Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nemojte da vas zavaraju religijsketrice Jehowinih svedoka po ovom pitanju, i tumacenja koja proizilaze iz njihowe prekrajene biblije `Novi svet, i `sta biblija zista naucava, u kojima su izokrenuli smisao ne samo ove, vec i drugih ucenja svete Bozje reci, da bi dokazali svoje teorije.
Ja sam ovu dilemu u potpunosti razjasnio u nekim ranijim diskusijama sa Apocketzom, i objasnio sustinu Boga koji sadrzi tri pojedinacne licnosti Oca, Sina, i Svetoga Duha.
Da se Isus kao jedna od licnosti Bozanstva, dobrovoljno odrekao Bozanskih atributa i postao covek, potpuno se ponizivsi izjednacivsi se sa nama, i postavsi Bog sin, nas spasitelj, Bog koji je preuzeo na sebe kaznu kojom smo mi trebali biti kaznjeni, i da niko od stvorenih bica, cak ni Andjeli, nije mogao da plati cenu naseg otkupljenja, to je mogao samo sam tvorac Bog, odnosno jedna od licnosti Bozanstva.
Takodje, da postoje odredjene uloge koje razlicita lica Bozanstva obavljaju u planu spasenja, Bog otac kao sudija, Isus kao nas spasitelj koji umire na krstu za nase grehe, i kao nas prvosvestenik ili zastupnik pre prestolom milosti u svetinji nad svetinjama na nebu, i Sveti Duh kao utesitelj i vodic u nevoljama ( Sveti Duh - parakletos / Grcki : Onaj koji stoji pored nekoga da mu pruzi potrebnu pomoc ).
Sve ovo je detaljno objasnjeno, ali kada nekoga istina sustinski ne zanima, vec zeli po svaku cenu da dokaze svoje teorije, takvom coveku tesko ko moze da pomogne, osim prepustiti Bogu sav sud, a Bog je milostiv u svakom slucaju, ali je strasno kada neko toliko otvrdni u svom stavu da i sam Bog na kraju mora izreci svoj sud izrazen u biblijskim recima `JEFREM SE UDRUZI S LAZNIM BOGOVIMA, OSTAVI GA...
objasnio sustinu Boga koji sadrzi tri pojedinacne licnosti Oca, Sina, i Svetoga Duha.
Da se Isus kao jedna od licnosti Bozanstva, dobrovoljno odrekao Bozanskih atributa i postao covek, potpuno se ponizivsi izjednacivsi se sa nama, i postavsi Bog sin, nas spasitelj, Bog koji je preuzeo na sebe kaznu kojom smo mi trebali biti kaznjeni, i da niko od stvorenih bica, cak ni Andjeli, nije mogao da plati cenu naseg otkupljenja, to je mogao samo sam tvorac Bog, odnosno jedna od licnosti Bozanstva.
Sve ovo je detaljno objasnjeno, ali kada nekoga istina sustinski ne zanima, vec zeli po svaku cenu da dokaze svoje teorije, takvom coveku tesko ko moze da pomogne, osim prepustiti Bogu sav sud, a Bog je milostiv u svakom slucaju, ali je strasno kada neko toliko otvrdni u svom stavu da i sam Bog na kraju mora izreci svoj sud izrazen u biblijskim recima `JEFREM SE UDRUZI S LAZNIM BOGOVIMA, OSTAVI GA...
Da ne bi bilo zabune, vec su to tri nezavisne licnosti koje funkcionalno u telesnom smislu deluju nezavisno, ali koji cine jedno.
Ako je Bog u jednom trenutku istorije svemira bio sam ko zna koliko vremena pre nego sto je odlucio da stvara, onda Biblija govori neistinu da je Bog ljubav, jer ljubav moze da postoji samo u zajednici, u ovom slucaju tri nezavisne licnosti..
Prvo ime kojim se Bog objavio ljudima jos na pocetku biblije jew `ELOHIM, ovo ime oznacava mnozinu, a to dokazuje nastavak `IM, u Bozjem imenu, sto se moze prevesti kao BOGOVI.
Prema tome sam Bog se na pocetku otkrio ljudima kao onaj u kome su sadrzane tri licnosti.
Da ne bi bilo zabune, Bog nije neki Hemofrodit ili sijamski blizanac koji ima jedno telo sa tri glave, ili obrnuto, vec su to tri nezavisne licnosti koje funkcionalno u telesnom smislu deluju nezavisno, ali koji cine jedno, u ciljevima, namerama, u ljubavi, itd.
Jos jedan od velikih dokaza trojedinog Boga je ljubav.
Ljubav jedino moze da postoji ako je usmerena prema nekome ili necemu, za to su potrebne najmanje dve osobe, a iz biblijskog ucenja vidimo da ih ima tri, sto je punina ljubavi.
