Где је ђаво?
3. А сотона уђе у Јуду, који се зваше Искариот, и који беше један од дванаесторице. (Лука 22)
70. Исус им одговори: Не изабрах ли ја вас дванаесторицу, и један је од вас ђаво? (Јован 6)
27. И по залогају тада уђе у њега сотона. Онда му рече Исус: Шта чиниш чини брже.
28. А ово не разуме нико од оних што сеђаху за трпезом зашто му рече. (Јован 13)
22. Многи ће рећи мени у онај дан: Господе! Господе! Нисмо ли у име Твоје пророковали, и Твојим именом ђаволе изгонили, и Твојим именом чудеса многа творили? (Матеј 7)
28. А кад дође на оне стране у земљу гергесинску, сретоше Га два бесна, који излазе из гробова, тако зла да не могаше нико проћи путем оним.
29. И гле, повикаше: Шта је Теби до нас, Исусе, Сине Божји? Зар си дошао амо пре времена да мучиш нас?
30. А далеко од њих пасаше велико крдо свиња.
31. И ђаволи мољаху Га говорећи: Ако нас изгониш, пошљи нас да идемо у крдо свиња.
32. И рече им: Идите. И они изишавши отидоше у свиње. И гле, навали сво крдо с брега у море, и потопише се у води. (Матеј 8)
32. Кад они пак изиђоше, гле, доведоше к Њему човека немог и бесног.
33. И пошто изгна ђавола, проговори неми. И дивљаше се народ говорећи: Никада се тога није видело у Израиљу. (Матеј 9)
22. И гле, жена Хананејка изађе из оних крајева, и повика к Њему говорећи: Помилуј ме Господе сине Давидов! Моју кћер врло мучи ђаво. 28. Тада одговори Исус, и рече јој: О жено! Велика је вера твоја; нека ти буде како хоћеш. И оздрави кћи њена од оног часа. (Матеј 15)
41. Тада ће рећи и онима што Му стоје с леве стране: Идите од мене проклети у огањ вечни приправљен ђаволу и анђелима његовим. (Матеј 25)
2. И неке жене које беху исцељене од злих духова и болести: Марија, која се зваше Магдалина, из које седам ђавола изиђе,
29. Јер Исус заповеди духу нечистом да изиђе из човека: јер га мучаше одавно, и метаху га у вериге и у пута да га чувају, и искида свезе, и тераше га ђаво по пустињи.
30. А Исус га запита говорећи: Како ти је име? А он рече: Легеон; јер многи ђаволи беху ушли у њ.
31. И мољаху Га да им не заповеди да иду у бездан.
32. А онде пасаше по гори велико крдо свиња, и мољаху Га да им допусти да у њих уђу. И допусти им.(Лука 8)
То је само пар мањих примера колико пута дневно свако од нас има дуел или сарадњу са сотоном. На нама је избор хоћемо ли одбацити савез са тим преварантом и прихватити савез са Богом како бисмо били заштићени и научени како се одупрети слатким и преварантским речима. Како се види ко следи Господа Исуса, а ко ђавола, било свесно, било несвесно:
42. А Исус им рече: Кад би Бог био ваш Отац, љубили бисте мене; јер ја од Бога изиђох и дођох; јер не дођох сам од себе, него ме Он посла.
43. Зашто не разумете говор мој? Јер не можете речи моје да слушате.
44. Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.
45. А мени не верујете, јер ја истину говорим.
46. Који ме од вас кори за грех? Ако ли истину говорим, зашто ми ви не верујете?
47. Ко је од Бога речи Божије слуша; зато ви не слушате, јер нисте од Бога. (Јован 8)