SOTONA - DJAVO ko je on i taktike varanja ?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Hari
Bog je Adama i Evu stvorio na zemlji,a ne na nebu.
U dan kad su jeli zabranjeni plod oni su i umrli.
Objasnjenje.
Bog ima svoje merenje za dan.Bozji dan nije isti kao ljudski.
Adam i Eva su u duhovnom smislu umrli odmah ,istog trena,nakon Bozje osude ,jer ih je isterao iz Edenskog vrta.
U bukvalnom smislu Adam je umro sa 930.godina. To je manje od jednog "obicnog" Bozjeg dana koji traje 1000 godina,mada moze da traje i vise hiljada godina...,nebitno za ovu pricu jer je ovo sasvim dovoljno.
Kazna za greh jeste SMRT,a ne blagoslov ,a oni koji umru ne znaju nista,
Propovednik 9:5,10
[SUP]5[/SUP] Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio
[SUP]10[/SUP] Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš
E sada ide sotonska laz. ...........Ma nije Adam umro....umrlo je samo njegovo telo,ali je on sada otisao kod Boga na nebo....pa je postao kao Bog...
1.Moj 3: 4,5
[SUP]4[/SUP] A zmija reče ženi: Nećete vi umreti;[SUP]5[/SUP] Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.
Dali je Adam sada kao Bog???

Laodikejac
Dovoljno je da procitas Marksov Kapital,barem ono sto su nekada predavali u skoli, pa da ti bude jasno sta je kapital i kako se ogromna vecina kapitalista bogati (cast izuzecima).
Komunisti su bili macji kasalj prema ovim feudo-kapitalistickim azdajama pogotovo kod nas u Srbiji.(naravno i njihovim slugama).

Jure
Pre svega zdravo posle duzeg vremena
Tvoje pitanje je zasto Bog tolko dugo ceka da unisti sotonu?
Adam i Eva su izabrali sotonu da ih predvodi,a odbacili Boga.
Vise su verovali sotoni nego Bogu.
Sotona je oklevetao Boga da je uskratio ljudima "spoznanje dobra i zla" (vidimo da su mnogo pametniji kako su jeli taj plod).
Sotona je oklevetao Boga da je glup,da ne ume da pravi kvalitetan "proizvod",jer svakog coveka na zemlji moze da odvrati od Boga
Sotona je oklevetao Boga da ne zna da vodi ljude,da on to zna mnogo bolje.
Sotona nije doveo u pitanje Bozju moc i snagu,vec samo ZNANJE i MUDROST!
Na nebu ima mnogo andjela koji su svedoci tog dogadjaja.
Silom se to pitanje ne moze resiti.Potrebno je vreme.
Zato je Bog dopustio sotoni da ima vlast nad ljudima do odredjenog vremena.
Potrebno je i da sami ljudi uvide da ne mogu bez Bozjeg vodjstva.
Isprobali su skoro sve oblike vladavine (patrijarhat,matrijarhat,plemski ,robovlasnicki,feudalni,kapitalisticki,socijalisticki,komunisticki,fasisticki,demokratski,samoupravni,sindikalni....
Ostalo im je jos UN,teznja da preko UN donesu mir za celi svet.
1.solunjanima 5:1-3
[SUP]1[/SUP] A za čase i vremena, braćo, nije vam potrebno pisati;[SUP]2[/SUP] Jer sami znate jamačno da će dan Gospodnji doći kao lupež po noći.[SUP]3[/SUP] Jer kad kažu: Mir je, i nema se šta bojati, onda će iznenada napasti na njih pogibao kao bol na trudnu ženu, i neće uteći.

