Stvaranje sveta

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
Piramide su zvezdana karta neba od pre 12500.godina.Dve piramide su na istoj osi,a treća odstupa od te ose i pomerena je ulevo od dijagonale.Njihov međusobni položaj ukazuje na tri najvažnije zvezde u sazvežđu Oriona.
Ispod piramida su instalirani generatori velike snage.
Velika piramida je generator energije,sredstvo za stvaranje izmenjenih stanja svesti i aktiviranje viših nivoa energije.
Piramida služi i kao sunčani sat.Podnožje je sastavljeno od kamenih ploča širine 1,365 metara,pri čemu se senka piramide svakodnevno skraćuje za isti iznos,sve dok potpuno ne nestane na poslednji dan u godini.
Piramidalni oblik stvari sabira i fokusira energiju prostora.Piramide fokusiranu energiju šalju u kosmos.
Tri piramide predstavljaju tri dela čovečjeg mozga:NEFES - gmazni,RUAH - sisarski i NESAMA - ljudski.
Svaki taj deo mozga ima svoj identitet.Podeljen je na levu i desnu stranu i međusobno su povezani inerkomunikacionim sistemom.Leva strana analizira,a desna sintetizuje.
Velika piramida predstavlja treći deo mozga - ljudski.
U unutrašnjosti velike piramide,nalaze se dve komore:jedna veća i jedna manja,na različitim visinama,iz kojih vodi sistem kanala,koji su građeni sa velikom preciznošću.Komore predstavljaju dubinu ljudskog uma.U velikoj,najdubljoj komori je transcedentalni ego.Tu je biće koje natkriljuje svaku svest.Tu su skrivene moći i ključni Zakon Stvaranja.Konačna čovekova realnost je u njegovoj vlastitoj glavi.To je vrh stepenica,do kojih se dolazi veštinom izvlačenja skrivenih moći.Tu je razum.
Kanali koji vode iz ove komore pokazuju da se iz najdubljeg uma odlazi u sazvežđe Orion,gde je jedan večan i realan svet.U tom svetu žive naša večna ,mislena tela.
Tu je taj deveti stepenik,posle koga se dobija prosvećenje i potpuno probudi svest.
Manja komora i njeni kanali pokazuju na zvezdu Sirijus,što znači da se u toj komori stvara energija,koja,kao član trojstva,učestvuje u stvaranju zvezda.
U temeljima piramida nalaze se 52 zlatne ploče.Na njima je upisano kompletno znanje
civilizacije Heleda.
Ispod površine osnovne piramide je čvrsta granitna planina,jer samo takva planina može da izdrži ogromnu težinu Velike piramide.
Heledi su izgradili tri piramide,jer su želeli da nam ostave poruku da u Bogu vlada trojstvo.
Sve stvari u biljnom,životinjskom i mineralnom carstvu su sačinjene iz tri elementa: soli,žive i sumpora.
Sumpor je neutralna i povezujuća sila.
Čovek je:telo,nagon i razum.Čine ga pozitivna,negativna i neutralna energija.Neutralna energija je povezujuća sila i čini da se prve dve pretvaraju u svoje suprotnosti.
Čovekova psiha,povezujuća sila tela i klice,sastoji se iz tri dela:svesnog,ličnog nesvesnog i kolektivno nesvesnog.
Postoje tri vrste sila:gravitaciona,elektromagnetna i nuklearna.
Bog se uvek iskazuje samo u trojstvu.
Sfinga je pečat jedne civilizacije i predstavlja čovekovu klicu sastavljenu iz razuma i nagona.Lik predstavlja razum,a telo jedne životinje - nagon.
Uzeta je životinja Lav,zato što je tada bilo sazvežđe Lava na nebu,koje je predhodilo pojavi Sunca.
ISTINA: јануар 2010

Član
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
193
Piramide su bile staniste demona njima su se faraoni klanjali i molili!Ali ih je zato Mojsije pobjedio i izbavio Jevrejski narod.Slobodidi ja znam da bi se ti vratio na svoj polozaj ali pao si nema povratka!Ali ako bas hoces da se pokajes i vratis stani na jedno tri godine okrenut ka istoku i govori ove rijeci: Oprosti mi Gospode moju prastaru zlobu! Ali ti ovo neces prihvatiti pa ces reci: zasto da se pokajem kada meni narod vise sluzi nego Bogu!Mozda me drugi nece razumjeti ali zato ti razumijes o cemu pricam!!!

