SOTONA - DJAVO ko je on i taktike varanja ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slazem se za nove ideje ali ne i za poreklo istih. Koliko znam dugo nam se bog nije obratio, poslednji put ljudskom zrtvom pre dve hiljade godina osim ako ti licno nisi u dvosmernoj komunikaciji sa njim. Ako imas neke novije pored onih opste poznatih kao sto su ideja da je genocid, robovlasnistvo, cedomorstvo ,incest i smrtna kazna za rad vikendom dobra stvar molim te podelih na ovoj temi. Ne zelim da ispadnem cinik niti mi je namera da te uvredim ali navedi barem neke od tih novih misli.

Nove misli podrazumevaju nov karakter i odnos prema ljudima i svetu koji nas okruzuje.
Covek je po prirodi sklon zlu, sebicnosti i egoizmu.
Ljubav koja dolazi od Boga i nastanjuje se u ljudskom srcu cini da covek bude jedno pozitivno bice koje daje a ne koje uzima.

To je resenje svih svetskih problema, ratnih sukoba, politickih previranja, mrznje i zlocina, itd..

Bog se i danas obraca ljudima, pojedincima koji su otvoreni da cuju njegov glas.
Bog se obraca i kroz svoju rec bibliju, kroz savest, i kroz dela koja je stvorio.

Za JokerMMa

Bog jeste svemoguc, i na kraju istorije ce unistiti Djavola i demone, i iskoreniti zlo iz svemira odnosno na planeti zemlji jednom zauvek.
Mi se upravo nalazimo u tom vremenu jer svi znaci pokazuju da je taj cas vrlo blizu.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Laodikeja;1040877[SIZE=3 je napisao(la):
Covek je po prirodi sklon zlu, sebicnosti i egoizmu.[/SIZE]
Mi se upravo nalazimo u tom vremenu jer svi znaci pokazuju da je taj cas vrlo blizu.
Na osnovu cega tvrdis ove stvari?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Na osnovu cega tvrdis ove stvari?

