Šta je od ovoga Biblijska Istina?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
"Ja i Otac JEDNO SMO" - To je ono sto je Bog rekao u Starom zavetu "Slusaj Izraele, Gospod Bog nas je JEDAN"

"Ja i Otac jedno smo" znači da Isus i Otac imaju jednu volju, namjeru, djelovanje, postojanje

""Slusaj Izraele, Gospod Bog nas je JEDAN" Naravno da je Bog jedan.

Apokec nije to čovjek pa ako su dva odvojena čovjeka onda su dva. To je Bog, a Bog je jedan.

[FONT=&quot]Isus proklamuje, “Zaista, zaista, kažem vam, prije nego je Abraham bio, Ja Jesam.” Ponovo, kao odgovor, Živdovi su uzeli kamenje u namjeri da ga kamenuju (Ivan 8:59).

Isusovo objaviljivanje njegovog identiteta kao “Ja Jesam”, je direktna primjena Starozavjetnog imena Božijeg (Izlazak 3:14). Zašto bi Židovi ponovo željeli da ga kamenuju, ako on nije rekao nešto za šta su oni vjerovali da je bogohulje, konkretno, tvrdnju da je Bog?

Trojstvo ne znači 3 Boga, nego se Bog ljudima pojavljuje u 3 ličnosti.

[/FONT][FONT=&quot]Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12. 9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1. 7
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje

Evo malo tekstova za poređenje. [/FONT]

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
[FONT=&amp]Citiram:
[/FONT]
[FONT=&amp]

Trojstvo ne znači 3 Boga, nego se Bog ljudima pojavljuje u 3 ličnosti. [/FONT]

E a ovo da mi ti lepo tumačiš i uz to da mi postiraš i Biblijske dokaze da niko ne kaže eto još jednog lažnog proroka koji TROLA SPAMUJE i LAŽE.
I da ne zaboraviš da mi ovde postiraš stih odakle si ti saznao da taj vaš Bog mnoštva je ograničen na tri ličnosti i ne može se pojavljivati na neki drugi način.

"Ja i Otac JEDNO SMO" - To je ono sto je Bog rekao u Starom zavetu "Slusaj Izraele, Gospod Bog nas je JEDAN"

"Ja i Otac jedno smo" znači da Isus i Otac imaju jednu volju, namjeru, djelovanje, postojanje

""Slusaj Izraele, Gospod Bog nas je JEDAN" Naravno da je Bog jedan.

Apokec nije to čovjek pa ako su dva odvojena čovjeka onda su dva. To je Bog, a Bog je jedan.

Taj prorok koga si ti ovde citirao još prorokuje da je Isus JEHOVA! a ti kako ti tumačiš to što si tu napisao, i kaži mi koliko JEHOVE ti kažeš da ima?
Ko ti je taj tvoj Gospod što je JEDAN, a ako je jedan(1) dal je to numerično jedan ili nije?
Koliko božanskih ličnosti ima u jednog ELOHIMA a koliko božanskih osoba?

Kažeš da Bog nije Čovek! a šta kažeš da je Isus bio na zemlji kada je uzeo ljudsko telo da bude jedan od nas?
Kako se Bog objavio čoveku u telu ili kako?

Molim fino bez TROLANJA i SPAMOVANJA jer ti nisi lažni prorok sa lošim namerama, jednostavno zar ne.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Pozdravljam sve forumaše

Mnogo se po forumu piše o "Pogrešnim očekivanjima" ili tim lažnim prorocima i da ne treba slediti te lažne proroke ali niko još nije pojasnio mnoge stvari da se izjasni šta je Biblijska istina a šta je TROLANJE SPAM i lažno prorokovanje jer je to prazno filozofiranje pogrešnim pretpostavkama po ljudskim uredbama.

Za početak moliću fino da se izjasni Biblijsko učenje:
Šta vi kažete da je Biblijsko načelo kada je u pitanju "Koliko lica jedan istiniti premudri Bog i spasitelj naš ima"?

Da li je ovo pitanje dobro fromulisano ili nije?
A sada je veoma važno da svi oni što se ne TROLAJU, SPAMUJU forum kao lažni proroci po Bibliji i sa Biblijom izjasne indoktrinaciju kako naš jedini Bog množine jeste jedan ali nije jedna osoba već više Božasntava kao posebne ili zasebne ličnosti čine jedgnog Boga.
Konkretno da se izjasni: Da li je Bog naš množina božanstava ili je to samo jedna ličnot kao numerično jedna osoba?
Unapred hvala na vašem uloženom trudu.