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Piramide su bile staniste demona njima su se faraoni klanjali i molili!

Kome su se klanjali? Piramidama?

Tebi je sve što nije pravoslavno, stanište demona.
Ne razumem kako ljudi mogu imati ovakav stav.
Živi i pusti druge da žive.
To kao kad bi neko tebi rekao, sve što nije unitarni univerzalizam je demonsko. A ti u čudu razmišljaš šta bi ovom čoveku !?

Član
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
193
Kome su se klanjali? Piramidama?

Tebi je sve što nije pravoslavno, stanište demona.
Ne razumem kako ljudi mogu imati ovakav stav.
Živi i pusti druge da žive.
To kao kad bi neko tebi rekao, sve što nije unitarni univerzalizam je demonsko. A ti u čudu razmišljaš šta bi ovom čoveku !?

Nije to od mene niti sam ga ja izmislio!
Procitaj Sveto Pismo i svete Oce tamo ces naci ovo o cemu sam pisao!
A ja odlicno vidim i prepoznam sta je od Boga a sta od ljudi a sta je zamka demonska!Da si Pravoslavan i da dobro stojis u vjeri znao bi kada pise neko ko je nadahnut: Svetim Duhom,ljudskom zlobom ili demonskim uticajem!Evo da ti pocnes vjerovati u Gospoda,postis ides na sluzbu Boziju za kratko vrijeme ce ti se cula toliko izostriti da ces pisati isto kao ja!Ako ti je ovo sve tesko hajde pokusaj bar na vece kada krenes spavati okreni se istoku i procitaj molitve.Mislim da ces za kratko vrijeme razumjeti sve sto smo pisali mi vjerujuci!Ne mora to niko znati citaj molitve u sebi uzmi malu knjizicu zove se molitvenik i tamo ces naci sta da procitas!Kupi u Crkvi ili u manastiru osvjestan Krst stavi ga oko vrata da te zastiti od napada demona kada pocnes da citas molitve jer oni ne vole kada neko prilazi Gospodu!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Sektore, a šta misliš, da li bih i ja pisao kao ti kada bih provodio sve ovo što si preporučio Milenkoviću? Ili sam ja beznadežan slučaj?

Član
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
193
Sektore, a šta misliš, da li bih i ja pisao kao ti kada bih provodio sve ovo što si preporučio Milenkoviću? Ili sam ja beznadežan slučaj?

Ja sam ti prijatelj Jurivka nadam se da ces to shvatiti jednog dana!
Ako te nekad i ruzim to je za tvoje dobro tu nema zla!
Ako mislis da ti mislim zlo meni Gospod vratio!
Niko od mene ne bi bio sretniji da ovo primjenjujes!
svima bih sa ponosom rekao da si moj brat u Hristu!

Ako hoces mozes ovo sve primjeniti sto sam rekao Milankovicu ali opet je na tebi da odlucis imas slobodnu volju koju ja necu da ti remetim!

Član
Učlanjen(a)
22.01.2010
Poruka
33
Prvi „dan”„’Neka bude svjetlost’. I postala je svjetlost. Bog je nazvao svjetlost dan, a tamu je nazvao noć. I došla je večer, i došlo je jutro, dan prvi” (1. Mojsijeva 1:3)

Naravno, Sunce i Mjesec bili su u svemiru daleko prije prvog „dana”, no njihova svjetlost nije dopirala do površine Zemlje ili u vidokrug zemaljskog promatrača. No, sada, prvoga „dana”, svjetlost je očito postala vidljiva na Zemlji, a Zemlja je svojom rotacijom omogućila izmjenu dana i noći.

Po svemu sudeći, svjetlost je nastajala postepenim procesom, tokom dugačkog vremenskog perioda, a ne trenutačno, kao kad bi upalio svjetlo žarulje električnim prekidačem.
To se vidi i iz prijevoda Knjige Postanka od W. Wattsa: „I postepeno je počela nastajati svjetlost” (A Distinctive Translation of Genesis).

To je bila sunčeva svjetlost, dok se ono samo nije moglo vidjeti kroz oblake. Zato je svjetlost koja je tada pristigla na Zemlju bila „difuzna svjetlost” kao što se označava u primjedbi na 3. redak u Roterhamovoj Emphasised Bible.

