SOTONA - DJAVO ko je on i taktike varanja ?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Хоћеш рећи да си ти лично измислио атеизам (без-Божништво)? Видиш како је једноставно.

Него шта него је утемељена у стварности, то бар срећемо сваки дан. Свако има предрасуде према нечему што чак и не познаје нити га интересује, једноставно има став према нечему што не разуме. Најгоре је ако му је дато да разуме нешто, али свесно одбија. То уопште није замена теза већ жива истина. Хоћеш да кажеш да ни у шта не верујеш?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zašto pitanje da li sam ja izmislio ateizam? Hoćeš da ja tebe pitam da li si ti izmislio Boga? To su besmislice. I neću da kažem da ne vjerujem ni u šta. Brzopleto donosiš zaključke. Ako te baš zanima, ja vrjerujem u čovjeka i njegov razum.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Јури брате, па самог си себе навукао на танак лед:

"Hoćeš da ja tebe pitam da li si ti izmislio Boga?"

Па, ти си први рекао да су људи као ја измислили ђавола и Бога због својих страхова или да имају кога да окриве или да се правдају итд.

То што човек има разум и креативност, управо је последица што је створен по обличју Божијем, а то значи да има неке карактеристике самог Бога и створен је да би био пријатељ Божији - ремек-дело самог Творца.

"Ako te baš zanima, ja vrjerujem u čovjeka i njegov razum. "

Управо сам то хтео да кажем, атеисти ипак имају нека веровања (у идеале, љубав, комунизам, капитализам, ванземаљце итд. или у управо хришћанске врлине, као што је твој случај). Многи мисле да атеиста ама баш ни у шта не верује, а то је просто немогуће. Предрасуда, али човек неће да размисли и одмах вас све осуди заједно, као ти нас теисте.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Prvo ja nisam nikoga osudio. Opet brzopleto zaključuješ. Ja sam rekao da su ljudi izmislili i Boga i đavola. Koga ja to ovim osuđujem i kakva je to osuda? Rekao sam i razlog radi čega su to uradili. A, da vidimo ko je na tankom ledu: Kažeš: "То што човек има разум и креативност, управо је последица што је створен по обличју Божијем,..." Ako mi sluvislo odgovoriš na sledeća dva pitanja, biće zanimljiva rasprava.
Dakle, po vjeri, osim što nam je dao tijelo, Bog nam je dao i razum - da možemo razmišljti, između ostalog, pojmiti i samog Boga, zar ne? Prvo pitanje glasi: Kako to da je Bog u razum koji je njegova kreacija, ugradio i sopstvenu negaciju? Drugo pitanje glasi: Ako je razum Božija kreacija, kako to da se ne rađamo sa pojmom o Bogu, kao što se rađamo sa instiktom za disanjem?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Оба појма су управо последица одбацивања Бога и "разбољевања" човека. Ево када је почело:

6. И жена видећи да је род на дрвету добар за јело и да га је милина гледати и да је дрво врло драго ради знања, узабра род с њега и окуси, па даде и мужу свом, те и он окуси.
7. Тада им се отворише очи, и видеше да су голи; па сплетоше лишћа смоковог и начинише себи прегаче. 8. И зачуше глас Господа Бога, који иђаше по врту кад захлади; и сакри се Адам и жена му испред Господа Бога међу дрвета у врту.
9. А Господ Бог викну Адама и рече му: Где си?
10. А он рече: Чух глас Твој у врту, па се поплаших, јер сам го, те се сакрих.
11. А Бог рече: Ко ти каза да си го? Да ниси јео с оног дрвета што сам ти забранио да не једеш с њега? (1.Мојсијева 3)

Као када смо ми били деца без срама (наивни и скоро чисти), а одједном нам се ствара осећај срамоте. Сећаш се можда тог дела? Ако не, видећеш код деце тај прелазни период.

Од тада човек као биће лута по философирањима и измишљеним религијама, само никако да прихвати повратак Богу. Ми смо већ расправљали о томе и рекао сам ти да је родитељство дар од Бога. Ти сад причаш о инстиктима који су управо од Бога дати и захваљујући њему постоје, а свест се развија постепено са узрастом.

Ово личи на почетак философирања, а ствар је крајње једноставна. Сваки младунац и од животиња бива збринут од родитеља и остатак програмираних карактеристика му долази касније. А говорити о свести код људског новорођенчета је крајње бесмислено, јер да је тако Бог смишљао сви би се рађали као одрасле особе са свим знањем и искуством својих родитеља. Онда од родитељства као највећег дара и плода брачне заједнице нема ништа. Били бисмо ускраћени за тако дивну ствар.
Такође би деца била напрегнута свим наслеђеним информацијама које су пренете.

Бог није убацивао сопствену негацију, човек је сам изабрао тај пут, а отац те преваре је први одбацио Бога и пожелео да он буде онај који може да ради шта хоће, тачније оптужио је Бога да је неправедан. Како се временом доказивало његово лажно деловање, врхунац је Христова победа и коначна осуда оног који је зачетник и оснивач атеизма (без-Божништва, тј. да се може и без Бога), тј. тог супротстављања Богу или одбацивања Бога.