Sve oci su danas uprte u UN i savet bezbednosti.Ne zaboravite samo da je npr Republika Srpska Krajina izgubljena u jednoj takvoj povici mira od UN....,a sada se sprema nesto mnogo veci mir.....Izvikace ga kad tad....,mozda vidimo,a mozda i ne vidimo...nebitno....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
RIS, ne pričaj mi šta su uradili Adam i Eva, niti šta je uradio đavo. To je poznato i vrapcima. A ni moje pitanje nije bilo uopšte vezano za to, nego sam pitao zašto Bog ne uništi đavola? Ti odgovaraš da se silom to ne može riješiti!? Kako to? Bog nema silu, šta li? Kako to da ne može silom uništiti đavola, a mnoge druge "probleme" je rješavao silom? Ako to ne može uraditi sa đavolom, znači da nije svemoćan.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Naravno da Bog moze da unisti djavola kad god pozeli.
Ali nije to poenta.
Kad bi ga sada unistio ,svi bi kukali za sotonom....,postao bi HEROJ!
Nema LGB parada,nema kurvarluka,pijanluka ,gurmanluka,nema ratovanja,tuca,kradja,prevara....
Zasto da unisti onoga koga ljudi obozavaju?
Ali polako,doci ce vreme kad ce ga unistiti,cemu zurba?
Ko danas od ljudi trazi Boga da ih predvodi???
Ko bi danas od ljudi poslusao Boga ,Bozji savet????
Dosta za danas,laku noc

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
RIS, šta radiš? Projektuješ Boga kroz čovjeka. Nije poenta šta čovjek želi, nego šta Bog može?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Naravno da Bog moze da unisti djavola kad god pozeli.
Ali nije to poenta.
Kad bi ga sada unistio ,svi bi kukali za sotonom....,postao bi HEROJ!
Nema LGB parada,nema kurvarluka,pijanluka ,gurmanluka,nema ratovanja,tuca,kradja,prevara....
Zasto da unisti onoga koga ljudi obozavaju?
Ali polako,doci ce vreme kad ce ga unistiti,cemu zurba?
Ko danas od ljudi trazi Boga da ih predvodi???
Ko bi danas od ljudi poslusao Boga ,Bozji savet????
Dosta za danas,laku noc

kako lupas x) e kad nemas nesto pametno da kazes bolje cuti nego lupati tako, to sto si rekao sad nije dosta samo za danas, to je dosta za jedno duze vreme, dok ne smislis nesto stvarno pametno da kazes, a vidim da ce proci dugo vremena do tad

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Bilo bi lijepo da to nije samo zgodna retorička parola, koja je u dubokom raskoraku sa stvarnošću. Dvije hiljade godina čeka se taj sudnji dan, a za svo to vrijeme đavo provodi svoj naum na Zemlji. A Bog mu to dopušta. Zašto? Ne može mu ništa? Veliš do sudnjega dana!? Pa, po svoj prilici, načekaćemno se...

Da, Bog to dopusta. Oni koji cvrsto vjeruju su zasticeni tim "ugovorom" izmedju Boga i Sotone.

Bog je prije covjeka stvorio dzine, vatrena bica. Adama je stvorio od zemlje i vode.

"I kad Gospodar tvoj rece melekima (andjelima): ' Ja cu stvoriti covjeka od ilovace, od blata ustajalog

i kada mu dam lik i u nj udahnem dusu, vi mu se poklonite!'

svi meleki su se, zajedno poklonili,

osim Iblisa (Sotona); on nije htio da se sa njima pokloni.

O, Iblise - rece On - zasto ti ne htjede da se poklonis?

'Nije moje - rece - da se poklonim covjeku koga si stvorio od ilovace, od blata ustajalog

Onda izlazi iz dzenneta (Raja prvobitnog) - rece On - i neka si proklet

i neka se prokletstvo zadrzi na tebi do Dana sudnjeg!

Gospodaru moj - rece on - daj mi vremena do dana kada ce biti ozivljeni.

Daje ti se rok - rece On -

do Dana vec odredjenog

Gospodaru moj - rece - zato sto si me u zabludu doveo, ja cu njima na Zemlji poroke lijepim predstaviti i potrudicu se da ih sve zavedem

osim medju njima Tvojih robova iskrenih.

Ove cu se istine Ja drzati - rece On -
Ti neces imati nikakve vlasti nad robovima Mojim, osim nad onima koji te budu slijedili, od onih zalutalih.

Za sve njih mjesto sastanka dzehennem (pakao) ce biti

on ce sedam kapija imati i korz svaku ce odredjen broj njih proci." Kur'an 32-44

najvise sto grijese pod uticajem Sotone jeste sto govore o Bogu ono sto ne znaju ili potpuno lazu.

Bog je Bice! Zivo Bice! Doduse mi to mozemo tesko sebi predstaviti, iako smo po Bibliji na Sliku Njegovu.

Adam ga je cuo kako hodi u Vrtu i razgovarao je s Njim.

