Sola Scriptura- da li je dovoljno

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sigurno sam te Mire dobro isprovocirao, a ti to pokušavaš da sakriješ. Komentare lične prirode izvan zadate teme neću više da čitam. Onaj ko nema arg. ima potrebu da zagadi raspravu. Svođenjem iste na lični nivo. Ali tako je sa onima koji imaju nedostatak razuma i koji su na formalnom nivou razmišljanja. A ja jesam ponosit, samo u pozitivnom smislu. Tebi je to nepoznato. I pokazao si svoje pravo lice.

U znam ja dobro isprovocirati ljude, ja njima zamutim vodu i onda ispliva prljavština na površinu, kao u ravničarskim rijekama, uzmeš štap i više puta zavrtiš, nema više bistre vode.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Neću se ja baviti sa tobom, ostavljam te u takvom stanju.

Ali ja cu se baviti i tobom, jel problem nije tvoja teologija (nju smo oborili), problem je u tvojoj umisljenosti i ponosu, i u prvom grehu osudjenom u Bibliji!

Ti ne znaš ni interpukcijske znakove da stavljaš kako treba, pa stavljaš navodne znake za nešto što se ističe.

A ti kao znas kako da stavljas interpunkcijske znake?

Kao da nisi isao u skolu!

Na koji ces nacin istaci nesto ako nemas boldiranje? U tom slucaju se stavljaju navodnici!

A ja namerno ne pisem sotona velikim slovom, dok vi pisete.. I to nema veze sa pravopisom.

Neću ja tebi ništa govoriti, najbolje je kada ti sam sve kažeš. Onda si sve o sebi rekao.

Kao malo dete si, nepristojan si, naduvan i sklon osudjivanju. I jos "tužakaš" ljude modereatorima. Odlike deteta!

A ja sam dao primer tvog ponasanja i to saljivo, a ti ne znas ni na svoj racun da se nasalis!

Nije ti smesno, zato jer ti zaista jesi takav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sigurno sam te Mire dobro isprovocirao, a ti to pokušavaš da sakriješ.

Pa ti si i zeleo da me isprovociras, da neko pocne da te psuje. To ti je taktika.

A nisi me isprovocirao, i ne mozes, na tvoju zalost, jer ja nisam takav.

Onaj ko nema arg. ima potrebu da zagadi raspravu. Svođenjem iste na lični nivo.

Pa to ti radis, ti neprestano ponizavas sagovornike, komentarima tipa: "nivo razmisljanja deteta od 3-5 godina"!

Ti si prvi poceo. Ti ne postujes sagovornike niti njihovo misljenje..

I onda ti neko odgovori, i to pristojno, da je tvoje razmisljanje na nivou deteta, bezobrazno, da si pun ponosa i nadmenosti, i to iz dobre namere.. A onda ti kazes da se ta osoba bavi tobom jel kao nema argumenata.

To je neposteno.
Takav si ti!

Ali tako je sa onima koji imaju nedostatak razuma i koji su na formalnom nivou razmišljanja.

Evo opet pokazujes svoje stanje, ponos , nadmenost i omalovazavanje sagovornika.

I onda prigovaras kad ti neko uzvrati istom merom i kaze da si ti u stvari ponosan.

A ja jesam ponosit, samo u pozitivnom smislu. Tebi je to nepoznato. I pokazao si svoje pravo lice.

Kako samo znas svoj greh!

Vidis, zato te i boli onaj primer sto sam dao!

Znaci da sam bio u pravu!

Ponos je najveci greh u Bibliji, prvi greh koji je sotona gajio u srcu!

A ja taj ponos nemam, vec mi je zalosno gledati ljude kao ti!

Sa ponosnima, ne vredi razgovarati!

Ne postoji "pozitivan ponos", jer se Sin Bozji "ponizio" iako je bio jednak Bogu!!!

To trazi i od nas!

U znam ja dobro isprovocirati ljude, ja njima zamutim vodu i onda ispliva prljavština na površinu

NARAVNO, I TO RADIS NAMERNO I PROVOCIRAS NAMERNO!

Studirao si ti psihologiju, i dobro znas da ce i najpobozniji covek "osetiti nepravdu" i reagovati burno..

Postoji ono sto se naziva "pravedni gnev", ispoljio ga je i Hristos. A ti ces i takav gnev ispoljen prema nepravdi i nasiljem koje sprovodis ovde, okarakterisati "prljavstinom".

Pravedan covek moze ispoljiti gnev i osetiti gnev, ali sud prepusta Bogu.

