SOTONA - DJAVO ko je on i taktike varanja ?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
RIS BG

Sto se tice raja na zemlji ako si citao taj izvestaj iz biblije data je i njegova lokacija
1.Moj 2:10-14
[SUP]10[/SUP] A voda tečaše iz Edema natapajući vrt, i odande se deljaše u četiri reke.
[SUP]11[/SUP] Jednoj je ime Fison, ona teče oko cele zemlje evilske, a onde ima zlata,
[SUP]12[/SUP] I zlato je one zemlje vrlo dobro; onde ima i bdela i dragog kamena oniha.
[SUP]13[/SUP] A drugoj je reci ime Geon, ona teče oko cele zemlje huske.
[SUP]14[/SUP] A trećoj je reci ime Hidekel, ona teče k asirskoj. A četvrta je reka Efrat.(Eufrat)

Ja ne zam da ga je iko vidio, cak ni mocne kamere sa satelita. Hoces reci da je raj u Turskoj, u Kurdistanu?
Vidje li neko kerubine sa plamenim macevima?
Ima li igdje u Bibliji da je Bog uklonio Raj i kerubine koji mu cuvaju prilaze?

To te pitam.

U pravu si da su ljudi nezhvahlni sto postoje i da je sotona njima ucinio poroke necim dobrim, zamijenio istinu lazima.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Hari
jel se to meni cini,ili ti mislis da Edenski vrt nije bio na zemlji,vec van zemlje na nebu???

U prilog toga da je edenski vrt bio na zemlji stoji zapis u Bibliji koji sam ti dao,a ti daj meni zapis kojim dokazujes da nije bio na zemlji.
Kad pise da je voda tekla iz Edema i natapala vrt,znaci da je izvirala iz zemlje,natapala vrt,a potom se delila na 4 reke.Tigar i Eufrat su poznate,a druge dve reke nisu poznate.
Sto se tice jednog heruvima sa "plamenim macem"koji je stitio drvo zivota,jer te to muci sto ne moze da se pronadje???
Zar mislis da Bog to ne moze da ucini?da su ljudi pametniji i da mogu sve da otkriju,sto Bog sakrije???
Zar mislsi da heruvim mora da bude bukvalno na zemlji non stop da spreci ljude da pronadju "drvo zivota"?
Hari,Hari bolje daj neki zapis koji potvrdjuje da je Eden bio na nebu.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
nemam zapis brate RIS!

Imam um, Prvobitni Raj je bio u nekoj drugoj a ne nasoj dimenziji.

Kur'an spominje 7 nebesa (jedino se logicki, za sada, moze prevesti sa 7 dimenzija).

U vezi Izgona Bog je rekao: silazite iz njega (Raj Prvobitni) svi, na Zemlji cete zivjeti itd...

Po meni je nevuidljiv jer je u nekoj drugoj dimenziji - zato ne vidimo ni andjele osim ako se ne pojave kao projkecija u nasem, trodimenzionalnom svijetu.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Поздрав, Хари, пре свега!

Дакле, Бог је створио човека од праха земаљског, али то је у некој другој димезији? Неће моћи, бар код оних који слушају реч Божију, а не лажне пророке и учитеље:

1. глава
20. Потом рече Бог: Нека врве по води живе душе, и птице нека лете изнад земље под свод небески.
21. И створи Бог китове велике и све живе душе што се мичу, што проврвеше по води по врстама својим, и све птице крилате по врстама њиховим. И виде Бог да је добро;
22. И благослови их Бог говорећи: Рађајте се и множите се, и напуните воду по морима, и птице нека се множе на земљи.
23. И би вече и би јутро, дан пети.

24. Потом рече Бог: Нека земља пусти из себе душе живе по врстама њиховим, стоку и ситне животиње и звери земаљске по врстама њиховим. И би тако.
25. И створи Бог звери земаљске по врстама њиховим, и стоку по врстама њеним, и све ситне животиње на земљи по врстама њиховим. И виде Бог да је добро.
26. Потом рече Бог: Да начинимо човека по свом обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од целе земље и од свих животиња што се мичу по земљи.
27. И створи Бог човека по обличју свом, по обличју Божјем створи га; мушко и женско створи их.
28. И благослови их Бог, и рече им Бог: Рађајте се и множите се, и напуните земљу, и владајте њом, и будите господари од риба морских и од птица небеских и од свих звери што се миче по земљи.
29. И још рече Бог: Ево, дао сам вам све биље што носи семе по свој земљи, и сва дрвета родна која носе семе; то ће вам бити за храну.
30. А свим зверима земаљским и свим птицама небеским и свему што се миче на земљи и у чему има душа жива, дао сам сву траву да једу. И би тако.
31. Тада погледа Бог све што је створио, и гле, добро беше веома. И би вече и би јутро, дан шести.

