Član
- Učlanjen(a)
- 31.12.2011
- Poruka
- 1.534
tko prizna Krista za Spasitelja
taj če priznati i Jehovu za Boga
isitina je da se preko Isusa spasavamo,
ali istina je i da je Bog Jahve Jedan Jedini
i Njegovo ime je Največe
E moj prijatelju pa Hrist i jeste (JHVH-Jahve)Dali si negde u jevandjelju naravno originalnom grckom procitao da je Isus ikad spomenuo ime (Jahve?)Isus je stena i nema druge!U originalnim grckim spisama ces naci samo (TEOS,LOGOS)A to se odnosi samo na Hrista Gospoda.
Jovan 1:1
εν αρχη ην ο λογος και ο λογος ην προς τον θεον και θεος ην ο λογος
У почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, и Бог бјеше ријеч.
Jovan 1: 17
οτι ο νομος δια μωσεως εδοθη η χαρις και η αληθεια δια ιησου χριστου εγενετο
Јер се закон даде преко Мојсија, а благодат и истина постаде од Исуса Христа.(Ovo se odnosi na zakon-dekalog)
1. Коринћ 10 :
[SUP]1[/SUP]Али нећу вам затајити, браћо, да очеви наши сви под облаком бише, и сви кроз море прођоше; [SUP]2 [/SUP]И сви се у Мојсија крстише у облаку и мору; [SUP]3 [/SUP]И сви једно јело духовно једоше; [SUP]4[/SUP]И сви једно пиће духовно пише; јер пијаху од духовне стене која иђаше за њима:а стена беше Христос.
Kolosanima 2: 1 Hoću dakle da vi znate koliku borbu imam za vas i za one što su u Laodikiji i u Jerapolju, i za sve koji ne videše lice moje u telu,
2 Da se uteše srca njihova, i da se stegnu u ljubavi, i u svakom bogatstvu punog razuma, na poznanje tajne Boga i Oca i Hrista,
3 U kojoj je sve blago premudrosti i razuma skriveno.
4 A ovo govorim, da vas niko ne prevari slatkim rečima.
2 Petrova 3:[SUP]18[/SUP] Nego napredujte u blagodati i u poznanju Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u večna vremena. Amin.
[SUP][/SUP][SUP]2 [/SUP]Јер нема другог имена под небом даног људима којим би се ми могли спасти.Zato nemoj da se zavaravas s Jehovom brate spidy.
Kolosanima 2: 1 Hoću dakle da vi znate koliku borbu imam za vas i za one što su u Laodikiji i u Jerapolju, i za sve koji ne videše lice moje u telu,
2 Da se uteše srca njihova, i da se stegnu u ljubavi, i u svakom bogatstvu punog razuma, na poznanje tajne Boga i Oca i Hrista,
3 U kojoj je sve blago premudrosti i razuma skriveno.
4 A ovo govorim, da vas niko ne prevari slatkim rečima.
2 Petrova 3:[SUP]18[/SUP] Nego napredujte u blagodati i u poznanju Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u večna vremena. Amin.
[SUP][/SUP][SUP]2 [/SUP]Јер нема другог имена под небом даног људима којим би се ми могли спасти.Zato nemoj da se zavaravas s Jehovom brate spidy.
Pozdrav od Gere.
Poslednja izmena: