Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nio ne niječe Sina. Ali nigde apostol Jovan nije rekao da je antihrist koji negira Sina Boga. To si dodao apostolu a to ne treba da radiš.

Ništa ja nisam dodao apostolu. Evo što apostol kaže: Riječ bijaše Bog i Bog (Riječ) postade tijelo. Dakle, Sin jeste Bog (utjelovljena Riječ), i u pravu sam kad kažem da niječeš Boga Sina. A za takve sveti apostol Ivan reče da su antikristi.

:);)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ništa ja nisam dodao apostolu. Evo što apostol kaže:

Dodao si tekstu u 1. Jovanovoj koju citiraš. Tamo ne stoji da je antihrist ko negira Boga Sina već samo Sina. Hajde mi citiraj to Bog Sin u 1. Jovanovoj 2,22? Gde se nalazi da je antihrist koji negida Bog Sin-a u toj 1. Jovanovoj? Pa nemoj zaista da izmišljaš tekstove.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dodao si tekstu u 1. Jovanovoj koju citiraš. Tamo ne stoji da je antihrist ko negira Boga Sina već samo Sina.

A Sin je Bog prema svetom apostolu Ivanu, evo: Riječ bijaše Bog i Bog (Riječ) postade tijelo. Dakle, Sin jeste Bog (utjelovljena Riječ) (Iv 1), i u pravu sam kad kažem da niječeš Boga Sina. A za takve sveti apostol Ivan reče da su antikristi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ništa ja nisam dodao apostolu. Evo što apostol kaže: Riječ bijaše Bog i Bog (Riječ) postade tijelo. Dakle, Sin jeste Bog (utjelovljena Riječ), i u pravu sam kad kažem da niječeš Boga Sina. A za takve sveti apostol Ivan reče da su antikristi.

Ne, nego ko ne veruje da je Isus spasitelj, to jasno pise:

"Po ovom poznajte Duha Božijeg, i duha lažnog; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u telu došao, od Boga je;
A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu
" ( 1 Jovanova 4. 2 - 3 ).

Dakle, nigde ovde ne pise "ko ne priznaje da je Isus Bog" vec "KO NE PRIZNAJE DA JE ISUS U TELU DOSAO"

Dosao kao spasitelj da umre za ljudske grehe, ko ne priznaje Bozji plan spasenja coveka.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ko je Isus, da li je Bog ili ne, za onoga koji to ne razume - nije sustinski bitno, ako ga prihvata kao spasitelja.
Jer samo to saznanje ne spasava.

Ja verujem da jeste Bog, ali se time suvise ni ne optererecujem.

Moj prioritet je odnos sa Hristom, i od njega zavisi da li ce covek biti spasen, ili nece biti spasen.

Natrag