Ako je Bog u jednom trenutku istorije svemira bio sam ko zna koliko vremena pre nego sto je odlucio da stvara, onda Biblija govori neistinu da je Bog ljubav, jer ljubav moze da postoji samo u zajednici, u ovom slucaju tri nezavisne licnosti..
Mudre Izreke 8:22-31.22 Jehova me stvorio. Ja sam početak stvaralačkoga puta njegovog, najranije od davnih djela njegovih. 23 Postavljena sam još od davnine, od početka, od vremena prije nastanka zemlje. 24 Rođena sam kad još nije bilo bezdana vodenih, kad nije bilo izvora obilnih voda. 25 Rođena sam prije nego su utvrđene gore, prije bregova, 26 kad još nije načinio zemlju ni polja ni prve grude plodnoga tla. 27 Kad je uređivao nebesa, bila sam prisutna. Kad je postavljao krug nad licem bezdana vodenog, 28 kad je učvršćivao oblake u visini, kad je utvrđivao izvore bezdana vodenog, 29 kad je moru odredio granicu koju vode njegove ne smiju prestupiti, kad je određivao temelje zemlji, 30 tada sam bila uz njega kao vješt graditelj i bila sam mu naročita radost, dan za danom, i veselila sam se pred njim sve vrijeme, 31 veselila sam se plodnome tlu zemlje njegove i radost su mi bili sinovi ljudski.
Iz ovg stavka se vidi da je Jehova BIo sam i da je Isus kasnije stvoren , nema govora da su bili troje u pocetku , jos vise Jehova nema pocetak, a Isus govori o svom pocetku. Laodikejac predlazem ti da napustih tu bujnu mastu iz 4 stoleca.
Prvo ime kojim se Bog objavio ljudima jos na pocetku biblije jew `ELOHIM, ovo ime oznacava mnozinu, a to dokazuje nastavak `IM, u Bozjem imenu, sto se moze prevesti kao BOGOVI.
Nešto mi je palo na pamet. Sijamski blizanci su jedan organizam ali dve nezavisne ličnosti. Možda je i Bog jedno biće povezan nekim duhovnim linkom slično tome. Vredi razmisliti.
Ovo nije odgovor ni na jedno moje pitanje!
Ovo u normalnim i kulturnim zemljama se zove TROLANJE, SPAMOVANJE a da je laganje to ćemo videti.
Šarrdy kaže:
Dakle pošto Bog je jedan ne TRI a Isus je taj jedini Bog Jehova stvoritelj otkupitelje i sve ostalo jer nema dva niti TRI nego samo jednoga istinitoga Boga.
Molim da mi tumačiš koji je to Jehove Isusa plan spasenja?
Odnosno kako to jedini Bog Jehova Isus(jer nema ih TRI) stvara i kako spašava?
Samo da napomenem da sam pitao pitanje:
Zašto krijete od prostih ljudi istinu? Biblijske argumente tražim ne ono što neko misli da Bog je jedan ali ima TRI lica preko kojih se javi. Ne zanima me ni to šta neko zbog opsesije ili opsednutosti misli o Muslimanima niti o JEHOVINIM SVEDOCIMA, mene zanima Biblijska istina i taj vaš jedini kanal istine, izvolte slušam.
Ponoviću pitanja
Koliko JEHOVE ima?
Koliko božanstava čine jednog JEHOVU?
Koliko ličnosti u jednu osobu i naravno koliko osoba u jednog(jer nema ih TRI) Boga Jehovu Isusa vi preko jedinog istinitog kanala spoznanja istine kažete da ima?
Ako je Isus JEHOVA Bog uzeo oblik čoveka šta je on: Ceo Bog, pola Bog a pola čovek ili šta?
Tumači mi kome se jedini svemogući Bog Jehova Isus(jer nema ih TRI) pokorio ako nema drugih Bogova osim Jehove Isusa?
Dovoljno intelegentan kažeš pa hajd da vidimo ko je sad ovde lažni prorok?
Prema tome sam Bog se na pocetku otkrio ljudima kao onaj u kome su sadrzane tri licnosti.
Da ne bi bilo zabune, Bog nije neki Hemofrodit ili sijamski blizanac koji ima jedno telo sa tri glave, ili obrnuto, vec su to tri nezavisne licnosti koje funkcionalno u telesnom smislu deluju nezavisno, ali koji cine jedno, u ciljevima, namerama, u ljubavi, itd.
Jos jedan od velikih dokaza trojedinog Boga je ljubav.
Ljubav jedino moze da postoji ako je usmerena prema nekome ili necemu, za to su potrebne najmanje dve osobe, a iz biblijskog ucenja vidimo da ih ima tri, sto je punina ljubavi.
[FONT=&]Pream tome bolje ti je, a i brže ćeš, dobiti odgovor od Boga, nego od ljudi.[/FONT]
Ако су муж и жена једно тело (заједница), онда су ти близанци (као једно тело) заједница, али са две личности - душе.