Taj Bog je coveku usadio "vrednosti" i "osecaj za pravedno i nepravedno'', ali buduci da je coveku taj osecaj iskvaren vremenom, on mu je zabranio da sam preuzima stvari u svoje ruke i da se sveti.

To ce uciniti Bog u svoje vreme..

Mene neces isprovocirati, mozes me vredjati , ponozavati i izazivati..

Ja sud prepustam Bogu.

I sve sto radis ovde, dokazuje tvoje stanje, tvoje zlo srce puno prevare i manipulacije.

A ja bih ti uvek pomogao i cinio dobro, makar me ti progonio!

Tu se mi razlikujemo..

Ne znas da ja znam psihologiju, i poznajem tvoje manipulativne taktike kojima se ovde koristis..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa ti si i zeleo da me isprovociras, da neko pocne da te psuje. To ti je taktika.

A nisi me isprovocirao, i ne mozes, na tvoju zalost, jer ja nisam takav.

Jesam te želio, a žalio si se Laodikeji i popustili su ti nervi.

Pa to ti radis, ti neprestano ponizavas sagovornike, komentarima tipa: "nivo razmisljanja deteta od 3-5 godina"!

I trebam i nastaviću.

Ali ja cu se baviti i tobom, jel problem nije tvoja teologija (nju smo oborili), problem je u tvojoj umisljenosti i ponosu, i u prvom grehu osudjenom u Bibliji!

Još bolje i ja ću sa tobom.

A ti kao znas kako da stavljas interpunkcijske znake?

Kao da nisi isao u skolu!

Znam sigurno bolje od tebe. I ne znaš zašto se stavljaju navodni znaci.

Na koji ces nacin istaci nesto ako nemas boldiranje? U tom slucaju se stavljaju navodnici!

Pa ima ovdje boldiranje.

A ja namerno ne pisem sotona velikim slovom, dok vi pisete.. I to nema veze sa pravopisom.

Ja nisam primjetio kod sebe to osim kod JS.

Kao malo dete si, nepristojan si, naduvan i sklon osudjivanju. I jos "tužakaš" ljude modereatorima. Odlike deteta!

Ima o tome u Bibliji zašto se ja tako ponašam, zašto nisam fin prema drugima, a to nije odlika djeteta. I ne znaš šta je to. Nisi ni čitao Bibliju.

A ja sam dao primer tvog ponasanja i to saljivo, a ti ne znas ni na svoj racun da se nasalis!

I ne znaš šta si otkrio kod sebe. Ali ja znam.

Nije ti smesno, zato jer ti zaista jesi takav!

Veoma žalosno.

Ti si prvi poceo. Ti ne postujes sagovornike niti njihovo misljenje..

Sa razlogom i to nije nepoštovanje, i ne znaš šta je nepoštovanje. A ni zašto to radim.

I onda ti neko odgovori, i to pristojno, da je tvoje razmisljanje na nivou deteta, bezobrazno, da si pun ponosa i nadmenosti, i to iz dobre namere.. A onda ti kazes da se ta osoba bavi tobom jel kao nema argumenata.

To si vidio od mene pa samo kopiraš. Uopšte ne znaš šta je dječiji nivo razmišljanja. Ja hvala Bogu znam.

To je neposteno.
Takav si ti!

Nije nepošteno nego tako treba. Baš zato što si imao svjetlo Biblije i odbacio ga zato se ja tako ponašam prema tebi. Ali nevrijeđam nikoga pa ni tebe.

Evo opet pokazujes svoje stanje, ponos , nadmenost i omalovazavanje sagovornika.

Nisi čitao Bibliju.

I onda prigovaras kad ti neko uzvrati istom merom i kaze da si ti u stvari ponosan.

Jednom sam prigovorio, sada ne.

Kako samo znas svoj greh!

Pa ponositost nije uvijek grijeh. Slabo ti o tome znaš. Pa piše da je Bog ljubomoran, saće Mire reći da je to grijeh.

Ponos je najveci greh u Bibliji, prvi greh koji je sotona gajio u srcu!

Netačno gordost je najveći.

A ja taj ponos nemam, vec mi je zalosno gledati ljude kao ti!

Sa ponosnima, ne vredi razgovarati!

A ovdje si ga pokazao.

Ne postoji "pozitivan ponos", jer se Sin Bozji "ponizio" iako je bio jednak Bogu!!!

To trazi i od nas!

Ne znaš da ima.

NARAVNO, I TO RADIS NAMERNO I PROVOCIRAS NAMERNO!

Studirao si ti psihologiju, i dobro znas da ce i najpobozniji covek "osetiti nepravdu" i reagovati burno..

Onda nije pobožan. Studirao sam Učiteljski studij na Filozofskom, a imao 3 predmeta psihologiju.

Postoji ono sto se naziva "pravedni gnev", ispoljio ga je i Hristos. A ti ces i takav gnev ispoljen prema nepravdi i nasiljem koje sprovodis ovde, okarakterisati "prljavstinom".

Čime si dokazao.

Pravedan covek moze ispoljiti gnev i osetiti gnev, ali sud prepusta Bogu.

Ne ulaziš u motive. I džihadisti misle da je njihov gnjev pravedan.

Taj Bog je coveku usadio "vrednosti" i "osecaj za pravedno i nepravedno'', ali buduci da je coveku taj osecaj iskvaren vremenom, on mu je zabranio da sam preuzima stvari u svoje ruke i da se sveti.

Pa nikad netreba da se sveti, a oko za oko još važi. Ananija i Sapfira.

o ce uciniti Bog u svoje vreme..

Mene neces isprovocirati, mozes me vredjati , ponozavati i izazivati..

Već sam te isprovocirao više puta, kukao si Laodikeji.

a sud prepustam Bogu.

I sve sto radis ovde, dokazuje tvoje stanje, tvoje zlo srce puno prevare i manipulacije.

Nisi čitao Bibliju.

A ja bih ti uvek pomogao i cinio dobro, makar me ti progonio!

Tu se mi razlikujemo..

Šta to vrijedi kada ne bi sebi pomogao. Znači da bi bilo lažno.

Ne znas da ja znam psihologiju, i poznajem tvoje manipulativne taktike kojima se ovde koristis..

Nisi dokazao.

Da se vratim temi, arg. kojima je napadana Sola skriptura su oboreni svi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jesam te želio, a žalio si se Laodikeji i popustili su ti nervi.

DOKAZAO SI DA NAMERNO PROVOCIRAS LJUDE!

Ja se nisam nikom zalio!
Meni nisu popustili nervi.

Ti si se zalio moderatoru na mene i prijavio me, kao sto si prijavio i Taramanu, zato sto su TEBI POPUSTILI NERVI!

A ja se jesam obratio Laodikeji da te urazumi, jer se ponasas nerazumno i nepristojno.

To su sve odlike deteta koje "tuzaka"!
A takodje i odraz stanja tvog srca.

Ostalo sto si pisao su budalastine, bezobrazluk i smejurije..

Napisao si gore za svoje ponizavanje sagovornika citiram:

I trebam i nastaviću.

Nastavi ti slobodno ponizavati, ali ovaj put cu ja tebe prijaviti. Jel ti nisi vredan nicijeg truda, takav bezobrazluk ne zasluzuje nista drugo!

Necu vise odgovarati na tvoje postove, dobices prijavu kad to zasluzis, pa ti i dalje budi bezobrazan...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
DOKAZAO SI DA NAMERNO PROVOCIRAS LJUDE!

Ja se nisam nikom zalio!
Meni nisu popustili nervi.

Ti si se zalio moderatoru na mene i prijavio me, kao sto si prijavio i Taramanu, zato sto su TEBI POPUSTILI NERVI!

A ja se jesam obratio Laodikeji da te urazumi, jer se ponasas nerazumno i nepristojno.

To su sve odlike deteta koje "tuzaka"!
A takodje i odraz stanja tvog srca.

Ostalo sto si pisao su budalastine, bezobrazluk i smejurije..

Napisao si gore za svoje ponizavanje sagovornika citiram:

Naravno da ćeš se baviti sa mnom jer nemaš arg. za svoje tvrdnje.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Biblija je Knjiga Zakona.

Bibliju ne treba tumačiti.

Ono što piše u Bibliji – SAMO TO –

treba i čitati i naučavati – točno tako kako i piše.

BEZ dodavanja i BEZ oduzimanja,
BEZ onoga – to ti je ovako – makar piše onako,

jer je sve TO – dodavanje i oduzimanje Zakonu.

Takova TUMAČENJA podliježu pod donje stihove:

OTKRIVENJE 22,18

Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi:

Tko ovomu što doda,

Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.

OTKRIVENJE 22,19

I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi,

Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu –

na svemu što je napisano u ovoj knjizi.
--------------------------------------------------------------------------------

Zbog TUMAČENJA, danas postoji milion raznoraznih Crkvi i Zajednica.
Čak i unutar istih C i Z ima različitih naukovanja.

