SOTONA - DJAVO ko je on i taktike varanja ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
[TABLE="class: ts"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]
Bog protiv djavola
- Posljednja bitka.mkv - YouTube

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
► 85:01

[/TD]
[TD]www.youtube.com/watch?v=1yYQfiO...1 јул 2011 - 85 мин - Отпремио/ла emanuilforum
филм је стране продукције,па ви сами расудите колико је тачно и меродавно .
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ukratko, djavo kao i vecina likova iz biblije je plod ljudske maste i pokusaj da se prebaci sopstvena i kolektivna odgovornost drustva na imaginarne likove.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ukratko, djavo kao i vecina likova iz biblije je plod ljudske maste i pokusaj da se prebaci sopstvena i kolektivna odgovornost drustva na imaginarne likove.

Jedna izjava pokazuje samu sustinu i problem vere i ateizma kao pojava. a ona glasi `Da na svetu postoje dve istine, istina raconalizma gde se ne mogu negirati vidljive pojave, TRAVA JE ZELENA, NEBO JE PLAVO, VODA JE PROVIDNA, itd.. i istina vere, koja je isto tako stvarna kao i ova prva za onoga koji kroz veru i kontakt sa visom stvarnoscu, odnosno sa Bogom vidi ono sto neko ko ne veruje ne moze videti, sto ne znaci da one ne postoje.

Kao primer se moze dati jedan covek koji je slep od rodjenja, on ne moze videti odredjene pojave oko sebe, ali ih oseca i na osnovu iskustva drugih spoznaje u odredjenoj meri.
Vera je upravo mogucnost da duhovno slep covek progleda i vidi stvari koje u svom stanju neverstva nije mogao videti..

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ne postoji istina vere, mozes da verujes ali to je sve sto radis, ne razumem kako vi ne razumete da i ljudi koji veruju u druge bogove imaju takva iskustva sa njihovim "bogovima", i oni su sigurni da je njihov jedini put ka spasenju

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Uz svo duzno postovanje, nacin razmiljanja koji vodi do zakljucka da postoji istina vere ne resava ni licne ni probleme okoline u kojoj zivimo.
Da stvar bude gora, mislim da samo prolongira i dodaje probleme. Cini mi se da su svi problemi tehnicke prirode i kao takvi zahtevaju tehnicko resenje, ali to je samo moje misljenje, mozda i gresim. Da formulisem drugacije to je samo hipoteza nije teorija.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ne postoji istina vere, mozes da verujes ali to je sve sto radis, ne razumem kako vi ne razumete da i ljudi koji veruju u druge bogove imaju takva iskustva sa njihovim "bogovima", i oni su sigurni da je njihov jedini put ka spasenju

Tacno, drugi ljudi sigurno imaju takva iskustva sa njihovim Bogovima, ali u svetu vere deluju i Bog i Demon, i obadvoje daju iskustva coveku.
Bog daje coveku iskustvo zajednice sa njim kroz istinu koju je primio, a Demon kroz misticnu okultnu spoznaju.
Takvo iskustvo imaju i spiritisti, vidovnjaci, satanisti, a uzrok takvih pojava je Demon.
Bog cini sa ciljem da bi spasio coveka, a demon da bi ga unistio.

"JER NEKI SE PUT COVEKU CINI PRAV A KRAJ MU JE PUT K SMRTI" kaze jedan biblijski tekst.

Svi drugi koji veruju u druge Bogove ustvari se predaju Sotoni koji ih vodi putem prevare i misticnog iskustva i spoznaje, da covek u stvari biva obmanut, i u takvom stanju sam sebe obmanjuje da je na pravom putu, jer svoju veru meri samo na osnovu iskustva ili osecanja, ne istrazujuci poreklo sile koja ga nadahnjuje, jer jedan drugi biblijski tekst upozorava "ISPITUJMO DUHOVE JESU LI OD BOGA" sto znaci da postoje i demonski duhovi koji zele coveka da odvedu od pravog puta spasenja..

Odgovor za starstufa.

Cuo sam jednu izjavu koja glasi: SPAS COVECANSTVA NIJE U NOVIM MERAMA, NEGO U NOVIM MISLIMA"

Nove misli daje Bog..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Slazem se za nove ideje ali ne i za poreklo istih. Koliko znam dugo nam se bog nije obratio, poslednji put ljudskom zrtvom pre dve hiljade godina osim ako ti licno nisi u dvosmernoj komunikaciji sa njim. Ako imas neke novije pored onih opste poznatih kao sto su ideja da je genocid, robovlasnistvo, cedomorstvo ,incest i smrtna kazna za rad vikendom dobra stvar molim te podelih na ovoj temi. Ne zelim da ispadnem cinik niti mi je namera da te uvredim ali navedi barem neke od tih novih misli.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
isto to ce za tebe reci musliman, tebe demoni teraju od alaha i priblizavaju hriscanstvu, tako vere opstaju, svaka misli da su druge demonske i pogresne, ne razumem samo zasto bog ne unisti djavola i demone ako je svemoguc

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nece svi vernici da napadaju druge vernike, samo religiski ljudi mogu da napadaju druge ljude, a vernik to nece nikad vernik ce da potuje i druge i da se nada od srca da ce taj stici do boga ili u raj ili gde vec, to su vernici ima mnogo religiskih ljudi sto sebe nazivaju vernicima a to nisu i onda prave pometnju menju ljudima
ako ti djavoli i demoni postoje mislim da bog uvopste ne obraca paznju na njih, suvise su oni sitni i na veoma niskom nivou da bi bog se obracao i spustao na njihov nivo, to je moje misljenje i jos jedna stvar u zivotu je jako bitno nauciti da ignorises to je jedan kljuc do srece i do nekog raja na zemlji
ja sto sam radi i o cemu ne zelim da pricam sa nekim kogane znam, to nije moja slabos to je slabost drugih sto ne mogu to da rade ali mogu da mudruju i samo da pricaju, i da zamisljaju nihova iskustva sa necim ja sam hodao isto kao sto fizicki hodam ulicom i to je moje konkretno iskustvo koje dosta ljudi ne moze, ali kao sto rekoh za razliku od vas ja citam i treniram a ne citam i mudrujem, ono sto ne znam ne znam, ono sto zna znam iz licnog i konkretnog iskustva ne iz biblije ili iz nekoh naucnik knjiga evolucije ili iz nekog zamisljanja necega

Natrag