Allah Uzviseni Gospodar je sve stvorio, i Njemu sve pripada.

On je rekao: Molite se samo meni, trebate biti Meni zahvalni, slijedite Upute (Tora, Psalmi, Jevandjelje, Kur'an i druge knjige koje rastavljaju istinu od nesitine)....

Nacekacemo se..... do kraja naseg zivota, jer Bog kaze: kada budete podignuti iz grobova vasih mislicete da tek sto ste se probudili, smrt ce biti kao san premostice sve godine od smrti do ozivljenja, i necemo ih osjetiti. Kao ni oni prije nas.

RIS BG
Hari
Bog je Adama i Evu stvorio na zemlji,a ne na nebu.
U dan kad su jeli zabranjeni plod oni su i umrli.
Objasnjenje.
Bog ima svoje merenje za dan.Bozji dan nije isti kao ljudski.
Adam i Eva su u duhovnom smislu umrli odmah ,istog trena,nakon Bozje osude ,jer ih je isterao iz Edenskog vrta.
U bukvalnom smislu Adam je umro sa 930.godina. To je manje od jednog "obicnog" Bozjeg dana koji traje 1000 godina,mada moze da traje i vise hiljada godina...,nebitno za ovu pricu jer je ovo sasvim dovoljno.
Kazna za greh jeste SMRT,a ne blagoslov ,a oni koji umru ne znaju nista,
Propovednik 9:5,10
[SUP]5[/SUP] Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio
[SUP]10[/SUP] Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš
E sada ide sotonska laz. ...........Ma nije Adam umro....umrlo je samo njegovo telo,ali je on sada otisao kod Boga na nebo....pa je postao kao Bog...
1.Moj 3: 4,5
[SUP]4[/SUP] A zmija reče ženi: Nećete vi umreti;[SUP]5[/SUP] Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.
Dali je Adam sada kao Bog???

Na Zemlji je bio Raj? Sta se dogodilio s njim, kada i kuda je nestao? Ima li izvjestaj o nestanku? Gdje su keruvini sto cuvaju stazu do Raja?

Nisu umrli lijepi moj!
Spoznali da su goli, nisu umrli.
Pokrili su se liscem, nisu umrli.
Pokajali se gorko, nisu umrli.
Bog je Milostiv, On im je oprostio, nisu umrli.
Prognao ih je iz Raja i rekao da ce zivjeti dok smrt ne dodje po njih. Nisu umrli.

Ne znam iz cega dolaze tako netacni zakljucci i "pjesnicke slobode" da je izgon iz Raja smrt?

Kazna za grijeh jeste smrt, ali da Bog nije Milostiv, niko ne bio bio ziv, Zemlja bi bila sasvim pusta.

Ni Adam ni jedan covjek nije kao Bog osim u onome sto je Bog rekao: na Svoju Sliku.

Ne znam o nebu gdje bi mogao biti Adam (njegova dusa), ali ce biti ozivljen zajedno s nama na Dan suda. Na Zemlji, naravno.
I bice stanovnik Raja, ako Bog da.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za Harija
Sto se tice raja na zemlji ako si citao taj izvestaj iz biblije data je i njegova lokacija
1.Moj 2:10-14
[SUP]10[/SUP] A voda tečaše iz Edema natapajući vrt, i odande se deljaše u četiri reke.
[SUP]11[/SUP] Jednoj je ime Fison, ona teče oko cele zemlje evilske, a onde ima zlata,
[SUP]12[/SUP] I zlato je one zemlje vrlo dobro; onde ima i bdela i dragog kamena oniha.
[SUP]13[/SUP] A drugoj je reci ime Geon, ona teče oko cele zemlje huske.
[SUP]14[/SUP] A trećoj je reci ime Hidekel, ona teče k asirskoj. A četvrta je reka Efrat.(Eufrat)

