Zašto si onda mantrao da su Isus i đavlina jednaki po položaju?
Ja sam sve objansio. Pavle na jednom mestu govori da je "bog" ovoga sveta Sotona. I to je tako..u toj tituli "uzvišenosti" u odnosu na nas Sotona je kao i Isus. Isus je isto u odnosu na nas uzvišen kao Čovek. Ali ta uzvišenost nije identična. Isus je uzvišeniji od Sotone jer Isus ima Božanski autoritet. To Sotona nema.
Dakle, zato Pavle i Sotonu svrstava u "boga" tj. uzvišena titula "gospodar" u odnosu na nas...ali kada bismo rangrali po uzvišenosti svakako da je Isus uzvišeniji od Sotone. Nisu isti naravno, samo ti praviš se da ne razumeš.
Sam si tvrdio, ja sam te i citirao, da treba odbaciti vjerovanje da je Isus Bog, jer ako je samo čovjek onda je prihvatljiv i muslimanima.
Nema veze sa muslimanima...nas zanima šta Biblija kaže.
Dakle,
pitanje greha jeste pitanje Čoveka ako razumeš.
Čovek je pogrešio i Čovek mora ekvivalentno poneti greh umesto čoveka. To pitanje greha ne treba da rešava lično Bog jer Bog nije sagrešio niti Bog može trpeti greha..pa kako onda učiš da je greh mogao doći na Hrista koji je i Bog ujedno? Nerealno, neprihvatljivo i nereznoski. Da malo detaljnije proučavaš ovu temu shvatio bi o čemu govorim. Hristos Mešijah je morao zato biti Čovek a i On to sam nekoliko puta ističe i istiće razliku između svog položaja i Boga.
Pitanje greha mora biti rešeno tako što se transfer prebacivanja vrši sa čoveka na čoveka a ne sa čoveka na Boga. Čovek je sagrešio Čovek mora biti pravedan. Jedan čovek je pogrešio Adam...jedan Čovek(koji nije Bog) nije sagrešio već je pravedan. Ekvivalencija. Sada je taj pravedan Čovek uzeo greh na sebe a drugi nepravedan je postao pravedan. Vrlo jednostavno i sasvim prihvatljivo za razumevanje. Biblija je knjiga koja govori logične a ne nelogične stvari. Ona ne meša Boga i Čoveka...zna se šta je Božiji udeo a šta čovekov. Pitanje greha se tiče čoveka isključivo.Ne znam da li išta može dopreti do tebe u ovm pogledu?