Šta je od ovoga Biblijska Istina?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
132
Nešto mi je palo na pamet. Sijamski blizanci su jedan organizam ali dve nezavisne ličnosti. Možda je i Bog jedno biće povezan nekim duhovnim linkom slično tome. Vredi razmisliti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prvo ime kojim se Bog objavio ljudima jos na pocetku biblije jew `ELOHIM, ovo ime oznacava mnozinu, a to dokazuje nastavak `IM, u Bozjem imenu, sto se moze prevesti kao BOGOVI.

Prema tome sam Bog se na pocetku otkrio ljudima kao onaj u kome su sadrzane tri licnosti.

Da ne bi bilo zabune, Bog nije neki Hemofrodit ili sijamski blizanac koji ima jedno telo sa tri glave, ili obrnuto, vec su to tri nezavisne licnosti koje funkcionalno u telesnom smislu deluju nezavisno, ali koji cine jedno, u ciljevima, namerama, u ljubavi, itd.

Jos jedan od velikih dokaza trojedinog Boga je ljubav.
Ljubav jedino moze da postoji ako je usmerena prema nekome ili necemu, za to su potrebne najmanje dve osobe, a iz biblijskog ucenja vidimo da ih ima tri, sto je punina ljubavi.
Ako je Bog u jednom trenutku istorije svemira bio sam ko zna koliko vremena pre nego sto je odlucio da stvara, onda Biblija govori neistinu da je Bog ljubav, jer ljubav moze da postoji samo u zajednici, u ovom slucaju tri nezavisne licnosti..

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nemojte da vas zavaraju religijsketrice Jehowinih svedoka po ovom pitanju, i tumacenja koja proizilaze iz njihowe prekrajene biblije `Novi svet, i `sta biblija zista naucava, u kojima su izokrenuli smisao ne samo ove, vec i drugih ucenja svete Bozje reci, da bi dokazali svoje teorije.

Ja sam ovu dilemu u potpunosti razjasnio u nekim ranijim diskusijama sa Apocketzom, i objasnio sustinu Boga koji sadrzi tri pojedinacne licnosti Oca, Sina, i Svetoga Duha.
Da se Isus kao jedna od licnosti Bozanstva, dobrovoljno odrekao Bozanskih atributa i postao covek, potpuno se ponizivsi izjednacivsi se sa nama, i postavsi Bog sin, nas spasitelj, Bog koji je preuzeo na sebe kaznu kojom smo mi trebali biti kaznjeni, i da niko od stvorenih bica, cak ni Andjeli, nije mogao da plati cenu naseg otkupljenja, to je mogao samo sam tvorac Bog, odnosno jedna od licnosti Bozanstva.

Takodje, da postoje odredjene uloge koje razlicita lica Bozanstva obavljaju u planu spasenja, Bog otac kao sudija, Isus kao nas spasitelj koji umire na krstu za nase grehe, i kao nas prvosvestenik ili zastupnik pre prestolom milosti u svetinji nad svetinjama na nebu, i Sveti Duh kao utesitelj i vodic u nevoljama ( Sveti Duh - parakletos / Grcki : Onaj koji stoji pored nekoga da mu pruzi potrebnu pomoc ).

Sve ovo je detaljno objasnjeno, ali kada nekoga istina sustinski ne zanima, vec zeli po svaku cenu da dokaze svoje teorije, takvom coveku tesko ko moze da pomogne, osim prepustiti Bogu sav sud, a Bog je milostiv u svakom slucaju, ali je strasno kada neko toliko otvrdni u svom stavu da i sam Bog na kraju mora izreci svoj sud izrazen u biblijskim recima `JEFREM SE UDRUZI S LAZNIM BOGOVIMA, OSTAVI GA...

Nisi ti ništa drugo kazao osim indoktrinacije pogubnog Adventizma, da sam ja na tvoje mesto mene bi bilo sramota reći kako sam obijasnio AApocketzu šuštinu Boga na bazi pisanog slova, ali šta ćeš to je karakter i pravo lice Adventizma i zato je to tako.

Nego nisam li ja tu postavio ta pitanja na šta se češete tamo gde vas najviše svrbi i da još čekam vaše odgovore ali ih nema osim što mlatite praznu slamu i držite mi lekcije iz lepog ponašanja na bazi moje ličnosti.

Dal da vam ponovim pitanja?
Laodikeja kaže:
objasnio sustinu Boga koji sadrzi tri pojedinacne licnosti Oca, Sina, i Svetoga Duha.

