Naravno da je Stvarnoslap kao i ostali providan, jer ne prestaje da iznosi neistine.
Dakle, Ellen White je verovala da je Isus Bog jednak Ocu, i o tome pisala, što je svojevremeno izneo iz njenih spisa i Marko.
Šta vredi kada se protivnici uopšte ne osvrću na te dokaze, već sve što pišu se zasniva na njihovim mišljenjima, namernim izvrtanjima tuđih reči, i prepisivanjem laži sa protivničkih sajtova.
Neistine_ Ne, nisu to neistine. Svi koji ruše vašu doktrinu su prvo poverovali da vi govorite istinu, a onda su videli drugu stranu. Merenje dokaza, onako kako se to radi na sudu, ili u bilo kojoj istrazi. Naravno da če ići na anti SDA sajtove, jer bi u suprotnom značilo da je vaša nevinost, tj vaše tvrdnje dokazane samo kroz vaša pisanija. A to ne ide baš tako.
Vi imate svoje tekstove koji govore u prilog vašim tvrdnjama. U redu, svako to moež da ima. Ali nemate nezavisne tekstove koji potvrđuju vaše tvrdnje. Tu je problem, i zato se svi koji obaraju vašu dogmu koriste protivničkim tekstovima. Ujedno, šta "protivnici" dobijaju time što vas navodno blate? Retki su oni koji će napisati nešto protiv SDA, a da je to u korist njihove zajednice. Većina napada SDA za nepoštovanje Biblije, iskrivljavanje i zloupotrebljavanje pisma, za ekskluzivizam, i za lažno prororštvo. I svi koji to tako pišu, ne rade to u korist svoje zajednice. Ne kažu u tim tekstovima, klipovima, šta god: "vidite, oni ništa ne valjaju, dođite kod nas, mi smo istinit".Ne apologiraju u korist sebe, nego upozoravaju na greške i sablazni SDA. I, onda koje tekstove da suprotstavimo vašoj apologetici? Pa ove naravno. Jer jedino tako možemo saznati istinu.
Naravno, to vam smeta, i onda pokušavate da osporite izvore, sve navodeći na svoju vodenicu, tj "ako vas nešto interesuje, pitajte nas mi najbolje znamo." Ali, ne ide to tako. Posebno ne zato što postoje originali "radova" EGW, koji tvrde totalno usprotno od onoga što vi danas ovde svi od reda iznosite.
Niko ovde vas ne napada za to što je je navodno neko mlatarao rukama, ili padao u trans tokom vašeg "bogoslužja", ili šta je već pisano. Napada vas zbog dokazanog iskrivljavanja, zloupotrebe, laži, falsifikovanja pisma od strane osnivača SDA. I da bi to dokazali, oni koji vas navodno napadaju, dokaze o tome da imate lažnu doktrunu, nalaze u istom onom PISMU na koje se vi pozivate.
Mire, slap, antonija, adrian, i mnogu drugi vas ne napadaju zbog mržnje, zlobe, nego zbog toga što ste vi napali njihovu veru, vređali je, nazivali je ovakvom i onakvom, a da za to niste imali niti imate ikakvih dokaza sem tvrdnji vama bliskih autora. Kao odgovor mi ne koristime iizvore nama bliske, nego baš suprotno, vama bliske po Sola Scriptura. Što znači da mi koristimo nezavisne izvore, a vi ne. Žao mi je, ali bez odricanja od EGW, nemate slučaj. Još više jer niste jedini koji subotarite, samo ste najglasniji u nametanju toga. Tu su još i Baptisti sedmog dana, pa i Neo Katekumenski pokret. Ali ni jedna od zajednica koje drže Shabat nemaju EGW i ne iskrivljuju pism ubvođenjem investigative judgement, anihilacije, sleeping souls, i sotone kao žrtve za oprost greha. . Vi to činite.
I nemojte samo da se hvatate na tipologiju pisma, taj vaš izum. Jer se drugi, čak i oni koji drže Shabat ne pozivaju na to u tumačenju pisma.