Ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi iko verovao da je pricajuca zmija ubedila Evu da ubere jabuku ili sta vec i zbog toga toga smo postali gresni, pa zbog toga bog pocinje sa genocidom u prici o nojevoj barci pa nastavlja dalje da ubija licno i naredjuje dugima da ubijaju, pale siluju u njegovo ime. Video sam skoro klip na internetu o tome koliko je bog u bibliji ubio ljudi sto direktno sto preko posrednika. Direktno skoro 400000 ljudi, naredio je ubistvo 2000000 ljudi a u to se ne racuna pocetni genocid u prici o nojevoj barci i niti kad spali ili sprzi cele gradove. Znaci u pitanju su milioni. Ako verujes u pricu o Adamu i Evi pretpostavljam da verujes i u ostale price. Jos jednom da ponovim, u pitanju su milioni. Naravno, ne postoji ni jedan jedini dokaz da takav entitet postoji, ali opet takav skup sadistickih prica nazalost i dalje sluzi odredjenom broju ljudi kao moralni kompas. Sto se statiske o ubistvima iz starozavetnih prica tice nisam licno sabrao iznose ljudi koje je bog ubio jer me stvarno mrzi, uzeo sam za slobodno da je podatak tacan, ali ako neko ima vremena neka uzme digitron i proveri, u svakom slucaju racun ce biti prilicno dug.
Ovo nije slucaj u bibliji.
Ako pogledamo biblijski izvestaj o padu prvih ljudi, videcemo da je Jeva pozelela da se izjednaci sa Bogom, jer joj je Sotona koji je govorio preko zmije kao medijuma rekao `Uzmi to sto ti je Bog zabranio i postaces kao Bog znajuci sta je dobro sta je zlo.
To je sustina celokupne danasnje okultne filozofije, da covek moze postati Bog.
Dakle, jabuka je bila samo objekat vernosti Bogu, a prvi covek je pogazio Bozju zapovest i greh je time prirodno ovladao njegovim bicem, i u tom stanju on nije mogao prebivati u prisutnosti Bozjoj kao pre pada u greh, ne zato sto Bog tako zeli, vec zato sto princip greha ne moze podneti slavu Boga.
Sto se tice navodnog genocida koji je Bog vrsio nad ljudima u starom zavetu, biblija napominje da je plata za greh smrt, greh dakle podleze Bozjoj osudi..
Bog jeste u proslosti vrsio sud nad mnogobozackim narodima, ali su ti narodi mogli da otvorenim ocima gledaju njegova cuda koja je on cinio preko Izrailja, jer "kome je mnogo dato mnogo ce se od njega traziti" kaze jedan biblijski tekst.
I pored toga oni se nisu obratili da mu sluze, vec i dalje ostajali u mnogobostvu, zato je Bog vrsio svoj sud preko Izrailja kao odabranog naroda.
Ako citas izvestaj o potopu mozes videti da je Bog unistio ceo prepotopni svet zbog bezakonja kojim su napunili zemlju, ali takodje tamo stoji da je Noje dugo vremena propovedao da ce doci potop, i niko ga nije poslusao osim clanova njegove uze porodice..
Znaci, greh je pred Bogom odvratan, on je suprotan principima njegovog carstva i on ne moze da ga gleda, za greh Bog je oganj koji spaljuje.
U novom zavetu jje nastupilo takozvano vreme milosti, ali time Bog nije promenio svoj odnos prema grehu, vec je upravo radi greha covecanstva dosao na ovaj svet da sam polozi svoj zivot da bi spasio coveka iz ropstva greha i smrti.
Samo u tom cinu mi mozemo spoznati svu pogubnost greha i njegovo razorno dejstvo.
Na kraju istorije sveta Bog ce upravo morati da osudi i unisti deo covecanstva zbog odbijanja ponudjenog spasenja, odnosno taj sud ce biti ono sto su ljudi sami izabrali svesnom odlukom da do kraja ostanu u stanju greha, i ne dopuste Bogu da ih spasi.