Laodikeja kako to misliš da Adventistički jedini Bog Isus jer nema ih TRI sadrži TRI pojedinačne ličnosti i naravno kojeg Apostola citiraš i slediš?

Laodikeja kaže:
Da se Isus kao jedna od licnosti Bozanstva, dobrovoljno odrekao Bozanskih atributa i postao covek, potpuno se ponizivsi izjednacivsi se sa nama, i postavsi Bog sin, nas spasitelj, Bog koji je preuzeo na sebe kaznu kojom smo mi trebali biti kaznjeni, i da niko od stvorenih bica, cak ni Andjeli, nije mogao da plati cenu naseg otkupljenja, to je mogao samo sam tvorac Bog, odnosno jedna od licnosti Bozanstva.

Da vidimo na osnovu čeka baziraš pogubnu doktrinu! citiraj pisma i proroke da mi tumačiš pojmove:
Jedan Bog Sin JEHOVA ISUS.
Trojedan Bog
Trojednakost TRI lica božanstava koji su ponaosob TRI ličnosti sa atributima Svemogući Bog.
Bog Otac se inkarnirao u Boga Sina i preuzeo na sebe dobrovoljno kaznu jer niko čak ni Anđeli nisu mogli platiti cenu otkupa osim numerično jednoga Boga jer nema ih TRI i umro na tarabi sa popregačama.
Ovo nisi mi izjasnio ni pre a nećeš ni sada izjasniti, zato slobodno mogu reći da si "Lažni prorok" sa lažnom indoktrinacijom koju nisi kadar uskladiti sa Biblijom.

Hoću da mi citiraš Adventističku Bibliju jer u drugim Biblija nema to napisano da Bog TROJEDINI sa TRI zasebne ličnosti kao posebne osobe i nije red da se razbacaš kako:
Sve ovo je detaljno objasnjeno, ali kada nekoga istina sustinski ne zanima, vec zeli po svaku cenu da dokaze svoje teorije, takvom coveku tesko ko moze da pomogne, osim prepustiti Bogu sav sud, a Bog je milostiv u svakom slucaju, ali je strasno kada neko toliko otvrdni u svom stavu da i sam Bog na kraju mora izreci svoj sud izrazen u biblijskim recima `JEFREM SE UDRUZI S LAZNIM BOGOVIMA, OSTAVI GA...

Interesuje mene još kako "ISTINA" ali je u tom tvom pogubnom Adventu nema, jedno govoriš drugo radiš a treće misliš.
Hajd da vidim kako ćeš pomagati protumači mi to vaše TROJEDNAKOST TRIJU zasebnih Svemogućih Bogova jer su množina ali nisu TRI nego samo jedan, izvoli.
Da vidim sve te Biblijske stihove koje ti podržavaju da Bog nije numerično jedna osoba, numerično jedna ličnost već kako u jednog ELOHIMA ima ni manje ni više nego TRI JEHOVE, daj da vidim kako ćeš taj "Lažni nauk" uskladiti Biblijom.

Kaži mi dal osim Boga Sina odnosno JEHOVE Isusa koliko još božanstava imate kome služite i službu vršite?

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Da ne bi bilo zabune, vec su to tri nezavisne licnosti koje funkcionalno u telesnom smislu deluju nezavisno, ali koji cine jedno.

Ako je Bog u jednom trenutku istorije svemira bio sam ko zna koliko vremena pre nego sto je odlucio da stvara, onda Biblija govori neistinu da je Bog ljubav, jer ljubav moze da postoji samo u zajednici, u ovom slucaju tri nezavisne licnosti..

Mudre Izreke 8:22-31.22 Jehova me stvorio. Ja sam početak stvaralačkoga puta njegovog, najranije od davnih djela njegovih. 23 Postavljena sam još od davnine, od početka, od vremena prije nastanka zemlje. 24 Rođena sam kad još nije bilo bezdana vodenih, kad nije bilo izvora obilnih voda. 25 Rođena sam prije nego su utvrđene gore, prije bregova, 26 kad još nije načinio zemlju ni polja ni prve grude plodnoga tla. 27 Kad je uređivao nebesa, bila sam prisutna. Kad je postavljao krug nad licem bezdana vodenog, 28 kad je učvršćivao oblake u visini, kad je utvrđivao izvore bezdana vodenog, 29 kad je moru odredio granicu koju vode njegove ne smiju prestupiti, kad je određivao temelje zemlji, 30 tada sam bila uz njega kao vješt graditelj i bila sam mu naročita radost, dan za danom, i veselila sam se pred njim sve vrijeme, 31 veselila sam se plodnome tlu zemlje njegove i radost su mi bili sinovi ljudski.