Mnozina Bozanstava ucenje SPC
a ovo drugo je ucenje Islama
Ja verujem u prvo sto se jasno vidi kroz Bibliju a pogotovo NZ

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Mnozina Bozanstava ucenje SPC

Na koje pitanje ste vi dali Biblijski odgovor da vidimo.

Šta vi kažete da je Biblijsko načelo kada je u pitanju "Koliko lica jedan istiniti premudri Bog i spasitelj naš ima"?

Nemate odgovora ili pak ne znate jer je to neka velika tajna, tako?

Da li je Bog naš množina božanstava ili je to samo jedna ličnot kao numerično jedna osoba?

A na ovo pitanje niste ni pokušali da mi tumačite, zašto i koji problem?

A ovo dal nešto znate o ovome:
Šta je Biblijska istina o Isusu kada je u pitanju Toma, konkretno. Šta je Isus bio dok je boravio na zemlji?
Bog, pola Bog a pola čovek ili nešto treće?

U šta je Isus pretvorio vodu na svadbi u Kani Galilejskoj i dal je i Isus pio grožđani sok pre ili posle FERMENTACIJE po Jovanu glava 2

A ako je pak taj Sveti Duh zasebno posebna neka ličnot božanske indoktrinacije "OSOBA" kako obijašnjavaš da se taj zasebni Bog Sveti Duh zaliva, doliva a kako se on to i preliva?

Imate koji argumentovani komentar ako nemate koji problem?
Jer neki lažni proroci po forumu TROLAJU neku indoktrinaciju kako njihov Bog nije numerično jedan Bog nego mnoštvo božanstava(zasebnih ličnosti ili osoba) čine jednoga Boga i da sve te zasebne ponaosob osobe su u svemu jednake, u svemu iste i u svemu su ravne.

I da ne zaboraviš da mi ovde postiraš stih odakle si ti saznao da taj vaš Bog mnoštva je ograničen na tri ličnosti i ne može se pojavljivati na neki drugi način.

Kažeš da Bog nije Čovek! a šta kažeš da je Isus bio na zemlji kada je uzeo ljudsko telo da bude jedan od nas?
Kako se Bog objavio čoveku u telu ili kak

Ko ti je taj tvoj Gospod što je JEDAN, a ako je jedan(1) dal je to numerično jedan ili nije?

Taj prorok koga si ti ovde citirao još prorokuje da je Isus JEHOVA! a ti kako ti tumačiš to što si tu napisao, i kaži mi koliko JEHOVE ti kažeš da ima?

E ovo mene zanima a ne vaša opsednutost sa JEHOVINIM SVEDOCIMA Brooklynom i Kulom sa Stražarom, izvolte da čujem jer vi niste lažni proroci tako i u vama Biblijska istina zato što kod vas je taj kanal istine.

Kažeš: Mnozina Bozanstava ucenje SPC

Podučavaj me šta to znači Množina Bozanstava u SPC?
Tumaći mi pojam SPC o kakvim bozanstvima se tu radi i naravno koliko božanstava čine numerično jednog Boga?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Hrist je Jehova

U početku mog istraživanja Biblije, jedan kraći vremenski period meni je ovo bila enigma. Ko je Bog, ko Sin, ko SD, šta ko radi, gde, zašto...?
Jeste da ima neuporedivo više dokaza da je Hrist Jehova, ali ja sam voleo to do detalja ispitati. I zato sam se dvoumio. Nadam se da će mi Hrist oprostiti što sam jedan deo svog života verovao da je On Sin, a ne Bog. I da je stvoren, a ne večan, ali to je zato što nisam dovoljno inteligentan da to odmah ukapiram.

Dve zajednice su mi pomogle da se to definitivno osvedočeim (Da je Hrist Bog, i Stvoritelj, i Jehova, i Otkupitelj, odnosno da je Bog JEDAN, koji može uzeti oblik čoveka, SD, Hrista, ili bilo čega drugog). On je Svemoguć. I sumljati u Njegove moći je zaista glupo.

Te dve zajednice su Muslimani i Jehovini svedoci. Pošto znamo ko stoji iza te dve denominacije i ko ih vodi i organizuje - sve mi je onda bilo jasno. Uniziti Hrista što više mi je bila crvena lampica da tu nisu baš čista posla. Da tu neko opasno muti vodu! I samo malo dubljim istraživanjem Biblije - vrlo brzo sam uvideo ko je Hrist.
Evo za kraj, samo jedan stih, od najmanje 50 ili 100 koji eksplicitno govore da je Hrist Jehova:

Zaharije 12.10 :
NWT -
И излићу на Давидов дом и на становнике Јерусалима дух милости и молитве, и гледаће у онога кога су проболи, нарицаће за њим као што се нариче за сином јединцем, и горко ће га оплакивати као што се оплакује првенац.

