Stvaranje sveta

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Mnogi misle da se po delima stvaranja odkriva Bog i njegove osobine što je tačno ali pri tome moramo imati na umu da ovakav svet i ovakva dela stvaranja nisu Bogu po volji. Ne mislim na sva dela stvaranja. Uzmimo na primer mrave ratnike. To je delo stvaranja na koje čovek nije mogao da utiče da bi se reklo da je to poremećaj koji je izazvao čovek. Upravo to delo stvaranja neke ljude inspiriše na ratovanje i daje im opravdanje da je rat prirodan proces jer rat se odvija u prirodi . Neki za svoje nasilno ponašanje mogu da nađu opravdanje zbog nasilja u prirodi. Kako objasniti to da je Bog ljubav sa jedne strana a sa druge strane u delima stvaranja vidimo nasilje. Nasilje u prirodi je vidljivo i u biljnom svetu. Recimo pored drveta koje je izraslo u visoko stablo niče puzavica. Postepeno obmotava stablo steže ga i lagano ubija dok se drvo ne osuši. Zašto ?
Kad kažemo početak pobune protiv Boga setimo se događaja u Edenskom vrtu kada je zmija prevarila ženu. Međutim to je samo nastavak pobune a početak se desio pre nego što je stvoren Adam i nije se desila odjednom već postepeno.
Pobunu je započeo jedan istaknut i jak anđeo heruvim Jezekilj 28.14. koji je učestvovao u stvaranju sveta ali samo onoliko koliko mu je Bog to dozvolio inače bi imali pravi pakao. Kada se planeta očisti od zla koje je posejao satana sve će biti drugačije jer Otkrivenje 21.5. kaže sve novo stvaram. 2. Petrova 3.13. Ali čekamo po obećanju njegovom novo nebo i novu zemlju gde pravda živi.
Zanimljivi biblijski stihovi u vezi ovoga Isaija 27.1. / Jezekilj 17.1-10

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
Пет раздобља постоје у животном циклусу:
сејање
рађање
раст
зрелост
жетва
Кроз ове циклусе пролази све.
Земља се сада налази у циклусу жетве који је почео уласком земљине осе у Сазвежђе Рибе и тај циклус ће трајати до нестанка овог света, који долази врло брзо.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Где си ти, "месија"? Бришеш моје постове на твом блогу? Извињавам се што сам те назвао замлатом пред твојим верницима, нисам могао да се уздржим. Надам се да ми не узимаш за зло, ипак си ти "месија".

Боже, каквих има да саблажњавају људе на земљи, што је још горе: имају своје следбенике...

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Где си ти, "месија"? Бришеш моје постове на твом блогу? Извињавам се што сам те назвао замлатом пред твојим верницима, нисам могао да се уздржим. Надам се да ми не узимаш за зло, ипак си ти "месија".

Боже, каквих има да саблажњавају људе на земљи, што је још горе: имају своје следбенике...

sta ima neke sledbenike? koji mu je blog da posetim i ja da vidim sta ima yes3 ti znas kako sam ja dobar i fin :yea:

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
СЛОБОДА

СЛОБОДА | САМО ЋЕ ВАС ИСТИНА ОСЛОБОДИТИ

Не вреди, брисаће и теби.
Ево један мали део, делује смешно, али када видиш да се људи пецају на то, неће ти баш бити смешно.

[h=3]БЛУДНОСТ ИЛИ НЕ?[/h]
Дуго скривене тајне излазе на видело на разноразне начине.
Као полуистине су сервиране од стране владајуће касте, а као истине од стране оних који су дошли до спознаје.
Мара из Багдале, познатија у митологији као Марија Магдалена, жена која је са Ристом имала два сина : Јосипа и Светодара, била је изопштена у првим вековима након увођења ришћанства, као блудница.

Док човек не почне да мисли, не може да повеже све конце светских превара.

Поставља се питање – зашто је она враћена на сцену светске митологије?

Прво се по кулоарима причало, а онда је слуга ден Браун објавио сензационално откриће у свом роману „Да Винчијев код“!?
Црква се мало бунила, наводно, али је откриће обишло свет, а затим је снимљен и филм.
Узели су новац, а и народу су сугерисали да је Исус Христ ( Ристо Крсто ), имао потомке са Маријом Магдаленом ( Мара Багдалена ).

