Mire, za mene je u ona 4. teksta koja sam prilosio dovoljno da sve znam o krstenju.
Znam kako se krstava, gde se moze izvrsiti krstenje i kako se taj obred obavlja.
Ako za tebe to nije dovoljno pa zato hoces da nas ubedis da treba umesto odraslih da krstavamo bebe, slobodan si da verujes sto ti siru drag, ja cu ostati na temeljima nepogresive Bozje Reci.
Imas ti prava da verujes u sta god zelis, ali nemoj nas ubedjivati u to kad to nije u skladu sa NZ ni sa cinjenicama.
Odgovorio sam ti biblijom, da se na osnovu simbolizma ne moze tvrditi da su krstili 'podranjanjem'. A rekoh ako ti je to sve sto imas a nemas postupak opisan, onda nemas ni dogmu, nemas nista! To je dokaz da Pismo nije dovoljno!
Kad bi ovo bilo samo sa krstenjem problem mogli bismo i govoriti o nekom propustu pisaca, ali kad ni jednu dogmu tamo nemamo, onda se tu vec radi o tome da to nije dogmatska knjiga!
A gde ti je objasnjenje za krstavanje beba? NIGDE!
Vec sam dao objasnjenje da su Isus i Jovan krsteni Svetim Duhom kao bebe uz pristanak njihovih roditelja, pa se pravite ludi.. U bibliji se "silazak Duha'' naziva "krstenje Svetim Duhom", stoga su i ovi krsteni kao bebe! Tako crkva ne gresi kad krsti malu decu. Ja svu nauku crkve nalazim u Pismu, jer moja crkva ima istinu. Ali Pismo premda podrzava nauku crkve nije dovoljno da ga citalac moze sam razumeti. Potrebno je tumacenje crkve, kao sto je i vama potrebno, inace vi ne bi ni postali adventisti da vam nisu drugi tumacili..
Za vreme procesa krstena, krstenik i onaj koji ga je krstavao, oba su bili u vodi, a ne na obali.
Ti se kupas u kadi pa se ne podranjas svaki put, nekad se i tusiras! Dakle to sto su izasli iz vode, ne znaci da su potopljeni!
Evo ja sam ovog leta bio na dunavu i kupao se, a uopste se nisam podranjao, i kad bi me neko pitao jesam li bio u vodi, ja bi rekao da jesam i da sam izasao iz nje!
Totalno smesan argument!
Mire, molim te nemoj nas zasmejavati. Tektovi koje sam prilozio samo su po sebi jasni,
Tekstovi uopste nisu jasni po sebi, jer nemas 'postupak' krstenja opisan tj. "kako se krsti" - nemas dogmu!
Vec sam ti dokazao da ne mozes na osnovu simbologije tvrditi da su se "podranjali"! Kad Pavle kaze: "u smrt Hristovu krstiste se" on ne govori o "podranjanju" jer je posle rekao da su Izraelci "svi krsteni u oblaku i u moru" pa nisu bili "potopljeni u vodu" vec su "prosli kroz vodu"! Dakle krstenje ne ukljucuje uvek "potapanje"!
Marko nemate nista!
Imate: 'baptizo' rec koja znaci 'kupanje' pa ne mozete nista njom dokazati, imate da su 'izasli iz vode' a to ne dokazuje da su zaronjeni u nju, imate Pavlovu simbologiju koja opet nije dokaz podranjanja jer on kasnije govori kako su svi Izraelci krsteni u moru pa ipak nisu bili 'potopljeni'!
Dakle, krstenje ne ukljucuje uvek potapanje!
Znaci, oborio sam ovo vase Pismom. Na tebi je da li ces to da ignorises ili da priznas da nacin krstenja nije precizno definisan u Pismu, pa ti preostaje samo da 'pendrecis bibliju' i tuces je da ti ona na silu prizna da si u pravu!!!
Onda vi adventisti niste SS sekta, nemate samo Bibliju, ili su u vašu Bibliju upali i Jelenini spisi.
Oni su SS kao i mormoni!
Vec sam odgovorio, i odgovor je konacan.
Ti nista drugo i ne znas reci nego da ti je odgovor konacan i po tome se vidi da si ignorant. Vama covek nista i ne moze dokazati jer unapred odbacujete bilo kakvu mogucnost da je sagovornik u pravu!