Da - Ka - I izliću na dom Davidov i na stanovnike jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledaće na mene kog probodoše; i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za njim kao za prvencem.

Šarić - A na kuću Davidovu i na stanovnike jerusalemske izlit ću duh milosti i molitve. Oni će pogledati na mene, kojega su proboli, i tugovat će za njim, kao što se tuguje za prvorođencem.

KJV – [FONT=&quot]And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and of supplications: and they shall look upon me whom they have pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for his only son, and shall be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his firstborn.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

NAS –[FONT=&quot]"And I will pour out on the house of David and on the inhabitants of Jerusalem, the Spirit of grace and of supplication, so that they will look on Me whom they have pierced; and they will mourn for Him, as one mourns for an only son, and they will weep bitterly over Him, like the bitter weeping over a first-born.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Uzeo sam 5 indikativnih prevoda koji slikovitio objašnjavaju o čemu je reč. Bibliju Jehovinih svedoka , Daničić-Karadžić, Šarić, Ser King Džejms i Novi standardni Američki prevod.
Dve su najače na prostorima bivše SFRJ, a dve vrlo često korišćene u Svetu. Tako da se i na ovom primeru može videti odakle JS crpe njihovu doktrinu o Hristovom stvorenom biću i malo većem od anđela biću, a ne mogu videti da je to ustvari Jehova.

Pozdrav, i očekujem komentar!

[FONT=&quot]‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
U početku mog istraživanja Biblije, jedan kraći vremenski period meni je ovo bila enigma. Ko je Bog, ko Sin, ko SD, šta ko radi, gde, zašto...?
Jeste da ima neuporedivo više dokaza da je Hrist Jehova, ali ja sam voleo to do detalja ispitati. I zato sam se dvoumio. Nadam se da će mi Hrist oprostiti što sam jedan deo svog života verovao da je On Sin, a ne Bog. I da je stvoren, a ne večan, ali to je zato što nisam dovoljno inteligentan da to odmah ukapiram.

Dve zajednice su mi pomogle da se to definitivno osvedočeim (Da je Hrist Bog, i Stvoritelj, i Jehova, i Otkupitelj, odnosno da je Bog JEDAN, koji može uzeti oblik čoveka, SD, Hrista, ili bilo čega drugog). On je Svemoguć. I sumljati u Njegove moći je zaista glupo.

Te dve zajednice su Muslimani i Jehovini svedoci. Pošto znamo ko stoji iza te dve denominacije i ko ih vodi i organizuje - sve mi je onda bilo jasno. Uniziti Hrista što više mi je bila crvena lampica da tu nisu baš čista posla. Da tu neko opasno muti vodu! I samo malo dubljim istraživanjem Biblije - vrlo brzo sam uvideo ko je Hrist.
Evo za kraj, samo jedan stih, od najmanje 50 ili 100 koji eksplicitno govore da je Hrist Jehova:

Zaharije 12.10 :
NWT -
И излићу на Давидов дом и на становнике Јерусалима дух милости и молитве, и гледаће у онога кога су проболи, нарицаће за њим као што се нариче за сином јединцем, и горко ће га оплакивати као што се оплакује првенац.

Da - Ka - I izliću na dom Davidov i na stanovnike jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledaće na mene kog probodoše; i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za njim kao za prvencem.

Šarić - A na kuću Davidovu i na stanovnike jerusalemske izlit ću duh milosti i molitve. Oni će pogledati na mene, kojega su proboli, i tugovat će za njim, kao što se tuguje za prvorođencem.

KJV – [FONT=&amp]And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and of supplications: and they shall look upon me whom they have pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for his only son, and shall be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his firstborn.[/FONT]

NAS –[FONT=&amp]"And I will pour out on the house of David and on the inhabitants of Jerusalem, the Spirit of grace and of supplication, so that they will look on Me whom they have pierced; and they will mourn for Him, as one mourns for an only son, and they will weep bitterly over Him, like the bitter weeping over a first-born.[/FONT]

Uzeo sam 5 indikativnih prevoda koji slikovitio objašnjavaju o čemu je reč. Bibliju Jehovinih svedoka , Daničić-Karadžić, Šarić, Ser King Džejms i Novi standardni Američki prevod.
Dve su najače na prostorima bivše SFRJ, a dve vrlo često korišćene u Svetu. Tako da se i na ovom primeru može videti odakle JS crpe njihovu doktrinu o Hristovom stvorenom biću i malo većem od anđela biću, a ne mogu videti da je to ustvari Jehova.