Iz ovg stavka se vidi da je Jehova BIo sam i da je Isus kasnije stvoren , nema govora da su bili troje u pocetku , jos vise Jehova nema pocetak, a Isus govori o svom pocetku.:) Laodikejac predlazem ti da napustih tu bujnu mastu iz 4 stoleca.

U vezi crkvenog usvajanja poganske predodžbe o Trojstvu, New Catholic Encyclopedia kaže: ”Formulacija ’Jedan Bog u tri Osobe‘ nije bila čvrsto utemeljena, sigurno ne potpuno prihvaćena u kršćanski život i kršćansko vjerovanje prije kraja 4. stoljeća. Ali upravo je to formulacija koja je prva svojatala naziv Dogma o Trojstvu. Takvo shvaćanje, ili predodžba, bilo je posve strano apostolskim ocima.“
Slično tome, The Encyclopedia Americana kaže: ”Trinitarizam četvrtog stoljeća nije ispravno odražavao ranokršćansku nauku o prirodi Boga; suprotno tome, bilo je to skretanje od te nauke.“ The Oxford Companion to the Bible naziva Trojstvo jednim od brojnih ”kasnije formuliranih vjerovanja“. No Trojstvo nije jedina poganska nauka koju je crkva usvojila.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Prvo ime kojim se Bog objavio ljudima jos na pocetku biblije jew `ELOHIM, ovo ime oznacava mnozinu, a to dokazuje nastavak `IM, u Bozjem imenu, sto se moze prevesti kao BOGOVI.

Prema tome sam Bog se na pocetku otkrio ljudima kao onaj u kome su sadrzane tri licnosti.

Da ne bi bilo zabune, Bog nije neki Hemofrodit ili sijamski blizanac koji ima jedno telo sa tri glave, ili obrnuto, vec su to tri nezavisne licnosti koje funkcionalno u telesnom smislu deluju nezavisno, ali koji cine jedno, u ciljevima, namerama, u ljubavi, itd.

Ljubav jedino moze da postoji ako je usmerena prema nekome ili necemu, za to su potrebne najmanje dve osobe, a iz biblijskog ucenja vidimo da ih ima tri, sto je punina ljubavi.

E a o tom ELOHIMU množne si ti meni tumačio ali opet bez Biblijskih stihova isto kao i sada što radiš kada misioniraš Adventizam koji je bez kontrole pa tvrdi da je Bog jedan ali nije jedan zato što su TRI, ali nisu TRI Boga samo su TRI svak za sebe posebne osobe koje su opet zasebne TRI ličnosti a TRI ličnosti čine jednog ELOHIMA mnoštav, jel tako Laodikeja ili kako već? Protumači koliko božanstava imaš u jednog celog ELOHIMA a koliko ličnosti i naravno koliko osoba čine jednog ELOHIMA. Insistiram da priložiš i neku dokumentaciju da ne bude da ti neko kaže kako bez govoriš bez veze kao lažni prorok.

Zapamti da me ne zanima dal je BOg ljubav ili nije to već znam i ne tražim ti to da protumačiš, ne tražim ni da mi ti ovde svedočiš indoktrinaciju pogubnog Adventizma nego Biblijsku istinu, razumeš?

Laodikeja kaže:

Na osnovu čega ti se bazira ovo svedočanstvo? odakle ovo i gde si ti to pročitao ili bolje kaži ko je to tebe prevario lažima i glupostima.
Još jednom ovo je tema namenjena vama koji sve znate da svedočite Biblijsku istinu ostalima, da dobro si čuo "BIBLIJSKA ISTINA SE TRAŽI" a ne šta ti kažeš po tvom ubeđenju i indoktrinaciji destruktivne institucije.
Vidiš stalo mi je do istine zato mi to detaljno protumači ne šta ti misliš ili Adventizam nego šta je Biblijsko naučavanje i priloži koji stih. Zapamti da me tvoje teorije nimalo ne zanimaju, dakle obijasni šta si hteo kažeš i čija je to nauka koju želiš ovde da proturiš?

Bez TROLANJA SPAMOVANJA i LAŽNOG svedočenja već po Bibliji i sa Biblijom, slušam.

