesetnice.@mrsavkić
brate mili u onom momentu kada shvatiš da je Božji Zakon i dalje na snazi
i da poštivanjem Zakona gradiš Kristov karakter, pomiruješ se sa Bogom
u tom trenutku prestaješ biti propovjednik savkičevog Evanđelja
i postaješ propovjednik Kristovog Evanđelja
vidim da si tvrd u svojim naporima, i podsječaš me na Apostola Pavla,
on se preobratio kada je primio svjedočanstvo
hočeš li ti prepoznati svjedočanstvo Krista gdje ti govori
buduči da dosada nisi
vidiš dragi laodikeja,pedesetnica je iznad svega sam si rekao. sada duh Božji jedini može da svedoči što nam je činiti dalje.sveti Duh svedoči upravo da ti možeš držati adventnu subotu bez problema a ja nisam u toj obavezi jer subota je istekla u Hristu,on je doneo nam večni pokoj na pedesetnici. ja sam svestan da ti imaš namisao da je meni pedesetnica dobra za večnost ali misliš da sam u nedostatku oko subote.i ja to razumem sve vreme. no to je samo stvar toga da ti to nemaš otkriveno oko večnog pokoja. subota je bila tip ,kao i pasha i pedesetnica,i praznik sjenica.sad ti si primio to kroz učenje žene koja nije bila pozvana da to uči,a potom nije ni razumela istinu. međutim apisano je da će telesni,tj. oni pod zakonom,stalno biti u gonjenju onih duhovnih,i ja nemam ipak problem sa tobom ovde,to je tako napisano. ja sam te ovde razumeo i oko tih vizija. mogu samo da ti dajem uvek savet da to ne primaš srcu tako olako to sa rođenjem baka deka,službe elen vajt i datuma matematike,to nije to ipak. ako bi to mogao razumeti,da to ovde neki ne koriste protiv tebe.Nije problem da li cu ja drzanjem zakona spoznati pedesetnicu, jer tako se pedesetnica ne ostvaruje niti je je ja tako dobijam - drzanjem zakona, vec da li ces ti spoznati sta je rod pedesetnice, jer rod pedesetnice je upravo savrsenstvo u poslusnosti.
Ti dakle tvrdis da ja nemam pedesetnicu jer drzim zapovesti, a ja upravo tvrdim suprotno, da ti nemas pedesetnicu jer ona u tebi nije proizvela rod poslusnosti zapovestima.
Jer covek ne drzi zapovesti da bi dobio pedesetnicu, vec zato sto je dobio, i ona je u njemu proizvela rod poslusnosti.
KO JE U HRISTU I POZNAJE HRISTA ON DRZI ZAPOVESTI:
"Дечице моја! Ово вам пишем да не грешите; и ако ко сагреши, имамо заступника код Оца, Исуса Христа праведника,
И Он очишћа грехе наше, и не само наше него и свега света.
И по том разумемо да Га познасмо, ако заповести Његове држимо.
Који говори: Познајем Га, а заповести Његове не држи, лажа је, и у њему истине нема;
А који држи реч Његову, у њему је заиста љубав Божија савршена; по том познајемо да смо у Њему
Који говори да у Њему стоји, и тај треба тако да ходи као што је Он ходио" ( 1 Jovanova 2. 1 - 6 )
ne znam kako donosiš taj dar proroštva,ako ga podržavaš laodikeja onim argumentima o godinama rođenja bake,deke onda mislim da bi to trebao odbaciti čim pre. o ostalim proroštvima mogu da rasuđujem kad ih izneseš. ovde sam ti rekao da u svetima koji su ovde gde sam i sam u služenju Bogu ima sluga Božji sa darom proroštva i često sam izazivao već adventiste da javno dođu na molitvu i dao sam svedočenje kako je proroštvo došlo. prepoznali su sebe jer je otkriveno bilo i njihovo srce i nauka osim toga.tebi sam predložio da se pomoliko paako Bog hoće da progoviri o tome što donosiš. nisi ništa odgovorio. jedan adventista je tvrdio da ima dar. rekao sam mu slobodno neka moli za mene. doneo je nešto iz srca,kako je i rekao. kazao sam da naći mesto u Pismu nije proroštvo. i onda je došlo proroštvo za njega i viđen je jasno u tome ,i onda je imao priliku da to čuje kako ztvuči. ne baš prijatno. tako ljudi se igraju sa darovoima često.Prijatelju, pedesetnica u tebi mora da rodi rod poslusnosti, to nema veze ni sa Ellen White ni sa bilo kojom crkvom ni ideologijom, to je ono sto Duh cini u coveku.
Da bi usao u vecni pokoj, ti moras roditi rod poslusnosti zapovestima - ne samo Suboti vec i svim drugim, a da bi rodio rod poslusnosti moras doziveti krstenje vodom i Duhom.
Dakle, tebi hvale sva ova iskustva, a evo i biblijske potvrde za ovu tvrdnju.
Hajde da sagledamo ove pojedinosti u svetlosti biblije.
" Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje 14. 12 )
Ovaj prvi tekst govori o tome da sveti:
1. DRZE ZAPOVESTI
2. VERU ISUSOVU
"И разгневи се змија на жену, и отиде да се побије са осталим семеном њеним, које држи заповести Божије и има сведочанство Исуса Христа" ( otkrivenje 12. 17 )
"I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva" ( otkrivenje 19. 10 )
Ova druga dva teksta dalje kazu da oni:
1. DRZE ZAPOVESTI
2. IMAJU SVEDOCANSTVO ISUSOVO U SEBI - PROROCKI DAR
Dakle, ako neko tvrdi da ima iskustvo pedesetnice, on mora to potkrepiti gore pomenutim rodovima odnosno iskustvima koje Duh Sveti radja u zivotu Hriscana, a to je POSLUSNOST ZAPOVESTIMA i DAR PROROSTVA.
Nedostatkom jednog od ovih elemenata u coveku, moze biti dokaz da taj covek nikada nije doziveo iskustvo pedesetnice.
Ti dakle negiras da covek moze i da u uopste treba da rodi rod poslusnosti zapovestima, pa prema tome tvoje svedocanstvo je u celini lazno.
Ja prorocki dar imam, a ujedno imam i rod poslusnosti, i sve sto govorim je proizvod licnog osvedocenja koje mi Bog daje, jer kada bih ja pisao nesto a da nisam osvedocen da je to ispravno, onda bih bio licemer koji pise sam od sebe.
Ali nije tako, jer sve sto ovde svedocim je prozeto osvedocavajucom silom Bozjom koji mi svedoci da li je nesto ispravno ili ne.
niko ne spori da je proroštvo moguće dobiti od nekog sa strane.cilj je kako ide Reč. jer Reč je život. valaam je prorkovao i potom otpao.učio je valaka da donese sablazan greh velfegora izraelu.Opet izvrtanje mojih izjava.
Ja sam napomenuo, da su svi rodovi i darovi koje Bog daje proizvod pedesetnice, oni proizilaze iz nje.
Drugim rečima, rod poslušnosti ili proročki dar su posledice krštenja Duhom, i ne idu pre njega.
Dakle, ako čovek nije doživeo iskustvo krštenja Duhom a prorokuje, onda je diskutabilno od koga je dobio taj dar.
Mada, činjenica je da Bog može progovoriti i kroz neposvećene ljude, a direktni primer je mnogobožački prorok Valam, kome je Valak naredio da prokune Izrailja.
Iz tog slučaja vidimo da on ne samo da to nije učinio, već je dobio otkrivenje od Boga Izrailjevog o blagoslovima upućenih Izrailju.
Prema tome, ko smo mi da sudimo, jer mi koji smatramo da smo neko i nešto, sutra nam Bog može poslati nekog čoveka koga u prirodnim okolnostima nikada ne bi poslušali zbog njegovog izgleda, statusa u društvu..itd, a Bog će nam namerno poslati takvog čoveka da nas iskuša..
Činjenice koja sam izneo u vezi mog predodređenja na službu - imaju dodirne tačke sa darom koji mi je dat, ali taj dar se ispoljava u jednom drugom obliku - kroz otkrivenja koja mi Gospod daje da ih iznesem njegovoj crkvi u cilju probuđenja i reforme, u svakodnevnom ličnom vodstvu.
svakako da je Reč starija. a Reč je ispisana Duhom Božjim. i sad čovek mora i sam posedovati ključ,svetog Duha da to donese otkriveno.ako bi mi uzeli tvoje citate istrgnute iz konteksta Pisma opet bi imali konfuziju.sav sinedrion je imao u svoje vreme zakon,svedočanstvo zakona.sam Isus je ih pohvalio za sve to. samo su trebali primiti život na pedesetnici,ali kako je isaija i proricao u 28.gl. upravo to su odbacili. tvoji tekstovi imaju jasno značenje ali je u njihovom razumevanju doneta iskrivljena slika. i to se opet mora vratiti na testiranje neminovno,na pedesetnicu. do sada nisam sreo niti jednog učitelja,koji je mogao izdržati test pedesetnice.bilo je pentekostalaca koji su bez sumnje ili krštenje Duhom,ali su pali na kompletnom testu pedesetnice. tako je i sa svedočanstvom i citatima o zakonu. ja sam te zato uvek vraćao na pedesetnicu da bi mi mogli znati jedan test da li je isparavan.potom ja sa punim respektom mogu prići ispitivanju donetog dalje kroz Pismo. ja sam nalazio ovde kod tebe i kod drugih da oni svoju nauku svoju predstavu donose kao kola ispred konja. ne,prvo mora ići ispit pedesetnice,a potom mi možemo dalje videti da li preko tog čoveka Duh Božji skreće pažnju na još nešto što treba uzeti ki sebi.Tu sliku sam dao da bi uputio na to - da Bog može prgovoriti kroz koga hoće, s time da postoje filteri kroz koje se takav čovek i ono što govori proverava.
Ja sam neke od njih već pomenuo, biblijske činjenice po kojima se prepoznaje da li neko govori u Božje ime ili ne.
Reč Božja napominje:
"Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore" ( knjiga proroka isaije 8. 20 )
A onda i ostae tekstove koje sam već citirao:
" Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje 14. 12 )
1. DRZE ZAPOVESTI
2. VERU ISUSOVU
"И разгневи се змија на жену, и отиде да се побије са осталим семеном њеним, које држи заповести Божије и има сведочанство Исуса Христа" ( otkrivenje 12. 17 )
"I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva" ( otkrivenje 19. 10 )
1. DRZE ZAPOVESTI
Proizvod svega ovoga gore je:
2. IMAJU SVEDOCANSTVO ISUSOVO U SEBI - PROROCKI DAR