"Spisei Elene Vajt nisu zamena Svetog pisma.
Ti si Marko zaista drzak čovjek. Izmisliš da sam ja nešto tvrdio, i onda dokazuješ da to nije točno. Zašto to činiš?
Evo primjera gore. Citiraš mene - stvarnoslap: "
Marko, ti si vrlo drzak čovjek, ili si notorni neznalica.", a onda kao pobijaš mene, dokazuješ da lažem, ovako - Marko1932: "
Spisei Elene Vajt nisu zamena Svetog pisma. ..." Zašto, dakle, ideš sa mnom polemizirati o tome jesu li adventistima "spisi Ellen White zamjena za Sveto Pismo", kad ja to
nisam ustvrdio? Evo čitavog tijeka naše diskusije:
Naravno, kakve veze sa Sola Scripturom mogu imati oni kojima je izvor vjere u 100 000 stranica Jeleninih laprdanja. Kako mrze latinski jezik, oni i ne znaju da Sola Scriptura znači Samo Pismo.
Slape, nije lepo da iznosis lazi protiv drugih verskih zajednica. To ti kazes da su spisi Elene Vajt "izvor istine", a ne mi.
Hvala ti na "kulturnom" izrazu, "laprdanje".
Evo vašeg vjerovanja broj 18: Dar proroštva
Jedan od darova Svetoga Duha jest proroštvo. Ovaj dar je jedan od znakova raspoznavanja Crkve Ostatka i očitovao se u službi Gospodnje vjesnice Ellen G. White. Njezini spisi trajan su i vjerodostojan izvor istine koja Crkvi pruža utjehu, upute, usmjerava je i navodi na popravljanje. Oni također jasno otkrivaju kako je Biblija mjerilo svakog učenja i svakog iskustva. (Jl 2,28.29; Dj 2,14-21; Heb 1,1-3; Otk 12,17; 19,10)
-----------------------------------------------------------
Marko, tko laže?
Evo da rezimiramo:
1. Ja ustvrdim da su Adventistima sedmog dana izvor vjere spisi Ellen White.
2. Marko me za to proglasi lažovom, kaže da iznosim laži protiv Adventista. I doda ovako: "
To ti kazes da su spisi Elene Vajt "izvor istine", a ne mi."
3. Ja mu tada "dokumentiram", citirajući jedno od 28 vjerovanja Adventista sedmog dana. To je vjerovanje 18, a u njemu stoji: ....
Njezini spisi trajan su i vjerodostojan izvor istine koja Crkvi pruža ...., dakle stoji baš ono (
izvor istine) za što je Marko tvrdio da je lažem.
Zato na kraju opet pitam - Marko, zašto me
lažno optužuješ? Vidiš li sada da si neistine iznosio ti, a ne ja?