Mudre Izreke 8:22-31.22 Jehova me stvorio. Ja sam početak stvaralačkoga puta njegovog, najranije od davnih djela njegovih. 23 Postavljena sam još od davnine, od početka, od vremena prije nastanka zemlje. 24 Rođena sam kad još nije bilo bezdana vodenih, kad nije bilo izvora obilnih voda. 25 Rođena sam prije nego su utvrđene gore, prije bregova, 26 kad još nije načinio zemlju ni polja ni prve grude plodnoga tla. 27 Kad je uređivao nebesa, bila sam prisutna. Kad je postavljao krug nad licem bezdana vodenog, 28 kad je učvršćivao oblake u visini, kad je utvrđivao izvore bezdana vodenog, 29 kad je moru odredio granicu koju vode njegove ne smiju prestupiti, kad je određivao temelje zemlji, 30 tada sam bila uz njega kao vješt graditelj i bila sam mu naročita radost, dan za danom, i veselila sam se pred njim sve vrijeme, 31 veselila sam se plodnome tlu zemlje njegove i radost su mi bili sinovi ljudski.

Iz ovg stavka se vidi da je Jehova BIo sam i da je Isus kasnije stvoren , nema govora da su bili troje u pocetku , jos vise Jehova nema pocetak, a Isus govori o svom pocetku.:) Laodikejac predlazem ti da napustih tu bujnu mastu iz 4 stoleca.

Sad će Laodikeja da ti kaže šta znači ELOHIM mnoštva! i koliko zasebnih ličnosti čine numerično jednog Boga jer nisu TRI, kazaće ti i koliko osoba ima u jednog Boga isto i koliko JEHOVE Biblija naučava da ima.
Ono što ti ovde citiraš je iz te prepravljene Biblije :air_kiss:

Laodikeja kaže

Pa dobro Laodikeja jesam li ja tebi pre govorio da ELOHIM nije ime ili nisam? šta opet istim SPAMOM ovde TROLAŠ da ELOHIM je ime premudroga Boga našega i spasitelja posrestvom.
Moliću lepo ponovi mi šta sam ti ja svedočio da u prevodu na našem jeziku znači ELLOHIM, slušam.

Aha pobegao si da se konsultiraš sa upravom ili duhovnikom pa ćeš onda da mi se obraćaš kao po običaju na personalnoj bazi da misioniraš ovde pravu sliku Adventnog karaktera, tako.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Nešto mi je palo na pamet. Sijamski blizanci su jedan organizam ali dve nezavisne ličnosti. Možda je i Bog jedno biće povezan nekim duhovnim linkom slično tome. Vredi razmisliti.

:roll:E, ovo je bolje i od onoga što ja odvaljujem na forumu. Zapami ću ovo, kao i neki otpad , ali to je iz druge priče. Kupim dobre fazone sa ovog dijela foruma.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ovo nije odgovor ni na jedno moje pitanje!

Ovo u normalnim i kulturnim zemljama se zove TROLANJE, SPAMOVANJE a da je laganje to ćemo videti.

Šarrdy kaže:

Dakle pošto Bog je jedan ne TRI a Isus je taj jedini Bog Jehova stvoritelj otkupitelje i sve ostalo jer nema dva niti TRI nego samo jednoga istinitoga Boga.

Molim da mi tumačiš koji je to Jehove Isusa plan spasenja?

Odnosno kako to jedini Bog Jehova Isus(jer nema ih TRI) stvara i kako spašava?

Samo da napomenem da sam pitao pitanje:

Zašto krijete od prostih ljudi istinu? Biblijske argumente tražim ne ono što neko misli da Bog je jedan ali ima TRI lica preko kojih se javi. Ne zanima me ni to šta neko zbog opsesije ili opsednutosti misli o Muslimanima niti o JEHOVINIM SVEDOCIMA, mene zanima Biblijska istina i taj vaš jedini kanal istine, izvolte slušam.

Ponoviću pitanja
Koliko JEHOVE ima?
Koliko božanstava čine jednog JEHOVU?
Koliko ličnosti u jednu osobu i naravno koliko osoba u jednog(jer nema ih TRI) Boga Jehovu Isusa vi preko jedinog istinitog kanala spoznanja istine kažete da ima?
Ako je Isus JEHOVA Bog uzeo oblik čoveka šta je on: Ceo Bog, pola Bog a pola čovek ili šta?
Tumači mi kome se jedini svemogući Bog Jehova Isus(jer nema ih TRI) pokorio ako nema drugih Bogova osim Jehove Isusa?

