- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Vi ćete da se ponižavate pred nama, jer niste pred Bogom i jer odbacujete Bibliju.
Proročica te demantira. Proročica kaže da ste vi protestanti puni bezbožnosti i pokvarenosti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Vi ćete da se ponižavate pred nama, jer niste pred Bogom i jer odbacujete Bibliju.
Zato me čudi što se često kod tradicionalnih ističe "usmeno" predanje iako se zna da u pisanom je sadržano i usmeno.
kada vidimo kako apostoli formulišu učenje i kada vidimo koliko citiraju Torah, jasno je koliko je značaja imala Pisana Reč u Tori a kasnije kada su napisane poslanice kako se na njjih gledalo. To je uglavnom ono što govorim.
Niko ne spori da je Bog ispunio svoje obećanje i sačuvao svoju Crkvu od velikog otpada. Međutim, Pavle ga najavljuje te treba zato biti oprezan kada karakterišemo određene zajednice kao "crkvu" koja neće pasti jer crkvu čine one zajednice koje su izbegle veliki otpad najavljen..
Zato kažem ranoj crkvi jeste bila odilja Reč Božija u Tori a zatim jevanđeljima i ona zajednica koja je ostala pri tom učenju j. maksimalno približna jeste u Božijim očima ona koja nije pala
Jedna bitna stvar koju je Bog dao svojoj crkvi jeste dar pisane reči svoje:"Jer je živa reč Božija, i jaka, i oštrija od svakog mača oštrog s obe strane, i prolazi tja do rastavljanja i duše i duha, i zglavaka i mozga, i sudi mislima i pomislima srca", Jevrejima 4,12. To je dakle moćno oružje. Ako mi kažemo..ne treba nam ovo oružje vodiće nas Duh Sveti. Možemo li jedno ostaviti da bismo se oslonili na drugo? Ne, i jedno i drugo je potrebno
Zato sto nije sve zapisano! To ti kaze apostol Jovan! Apostoli su "predstavljali crkvu" i nisu govorili samo pisanim putem vec i javno svojom usmenom recju!
Crkva nastavlja taj kontinuitet, niti odbacuje Pisanu rec a niti odbacuje usmeno naucavanje crkve!
S druge strane, vi ste odbacili "crkvu kao telo vodjeno Duhom" i dali sav autoritet Pismu!
Već sada su mnoge protestantske crkve u nedozvoljenim vezama s vlastima. Izraz Babilon (pometnja) može se s pravom primjeniti na ove vjerske zajednice, jer sve one tvrde da svoju nauku uzimaju iz Biblije, pa ipak su podjeljene u bezbroj sekti, koje se jedna od druge veoma razlikuju u ispovijedanju vjere i teorijama.
Ne, ne moras ti imati Pismo uopste da bi te vodio Duh Sveti, ali ga imas danas i ne treba ga odbacivati, to niko ne tvrdi. Vec treba biti svestan cinjenice da u Pismu nije bas sve zapisano!
....i mi imamo ono sto usmeno predanje uci sto se Pismom ne moze dokazati ali nije ni u suprotnosti sa njim!
Shvatas?
Znaci nije sve zapisano u Pismu!
Crkvu ne cine "crkve" vec crkva je jedna! Ne postoji u njoj "mnostvo zajednica" vec je to "jedna zajednica" - "jedna vera jedno krstenje", i nema "vise istina" .
Ti brate moras imati kontinuitet vere i istine, od pocetka do kraja, znaci od trenutka kad je jedan deo skrenuo odvajajuci se, drugi je morao zadrzati izvorno ucenje i nastaviti praksu.
Ti ovo nemas, vec imas "rekonstrukciju ucenja" a onaj ko "rekonstruise" nije odrzao kontinuitet tog ucenja, odnosno nije ga nasledio!
Tačno.
Sve te crkve koje prave kompromis sa papstvom u Ekumenizmu, među kojima je i Pravoslavna - su Vavilon veliki, i papstvo ih prihvata sa svim tim njihovim učenjima.
Zašto bi jednu ili dve izdvajali kao posebne ( mislim na Pravoslavnu i Rimokatoličku ), jer sve one imaju SVOJE teorije koje ne mogu dokazati pismom, posebno ako se uzme u obzir da su i one u istorijskom kontekstu "sekte" prve Hristove apostolske crkve koje su se od nje odvojile, a potom i jedna od druge 1054 godine.
Razlika između Protestanata i tradicionalnih crkava je ta, što uglavnom SVE protestantske crkve prihvataju bibliju sa osnovnim učenjima, samo što nemaju svetlosti po određenim istinama.
Za razliku od toga tradicionalne crkve imaju samo masku biblije, a svoja učenja zasnivaju na mnogobožačkoj tradiciji usvojenoj na crkvenim saborima u dugom periodu novozavetne istorije.
Jedna poseduje celovito učenje pisma, a to je crkva ASD.
Zato kažem ranoj crkvi jeste bila vodilja Reč Božija u Tori a zatim jevanđeljima i ona zajednica koja je ostala pri tom učenju j. maksimalno približna jeste u Božijim očima ona koja nije pala.
Gdje je u Tori sveti Pavao pronašao uporište za ovo donje učenje?
Gal 5,212: Evo ja, Pavao, velim vam: ako se obrežete, Krist vam ništa neće koristiti. I ponovno jamčim svakom čovjeku koji se obreže: dužan je opsluživati sav Zakon. Prekinuli ste s Kristom vi koji se u Zakonu mislite opravdati; iz milosti ste ispali.... A ja, braćo, ako sveudilj propovijedam obrezanje, zašto me sveudilj progone? Onda je obeskrijepljena sablazan križa! Uškopili se oni koji vas podbunjuju!
Sva nauka u NZ ima uporiše u SZ.
Zato je napisao da ništa ne znači ni obrezanje ni neobrezanje nego držanje zapov. Božjih.
Gdje u Starom zavjetu stoji da obrezanje ništa ne znači?