Pozdrav, i očekujem komentar!

[FONT=&amp]‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗[/FONT]

Ovo nije odgovor ni na jedno moje pitanje!

Ovo u normalnim i kulturnim zemljama se zove TROLANJE, SPAMOVANJE a da je laganje to ćemo videti.

Šarrdy kaže:
(Da je Hrist Bog, i Stvoritelj, i Jehova, i Otkupitelj, odnosno da je Bog JEDAN, koji može uzeti oblik čoveka, SD, Hrista, ili bilo čega drugog). On je Svemoguć. I sumljati u Njegove moći je zaista glupo.

Dakle pošto Bog je jedan ne TRI a Isus je taj jedini Bog Jehova stvoritelj otkupitelje i sve ostalo jer nema dva niti TRI nego samo jednoga istinitoga Boga.

Molim da mi tumačiš koji je to Jehove Isusa plan spasenja?

Odnosno kako to jedini Bog Jehova Isus(jer nema ih TRI) stvara i kako spašava?

Samo da napomenem da sam pitao pitanje:

Kako se Bog objavio čoveku u telu ili kako?

Molim fino bez TROLANJA i SPAMOVANJA jer ti nisi lažni prorok sa lošim namerama, jednostavno zar ne.

Zašto krijete od prostih ljudi istinu? Biblijske argumente tražim ne ono što neko misli da Bog je jedan ali ima TRI lica preko kojih se javi. Ne zanima me ni to šta neko zbog opsesije ili opsednutosti misli o Muslimanima niti o JEHOVINIM SVEDOCIMA, mene zanima Biblijska istina i taj vaš jedini kanal istine, izvolte slušam.

Ponoviću pitanja
Koliko JEHOVE ima?
Koliko božanstava čine jednog JEHOVU?
Koliko ličnosti u jednu osobu i naravno koliko osoba u jednog(jer nema ih TRI) Boga Jehovu Isusa vi preko jedinog istinitog kanala spoznanja istine kažete da ima?
Ako je Isus JEHOVA Bog uzeo oblik čoveka šta je on: Ceo Bog, pola Bog a pola čovek ili šta?
Tumači mi kome se jedini svemogući Bog Jehova Isus(jer nema ih TRI) pokorio ako nema drugih Bogova osim Jehove Isusa?

Dovoljno intelegentan kažeš pa hajd da vidimo ko je sad ovde lažni prorok?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ponoviću pitanja
Koliko JEHOVE ima?
Koliko božanstava čine jednog JEHOVU?
Koliko ličnosti u jednu osobu i naravno koliko osoba u jednog(jer nema ih TRI) Boga Jehovu Isusa vi preko jedinog istinitog kanala spoznanja istine kažete da ima?
Ako je Isus JEHOVA Bog uzeo oblik čoveka šta je on: Ceo Bog, pola Bog a pola čovek ili šta?
Tumači mi kome se jedini svemogući Bog Jehova Isus(jer nema ih TRI) pokorio ako nema drugih Bogova osim Jehove Isusa?

Dovoljno intelegentan kažeš pa hajd da vidimo ko je sad ovde lažni prorok?

Прво, не користи цинизам јер си хришћанин, друго, не хули на Тројство само зато што не разумеш. Постоје две верзије, једна је да си ти у праву, друга да ниси. Ако јеси - благо теби, а шта ако ниси? Кад се говори о Духу, свако од нас мора да води рачуна да не изгине због хуле. Пробао сам да објасним на другом месту (види тему о Михаилу), јер Реч Божија је мудрост Божија (Љубав Божија - А који нема љубави не позна Бога; јер је Бог љубав). Зато је део Бога и сам Бог. Та мудрост (Љубав) је постала тело.

Не деле се саставни елементи једног бића, они чине део једног бића. Они нису супротстављени једно другом, већ делују као једно, а могу и посебно, а опет као једно. Као што су муж и жена једно тело, тако Отац, Син и Дух су једно. Ако је Син та мудрост кроз коју је све створено (
Господ ме је имао у почетку пута свог, пре дела својих, пре сваког времена - Приче Соломунове, глава 8) онда није тешко да се схвати како је Реч била у Бога и сам Бог.

А за нас који волимо кафу 3 у 1, тј. три састојка који чине једно п(б)иће, ово утврђује сваку нашу веру и истрајност:

1. Јованова, глава 5
5. Ко је који свет побеђује осим оног који верује да је Исус Син Божји? (а не неки анђео створени)
6. Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који сведочи, јер је Дух истина,

7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно.

8. И троје је што сведочи на земљи: дух, и вода, и крв; и троје је заједно.

