Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
Sunce je izvr svjetlosti, a Mjesec sjaji, Allah im jr polozaje odredio 10:5
U stvaranju nebesa i zemlje leze dokazi 10:6
Nema ni koliko je trun na nebu ni zamlji da nije u Knjizi jasnoj 10:61
Stvorio je brda nepomicna da se zemlja ne trese, rijeke i puteve je stvorio, nebo bez stubova, planine da se zemlja ne trese 16:15, 31:10
(koliko planina virti iz povrsine zemlje, toliko je ima u zemlji, ona je "zakucana" kao klin, i sluzi tome sta pise)
Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i zemlja bili jedna cjelina pa smo ih Mi raskomadali i da Mi od vode sve zivo stvaramo? 21: 30
(0vome ne treba bar danas komentar)
Dan u Gospodara traje koliko hiljadu godina po vasem racunu 22:47
( ni ovome bar danas ne treba objasnjenje! - relativnost vremena, ovisnost vremena o obrtanju neke planete oko svoje osi i oko njenog sunca!)
Osim Allaha niko ne moze ni musicu stvoriti, ako musica nesto ugrabi od nje ne mozete to izbaviti 22:73
(dakle, zivo bice covjek nece moci nikada stvoriti!)
U svemu je poredak 23:71
Dva mora je pregradio i njihove vode se ne mijesaju 27:61
(Zan Zan Kusto je postao musliman kada je pronasao ovaj dokaz!)
Sunce i Mjesec su podcinjeni i krecu se do roka odredjenog 35:13
(ne treba komentar!)
Allah brani da se ravnoteza nebesa i zemlje poremeti 35:41
A Allahovim Zakonima nema promjena ni odstupanja 35:43
U svemu je pol:u onome iz zemlje, u njima samima i u onom sto ne znaju 36:36
Vatra iz zelenog drveca za potpalu 36:80
(prije par godina doktorirala jedna zena u Zenevi dokazujuci da jedino biljke koje sadrze hlotofil daju plamen!)
Nebo je bilo maglina, njemu i zemlji je naredjeno da se pojave 41:11
Ljudi su podijeljeni na narode i plemena da bi se upoznali 49:13
Allah je Gospodar dva istoka i dva zapada 55:17
(sada znamo gdje je istok a gdje zapad. Nauka tvrdi da ce jednoga dana doci do promjene rotacije Zemlje, pa ce mjesto istoka i zapada biti zamijenjeno! -- ne treba komentar!!!! dvoljan dokaz da je Kur'an Istina!)
Pustio je da se mora dodiruju, izmedju njih je pregrada i oni se ne mijesaju 55:19,20
(ne treba komentar!)
O druzine dzinova i ljudi, ako mozete da preko granica nebesa i zemlje prodrete - prodrite! Moci cete jedino uz veliku moc! 55:33
(ne treba komentar!)
Mi smo na nebu sazvijezdja stvorili 15:16
Zvijezde su Njegovoj Volji podcinjene 16:12
Mi odredjujemo kad ce ko od vas umrijeti i niko nas nece sprijeciti da likove vase izmjenimo i da vas iznova u likovima kje vi ne poznajete stvorimo 56: 60,61
Itd....
U stvaranju nebesa i zemlje leze dokazi 10:6
Nema ni koliko je trun na nebu ni zamlji da nije u Knjizi jasnoj 10:61
Stvorio je brda nepomicna da se zemlja ne trese, rijeke i puteve je stvorio, nebo bez stubova, planine da se zemlja ne trese 16:15, 31:10
(koliko planina virti iz povrsine zemlje, toliko je ima u zemlji, ona je "zakucana" kao klin, i sluzi tome sta pise)
Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i zemlja bili jedna cjelina pa smo ih Mi raskomadali i da Mi od vode sve zivo stvaramo? 21: 30
(0vome ne treba bar danas komentar)
Dan u Gospodara traje koliko hiljadu godina po vasem racunu 22:47
( ni ovome bar danas ne treba objasnjenje! - relativnost vremena, ovisnost vremena o obrtanju neke planete oko svoje osi i oko njenog sunca!)
Osim Allaha niko ne moze ni musicu stvoriti, ako musica nesto ugrabi od nje ne mozete to izbaviti 22:73
(dakle, zivo bice covjek nece moci nikada stvoriti!)
U svemu je poredak 23:71
Dva mora je pregradio i njihove vode se ne mijesaju 27:61
(Zan Zan Kusto je postao musliman kada je pronasao ovaj dokaz!)
Sunce i Mjesec su podcinjeni i krecu se do roka odredjenog 35:13
(ne treba komentar!)
Allah brani da se ravnoteza nebesa i zemlje poremeti 35:41
A Allahovim Zakonima nema promjena ni odstupanja 35:43
U svemu je pol:u onome iz zemlje, u njima samima i u onom sto ne znaju 36:36
Vatra iz zelenog drveca za potpalu 36:80
(prije par godina doktorirala jedna zena u Zenevi dokazujuci da jedino biljke koje sadrze hlotofil daju plamen!)
Nebo je bilo maglina, njemu i zemlji je naredjeno da se pojave 41:11
Ljudi su podijeljeni na narode i plemena da bi se upoznali 49:13
Allah je Gospodar dva istoka i dva zapada 55:17
(sada znamo gdje je istok a gdje zapad. Nauka tvrdi da ce jednoga dana doci do promjene rotacije Zemlje, pa ce mjesto istoka i zapada biti zamijenjeno! -- ne treba komentar!!!! dvoljan dokaz da je Kur'an Istina!)
Pustio je da se mora dodiruju, izmedju njih je pregrada i oni se ne mijesaju 55:19,20
(ne treba komentar!)
O druzine dzinova i ljudi, ako mozete da preko granica nebesa i zemlje prodrete - prodrite! Moci cete jedino uz veliku moc! 55:33
(ne treba komentar!)
Mi smo na nebu sazvijezdja stvorili 15:16
Zvijezde su Njegovoj Volji podcinjene 16:12
Mi odredjujemo kad ce ko od vas umrijeti i niko nas nece sprijeciti da likove vase izmjenimo i da vas iznova u likovima kje vi ne poznajete stvorimo 56: 60,61
Itd....