Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Naravno, kakve veze sa Sola Scripturom mogu imati oni kojima je izvor vjere u 100 000 stranica Jeleninih laprdanja. Kako mrze latinski jezik, oni i ne znaju da Sola Scriptura znači Samo Pismo.
Slape, nije lepo da iznosis lazi protiv drugih verskih zajednica. To ti kazes da su spisi Elene Vajt "izvor istine", a ne mi.
Hvala ti na "kulturnom" izrazu, "laprdanje".
Slape, nije lepo da iznosis lazi protiv drugih verskih zajednica. To ti kazes da su spisi Elene Vajt "izvor istine", a ne mi.
Hvala ti na "kulturnom" izrazu, "laprdanje".
Slape, hvala ti na komentaru, jer si mi dao priliku da na forumu iznesem ono sto zaista Adventisti veruju.
Šta si očekivao, to je njihov duh izvrtanja. Zato im Bog izvrće države.
I očekuješ od njih kulturno izražavanje.
I svo izražavanje im je takvo. Znaju i oni da je Biblija dovoljna, ali pošto obožavaju svoje denominacije onda govore da nije.
Obožavamo denominacije?
Ne, mi obožavamo samo Boga, Njemu se klanjamo i Njega slavimo.
Ne stavljamo uz Njega kojekakve "proroke" koji se usuđuju da Njega uzimaju u usta da bi opravadavali svoje vizije.
Haos? Skandali? Nema ni jednog živog čoveka koji nikada nije imao problema ili bio van skandala. Mediji su ti koji naduvavaju priču da bi sklonili pogled sa pravih problema.
Javio se još jedan laprdan. Umjesto da mene napadaš, zašto nisi Marka upozorio da je on iznio laž a ne ja?
Ispravno poimanje stvarnosti najmanje stoji do dobre informisanosti, a najviše od trezvenog uma,
Zato je Sola Scr. dovoljna.
Dakle, tvoje i Markovo notorno neznanje posljedica je netrezvenosti uma.
-----------------
A sada za temu.
Ispravno poimanje stvarnosti najmanje stoji do dobre informisanosti, a najviše od trezvenog uma, a ono je posljedica reformisanog srca, oslobođenog od slabosti koje čovjeka čine pristrasnim.
Aleksandrijska biblioteka sa svim svojim knjigama nikakav blagoslov nije donijela civilizaciji toga vremena, a samo jedna knjiga - Biblija, reformisala je mentalitete čitavih naroda i donijela najveći blagoslov čitavom čovječanstvu.
Zato je Sola Scr. dovoljna.
[/QUOTE]Ovo je zvanicna izjava Crke o odnosu spise Ellene White sa Biblijom:
Seventh-day Adventists believe that “the writings of Ellen White are not a substitute for Scripture. They cannot be placed on the same level. The Holy Scriptures stand alone, the unique standard by which her and all other writings must be judged and to which they must be subject” (Seventh-day Adventists Believe . . . , p. 227). Ellen White herself claimed that “little heed is given to the Bible, and the Lord has given a lesser light to lead men and women to the greater light” (Review and Herald, January 20, 1903).
Prevod: "Spisei Elene Vajt nisu zamena Svetog pisma. Oni ne mogu biti stavljeni u istu visinu sa Biblijom....
Bog je dao manje svetlo koje vodi ljude i zene vecem svetlu..."