Član
- Učlanjen(a)
- 06.02.2010
- Poruka
- 164
sve sto je bilo bitno, rekao sam!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nema niceg loseg u ispovedanju svesteniku i nema razloga da bilo koga bude sramota da to uradi ali ja pokusavam da naglasim koliko je bitna promena iznutra, iskreno pokajanje. Kada resis stvari sam sa sobom i kada prestanes da gresis, tada ce pokajanje biti potpuno. A svesteniku mozes da se ispovedas do kraja zivota i Bog ti nece oprostiti zbog toga, vec samo ako se stvarno promenis i Ohristovis.
Posto zurim, da ne pisem puno: moje i tvoje glediste Boga se razlikuje, pa zbog toga i nastaje ova suprotnost u misljenju. Ustvari, ja ne mislim suprotno od tebe. Mislim isto sto i ti, samo ukazujem na znacaj unutrasnjeg rada, duhovnog rada. Za mene je Hrist danas, ustvari Duh koji se nalazi u svakom coveku i koji sam covek treba da otkrije kako bi se Ohristovio. Kada se Ohristovis, ti zivis u zajednici sa Hristom i sa Bogom nakon cega vise nema greha. Nesto slicno je i sa Budom. Buda (Gotama Sidarta) je davno umro. Ali to ucenje, ta Buda priroda se nalazi u svakom coveku i kada je pronadje, covek zivi prosvetljen. Tu postoji jednakost izmedju Hrista i Bude. Unutrasnja potraga je ono sto je po meni bitno. Boga spolja mozes da trazis i on mozda postoji ali ti nikada sa sigurnoscu ne mozes to znati. On nije vidljiv na taj nacin. Zato i verujes u njega. Ali ono sto je u nama, to je vidljivo. Ono sto je u prirodi i svuda oko nas, to je vidljivo. Ako to proucavas, posmatras i ujedinis se sa time, po meni, ti se ujedinjujes sa Bogom. Nema tu prelasti i slicnih stvari. To je jedan Bogougodan zivot.
Zapravo Jeremija, nema mnogo razlike izmedju tebe i mene. Gledamo drugacije na Boga ali i jedan i drugi tezimo dobrim stvarima i dobrim delima u zivotu. To je ono sto nas spaja. A sad, misljenje...to mi je nesto sporedno kada je u pitanju duhovnost.
Bicu naredna tri dana zauzet ali od ponedeljka cu naci vremena pa cu opet pisati. Do tada, ne zameri ako kasnim sa odgovorima.
Pozdrav
Nemaju veze buda i Isus...nemoj te dve stvari da poredis jer je nemoguce porediti Boga sa bilo cim.....u budizmu opstis sa raznim demonima cim ne opstis sa Bogom......jer Isus je i rekao da samo kroz Njega mozemo doci do Njegovog Oca....nemoj sebi dozvoliti da se salis sa ovim stvarima jer nije sala...niti je duhovni zivot nesto sto sluzi za uzivanje na ovom svetu i neko "prosirivanje svojih vidika","ujedinjenje sa prirodom" ili sta vec...vec ustrojavanje novog coveka,Ohristovljenje...koje pocinje Krstenjem a nastavlja se do kraja zivota kao velika borba sa sopstvenim demonima i gresima u kojoj mozes pobediti samo uz pomoc Boga....nikako drugacije.....znam da ce ti ove reci zvucati iskljucivo ali ne shvataj ih kao neko licno kritikovanje vec ih shvati kao dobronamerne.....
A zapravo ništa nisi rekao, sem da su oterani i da ih je neko oterao . A nisi rekao ko je oteran , zašto i ko ih je oterao? Ovo već ponavljam. Odgovori na ova pitanja da bi tema imala neki smisao , ovako je treba zaključati.sve sto je bilo bitno, rekao sam!
Ništa ti bitno nisi rekao. Samo iznosiš sumnje, a ničim ih ne potrepljuješ. Ne odgovaraš ni na jedno pitanje koje ti ljudi postavljaju u vezi tih sumnji. Pa šta očekuješ, da ti neko povjeruje na lijepu riječ?sve sto je bilo bitno, rekao sam!