Dovoljno intelegentan kažeš pa hajd da vidimo ko je sad ovde lažni prorok?

[FONT=&amp]Ovako prijatelju i brate. Da ti ne odgovaram za svaku rečenicu ponaosob, reći ću ti par vrlo važnih stvari u vezi otvog odgovora:[/FONT]

[FONT=&amp]1. [/FONT][FONT=&amp]Ti tražiš od mene da ti odgovorim na neke stvari, koje mi je Bog rekao da je njegova tajna, i da to ne trebamo SHVATITI, već PRIHVATITI![/FONT]
[FONT=&amp]Lepo sam ti dao stih iz prethodnog posta[/FONT]

[FONT=&amp]1. Tim. 3[/FONT][FONT=&amp]:[/FONT][FONT=&amp]16[/FONT][FONT=&amp]po sveopćem uverenju,velika je tajna pobožnosti (samilosti - u nekim prevodima):[/FONT][FONT=&amp]On,[/FONT][FONT=&amp]očitovan u telu,[/FONT][FONT=&amp]opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, verovan u svijetu, uznesen u slavu.)[/FONT]

[FONT=&amp]a ima ih sličnih jako puno u Bibliji, kao npr.: [/FONT]

[FONT=&amp]Римљ. 11,34[/FONT][FONT=&amp] Јер ко позна мисао Господњу?[/FONT]
[FONT=&amp]1. Коринћ. 2:8[/FONT][FONT=&amp] Које ниједан од кнезова века овог не позна; јер да су је познали, не би Господа славе разапели. 16 Јер ко позна ум Господњи да Га поучи? А ми ум Христов имамо[/FONT]

[FONT=&amp]Tako da zahtevati od nekog da ti nađe stihove u Bibliji ili da ti objasni kako to jedan Bog a tri lica; kako to Isus Jehova; kada je Hrist stradao na krstu jel stradao Bog ili Jehova ili Sveti duh ili.......... to je suprostavljanje Biblijskoj pouci da je to Božija tajna i to ne treba tumačiti i zaključivati kako to i zašto to i slično![/FONT]
[FONT=&amp] Em sebe uvlačiš u greh, em uvlačiš i drugog u to.[/FONT]
[FONT=&amp]Ako ti nije jasno, onda odmah na kolena, pa molitva i post..... i svakoj iskrenoj duši Bog vrlo brzo odgovara ([/FONT][FONT=&amp]1. Коринћ. 12:3[/FONT][FONT=&amp] Зато вам дајем на знање да нико ко духом Божијим говори неће рећи: Анатемате Исуса; и нико не може Исуса Господом назвати осим Духом Светим.[/FONT][FONT=&amp]). A ako slediš neki interese, ili neku Crkvenu dogmu, onda od odgovora nema ništa. Jer si neiskren.[/FONT]

[FONT=&amp]Pream tome bolje ti je, a i brže ćeš, dobiti odgovor od Boga, nego od ljudi.[/FONT]

[FONT=&amp]2. [/FONT][FONT=&amp]Verovatno si primetio da ja ne učestvujem na temi Trojstvo, jer je to toliko jasna stvar, da bi ja doživeo učestvovanje na toj temi kao da raspravljam da li je Zemlja okrukla ili čoškasta. A to što ti ne možeš trojstvo shvatiti je vrlo prosto:[/FONT]
[FONT=&amp]Kako ćeš shvatiti trojstvo, kada je to TAJNA BOŽIJA, a nisi shvatio mnogo prostije stvari, koje nisu nikakva tajna, već eksplicitno date činjenice:[/FONT]
[FONT=&amp]–[/FONT][FONT=&amp] Kao npr. Hristov dolazak 1914 g.; [/FONT][FONT=&amp]–[/FONT][FONT=&amp] Da je evharistija ustanovljena samo za 144.000 a ne za sve ljude; [/FONT][FONT=&amp]–[/FONT][FONT=&amp] Da Planeta zemlja nikada neće biti pusta i nenastanjena; [/FONT][FONT=&amp]–[/FONT][FONT=&amp] Da Hrist posle vaskrsenaj nije došao u duhovnom telu, već u istom u kom je i bio na zemlji; [/FONT][FONT=&amp]–[/FONT][FONT=&amp] Kako se treba odnositi prema neistomišljenicima........... i još jako puno drugih prostih stvari koje je Kula Stražara pogrešno protumačila, A PREPUNI SU RAZNI BLOGOVI na tu temu.[/FONT]

