Stvaranje sveta

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
Kada mudrac progovori daleko se čuje i odzvanja vremenom i prostorom.
Kada iznosim svoje stavove,znači ne vređam druge,već imam svoje stavove,ostali imaju tuđe stavove.:)

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
1. Када изнесеш свој став,ти не вређаш друге,већ имаш став.Други имају туђе ставове

Заражени глупошћу, од цркве, свештенства, разноразних учитеља и мудраца, људи су навикли на туђе ставове и мишљења и почели су да их прихватају и да их износе као своје.
Човечанство је постало роб глупостима и туђим ставовима, зато је изложено разним манипулацијама.
Човечанство се сукобљава због различитих ставова и мишљења,која потичу од неких скривених и измишљених идола и вођа.
Не могу људи да схвате да су изманипулисани, да су злоупотребљени, због сукоба интереса и жеље за доминацијом имбецила из сенки, који управљају њиховим животима, због наметнутих ставова.
Мудраци и учитељи су наметнути, наметнуте вође и идоли, наметнуте религије и вере, воде човечанство без става у сукобе.
Када се појави човек са својим ставом, човек који не признаје туђе ставове и наметнута мишљења, одмах бива нападнут и извргнут руглу, истих оних имбецила који владају из сенке, зато што немају храбрости да се појаве јавно.
Због усвојених и прихваћених туђих ставова, човечанство је лабилно и на њега може да се утиче и да се манипулише са њим.
Вештом манипулацијом преко свих медија и поткупљених новинарчића, преко свештенства које је продало веру за вечеру, преко лажних мудраца и светаца, преко „истинитих“ књига и писаца, у ччовечанство није свесно да се њиме манипулише.
Лабилне вође,идоли, повијају се и раде оно што им нареде њихови господари из сенке, воде народ у пропаст.
Човек са ставом и спознајом, чврсто стоји на свом путу и не може ништа да га поколеба.
Његов пут је зацртао сам Господ Бог, тако да на њега не може ништа да утиче до Бога.
Када ОН проговори чује се еонима у времену и простору, јер његова реч одаје Божију снагу и Божију заповест, јер ОН има свој став, а други имају туђе ставове
copy.png
trans.png

Član
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poruka
95
Ја верујем (знам) да је Бог створио свет и сва друга објашњења су ми смешна и жалосна истовремено...

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
Če, ja najbolje znam šta sam hteo da pišem u okviru teme...smanji doživljaj...
to što mnogi veruju i kažu da znaju iz tog verovanja da je Bog stvorio...u strašnoj su zabludi...
Tvorac je sve stvorio , pa i Boga i Svetog Duha (Dažboga )...
namera mi je bila da kroz ovu temu edukujem ljude...da im ukažem na istinu,da ne žive više u zabludi jer kraj se približava...
ljudi vole da se samoobmanjuju i da obmanjuju druge...
izlečite se od dečijih bolesti...počnite da koristite mozak...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
to što mnogi veruju i kažu da znaju iz tog verovanja da je Bog stvorio...u strašnoj su zabludi...
namera mi je bila da kroz ovu temu edukujem ljude...da im ukažem na istinu,da ne žive više u zabludi jer kraj se približava...
Vjerovatno da ti najbolje znaš šta si htio da pišeš, ali treba i drugi da to znaju kada pročitaju. Ili pišeš kome....? Drugo, ja znam da je ovo tema o stvaranju sveta i tražim da se piše o temi.

Član
Učlanjen(a)
07.10.2010
Poruka
30

Čitam tvoje "istine". Imaš pravo da budeš u zabludi. Koliko god hoćeš. Možda se tvojoj zabludi bliži kraj (ovo bi mogla biti jedna od tvojih istina). Moglo bi biti i (tvoja istina) da je kraj tvom samo obmanjivanju. Svijet nije stvorio bog. Jednostavno bog ne postoji.
I tu bi bio kraj tvojoj želji da pored lične samoobmane, obmanjuješ druge.
Kao što savjetuješ "počnite koristiti mozak". Možda bi bilo bolje od loših parafraza "Lux hermeticum", kao i uzimanje za svoje
"La vie n,est reelle que lorsue ("Je suis")", dijelove koje pretvaraš u svoje.

Možda bi ti pomogla matematička temporalna logika, kažem možda. Izmišljene religijske bajke kaobiblija ili sveto pismo , sigurno neće.
Žao mi je, moram ti reći. Stvaranje svijeta je nešto kompleksnije i jasnije od izmišljotina kao Adam, Eva i sl.
Lakše će se shvatiti pojmovi o stvaranju svijeta, kada se odmakneš od zaslijepljenošću religijom. Koja usput rečeno je više uništavala svijet.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
6
Kada mudrac progovori daleko se čuje i odzvanja vremenom i prostorom.
Kada iznosim svoje stavove,znači ne vređam druge,već imam svoje stavove,ostali imaju tuđe stavove.:)

I sta sad mi da radimo koji se necemo vazneti? Da se opet patimo u sledecem zivotu ko slepci. Bukvalno. Pa ovi sto se spasavaju preko naseg Kosova, mislis da su oni bolji ljudi od nas? jesu malo sutra,ali sila boga ne moli. Svo ovo zlo danas koje vlada u svetu, sto je ljudska svest malo razvijena, sve su to krivi iluminati. Oni seju zlo,strah,bedu,jad. i ne pokazuju znanje coveku, ko ima dade znanje pitam se.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Bog je sve stvorio, ali nije Duha Svetog i Sina Božijeg kada su to lica jednog istog Boga. Sve to piše u Bibliji. I sve je stvoreno iz ničega. Samo Bog može da stvori iz ničega.

Učlanjen(a)
02.03.2011
Poruka
2
covek nastaje iv dva principa mushki i zenski,da bi nastao jedan chovjek trebate dna iz dva bicha,a pile nastaje iz belanchevine a samo se hrani za zhumacem,a ljushku razbije.nemojte da podpadate pod te provokacije,te teorije za stvaranja sveta su u istochnim religijama vech milenijuma,a svako zna mit o prvoj gusci i jajeta,rech je u tome da bog stvori svet dobrim nije bilo tu dva principa,pao deo 1/3,(nije to polovina)je sam tako htio,i nemojte se uplechivati u te zamke,jer to je teshko bogohulje,i teshka eres.

Natrag