Drugi „dan”„’Neka nastane proširenje između vodâ i neka se pojavi razmaknuće između vodâ i vodâ’. I stvorio je Bog proširenje, te načinio razmaknuće između vodâ koje su trebale biti ispod proširenja i vodâ koje su trebale biti iznad proširenja. I bilo je tako. A proširenje je Bog nazvao nebo” (1. Mojsijeva 1:6-8).

Neki prevoditelji koriste riječ „firmament” (nebeski svod) umjesto „proširenje”. Iz toga se zaključuje da je izvještaj stvaranja posuđen iz mitova stvaranja koji prikazuju taj „nebeski svod” kao metalnu kupolu. No, čak i u prijevodu Biblije King James, gdje se upotrebljava izraz „firmament”, u marginalnoj bilješci označava se proširenjem. To je zato što hebrejska riječ raqia’, prevedena s „proširenje”, znači protezanje, širenje ili rasprostiranje.

U izvještaju stvaranja govori se da je Bog stvarao, ali ne i kako je stvarao. Kako se god opisano razdvajanje dogodilo, izgleda kao da su ’vode iznad’ bile potisnute prema gore sa Zemlje. I za ptice se kasnije kaže da su letjele u „proširenju nebeskom” (1. Mojsijeva 1:20).

Treći „dan”„’Neka se vode ispod nebesa sakupe na jedno mjesto i neka se pojavi suho kopno.’ I bilo je tako. I nazvao je Bog suho kopno zemlja, a sakupljene vode morâ” (1. Mojsijeva 1:9, 10).

Kao i obično, u izvještaju se ne opisuje kako je to učinjeno. Nesumnjivo su u oblikovanju kopnenih područja sudjelovala golema zemaljska gibanja. Geolozi bi takve velike prevrate označili katastrofalnim.
No u izvještaju stvaranja se ukazuje na vodstvo i nadzor Stvoritelja.
U biblijskom izvještaju koji opisuje kako Bog ispituje Jobovo znanje o Zemlji prikazuju se različiti podaci o povijesti Zemlje: njen opseg, mase oblaka, mora i kako su morski valovi ograničeni suhim kopnom — mnoštvo općenitih stvari o stvaranju tokom dugačkih vremenskih razdoblja. Među njima, uspoređujući zemlju s građevinom, stoji kako je Bog upitao Joba: „Na čemu su podnožja njena uglavljena? ili tko joj je metnuo kamen ugaoni?” (Job 38:6).

Zanimljivo, zemljina je kora poput uglavljenih „podnožja” mnogo deblja pod kontinentima, a još i više pod gorskim lancima kamo se pruža duboko u donji sloj kao korijenje drveća u tlu. „Predodžba da planine i kontinenti imaju korijene provjerava se uvijek iznova i pokazuje se valjanom”, kaže se u izdanju Putnam’s Geology.
Zemljina kora ispod oceana debela je samo oko 8 kilometara, no temelji kontinenata debeli su približno 30 kilometara, dok temelji planina dosižu i dva puta toliko. Sve zemljine naslage pritišću prema unutra iz svih pravaca na njenu jezgru, čineći je tako ogromnim „ugaonim kamenom” potpore.
Bez obzira koje se sredstvo koristilo da se uzdigne suho kopno, važno je slijedeće: I Biblija i znanost priznaju tu pojavu kao fazu u oblikovanju Zemlje.

Bilje trećeg „dana”U biblijskom se izvještaju stvaranja nastavlja: „’Neka zemlja prouzroči da iznikne trava, bilje koje nosi sjeme, voćke koje donose plod prema svojim vrstama, u kome je njegovo sjeme, na zemlji.’ I bilo je tako” (1. Mojsijeva 1:11).
Tako su do kraja trećeg stvaralačkog perioda stvorene tri velike klase kopnenih biljaka. Difuzna svjetlost postala je do tada dosta snažnom za fotosintezu neophodnu zelenim biljkama. Uzgred, u izvještaju se ne spominje svaka „vrsta” bilja koja se pojavila na Zemlji. Mikroorganizmi, vodeno bilje i drugo nije posebice navedeno, no vjerojatno je stvoreno toga ”dana”.