TO je se zbog – TUMAČENJA.
…………………………………….
100 ljudi = najmanje 100 TUMAČENJA.
----------------------------------------------------

Kad bi SAMO – ono što piše naukovali,
ništa više – ništa manje,
BEZ TUMAČENJA,

na Zemlji bi bila samo jedna jedinstvena
JEDNO naukovna Crvka – Zajednica.
------------------------------------------------------

TUMAČENJE – to je jedna od Sotoninih uspjelih prijevara.

2. Timoteju 4,3

Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrava nauka

nego će sebi po vlastitim požudama

nagomilavati učitelje kako im godi ušima;
-----------------------------------------------------------------------------

Biblija tumači sama sebe – a ne da je ČOVJEK tumači.
Ako nemaš takova dara – ne NAUČAVAJ dogmu čovječju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Ali neke stvari postaju jasnije kada se pogledaju i ostali tekstovi koji govore o istoj stvari. Na osnovu jednog teksta bez konteksta sa drugim nema pravilnog razumevanja Pisma. Pismo se tumači Pismom a ne samo jednim pročitanim tekstom.

Biblija "tumači samu sebe" tako što je čovek čita i tumači. Ne mogu slova sama sebe da tumače. Neko mora da ih pročita:). A taj što je pročitao jeste čovek. I data je da je ljudi čitaju i tumače. Ne može se sedeti skrštenih ruku i čekati da nam znanje padne samo od sebe. Pristup o kome ti govoriš vodi u jeres.

Pozdrav brate.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Biblija je Knjiga Zakona.

treba i čitati i naučavati – točno tako kako i piše.

BEZ dodavanja i BEZ oduzimanja,
BEZ onoga – to ti je ovako – makar piše onako,

jer je sve TO – dodavanje i oduzimanje Zakonu.

Takova TUMAČENJA podliježu pod donje stihove:

OTKRIVENJE 22,18

Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi:

Tko ovomu što doda,

Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.

OTKRIVENJE 22,19

I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi,

Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu –

na svemu što je napisano u ovoj knjizi.
--------------------------------------------------------------------------------

Zbog TUMAČENJA, danas postoji milion raznoraznih Crkvi i Zajednica.
Čak i unutar istih C i Z ima različitih naukovanja.

TO je se zbog – TUMAČENJA.
…………………………………….
100 ljudi = najmanje 100 TUMAČENJA.
----------------------------------------------------

Kad bi SAMO – ono što piše naukovali,
ništa više – ništa manje,
BEZ TUMAČENJA,

na Zemlji bi bila samo jedna jedinstvena
JEDNO naukovna Crvka – Zajednica.
------------------------------------------------------

TUMAČENJE – to je jedna od Sotoninih uspjelih prijevara.

2. Timoteju 4,3

Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrava nauka

nego će sebi po vlastitim požudama

nagomilavati učitelje kako im godi ušima;
-----------------------------------------------------------------------------

Ako nemaš takova dara – ne NAUČAVAJ dogmu čovječju.

Zasto ti onda tumacis?
Da covek pukne od smeha :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo šta je napravila Sola scriptura od protestantskih naroda.

Plodovi reformacije.

“Mir se nastanio u našem gradu... nema više svađa, zavisti, licemerstva i nesloge. Odakle može doći takav sklad, ako ne od Gospoda i od naše doktrine koja nas ispunjava rodovima mira i pobožnosti?” (James A. Wylie, The History of Protestantism, Published by Hartland Publications, 2003, pg 496)

“Proklinjanje i psovanje, blud, svetogrđe, preljuba i poročan život, koji preovlađuje u mnogim mestima u kojima sam živeo, ovde su nepoznati. Nema podvodača i bludnica. Ljudi ne znaju šta je rumenilo i svi se odevaju na doličan način. Igre na sreću nisu uobičajene. Velikodušnost je tako velika da siromasi ne moraju da prose. Ljudi bratski opominju jedan drugoga, kako Hristos propisuje. Sudske parnice su proterane iz grada, i tu nema ni podmićivanja, ubistava ili stranačkog duha, već vlada mir i milosrđe. S druge strane, tu nema orgulja, nema zvuka zvona, niti bučnih pesama, ni razgorelih sveća ili lampi, ni relikvija, slika, kipova, baldahina ili raskošnih haljina, niti lakrdija i hladnih ceremonija. Crkve su sasvim oslobođene od svake idolatrije.” (Philip Schaff, History of the Christian Church, pg 645)

Natrag