LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Da , zato sam i stavio poslednje....i ovo sto si sada rekao je na mestu i samo potrdjuje da dokle god imamo taj strah u sebi ne mozemo imati uspeha u zivotu.
Dabome. Ali, moramo razlikovati vrste strahova koje nosimo u sebi. Neke ćemo savladati lakše a neke teže, neke nećemo nikada. Kao što je, recimo, strah od smrti.
No, ako je neki strah prepreka ostvarenju nekog našeg cilja, da bi taj cilj ostvarili, prethodno moramo taj strah savladati. Kako ćemo to uraditi zavisi od datih okolnosti i našeg mentalnog sklopa.
Uzmimo primjer koji si naveo - strah da se priđe voljenoj osobi. Oni koji imaju tu vrstu straha, ne plaše se, uglavnom, samog prilaska kao takvog, nego se njihov strah sastoji od bojazni da će biti odbijeni i neshvaćeni. E, sad, kada osoba sa takvom vrstom straha svati i prihvati da biti odbijen nije nikakva trgedija i neuspjeh, jer, Bože moj, niti se nama svi ljudi sviđaju, niti se mi možemo sviđati svakome, ona će se odlučiti na takav korak, unaprijed pomirena sa mogućniošću da može biti odbijena.