Na osnovu vekovne istorije greha na ovoj planeti, istorije ratova, zlocina, mrznje coveka prema coveku.
Biblija upravo govori o ovome, i upucuje na znakove koji ce se desavati u poslednje vreme, gde ce ekspanzija zla i nemorala biti siroko rasprostranjena, na globalnom nivou.
Takodje, govori o prirodnim katastrofama kao odrazu sudova Bozjih, potom o kompromisima koji ce se desavati unutar vladajucih crkava, itd..
Trebas poznavati sam biblijski temelj da bi se ovo razumelo u istorijskom kontekstu.
Osim toga, Bog je danas objavio neke pojedinosti u vezi svog dolaska pojedincima unutar svoje crkve, tako da sve govori u prilog tome da smo pri kraju istorije sveta koja ce biti krunisana Hristovim drugiom dolaskom kako je biblija to i najavila.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Tu nam se misljenja razlikuju, ali nije bitno svrha ovog foruma i jeste ramena misljenja.
Da bi se bilo sta razumelo u istorijskom kontekstu treba poznavati istoriju. Da bi se sama biblija razumela isto treba znati istoriju.
Da bi se prirodne katastrofe razumele treba poznavati prirodne nauke. Pogledao sam tvoj profil i video da te interesuje psihologija.
Misljenja sam da ta nauka ima da kaze mnogo vise o prirodi coveka nego autori biblije koji su bolesti i prirodne pojave poput grmljavine, zemljotresa i slicnih desavanja tumacili kao nebeski gnev. Da si rodjen u Saudiskoj Arabiji bio bi musliman, da si rodjen u Indiji bio bi hindus itd. vidis kuda ide ovaj argument. Beba jeste prazan list papira i cak ni genetika nema toliku ulogu u formiranju licnosti kao okolnosti u kojima osoba odrasta, npr. uticaj roditelja, blize okoline, prijatelja i drustvenog uredenja u kojem se nalazi...
Poenta je da nisu ljudi po prirodi zli, sebicni i egoisti nego su produkt okoline u kojoj se nalaze. Ako zelis da i pojedinac, drustvo i kultura budu humaniji zar se ne slazes da prvo treba da se analiziraju pojedinacni aspekti drustva i na osnovu toga iznese poneki zakljucak.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Istina je da okolina i okolnosti u kojima se neko rodi mnogo uticu na izgradnju karaktera u pozitivnom ili negativnom smislu.
Ali stvar je u tome da je padom prvog coveka u greh on genetski prenesen i na potomstvo i buduce generacije, tako da je svaki Adamov potomak rodjen sa prirodnim sklonostima ka zlu i grehu, i u takvom stanju telesnosti njegov organizam je delovao na jedan drugaciji poremecen nacin nego pre pada u greh.
Dakle, mi radjamo sa sklonoscu ka grehu, i tokom vremena tu sklonost sve vise povecavamo, neko manje neko vise.
Samo vaspitanje moze da bude pozitivno za izgradnju licnosti, ali to ne porice cinjenicu da smo mi po prirodi gresni, jer prvi covek Adam je bio savrsen u svakom pogledu, i u moralnom i u fizickom.
Padom u greh u coveku su pocele da se radjaju strasti razlicite vrste koje je sam djavo raspirivao u coveku.
Greh je dakle usao u coveka a djavo je sve vise podsticao coveka da zadovoljava zelje svog gresnog srca.
Zato biblija govori o Duhovnoj obnovi, gde ce covek postujuci Bozanske principe i uz Bozju pomoc ponovo izgraditi savrseni moralni lik kakav je imao Adam pre pada u greh.
Biblija udara u koren problema, i tezin da promeni ljudsko srce i da ga potpuno ocisti od greha, a ne da koriguje ponasanje time sto ce coveku reci sta treba a sta ne treba i potom ga ostaviti da se sam Bori sa zlom i gresnim sklonostima u sebi samome.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi iko verovao da je pricajuca zmija ubedila Evu da ubere jabuku ili sta vec i zbog toga toga smo postali gresni, pa zbog toga bog pocinje sa genocidom u prici o nojevoj barci pa nastavlja dalje da ubija licno i naredjuje dugima da ubijaju, pale siluju u njegovo ime. Video sam skoro klip na internetu o tome koliko je bog u bibliji ubio ljudi sto direktno sto preko posrednika. Direktno skoro 400000 ljudi, naredio je ubistvo 2000000 ljudi a u to se ne racuna pocetni genocid u prici o nojevoj barci i niti kad spali ili sprzi cele gradove. Znaci u pitanju su milioni. Ako verujes u pricu o Adamu i Evi pretpostavljam da verujes i u ostale price. Jos jednom da ponovim, u pitanju su milioni. Naravno, ne postoji ni jedan jedini dokaz da takav entitet postoji, ali opet takav skup sadistickih prica nazalost i dalje sluzi odredjenom broju ljudi kao moralni kompas. Sto se statiske o ubistvima iz starozavetnih prica tice nisam licno sabrao iznose ljudi koje je bog ubio jer me stvarno mrzi, uzeo sam za slobodno da je podatak tacan, ali ako neko ima vremena neka uzme digitron i proveri, u svakom slucaju racun ce biti prilicno dug.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi iko verovao da je pricajuca zmija ubedila Evu da ubere jabuku ili sta vec i zbog toga toga smo postali gresni, pa zbog toga bog pocinje sa genocidom u prici o nojevoj barci pa nastavlja dalje da ubija licno i naredjuje dugima da ubijaju, pale siluju u njegovo ime. Video sam skoro klip na internetu o tome koliko je bog u bibliji ubio ljudi sto direktno sto preko posrednika. Direktno skoro 400000 ljudi, naredio je ubistvo 2000000 ljudi a u to se ne racuna pocetni genocid u prici o nojevoj barci i niti kad spali ili sprzi cele gradove. Znaci u pitanju su milioni. Ako verujes u pricu o Adamu i Evi pretpostavljam da verujes i u ostale price. Jos jednom da ponovim, u pitanju su milioni. Naravno, ne postoji ni jedan jedini dokaz da takav entitet postoji, ali opet takav skup sadistickih prica nazalost i dalje sluzi odredjenom broju ljudi kao moralni kompas. Sto se statiske o ubistvima iz starozavetnih prica tice nisam licno sabrao iznose ljudi koje je bog ubio jer me stvarno mrzi, uzeo sam za slobodno da je podatak tacan, ali ako neko ima vremena neka uzme digitron i proveri, u svakom slucaju racun ce biti prilicno dug.

Ovo nije slucaj u bibliji.
Ako pogledamo biblijski izvestaj o padu prvih ljudi, videcemo da je Jeva pozelela da se izjednaci sa Bogom, jer joj je Sotona koji je govorio preko zmije kao medijuma rekao `Uzmi to sto ti je Bog zabranio i postaces kao Bog znajuci sta je dobro sta je zlo.
To je sustina celokupne danasnje okultne filozofije, da covek moze postati Bog.
Dakle, jabuka je bila samo objekat vernosti Bogu, a prvi covek je pogazio Bozju zapovest i greh je time prirodno ovladao njegovim bicem, i u tom stanju on nije mogao prebivati u prisutnosti Bozjoj kao pre pada u greh, ne zato sto Bog tako zeli, vec zato sto princip greha ne moze podneti slavu Boga.

