SOTONA - DJAVO ko je on i taktike varanja ?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ne, nisi razumio. Da jesi ne bi ovako pisao. Ovo je sasvim druga stvar i nema nikakve veze sa suštinom rasprave. Kako će ko prihvati i shvatiti učenje o vjeri, njegova je stvar, ja govorim o tome kako se postaje vjernik - dobar ili loš, irelevantno je. I to itekako ima veze sa sredinom u kojoj čovjek odrasta, sa čime bi drugim imalo veze? Kažeš da si ti slobodnom voljom odabrao da vjeruješ kao što sam i ja odabrao da ne vjerujem. Tačno, ali to smo i ja i ti mogli uraditi tek onda kada smo mogli provesti našu slobodnu volju. Zato sam u prošlom postu rekao da čovjekovo vjrovanje nije rezultat neslobodne volje.

То што ти зовеш верником, ја кажем по узору на Христове речи да су све по "површни" верници и да они у свом срцу немају реч Божију. Маска коју носе као велики верници молећи се по трговима и црквама, сликајући се са реликвијама и осталим материјалним детаљима, нема ама никакве везе са срцем. То је Христ изричито напомињао више пута, зато и они верници који су такође долазили у Храм нису схватали науку Божију, смисао пророчких књига и упозорења, пророчанства и речи самог Христа који је управо "препричавао" Стари завет.

Ти не схваташ, то је проблем. Погледај Јерусалем у време Исусове службе, па има ли веће и чвршће религије него те? Ипак, многи нису прихватили Бога иако су васпитавани, научени, индроктринирани (е, овде важи јер у то време ако згрешиш следи каменовање), а ипак немаше вере и одбацише Сведочанство. Тачно видимо исте мане и таквих људи, потпуно је иста ствар и у данашње време.

Уосталом, о каквом утицају и индоктринацији говоримо када се до јуче човек гледао као идол и бог (Тито), ниси смео за њега реч да проговориш да те не линчују, а наводно религија је имала велики утицај...немогуће. Чак многи са сетом очекују то безбожно и неслободно време, важно да им је лепо у материјалном смислу, да могу да путују, краду по својим фирмама итд.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.08.2012
Poruka
13
Јуривака не дозволи да те други лажу, они не знају да тако служе ђаволу. А ни ти немој да им помажеш у томе. Ако верујеш у Бога и чиниш добро, живећеш вечно. У Библији је лепо објашњено шта се на крају света дешава са онима који су одбацили Бога.
Поздрав!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Teorija evolucije je bila i ostala teorija. Za razliku od toga, Stvoritelj i Bog Jahve koji je stvorio sve, se dokazao kao veliki tvorac neba i zemlje. Celo stvarstvo na zemlji, ljudi, zivotinje i biljke dokazuju da iza njih stoji izvor Stvaranja. Neko mudar. Ne mozemo valjda da poverujemo da je nas savrseni mozak nastao slucajno. Biblija kaze da kada je Bog Jahve-Isus stvorio svemir, zemlju, vodu na njoj, ribe, biljke i zivotinje presao na stvaranje najmudrijeg bica na zemlji. Coveka!!! Ko malo bolje procita Darvinovu knjigu, primetice da i on sam kaze kako nije sigiran da Boga nema. I jos na kraju, kad je Bog sve stvorio, pogledao je i rekao da je sve dobro stvoreno.

Ja licno ne verujem u ateizam,to je najgluplja teorija koja je ikad izmisljena ljudima.Tvorac ne postoji??? To je opravdanje za zlodela koja se tvore po svetu,nema tvorca-Boga i ja mogu da radim sta hocu.
Ateizam je cisto sotonsko ucenje! ateizam nema drugo opravdanje!Ako ne priznas Bozje zakone ti si protivnik Bozjeg poretka.Zato i postoji NSP-dak,kog stvaraju u glavnom ateisti,komunisti,muslimani,zasto? sve je u Serijatu,zakon robovlasnika,tj.Piramida:OVO ZNACI PIRAMIDA.jpgi nemoj da se lazemo!!!