9. Кад примамо сведочанство човечије, сведочанство је Божије веће; јер је ово сведочанство Божије што сведочи за Сина свог.

10. Који верује Сина Божијег има сведочанство у себи; који не верује Богу начинио Га је лажом, јер не верова сведочанству које сведочи Бог за Сина свог.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Adriane
1Jovanova 5:7
KJV 1 John 5:7 For there are three that bear record in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost: and these three are one.
NAS 1 John 5:8 For there are three that bear witness, the Spirit and the water and the blood; and the three are in agreement.
BGT 1 John 5:7 ὅτι τρεῖς εἰσιν οἱ μαρτυροῦντες,
BYZ 1 John 5:7 Ὅτι τρεῖς εἰσιν οἱ μαρτυροῦντες,
WHO 1 John 5:7 ὅτι τρεῖς εἰσιν οἱ μαρτυροῦντες
VUL 1 John 5:7 quia tres sunt qui testimonium dant
CRO 1 John 5:7 Jer troje je što svjedoči:
Poenta je da se u grckom ne spominje ni otac ni rec a kamoli sveti duh.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nemojte da vas zavaraju religijsketrice Jehowinih svedoka po ovom pitanju, i tumacenja koja proizilaze iz njihowe prekrajene biblije `Novi svet, i `sta biblija zista naucava, u kojima su izokrenuli smisao ne samo ove, vec i drugih ucenja svete Bozje reci, da bi dokazali svoje teorije.

Ja sam ovu dilemu u potpunosti razjasnio u nekim ranijim diskusijama sa Apocketzom, i objasnio sustinu Boga koji sadrzi tri pojedinacne licnosti Oca, Sina, i Svetoga Duha.
Da se Isus kao jedna od licnosti Bozanstva, dobrovoljno odrekao Bozanskih atributa i postao covek, potpuno se ponizivsi izjednacivsi se sa nama, i postavsi Bog sin, nas spasitelj, Bog koji je preuzeo na sebe kaznu kojom smo mi trebali biti kaznjeni, i da niko od stvorenih bica, cak ni Andjeli, nije mogao da plati cenu naseg otkupljenja, to je mogao samo sam tvorac Bog, odnosno jedna od licnosti Bozanstva.

Takodje, da postoje odredjene uloge koje razlicita lica Bozanstva obavljaju u planu spasenja, Bog otac kao sudija, Isus kao nas spasitelj koji umire na krstu za nase grehe, i kao nas prvosvestenik ili zastupnik pre prestolom milosti u svetinji nad svetinjama na nebu, i Sveti Duh kao utesitelj i vodic u nevoljama ( Sveti Duh - parakletos / Grcki : Onaj koji stoji pored nekoga da mu pruzi potrebnu pomoc ).

Sve ovo je detaljno objasnjeno, ali kada nekoga istina sustinski ne zanima, vec zeli po svaku cenu da dokaze svoje teorije, takvom coveku tesko ko moze da pomogne, osim prepustiti Bogu sav sud, a Bog je milostiv u svakom slucaju, ali je strasno kada neko toliko otvrdni u svom stavu da i sam Bog na kraju mora izreci svoj sud izrazen u biblijskim recima `JEFREM SE UDRUZI S LAZNIM BOGOVIMA, OSTAVI GA...

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
132
Agent Smit iz Matriksa, da li je on jedan ili ga ima milion?
Neću da se pretvaram da razumem iako verujem u Trojstvo, ali ovde vidim problem ograničavanja Boga na naš nivo svesti. Odnosno, jedan Bog može da bude samo jedna ličnost. Ako je stvarno svemoguć onda bi lako mogao i da se pojavi i da se objavi u koliko hoće lica. Suština je da mi znamo samo delić Božanske prirode ( odnosno od onoga što nam je objavljeno ).

Ako je Sveti Duh ličnost, kako se onda zaliva, doliva i preliva? S obzirom da mnogo gledam crtaće ( naročito Japansku anime scenu - Naruto, itd.) imam par ideja kako bi to izgledalo a imam i prilično jaku maštu.

U šta je Isus pretvorio vodu?
Hmm, ovo je teško pitanje. Ja se od šire nikada nisam napio, ako neko jeste neka pomogne sa svojim iskustvom. U stvari, kada malo bolje razmislim nikada se nisam ni od kakvog vina napio ( Kao tinejdžer od piva, da, mada sam pio i vino ). Jedino mi pada na pamet da se tu spominje dobro i loše vino, što mene asocira na kvalitetno i krš vino. U svakom slučaju verujem da su gosti u Kani do kraja svadbe bili pijani.
Živeli!!!

Natrag