Sto se tice navodnog genocida koji je Bog vrsio nad ljudima u starom zavetu, biblija napominje da je plata za greh smrt, greh dakle podleze Bozjoj osudi..
Bog jeste u proslosti vrsio sud nad mnogobozackim narodima, ali su ti narodi mogli da otvorenim ocima gledaju njegova cuda koja je on cinio preko Izrailja, jer "kome je mnogo dato mnogo ce se od njega traziti" kaze jedan biblijski tekst.
I pored toga oni se nisu obratili da mu sluze, vec i dalje ostajali u mnogobostvu, zato je Bog vrsio svoj sud preko Izrailja kao odabranog naroda.
Ako citas izvestaj o potopu mozes videti da je Bog unistio ceo prepotopni svet zbog bezakonja kojim su napunili zemlju, ali takodje tamo stoji da je Noje dugo vremena propovedao da ce doci potop, i niko ga nije poslusao osim clanova njegove uze porodice..

Znaci, greh je pred Bogom odvratan, on je suprotan principima njegovog carstva i on ne moze da ga gleda, za greh Bog je oganj koji spaljuje.
U novom zavetu jje nastupilo takozvano vreme milosti, ali time Bog nije promenio svoj odnos prema grehu, vec je upravo radi greha covecanstva dosao na ovaj svet da sam polozi svoj zivot da bi spasio coveka iz ropstva greha i smrti.
Samo u tom cinu mi mozemo spoznati svu pogubnost greha i njegovo razorno dejstvo.
Na kraju istorije sveta Bog ce upravo morati da osudi i unisti deo covecanstva zbog odbijanja ponudjenog spasenja, odnosno taj sud ce biti ono sto su ljudi sami izabrali svesnom odlukom da do kraja ostanu u stanju greha, i ne dopuste Bogu da ih spasi.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Dobro, znaci ;verujes u sve biblijske price. Sa jedne strane barem ne biras delove koji ti se svidjau kao sto je slucaj sa vecinom vernika a sa druge strane prihvatas nesto sto sve moralne norme danasnjeg drustva smatraju izopacenim, sadistickim i psihopatskim ponasanjem. Priznajem da moderno drustvo nije idealno i da bi trebalo da bude humanije ali je generalno bolje u odnosu na prethodne periode u istoriji. Kad kazem moderno drustvo mislim na zapadnu civilizaciju, u koju ukljucujem i Balkan.&nbsp;<br>Elem, da se vratim na temu. Da li hoces da kazes da je normalno da nekog kamenujes do smrti zato sto je skupljao drva pretpostavljam za ogrev, na sabat. Da li hoces da kazes da je u redu da ides i pobijes celo pleme zato sto veruje u drugog boga i pritom im pobijes musku decu a za sebe ostavis devojcice. Da li hoces da kazes da je normalno da imas robove. Da li hoces da kazes da je normalno da silujes robinju ukoliko se ispostavi da tvoja zena ne moze da ima decu. Da li hoces da kazes da je u redu da posto pobijes suparnicko pleme ukoliko ti se svidi neka devojka iz tog plemena sve sto treba je da joj obrijes glavu, iseces nokte, das joj novu odecu pustis je da zali mesec dana za rodbinom koju si ti pobio i onda mozes da radis sa njom sta god hoces. Normalno ti je i da bijes roba i sve dok od posledica batina ne umre u istom danu to nije greh. Normalno ti je da razjarenoj rulji nudis svoje cerke da ih siluju. Primera psihopatskih i sadistickih delovanja protagonista iz "dobre knjige" ima mnogo i da su takva dela u redu prema ljudima koji nisu verovali u pricu o zeni-rebru i zapaljenom zbunu, prosto ne mogu da shvatim kao nesto normalno i humano.<br>Kazes greh je pred bogom odvratan. Ja kazem da je literalni hibrid koga zovu bogom u knjizi koja je skup neoriginalnih mitova iz bronzanog doba pred razumom odvratan.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoji u toj meri i na taj nacin kako je prikazano sa tvoje strane.
Bog nije gresnik, on je apsolutno pravedan, i iz tog razloga kao sto je receno greh je pred Bogom odvratan, on je suprotan principima njegovog carstva i on ne moze da ga gleda, za greh Bog je oganj koji spaljuje.

Ja ne izbegavam da objasnim dogadjaje koji su se desili u proslosti a zapisani su u bibliji, ali svaki dopgadjaj se mora sagledati u kontekstu onoga vremena i Bozjeg plana koji je Bog imao sa izabranim narodom koji je uglavnom kroz celu istoriju bio neveran prema Bogu, sto je dovodilo da Bog osudi greh i gresnika.

Dakle, odgovor je vec u sustini dat.
Bog jeste u proslosti vrsio sud nad mnogobozackim narodima, ali su ti narodi mogli da otvorenim ocima gledaju njegova cuda koja je on cinio preko Izrailja, jer "kome je mnogo dato mnogo ce se od njega traziti" kaze jedan biblijski tekst.
I pored toga oni se nisu obratili da mu sluze, vec i dalje ostajali u mnogobostvu, zato je Bog vrsio svoj sud preko Izrailja kao odabranog naroda.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ukratko, slucajevi koje sam naveo su po tebi u redu dokle god su naredjenje od strane autoriteta?

Natrag