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
24.08.2012
Poruka
13
Јуривака тек сада сам видео твој одговор на мој коментар. Изгледа да ти мене ниси разумео. Ја сам рекао да се човек рађа БЕЗ познавања Бога, то сам навео као један од ђаволих дела да нас одврати од Бога. Што се слободе тиче, друштво има велики утицај на човека, али има и случајева да људи раде супротно од онога што им најближе друштво налаже, то важи и за одабир вере. И даље важи оно што сам у предходном посту рекао.
Поздрав.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Јуривака тек сада сам видео твој одговор на мој коментар. Изгледа да ти мене ниси разумео. Ја сам рекао да се човек рађа БЕЗ познавања Бога, то сам навео као један од ђаволих дела да нас одврати од Бога. Што се слободе тиче, друштво има велики утицај на човека, али има и случајева да људи раде супротно од онога што им најближе друштво налаже, то важи и за одабир вере. И даље важи оно што сам у предходном посту рекао.
Поздрав.

Da li se svaki čovek rađa bez poznanja Boga ? Čini mi se kad sam prvi put čuo reč "Bog" da sam odmah znao o kome se radi i da mi nisu bila potrebna objašnjenja u vezi toga. Odlično se sećam momenta kad sam prvi put čuo tu reč i znao sam o kome se radi bez objašnjenja znači to ne važi za sve.

Član
Učlanjen(a)
24.08.2012
Poruka
13
peko71 То се и мени чини. Хвала што си ме подсетио :) !

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jedna od djavoljih taktika jeste i ISMEJAVANJE
Najnoviji primer je ismejavanje Isusa Hrista preko "umetnickih LGB slika"(pedersko-lezbejsko-biseksulanog klana).
Isus je sa svojim apostolima i majkom Marijom naslikan kao peder,okruzen pederima i lezbejkom...sto je vrhunsko odvratno ismejavanje.
Zanimljivo je da se niko od hriscana susednih zemalja nije oglasio sa prituzbom na taj pederski klan,vec je osuto drvlje i kamenje na drzavu Srbiju sto je zabranila paradu sramote.
Nije li to sve dobro smisljeno satansko delo,dok sa druge strane ,zbog Muhamedove karikature skacu kao jedan,pale i ubijaju...sve u ime religije???
Blizi se kraj religijama.Samo je jedna prava religija,sve ostale su lazne!!!
Prava religija od Boga se poznaje po dobrim plodovima,a ne po rdjavim.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Jedna od djavoljih taktika jeste i ISMEJAVANJE
Najnoviji primer je ismejavanje Isusa Hrista preko "umetnickih LGB slika"(pedersko-lezbejsko-biseksulanog klana).
Isus je sa svojim apostolima i majkom Marijom naslikan kao peder,okruzen pederima i lezbejkom...sto je vrhunsko odvratno ismejavanje.
Zanimljivo je da se niko od hriscana susednih zemalja nije oglasio sa prituzbom na taj pederski klan,vec je osuto drvlje i kamenje na drzavu Srbiju sto je zabranila paradu sramote.
Nije li to sve dobro smisljeno satansko delo,dok sa druge strane ,zbog Muhamedove karikature skacu kao jedan,pale i ubijaju...sve u ime religije???
Blizi se kraj religijama.Samo je jedna prava religija,sve ostale su lazne!!!
Prava religija od Boga se poznaje po dobrim plodovima,a ne po rdjavim.
to ne treba da se radi, ljudi trebada imaju postovanja jedni za druge ali nazalost toga je mnogo malo

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Heruvim koji je cuvao Adama i Evu u edenskom raju bio je besprekoran dok mu se nisu rodile lose zelje.Kasnije je te zelje i ostvario.
Poceo je da laze i da klevece Boga,sto mu je Eva i poverovala ucinivsi da uzme zabranjeni plod,
Tada je taj "besprekorni"heruvim postao satana .
Od tada do dana danasnjeg laze i klevece Boga non stop.
Prva laz mu je bila da ljudi nece umreti.
Ta laz vazi i dan danas kako u islamu,tako u pravoslavlju,katolicizmu i ostaloj bratiji po oruzju.
Laz je dogradjena time , kako ljudi umiru samo telesno,ali duhovno NE!,(dusa ili duh) idu u raj ili pakao.
Time je kazao da Bog vara ljude itd,itd....
Kome vise verujes Bogu ili sotoni?
Gde ljudi idu nakon smrti?
u grob (zemlju)jer si prah i u prah ces se vratiti.([SUP]19[/SUP] Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti.)
ili pak na nebo???
Kome vise verujes?

Natrag