[FONT=&amp]3. [/FONT][FONT=&amp]Da je jedina Crkva na Planeti koja negira Trojstvo, od Hrišćanskih denominacija - upravo Jehovini svedoci – koji imaju ubedljivo najviše zabluda od svih Hrićanskih Crkava. Pa i samo ta činjenica je dovoljna da se ukapira da je trojstvo ispravna stvar.[/FONT]

[FONT=&amp] Tako da ti je moj savet, ako hoćeš ZAISTA da saznaš istinu o TROJSTVU – najbolji ti je sledeći put: 1. Post; 2. Molitva; 3. Iskreno i ponizno srce i 4. Strpljivost.[/FONT]
[FONT=&amp]Em što ćeš dobiti odgovor na tvoja pitanja, em što ćeš se osvedočiti koliko je Bog silan i dobar. Dve muve ćeš ubiti jednim udarcem![/FONT]

[FONT=&amp]4. [/FONT][FONT=&amp]Papir trpi sve. Tako da čovek tu može svašta pisati. Međutim treba voditi računa da će mo za svaku napisanu reč na ovom forum, a i bilo gde drugde, odgovarati Bogu. Tako da vodi računa šta pišeš i kako se ponašaš zbog Boga. Meni ne smeta ni jedan tvoj odgovor, jer ko sam ja, veliki grešnik, da sudim tebi. Koji si možda i veći i bolji od mene, ali je opasno zbog Boga.[/FONT]

[FONT=&amp]Hvala na odgovoru, Bog s tobom.[/FONT]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Свакако, људски ум не може да појми тако лако зајеницу, чини се немогуће. Ту је и проблем језика јер се не може све описати тако лако речима. Ако је Бог имао Реч (мудрост-Приче Соломунове, глава 8) и ако се та мудрост (Љубав) утеловила-постала тело, не значи да више није део Бога и сам Бог.

Ако су муж и жена једно тело (заједница), онда су ти близанци (као једно тело) заједница, али са две личности - душе.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
[FONT=&amp]Pream tome bolje ti je, a i brže ćeš, dobiti odgovor od Boga, nego od ljudi.[/FONT]

Bog je dao napisati da je numerično jedan Bog i da nema drugoga Boga koji mu je sličan, jednak i ravan! i sve ovo u jednini a ti još mi nisi tumačio šta si mislio kada si rekao da je svemogući Bog sin JEHOVA, još čekam da mi priložiš taj Biblijski stih jer hoću da vidim odakle ti nauka da ima ni manje ni više nego TRI JEHOVE. Vidiš to je tebi jasna stvar i nije nikakva sveta pobožna tajna nego to znaš.

Sada mene ne zanima ni Hristov dolazak a ni 144.000 nego me interesira koliko JEHOVE imaš u jednog ELLOHIMA i koliko osoba čine jednu ličnost a koliko ličnosti numerično jednog Boga, razueš. Pogotovo me ne tangira tvoja opsednutost i opsesija sa Kulom i Stražarom niti šta se tamo naučava, mene interesira šta ti ovde svedočiš i u čije ime svedočiš Biblijsku istinu, razumeš li ti o čemu ja ovde govorim?

Još čekam da mi tumačiš ona pitanja što sam tebi lično postavio u ovom i gornjim postovima, a ako neznaš neznaš nikom ništa, samo kaži da ti je to sveta tajna i idemo dalje.
I nije red da TROLAŠ i SPAMUJEŠ forum tvojom mržnjom prema neistomišljenicima izvoli slušam.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ако су муж и жена једно тело (заједница), онда су ти близанци (као једно тело) заједница, али са две личности - душе.

Dakle koliko božanstava imaš u jednog ELLOHIMA mnoštva? i koliko ličnosti čine jednu osobu a koliko osoba jednog celog svemogućeg Boga?
Posebno me zanima koliko JEHOVE ti kažeš da ima? i naravno da priložiš i koji Biblijski stih jer nisi lažni prorok tako?

Koliko duša ima u jednu ličnost a koliko duša u jednog ELLOHIMA(jer nisu TRI)

Papir svašta trpi zato se ovde TROLATE i SPAMUJETE.
A ja hoću samo Biblijsku istinu ne vaša mišljenja ne vašu indoktrinaciju jednostavno zar ne.

Poslednja izmena:
Natrag