Sta je Sabat i da li Hriscani treba da ga drze.

Da li Hriscani ne smeju nista da rade subotom

• Hriscani smeju i mogu da rade subotom sta god pozele

Votes: 3 60,0%
  • Hriscani Ne smeju da rade subotom

Votes: 0 0,0%
  • Hriscani mogu subotom da lece ,ali ne smeju da rade

• Hriscani mogu subotom samo da poucavaju Biblijom .

• Hriscanima je nesto dozvoljeno,a nesto nije dozvoljeno da rade subotom

Votes: 2 40,0%
  • Hriscani imaju crveno slovo subotom -pravoslavni kalendar

• Total voters
    5
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zavisan ne znači uvek "navučen da pije".

U slučaju Ellen White upravo to znači. Evo ti:

Ellen White sama priznaje i svjedoči da je bila ovisnica.

A kakva je ovisnica bila, opet najbolje svjedoči ona sama pišući:

- Tjednima sam bila vrlo bolesna,
- Ako ću i umrijeti, umrijet ću

- tjednima sam bolne muke prolazila
- Svi su mislili da je nemoguće da to preživim
- najgorljivije molitve bile su za moje ozdravljenje.

Dakle, teška ovisnost? Ovakve ovisnosti prema medicini moguće su jedino od alkohola i od teških opijata, ono što zovemo drogama. Kod Ellen White je očito riječ o alkoholu, jer osim nje sam i muž joj priznaje kako je pila vino.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kao od ruskog gasa, recimo. Teška ovisnost. :).

Samo alkohol i teške droge izazivaju ovisnost o kakvoj Ellen White svjedoči kod sebe. Kod nje je riječ očito o alkoholu.

- Tjednima sam bila vrlo bolesna,
- Ako ću i umrijeti, umrijet ću

- tjednima sam bolne muke prolazila
- Svi su mislili da je nemoguće da to preživim
- najgorljivije molitve bile su za moje ozdravljenje.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali zaista ako ja kažem da je Hrvatska zavisnica od ruskog gasa, da li to znači da Hrvati svi piju ruski gas pa su ovisni? Ne, to znači da su ovisni jer će smrzavati ako ga prekinu. A smrzavanje može izazvati i smrt.

Isti je princip "ovisnosti" koju opisuje Elen. Ako ne pije ovo piće mislila je da neće izdržati bolove pa je "ovisna" od toga u tom smislu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali zaista ako ja kažem da je Hrvatska zavisnica od ruskog gasa, da li to znači da Hrvati svi piju ruski gas pa su ovisni? Ne, to znači da su ovisni jer će smrzavati ako ga prekinu. A smrzavanje može izazvati i smrt.

Isti je princip "ovisnosti" koju opisuje Elen. Ako ne pije ovo piće mislila je da neće izdržati bolove pa je "ovisna" od toga u tom smislu.

Sad već i komediju praviš na račun vaše proročice. Komedijaj, što ću ti ja.

Nego, znaš li da su se Ellen White i James White pred kraj njegovog života potpuno razišli, razveli kako bi rekli današnjim jezikom. Većina ovo objašnjava navodeći s jedne strane poznatu prgavost Jamesa White-a i s druge strane "odavanje čašici" Ellen White. Ovako su to objašnjavali svi koji su su s njima bili bliskiji.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sad već i komediju praviš na račun vaše proročice. Komedijaj, što ću ti ja.

Evo drugi primer. Ako je ovo bilo možda neozbiljno, evo drugi.

Ljudi koji piju tablete, recimo za bolove. I sada, neko kaže da je ovisan od njih. Da li to znači da te tablete imaju alkohol? Ne, ovisan znači da su mu potrebne da bi ublažili bolove.

Izraz "ovisan" treba da staviš u pravi kontekst.

Nego, znaš li da su se Ellen White i James White pred kraj njegovog života potpuno razišli, razveli kako bi rekli današnjim jezikom. Većina ovo objašnjava navodeći s jedne strane poznatu prgavost Jamesa White-a i s druge strane "odavanje čašici" Ellen White. Ovako su to objašnjavali svi koji su su s njima bili bliskiji.

Mnogi su o porodici Vajt pisali iz pakosti. Poput Kenrajta, zakletog neprijatelja Elen, što ga je ukorila za temperament. Kenrajt je hteo da bude najbolji govorinik, da mu svi odaju počast. I zaista je jedno vreme bio nenadmašan. Niko nije mogao da mu protivureči. Ali jednom mu je Elen rekla, da mora da pobedi svoju sujetu i gordost jer to što on želi svakoga da pobedi u raspravi, nije dokaz njegove skromnosti i poznavanja reči. I on se naljutio žestoko na Elen.

Naravno, on je samo jedan primer. Bilo je mnogih, koji su iz paksoti pisali za ono što nije. Tako da ne čudi me da su mnogi pisali o njima loše.

No, kada o Elen sudimo oi njenom mišljenju o nečemu, trebamo samo poštovati ono što ona napiše o tome.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo drugi primer. Ako je ovo bilo možda neozbiljno, evo drugi.

Ljudi koji piju tablete, recimo za bolove. I sada, neko kaže da je ovisan od njih. Da li to znači da te tablete imaju alkohol? Ne, ovisan znači da su mu potrebne da bi ublažili bolove.

Nema u tableti alkohola, ali postoji nešto drugo što djeluje kao opijat od kojega čovjek može postati ovisnik. Dakle, riječ je o svojevrsnoj drogi.