Црква није признавала, а одједном се појављује откриће да је Божији син имао потомство и да је Свети Грал утроба Марије Магдалене?

Пишично.

Трагикомично.
У „Тајној вечери“ је описано како је Леонардо да Вичи ( Ђорђе Бранковић ) на основу сећања, Елене или како се већ звала дотична госпођа која је насликана и позната као Монализа, иначе реинкарнација Марије Магдалене, насликао чувену слику Тајна Вечера.

Где су нестали синови Јосип и Светодар?

Зашто се помиње само кћерка Тамара ( Сара )?
Шта се крије иза нове лажи која је пласирана и опште прихваћена као истина?
Откривши да хришћанско учење није учење Исуса Христа ( Ристо ) већ учење Јакоба праведног барабе, његовог оца, и да је све то јакобинизам, они су пласирали огромну лаж подментувши његову кћерку као кћерку Божијег сина.
Чија је то кћерка?
То је кћерка Марије Магдалене ( Маре из Багдале ) и Јакоба праведног барабе, њеног свекра.

Због тога је Марија Магдалена ( Мара Багдалена ) била изопштена у вековима након хришћанства и сматрана блудницом.
Јосип и Светодар су имали своје наследнике – Лицијана и Константина, од којих су касније настали Оштривојевићи и Свевладовићи, а од ових потоњих – Деса и од њега Немањићи.

Од Танаре су настали каролинзи и меровинзи, а обједињену линију са Христовим потомством су направили када се Јелена Анжујска удала у Немањиће.

Властодршцима је неопходно да Христовог потомка прогласе за Бога на земљи, па су зато сервирали гомилу лажи и глупости и полуистина.

А верници?

Ко пита вернике када они верују у све што им сервирају особе у чудним мантијама које себе представљају као спону људи и Бога.

Те сподобе плаше људе вечитим паклом, који узгред не постоји, ако не буду веровали што им се каже.

Људи се плаше Бога, али човек – не.

Ако баш хоћемо да гледамо материјалну страну и потомство, онда су законити наследници потомци Томе Близанца ( Радан ).

Крај времена и простора је а пошто се „ заклела земља рају да се све тајне дознају“ клупко се полако одмотава.

Радан је на Земљи, Ристо је у Рају.

У ИМЕ ОЦА И МАЈКЕ И СИНА
СЛОБОДАН

За њега је Исус Христ - Риста, а он лично је месија. Немаш појма какви ликови постоје, нисам ја узалуд овако оштар. Почев од оваквих лажних месија и учитеља, до ових организованих сектурина које "пецају" душе и уче их изврнутом јеванђељу.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
aaaaaaaaaaaaaaaaaaxaxaxaxaxaaaxxaxaxa pa da li je moguce da on ima sledbenike? pa ko normalan moze da ga sledi? ja mislim da ni miki maus iz crtanog filma ne bi to radio

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
будале се саме рађају, а још су веће оне које се сакривају под виртуалним никовима...
ваши коментари не одговарају теми, па ћу бити принуђен да их пријавим...
мене можете лако да контактирате јер се не кријем и сви знају ко сам за разлику од вас :)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Наравно, ти си "месија", и желиш да будеш познат...Боже ме сачувај! Пријави слободно, али овде не можеш да ми бришеш постове ако ти се не свиђају.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
a kako svi znaju ko si? pa evo i mi znamo ko si, znaci ti si ono sto mi znamo da si? mene bas briga za sve, bitno je da ja znam ko sam, ali vidim da ti to izostaje posto ti ne znas ko si ti, vidim tvoj post odgovara ovoj temi, svaki posto koji se odnosi na tebe je u vezi sa ovom temom, posto si ti stvorio svet pa bih te zamolio da nam ovde objasnis kako si to uradio? odakle ti ideja pa stvoris svet?

sto se tice mog nadimka, ja se ne skrivam iza njega ja i jesam moj nadimak tako da ne mogu da se skrivam iza onoga sto sam xD

Poslednja izmena:
Natrag