- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Stvarnoslap imam samo jedno pitanje.
Da li da bi neko postao Hrišćanin treba da:
Između ostalog vjeruje "i u jednu svetu katoličku i apostolsku crkvu".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Stvarnoslap imam samo jedno pitanje.
Da li da bi neko postao Hrišćanin treba da:
Između ostalog vjeruje "i u jednu svetu katoličku i apostolsku crkvu".
Sada nek svako sagleda ovaj paradox, gde Stvarnoslap govori protiv jedne biblijske zapovesti "subote" a potom podržava mnoštvo ljudskih zapovesti I filozofija koje su uveli ljudi.
Obveznost Mojsijeva zakona, svetkovanje svih židovskih blagdana, obrezivanje i još drugi elementi židovske tradicije, i kažeš Pavao je bio nazaren koji je ovako vjerovao i ovo prakricirao!?!?!?
Gal 5,212: Evo ja, Pavao, velim vam: ako se obrežete, Krist vam ništa neće koristiti. I ponovno jamčim svakom čovjeku koji se obreže: dužan je opsluživati sav Zakon. Prekinuli ste s Kristom vi koji se u Zakonu mislite opravdati; iz milosti ste ispali.... A ja, braćo, ako sveudilj propovijedam obrezanje, zašto me sveudilj progone? Onda je obeskrijepljena sablazan križa! Uškopili se oni koji vas podbunjuju!
Zar se Nazarenom, koji se obrezuju i opslužuju Mojsijev zakon, može nazvati nekoga tko kaže: ako se obrežete, Krist vam ništa neće koristiti. Zar se Nazarenom, koji opslužuju Mojsijev zakon, može nazvati netko tko kaže: Prekinuli ste s Kristom vi koji se u Zakonu mislite opravdati, i na kraju za one koji inzistiraju na obrezanju i Mojsijevu zakonu kaže: Uškopili se!
Nazareni nisu nametali obrezanje nejevrejima. To apostol Pavle govori.
Dakle, nazareni i posle 300 godine slede apostola Pavla ali su tražili poštovanje sabata, praznika
Opet prenebregavaš ono što smo već rekli..samo "farisejska stranka" u okviru nazarena je tražila obrezanje
Ne govorim ja protiv subote. Ja samo kažem da ne obvezuje kršćane, zapravo citiram svetog Pavla koji kaže da je subota sjena i kao takva ne obvezuje kršćane. Evo:
Kol 2,16-17: Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest - tijelo Kristovo.
Neki jesu, to ti vrlo jasno piše sveti Luka, vidi: Dj 15,5: Onda ustanu neki od onih što iz farizejske sljedbe bijahu prigrlili vjeru pa reknu: "Treba ih obrezati i zapovjediti im da opslužuju Zakon Mojsijev."
Ne slijede oni Pavla. Pavao ne odbacuje samo obrezanje, nego između ostalog i šabat.
Kol 2,16-17: Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest - tijelo Kristovo.
Ne samo obrezanje, nego čitav Mojsijev zakon. Vidi još jednom: Dj 15,5: Onda ustanu neki od onih što iz farizejske sljedbe bijahu prigrlili vjeru pa reknu: "Treba ih obrezati i zapovjediti im da opslužuju Zakon Mojsijev." A okupljeni apostoli odlučuju, parafraziram - Ništa od toga, samo uzdržavati se od mesa žrtvovana idolima, od krvi, od udavljenoga i od bludništva. (Dj 15,28-29)
Pavle kaže:"Niko da vas ne osuđuje za jelo ili piće ili delove praznika, mladina ili subota koji predstavljaju telo Hristovo i koji su sen"
Već objasnih...na dnvenom redu su samo stvari koje su pomenute a ne one koje nisu.
Ako u biblijski tekst možemo dodavati ovako kako ti dodaješ, onda Biblijom možemo dokazati i da je Muhamed savršeniji prorok od Isusa.
I ja sam objasnio. Na dnevnom redu je čitav Mojsijev zakon: Dj 15,5: Onda ustanu neki od onih što iz farizejske sljedbe bijahu prigrlili vjeru pa reknu: "Treba ih obrezati i zapovjediti im da opslužuju Zakon Mojsijev."