"Koga ja to ovim osuđujem i kakva je to osuda?"

Осудио си, а тачније увредио сваког од нас који прихватамо Бога (а не одбацујемо као ти) да смо индоктринирани, испраног мозга, издресирани, заглупљени, и да не набрајам какве сам све коментаре прочитао. Као да ми нисмо бића која су способна да користе разум и мозак, већ марва која иде "наслепо", у зависноси ко нам и како испере мозак индоктринацијом. Крајње је увредљиво, али сада је време безбожништва и ја немам проблем са тим стварима.

Практично, не вређаш ти само мене, већ самог себе величајући да си разуман стављаш у одређене делове текста које сам ја прочитао. Све су то знаци и прецизна упутства нама који следимо Христа да разазнајемо ко, шта и како.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Da se ne mucim da pisem evo ovde je sve objasnjeno:

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Оба појма су управо последица одбацивања Бога и "разбољевања" човека. Ево када је почело:
Netačno. Pitao sam zašto se čovjek ne rađa sa pojmom o Bogu, a ti odgovaraš da je to posledoca odbacivanja Boga!??? Kako će se odbaciti nešto što nije ni usvojeno?
I ne citiraj Bibliju kada raspravljaš sa ateistima. Trebalo bi da ti je jasno da takvi citati za ateiste ne predstavljaju nikakve argumente.

[Бог није убацивао сопствену негацију, човек је сам изабрао тај пут,
Kako je čovjek sam mogao izabrati taj put ako u njegovoj svijesti nije postojalo saznanje da takav put postoji? Nemaš ti, Adriane, suvislih odgovora na ova pitanja.

"Koga ja to ovim osuđujem i kakva je to osuda?"

Осудио си, а тачније увредио сваког од нас који прихватамо Бога (а не одбацујемо као ти) да смо индоктринирани, испраног мозга, издресирани, заглупљени, и да не набрајам какве сам све коментаре прочитао.
Ovo već prelazi granice lijepog ukusa. Ili stvarno ne razumiješ o čemu ja govorim ili si tendeciozan. Izgleda da ti pojam indoktrinacije smatraš uvredljivim? Informiši se šta on znači. Sve ove atribute koje si naborjao kao uvredljive, sam si izmislio, jer ja to nisam nigdje rekao, niti tako misslim.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Napisao jurka:Netačno. Pitao sam zašto se čovjek ne rađa sa pojmom o Bogu, a ti odgovaraš da je to posledoca odbacivanja Boga!??? Kako će se odbaciti nešto što nije ni usvojeno?
I ne citiraj Bibliju kada raspravljaš sa ateistima. Trebalo bi da ti je jasno da takvi citati za ateiste ne predstavljaju nikakve argumente.

Jurka a sta to nije usvojeno????Da u pravu si covek se ne radja s pojmom o Bogu! ali covek se ne radja takodje s pojmom evolucije koja je cisti apsurd!

Uzmi u obzir tele,ovcu,bika,losa,srnu itd,oni isto imaju telo!!!!! ali nisu stvoreni po oblicju bozjem!zar se nikad nisi pitao? zasto zivotinje ne govore? iako su se naucnici trudili da dokazu evoluciju .TJ da nauce majmuna da govori do dan danas nisu uspeli u tome.Zasto?
zato sto imamo isto materijalno telo ali ne i obraz Bozji,mi smo gospodari zemlje.Mi tvorimo i dobro i zlo,jer vise volimo materijalizam nego duhovni svet koji je od Boga.Mi tvorimo i razmisljamo materijalno jer se nuzdamo u materijalizmu,zato i ne mozemo da razumemo Boga jer je on Duh,a ne materijal.

U starom zavetu Bog nas je zestoko osudjivao jer on kao Duh nije shvatao materijalne potrebe coveka,zato je resio da sam uzme telo kroz mariju devu i oseti bedu materijalnog coveka.Pa je zato i postradao za nas ,jer samo on je mogao to uciniti,jer pred njim niko ne moze kao materijalni da iskupi greh Adama i Eve.To moze samo onaj koji ih je stvorio,jer on zna kako funkcionise nas razum,telo.

Vi ateisti mozete da napravite milion teorija,ali ne mozete da date zivot vecni,niti kakvu nadu na buducnost! sve vase teorije se zavrsavaju smrcu.A sta dalje?

Zadacu ti Jurivaka brate samo jedno pitanje: Gde su svi ti koji su stvorili Evoluciju,ateizam????

Mrtvi su A Bog je ziv i dan danas!!!kroz sve vekove bog je Ziv,u srcima nasim.

Gde je ;Marks,Engels,Lenjin,Staljin,Tito,nimrod,navuhodonosor,cezar,sultan,klinton,buch itd.Bog je rekao nece zemljom vladati covek jer ja sam je stvorio i samo ja imam prava vladati njome,zato ni jedno carstvo ne opstaje, a rusi se kroz opredeljeno vreme nasim Bogom.i bice tako sve do drugog dolaska naseg Gospoda I Boga Isusa Hrista.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ovo već prelazi granice lijepog ukusa. Ili stvarno ne razumiješ o čemu ja govorim ili si tendeciozan. Izgleda da ti pojam indoktrinacije smatraš uvredljivim? Informiši se šta on znači. Sve ove atribute koje si naborjao kao uvredljive, sam si izmislio, jer ja to nisam nigdje rekao, niti tako misslim.