2. глава
8. И насади Господ Бог врт у Едему на истоку; и онде намести човека, ког створи.
9. И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла.
10. А вода течаше из Едема натапајући врт, и оданде се делише у четири реке.
11. Једној је име Фисон, она тече око целе земље евилске, а онде има злата,

4. глава
16. И отиде Кајин испред Господа, и насели се у земљи наидској на истоку према Едему.

25. глава
16. То су синови Исмаилови, и то су им имена по селима и градовима њиховим, дванаест кнезова над својим народима.
17. А године су века Исмаиловог сто и тридесет и седам година. После онемоћав умре, и би прибран к роду свом.
18. И живеху од Евилата до Сура према Мисиру, како се иде у Асирију; и допаде му према свој браћи својој да живи.

Дакле, та земља евилска је у овој димензији и на азијском континенту, па нису ово "Звездане стазе" или сличне маштарије. Ако већ по вери бирам, по вери разум бирам, а не умишљаје и маштарије.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Hvala Hari
tako te volim kada kazes iskreno
Nemam.(nemas biblijski dokaz da je eden bio na nebu)
Ja sam ti dao biblijski dokaz da je bio na zemlji.

Spomenuo si kuran i "7 nebesa"
evo ja bi ti spomenuo bibliju i " trece " nebo,cisto da te zainteresujem,ali o tome cemo na nekoj drugoj temi
2.Kor12:2

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Da li su trebali da se mnoze i orodjavaju u Edenu ili na Zemlji?

Treba malo dublje razmisliti.

Ja vjerujem da je Bog stvorio nebesa i zemlju, ja ne sumnjam da mi jesmo kavi smo.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Hari
Bog je stvorio Adama na zemlji i od zemlje.On je ziveo sa zivotinjama na zemlji,a ne na nebu.Bilo mu je dosadno,pa mu je zato Bog napravio zenu da mu bude drugarica i pomocnica i da izrode decu.Ali Adam je oklevao......nije poslusao Bozji nalog,vec je oklevao....
Sta mislis gde je raslo drvo spoznanja dobra i zla,gde je bio heruvim,gde je bila "zmija" na nebu,ili na zemlji?sta ti je biblijski i sta ti je logicnije?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Gle, ja govorim o visoj dimenziji na Zemlji!

Ja govorim da se staze ka Raju ne vide, niti se vide kerubini koji cuvaju ulaz u Eden.

Niti sam igdje nasao da je Bog uklonio staze i kerubine.

I, gle: ja ne negiram cijelu Bibliju, ja pokusavam da proniknem u smisao nekog teksta, iako mi je smisao cijele Biblije prihvatljiv i jasan samo ukoliko stoji na onome sto je rekao Isus: Ljubi Bogasvoga svom svojom snagom pamecu i dusom, voli bliznje svoje kao sebe samog.
Bliznji kako se vidi nije samo clan tvoje kuce ili religije, nego svaki covjek!

I ne mogu prihvatiti da unutar Biblije postoje razliciti sudovi, to odbacujem.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Lepo si citirao Isusa gde kaze :" Ljubi Boga svoga svom svojom snagom pamecu i dusom, voli bliznje svoje kao sebe samog."
Tacno je i to sto si rekao da je nas bliznji svaki covek na zemlji,a ne samo vernik.
Po tome se i poznaju pravi hriscani,a JS to upravo tako i rade.
Potrazi malo JS sa muslimanskim imenima,pa popricaj malo i sa njima,ne ujedaju i ima ih sigurno i u tvome mestu.
Nije li to pravo hriscanstvo kad su svi ujedinjeni u obozavanju jednoga Boga od ljudi iz svih naroda???

Sto se tice Edena ,ne bi hteo da se dupliram sa odgovorima dal je na nebu ili na zemlji.,proveri i biblijski i logicno.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Razgovarao sam, drzzim se s JS, i mislim da su kao ljudi jako dragi.
Medjutim, mislim da ne slijede do kraja Bozje Upute.
Ali; svakom svoje.

Svako dobro.

Natrag