Mnogi su o porodici Vajt pisali iz pakosti. Poput Kenrajta, zakletog neprijatelja Elen, što ga je ukorila za temperament.

D.M. Canright nema veze sa ovim, i ne petljaj čovjeka i ne optužuj ga za nešto sa čime on veze nema. Ja sam pročitao sve što je Canright napisao, i baš nigdje čovjek nije pisao o razlazu Ellen White i James-a White-a. A to da su se razišli, nisu "pakosne priče", nego naprosto činjenica. U samo dvije rečenice, koje sam ti citirao, iznio si dvije laži i klevete. Čovječe, ne čini to.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nema u tableti alkohola

Ali ako bismo tvoj kriterijum primenili, zaključili bi da je u tabletama alkohol, čim bi neko posvedočio da je postao ovisan o njima. Shvataš sada? Znači "pijenje nečega" i pomen "zavisnost" od toga ne znači alkohol u tome. Treba razumeti kontekst toga.

D.M. Canright nema veze sa ovim, i ne petljaj čovjeka i ne optužuj ga za nešto sa čime on veze nema. Ja sam pročitao sve što je Canright napisao, i baš nigdje čovjek nije pisao o razlazu Ellen White i James-a White-a.

Sve si od Kenrajta pročitao? Bravo, većina adventista i ne zna za njega, ti si sve pročitao. Lepo.

Nego, nisi me razumeo. I Kenrajt je pričao svašta, ne o razlazu, to nisam pomenuo, već o drugim stvarima. Naveo sam ga kao primer onome što si pomenuo da su "bliski" pisali svašta. Jesu. Rekoh, i bliski Dedli Kenrajt je posle razlaza pisao i pisao...ljut što ga je Elen ukorila za gordost. Na kraju je završio prodavajući njene knjige prikriven da ga niko ne prepozna. Ali Kenrajt, je posebna priča.

Tako da ne rekoh da je on pisao ovo što si naveo, nego kako i iz kojih motiva neki bliski ljudi pišu protivu Elen kada se uvrede.

Denijels je govorio o alkoholu, njega si izvukao za alkohol. Ali Elen je i to demantovala. Neko drugi je pisao za nešto drugo itd....Ali to ne znači da su ti ljudi upravu. Jer obično bude da ti je najbliži kasnije najljući neprijatelj.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali ako bismo tvoj kriterijum primenili, zaključili bi da je u tabletama alkohol, čim bi neko posvedočio da je postao ovisan o njima. Shvataš sada? Znači "pijenje nečega" i pomen "zavisnost" od toga ne znači alkohol u tome. Treba razumeti kontekst toga.

I o heroinu ljudi postaju ovisnici, a nema alkohola u njemu. Oprosti Jovane, ali tvoje misaone sposobnosti su vrlo upitne.

Sve si od Kenrajta pročitao? Bravo, većina adventista i ne zna za njega, ti si sve pročitao. Lepo.

Od vas adventista je vodstvo sekte sakrilo i originalne spise Ellen White, koje su 50-tih godina "klistirali" Ellen i James White i tiskali tako klistirane njene tekstove. Naravno, morali su iz njezinih spisa izbaciti svaki trag i svaki tekst u kojemu je Ellen White naučavala najstrašniju bogohulnost - da je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike. Ovu sotonsku bogohulnost Ellen White je naučavala čitavih sedam godina.

Posve je razumljivo da su onda od adventista skrivali Canright-ove knjige, jer je upravo on raskrinkao ove podvale i prijevareve Generalne konferencije koja je odlučila te njene spise sakriti. Jer, kad bi čovjek to saznao kakvu je bogohulnost ona naučavala, samo bi idiot ostao u takvoj sekti plaćati desetinu. Utemeljila sekte ti bogohulnica, i još joj desetinu moraš davati.

Uzimajući sve ovo u obzir, utemeljenje sekte na bogohulnosti i skrivanje ovoga od članova sekte desetljećima, i nije moglo završiti drugačije nego bijegu u alkoholizam.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Od vas adventista je vodstvo sekte sakrilo i originalne spise Ellen White, koje su 50-tih godina "klistirali" Ellen i James White i tiskali tako klistirane njene tekstove. Naravno, morali su iz njezinih spisa izbaciti svaki trag i svaki tekst u kojemu je Ellen White naučavala najstrašniju bogohulnost - da je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike. Ovu sotonsku bogohulnost Ellen White je naučavala čitavih sedam godina.

Posve je razumljivo da su onda od adventista skrivali Canright-ove knjige, jer je upravo on raskrinkao ove podvale i prijevareve Generalne konferencije koja je odlučila te njene spise sakriti. Jer, kad bi čovjek to saznao kakvu je bogohulnost ona naučavala, samo bi idiot ostao u takvoj sekti plaćati desetinu. Utemeljila sekte ti bogohulnica, i još joj desetinu moraš davati.
Teorije zavera u okviru i oko adventizma. :). Ona nije zaobišla ni adventizam a dolazi iz tradicionalizma, koji vrvi od teorija zavere sam po sebi...

Što se tiče alkohola, rekoh. Tvojom logikom bi trebali pretpostaviti da postoji alkohol u svakoj tableti, ako se kaže da neko ovisi o tableti. Umesto da pravilno razumemo da on ovisi o tableti zbog zdravlja pa ih zato uzima.

Natrag