Sigurno sam te Mire dobro isprovocirao, a ti to pokušavaš da sakriješ.
Pa ti si i zeleo da me isprovociras, da neko pocne da te psuje. To ti je taktika.
A nisi me isprovocirao, i ne mozes, na tvoju zalost, jer ja nisam takav.
Onaj ko nema arg. ima potrebu da zagadi raspravu. Svođenjem iste na lični nivo.
Pa to ti radis, ti neprestano ponizavas sagovornike, komentarima tipa: "nivo razmisljanja deteta od 3-5 godina"!
Ti si prvi poceo. Ti ne postujes sagovornike niti njihovo misljenje..
I onda ti neko odgovori, i to pristojno, da je tvoje razmisljanje na nivou deteta, bezobrazno, da si pun ponosa i nadmenosti, i to iz dobre namere.. A onda ti kazes da se ta osoba bavi tobom jel kao nema argumenata.
To je neposteno.
Takav si ti!
Ali tako je sa onima koji imaju nedostatak razuma i koji su na formalnom nivou razmišljanja.
Evo opet pokazujes svoje stanje, ponos , nadmenost i omalovazavanje sagovornika.
I onda prigovaras kad ti neko uzvrati istom merom i kaze da si ti u stvari ponosan.
A ja jesam ponosit, samo u pozitivnom smislu. Tebi je to nepoznato. I pokazao si svoje pravo lice.
Kako samo znas svoj greh!
Vidis, zato te i boli onaj primer sto sam dao!
Znaci da sam bio u pravu!
Ponos je najveci greh u Bibliji, prvi greh koji je sotona gajio u srcu!
A ja taj ponos nemam, vec mi je zalosno gledati ljude kao ti!
Sa ponosnima, ne vredi razgovarati!
Ne postoji "pozitivan ponos", jer se Sin Bozji "ponizio" iako je bio jednak Bogu!!!
To trazi i od nas!
U znam ja dobro isprovocirati ljude, ja njima zamutim vodu i onda ispliva prljavština na površinu
NARAVNO, I TO RADIS NAMERNO I PROVOCIRAS NAMERNO!
Studirao si ti psihologiju, i dobro znas da ce i najpobozniji covek "osetiti nepravdu" i reagovati burno..
Postoji ono sto se naziva "pravedni gnev", ispoljio ga je i Hristos. A ti ces i takav gnev ispoljen prema nepravdi i nasiljem koje sprovodis ovde, okarakterisati "prljavstinom".
Pravedan covek moze ispoljiti gnev i osetiti gnev, ali sud prepusta Bogu.
Taj Bog je coveku usadio "vrednosti" i "osecaj za pravedno i nepravedno'', ali buduci da je coveku taj osecaj iskvaren vremenom, on mu je zabranio da sam preuzima stvari u svoje ruke i da se sveti.
To ce uciniti Bog u svoje vreme..
Mene neces isprovocirati, mozes me vredjati , ponozavati i izazivati..
Ja sud prepustam Bogu.
I sve sto radis ovde, dokazuje tvoje stanje, tvoje zlo srce puno prevare i manipulacije.
A ja bih ti uvek pomogao i cinio dobro, makar me ti progonio!
Tu se mi razlikujemo..
Ne znas da ja znam psihologiju, i poznajem tvoje manipulativne taktike kojima se ovde koristis..