Stvaranje sveta

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jurivaka, urednice, s postovanjem, ali Slobadidi nije izneo svoj stav.Upravo o tome i govorim, vec copu/paste iz opstepoznatih knjiga koje se bave istorijom religije.
Da, ne razumem sta je diskusija u navodjenju onoga sto bi trebalo da bude usvojena opsta kultura.Ti razumes?
Da, teme se mesaju i upravo i treba da se diskutuje na ovu i ostale teme, tome forumi i sluze.
I da, slazem se, nece se svi drzati uvoda niti moraju, ali za to postoje urednici.
Dakle, pomozi meni, plavusi, da razumem sta je tema diskusije, u jednoj recenici, ako mozes.Hvala!

Tema je, u jednoj rečenici, stvaranje svijeta. A, ono, plavuši, neće nikog zavarati...

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Tema je, u jednoj rečenici, stvaranje svijeta. A, ono, plavuši, neće nikog zavarati...

Dobro, to je naslov.
A tema diskusije je...sta?Da svet ne postoji?Da nije stvoren?Da mi u stvari sanjamo da postojimo, san da sanjamo da smo sanjali da postojimo...
Hvala za poslednju recenicu:air_kiss: (ali ja ipak jesam plavusa, vidis valjda avatar...)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dobro, to je naslov.
A tema diskusije je...sta?Da svet ne postoji?Da nije stvoren?Da mi u stvari sanjamo da postojimo, san da sanjamo da smo sanjali da postojimo...
Hvala za poslednju recenicu:air_kiss: (ali ja ipak jesam plavusa, vidis valjda avatar...)

Kao što znaš, ima više mišljanja (ili teorija) o nastansku svijeta: naučni, teološki, razni filozofski pogledi..., a ima i onih ekstremnih - da smo posijani, da smo nečiji eksperiment, da smo samo jedan veliki atom u svemiru...
Kada neko na ovoj temi iznosi svoje mišljenje o tome, bilo vlastito bilo nečije za koje misli da je ispravno, onda možemo očekivati da to mišljenje može biti svakakvo, upravo na tragu raznovrsnih teorija koje o tome postoje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Kao što znaš, ima više mišljanja (ili teorija) o nastansku svijeta: naučni, teološki, razni filozofski pogledi..., a ima i onih ekstremnih - da smo posijani, da smo nečiji eksperiment, da smo samo jedan veliki atom u svemiru...
Kada neko na ovoj temi iznosi svoje mišljenje o tome, bilo vlastito bilo nečije za koje misli da je ispravno, onda možemo očekivati da to mišljenje može biti svakako, upravo na tragu raznovrsnih teorija koje o tome postoje.

Eeee, to je vec nesto drugo!
Dakle, moje misljenje:stvoreni smo.Po Bozijem Promislu i to savrseni.Dakle, kreacija vs evolucija.:)
I jos nesto, da ne zaboravim, vrlo je bitno:Biblija nije udzbenik biologije, vec Bozija objava Sebe. (da ispostujem evolucioniste...)

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poruka
2.888
Kako mislis kreacija vs evolucija?
Evolucija je samo proces u kreaciji

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Kako mislis kreacija vs evolucija?
Evolucija je samo proces u kreaciji

Da, maea culpa!Nisam se lepo izrazila, trapavo sam to pokusala da kazem rekavsi da Biblija nije prirucnik iz biologije nego Bozija objava.Nacin na koji si ti to formulisao je tacan i to je ono sa cim se slazem:)
Zelela sam da istaknem da postoji suptorstavljen stav kreacionista i evolucionista, ali da je moje glediste ovo koje ti iznosis.

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
Zašto plavuše glume plavuše???
Moje viđenje Stvaranja sveta...
Svako ima pravo na svoje...i sve su teorije...evo ja iznosim svoju teoriju stvaranja sveta...

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Zašto plavuše glume plavuše???
Moje viđenje Stvaranja sveta...
Svako ima pravo na svoje...i sve su teorije...evo ja iznosim svoju teoriju stvaranja sveta...

...pa da niko ne bi video koliko su pametne;)

Cekam tvoju teoriju...smile3nisi je izneo...a verujem da nisi plavusa iz vica...

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
Ajd da ponovim.
Tvorac AMA je napravio jaje sveta i podelio ga je na dva dela,želeći da stvori dva savršena bića,principa.
Pre vremena je izašao muški princip i on je nesavršeni...zar to ne stoji u prilogu???

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Prijatelj cobi ode tako na neke forume i lažno izjavi da sam rekao da sam Bog???
Da mu ovde odgovorim:nisam Bog,ali sam onaj koji jesam!
To što stoji u mom potpisu to sam ja!I to stoji uvek uz moj avatar,koji je svuda isti!Ja sam onaj koji jesam!

Dobro slobo, opušteno, poštujem ono što si izneo u uvodu.Ali, oprosti mi, neukoj, što pitam, da li znaš ko je za sebe rekao da je Onaj koji Jeste?Evo i ja ponekad koristim isti avatar, sve kako mi dune, ali ipak ne bih se usudila da kažem ovo što i ti...
Takodje, ne razumem svrhu tvog uvoda, jer ne vidim šta je to što bi u njemu moglo da bude povod za diskusiju.Da li bi mogao da ga, ono...začiniš malo?Stvarno ne kapiram, tim pre što tvoj avatar i iznošenje teorije o stvaranju sveta, a uz čuvenu izjavu, nekako ne idu zajedno...wacko2

Natrag