Наравно да знам шта је индоктринација. Не мора само да буде религиозна. То је у ствари унижавајући израз који се повезује за насилно или присилно усвајање неких форми понашања и веровања. Да си рекао научени или подучени, то већ не би звучало унижавајуће, овако је крајње лоше. Можда по теби није, наравно. За мене лично је увреда мог интелекта и образовања, које свакако не истичем нити се поносим, али ипак нисам неки "програмирани" или по теби индоктринирани верник који све олако прихвата. то и није ствар присиле већ слободне воље. Ако неко мисли да је неопходно да буде православац само зато што је Србин и да му околина не замери нешто, онда он глуми верника, обично површно, али и мрзи све остало само да би некоме доказао како је велики патриота и сл. То није случај са хришћанима који православље или хришћанство уопште прихватају слободном вољом и заиста испитују вољу Божију.

Ствар је у томе да атеиста тешко да не мисли да је теиста у заблуди, такоће и теиста то исто мисли за атеисту, да се не лажемо. То је јаз који се може само избегавати, поготову што свако од нас има и вернике и безбожнике у породици и фамилији, међу пријатељима. Ја теби не натурам религију, ти мене не убеђујеш да сам индоктриниран и испраног мозга. Ја такве са испраним мозгом видим и међу политичким следбеницима, разним организацијама и др., па опет није на мени да им говорим стално да су заведени и индоктринирани. Могу да напоменем неке ствари које им штете и мане те организације и њеног деловања/учења/идеологије, ако не желе да слушају, ја ту стварно ништа не могу више. Све је на појединцу.

"Netačno. Pitao sam zašto se čovjek ne rađa sa pojmom o Bogu, a ti odgovaraš da je to posledoca odbacivanja Boga!??? Kako će se odbaciti nešto što nije ni usvojeno?
I ne citiraj Bibliju kada raspravljaš sa ateistima. Trebalo bi da ti je jasno da takvi citati za ateiste ne predstavljaju nikakve argumente."

О каквом појму говоримо када је новорођенче скоро табула раза, тек са узрастом добија свест о околини, духовним и моралним питањима. Ти кажеш да је усађена негација Бога, ја ти одговарам да је то директна последица чина наших прародитеља. Та свест о којој говориш се тада изгубила и веза између човека и његовог Творца. То је мој одговор, ја други философски и научни немам, а то што си атеиста и не прихваташ, ја ту ништа не могу.

Од материјалних доказа имам само потврду генетичара да сви имамо заједничког претка (зову ка "биолошки Адам". живео је на територији Африке и био је црн - претпоставка), а остало је на појединцу да ли ће га то окренути коначно ка Библији или ће опет одбацити истину.

Ја да ти цитирам Дарвина или Хегела вероватно нећу, тако да могу само да ти дам библијске чињенице, све остале су споредне. У философирање више нећу да се упуштам јер док сам то радио никакве одговоре нисам налазио, а нисам ни могао да дам. То је и дефиниција философије да не даје коначне одговоре.

"Sve ove atribute koje si naborjao kao uvredljive, sam si izmislio, jer ja to nisam nigdje rekao, niti tako misslim."

Да ли треба да поново тражим твоје раније постове? Већ сам читао раније и због неких сам се згрозио. Сада тако више не пишеш и не говориш о верницима, што је свакако добро и поштено са твоје стране. Овај израз "индоктринација" је био знак да ипак гледаш на нас као на програмиране људе без разума (не користимо га), већ се слепо држимо усађених ствари. Можда треба да се подсетиш шта тај израз значи, а не ја.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.08.2012
Poruka
13
Прво желим да кажем да је постављено врло добро питање, друго ми можемо да причамо и да расправљамо о овој теми колико хоћемо и никад нећемо стићи до краја нити ћемо шта променити, треће нисам могао да прочитам целу преписку, а четврто бих волео да се вратимо на почетак стварања света. Дакле Бог је тадашњем архангелу, а данашњем ђаволу дао контролу над читавим материјалним светом (звездама, планетама...). Што значи да ће он урадити све што може да нас одврати од Бога. На пример: деца се не рађају са познавањем Бога, телесним задовољствима који воде у грех, оне који верују у Бога а греше да убеди да Божија милост не постоји, шаље људе са неким способностима који не раде у Божије име (као на пример људи који проричу будућност...), научници причају да се све може објаснити, а они истражују смртни, материјални свет који припада ђаволу, и ту нормално неће наћи Бога. И многе друге ствари. Зато не дозволите друге да вас лажу, и не падајте под телесна задовољства. Јер када не верујете у Бога не чините себи добро, ништа не постижете и помажете ономе који вам не мисли добро. Поздрав!

Natrag