Četvrti „dan”„’Neka postanu svijetleća tijela u proširenju nebeskom da čine razdiobu između dana i noći; moraju služiti kao znaci godišnjih doba i dana i godina. Moraju služiti kao svijetleća tijela u proširenju nebeskom da sjaje nad zemljom.’ I bilo je tako. I stvorio je Bog dva velika svijetleća tijela, veće da prevladava danju i manje da prevladava noću, i zvijezde” (1. Mojsijeva 1:14-16; Psalam 136:7-9).

Prvoga „dana” bilo je rečeno: „Neka bude svjetlost”. Hebrejska riječ upotrebljena za „svjetlost” glasi ’or, što znači svjetlo u općenitom smislu. No, četvrtog „dana” hebrejska riječ za svjetlo mijenja se u ma’or, što znači izvor svjetla. U fusnoti Roterhamova prijevoda Emphasised Bible u vezi „svijetlećeg tijela” stoji: „U 3. retku, ’or — se odnosi na difuznu svjetlost.” Zatim pokazuje da ma’or u 14. retku označava nešto što „proizvodi svjetlost”.

Prvoga dana difuzna je svjetlost očito prodirala kroz zračni omotač, no izvore svjetla ne bi mogao vidjeti zemaljski promatrač jer su slojevi oblaka još uvijek okruživali Zemlju. Četvrtog „dana” stvari su se po svemu sudeći promijenile.

Atmosfera koja je u početku obilovala ugljičnim dioksidom mogla je prouzročiti toplu klimu širom cijele Zemlje. No, bujan rast bilja u trećem i četvrtom stvaralačkom razdoblju mogao je upiti dio tog sloja ugljičnog dioksida kojim se zadržavala toplota. Bilje je opet oslobađalo kisik — što je uvjet za život životinja.

Da je tada postojao zemaljski promatrač, on bi sada mogao razabrati Sunce, Mjesec i zvijezde koje su ’služile kao znaci godišnjih doba, dana i godina’ (1. Mojsijeva 1:14). Mjesec je označavao protjecanje lunarnih mjeseci, a Sunce protjecanje solarnih godina. Godišnja doba koja su „nastala” tog četvrtog dana nesumnjivo su bila mnogo blaža nego ona kasnija (1. Mojsijeva 1:15; 8:20-22).

Peti „dan”„’Neka vodama provrvi mnoštvo živih duša i neka leteća stvorenja lete nad zemljom u nebeskom proširenju.’ I Bog je stvorio velike morske nemani i svaku živu dušu koja se kreće, koje su provrvile vodama po vrstama svojim, i svako krilato leteće stvorenje po vrsti njegovoj” (1. Mojsijeva 1:20, 21).

Zanimljivo je zapaziti da se i životinjska stvorenja koja su provrvila vodama nazivaju ’živim dušama’. Taj se izraz primjenjuje i na „leteća stvorenja [koja] lete nad zemljom u nebeskom proširenju”. A to obuhvaća i oblike života u moru i zraku, kao što su morske nemani čije fosilne ostatke su znanstvenici nedavno pronašli.

Šesti „dan”„’Neka zemlja pusti iz sebe žive duše po vrstama njihovim, domaću životinju i životinju koja se kreće, te divlju zvijer zemlje po vrsti njenoj.’ I bilo je tako” (1. Mojsijeva 1:24).

Tako su se šestoga „dana” pojavile kopnene životinje, označene kao divlje i domaće. No, taj završni „dan” nije još prošao. Pojavila se zadnja i čudesna „vrsta”:
„I Bog je dalje rekao: ’Načinimo čovjeka na svoju sliku, prema svom obličju, i neka mu budu u podložnosti ribe morske i leteća stvorenja neba i domaće životinje i cijela zemlja i svaka životinja koja se kreće na zemlji.’ I stvorio je Bog čovjeka po svojoj slici, po Božjem obličju stvorio ga je; muško i žensko stvorio ih je” (1. Mojsijeva 1:26, 27).

U 2. poglavlju Knjige Postanka očito se dodaju neki detalji. Međutim, to nije, kao što su neki zaključili, drugi izvještaj stvaranja koji bi protuslovio onome iz prvog poglavlja. On se samo pridružuje opisu trećega „dana”, nakon pojave suha kopna, a prije stvaranja bilja, i pridodaje detalje koji su povezani s dolaskom ljudi — Adama, žive duše, njegova rajskog doma Edena i žene Eve, njegove supruge (1. Mojsijeva 2:5-9, 15-18, 21, 22).