za jureta i infamousa
hahaha ne budite smesni
zar vi zaista mislite da danas ljudi zele da Bog unisti sotonu?
pa vecinu ljudi bas briga i za boaga i za sotonu,naprimer jureta bas briga i za njih i za religiju.
ali ako bi se kojim slucajem zainteresovali
Sotona je oklevetao i sve ljude
Kazao je za sve ljude da su sebicni i da oni koji veruju u Boga ,to rade samo iz koristi.Cim im nesto ne bude islo kako treba ima da ga pljunu.Zato Bog dopusta sotoni da i tu svoju tvrdnju dokaze,i nije je dokazao jer je postojalo ljudi koji su istrpeli mnogo zla i nisu se odrekli Boga.Primer Jova
[SUP]8[/SUP] I reče Gospod Sotoni: Jesi li video slugu mog Jova? Nema onakvog čoveka na zemlji, dobrog i pravednog, koji se boji Boga i uklanja se oda zla.
[SUP]9[/SUP] A Sotona odgovori Gospodu i reče: Eda li se uzalud Jov boji Boga?
[SUP]10[/SUP] Nisi li ga Ti ogradio i kuću njegovu i sve što ima svuda unaokolo? Delo ruku njegovih blagoslovio si, i stoka se njegova umnožila na zemlji.
[SUP]11[/SUP] Ali pruži ruku svoju i dotakni se svega što ima, psovaće te u oči.
Ima tu mnogo sto sta da se razjasni,pre negoli Bog ukloni sotonu.
"Ne pada sneg da pokrije breg,nego da svaka zverka pokaze svoj trag".
zapamti jedno osnovno
Nije sotona osporio Bozju moc vec mudrost i dobrotu.
I zasto bi ga sad Bog ubio???
Polako,sve u svoje vreme....
Kad bi to sada uradio ,svi bi krivili Boga kao ubicu...i ovako ga svi okrivljuju za sve lose sto nam se desava....sotonu retko ko i spominje...sotonska zasluga...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
RIS BG:
E moj Adrijane ja te pitam jedno a ti pises deseto.
E moj RIS, ja kažem nije poenta šta čovjek želi, nego je poenta šta Bog može, a ti odgovaraš: "zar vi zaista mislite da danas ljudi zele da Bog unisti sotonu?"
Budi bar dosledan. Ako ne možeš odgovoriti na ono o čemu je riječ, nema smisla pisati bilo šta, tek da se piše.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kad govorimo o satani njegovo ime pišemo malim slovima zato što je odvratni gad. Treba da nam bude odvratan mada je on bog ovoga sveta i mada svi mi nosimo deo njegovih gena jer smo svi od njega od početka postali deca bluda. Osija 2.4. I neću se smilovati deci njenoj jer su to deca bluda. Osija 5.7. Izneveriše Jahve jer nezakonitu decu izrodiše. Pokušao je sa ubacivanjem još jačih genetskih mešavina kada su se rađali nefilimi zbog čega je Bog uništio tadašnju civilizaciju potopom. Zanimljivo je da biblija gotovo na svim mestima o satani govori u uporednim metaforama. Jov 41. 1-25. / Isaija 14.9-20./ Jezekilj 28.12-19. / Jezekilj 31.1-18. Kroz ove alegorije koje u prenosnom smislu govore o satani može da se vidi nešta dosta zanimljivo.
Već znamo po bibliji da se duhovna bića integrišu u ljude. Na kraju krajeva to je uradio i Isus i to više puta pošto je ranije dolazio na zemlju i kao Melhisedek. To je ustvari njihovo kanalisanje u materijalni svet u kom mogu da budu u punoj meri jedino ako uzmu ljudsko obličije. Isus je svojom voljom postao čovek da bi se ponizio. Poniženje je uslov da bi kasnije bili uzvišeni. Nasuprot tome svako uzvisivanje kasnije dovodi do prisilnog poniženja i to je po zakonu koji je uspostavio Bog. Jezekilj 21.31....Uzvisiće se ono što je uniženo i uniziće se ono što je uzvišeno. Znajući ovo pravilo i znjući da satana sam sebe uzvisuje dolazi se do rešenja da će jednom biti ponižen i to prisilno protiv njegove volje. Dalje čitajući alegorije iz biblije može se videti da će biti ubijen ni manje ni više nego kao čovek. Jezekilj 31.10-12.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Eh moj Jure
ti kao da ti pisem kineski?
Bog ima moc da uradi sto god pozeli,pa i da unisti sotonu,ali ne kad se tebi ili meni prohte...
procitaj u bibliji vreme kad ce to da uradi.
tek 1000 godina nakon armagedona.
nacekaces ga se.

Natrag