Sve nam ovo pomaže razumjeti ono što se govori u izvještaju stvaranja. A taj sasvim realističan izvještaj pokazuje da proces stvaranja nije trajao 144 sata (6×24) nego mnogo tisućljeća.

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Svaka civilizacija je videla drugačije stvaranje sveta i to je sasvim normalno i to tako mora/treba da bude. Počev od preistorije do dana danasnjeg, svako vidi svoje postojanje drugačije od onog drugog (naravno ako nije nametnuto-meni nije i izabrao sam pravoslavno hrišćanstvo kao jedan od načina za spoznaju na mnogobrojna pitanja koja su se ticala mog postojanja). Apsurdno je pričati i tvrditi kako je svet nastao ako niste svesni svog bića i sebe. Upoznati svoje biće-biti totalno ono što treba da budete- jeste bivstvo i delanje u sadašnjem trenutku.

Sector ima svoj stav i to je jedan od puteva koji vodi ka duhovnom sazrevanju. Ali imam jedno pitanje za Sector-a. Da si rodjen u islamskoj zajednici ili jevrejskoj ili mozda tibetanskoj, da li bi tada pričao i pozivao se na istinitost spisa i svetih otaca, kako je svet nastao i kako je ta religija (od gore navedenih) istinitija u davanju objašnjenja na neka pitanja. Ovde te u opše ne napadam niti prozivam, već samo hoću da vidim tvoj stav.

Što se tiče poruke ili uvida ili... >>>JA SAM ONAJ KOJI JESAM<<< ona je oduvek bila u vama, samo vaš san i vaša lična drama ne dozvoljavaju da je obasja svetlost vaše svesti. Stim što je ona toliko duboka da je retko, ali baš retko ko može spoznati. I nemoj te misliti da ste svesni, jer i kada ste budni vi i dalje spavate. Dokaz za to je evidentan. Kad god se iznervirate (na forumu to je često) to je znak da ste nesvesni. Ego tj. glas u vašoj glavi počinje da stvara mentalnu sliku i počinje da projektujete, emocionalni otrov počinje da struji vašim telom i vi se nervirate, zašto? Zato što ste nesvesni. Niko vam nije kriv kada se osećate potišnjeno posle neke opaske (tipa: pričaš gluposti, ružan/na si...) jer to samo govori o vašem sagovorniku i njegovim ličnim stavovima i pobudama. Da ste svesni, te izjave biste prihvatili kao izraz sagovornikove nesvesnosti i ništa više.

Šta god rekli ili uradili to je postojalo, postoji i postojaće posle vas. Hrist ništa drugačije nije govorio od nogo što je pre njega govorio Buda, samo što su i jedan i drugi imali svoj put ali je način na koji su delai bio isti. Ovo je zato što smo svi deo istog univerzuma i svi potičemo sa istog izvora (vi izaberite kako će te taj izvor, ili još bolje to mesto zvati: svetlost, ljubav, mir, raj... kako god). Kada budete bili na tom izvoru videćete to stvaranje sveta kao jednu kap od jednog beskrajnog okeana koji se zove život. Taj izvor je upravo vaša riznica, upravo sadšnji trenutak ali vaša opsednutost kalkulacijama, odnisima (ovo je moje ono je tvoje, ovo je dobro ono je loše...) brigama (opet odnos sa vremenom da se nešto postigne za "bolje sutra") kao i uslovljenosti od zavisnosti nečijeg mišljenja vam nedozvoljavaju da upoznate sopstveno stvaranje. Garantujem da nikada do sada nista primetili potpuno stvaranje novog dana (bez ikakvih predpostavki i komentara-već je bilo kako ova kiša smara, komšija je počeo da burgija u pola osam...). Ako ne primetite novi dan, čemu onda stvarnje sveta.

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
Čitajući neke postove slatko se smejem,i ja sam u biološkom životu.
Mnogi,čak 99% njih,spava i citiraju reči "svetih otaca".
Molim vas PROBUDITE SE i počnite da razmišljate svojom glavom.
Trebalo bi da shvatite da su srbski amblemi namerno zloupotrebljeni(svastika,trougao,petougao,šestougao) da bi se srbski narod što više udaljio od Boga.
Prbudite se.Vreme je!!!

Natrag