- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Navodiš da su mnogi se iskompromitovali. Pa jesu. Slažem se. Ali treba li odustati od ove potrebe. Mislim da ne, jer Gospod je rekao ištite i daće vam se, tražite i naćiće te.
Da, Gospod jeste rekao ištite i daće vam se, ali na Njemu je da odluči hoće li dati taj talenat ili ne. Svako može za sebe da tvrdi da je prorok, i da govori u ime Boga, ali nažalost to ne znači da govori Istinu. Ako neko sam za sebe tvrdi da je prorok, ako uz to i iskrivljuje poruku, onda taj neko nije prorok, nego lažni prorok.
Taj dar, na koji toliko navodite, jer verujete da je EGW imala dar proroštva (a nije) imao je i Sveti Apostol Pavle, kao i mnogi drugi apostoli. Ali, ono štop njih razlikuje od adventističkog dara "proroštva" je sam način izražavanja. Pavle nikada ne govori ovako" Došao mi je anđeo, u duhu sam video, imao sam viziju" On prosto govori, dopušta da Duh Sveti govori kroz njega. To je pravi dar proroštva. Nema tu padanja u trans, izgubljenog pogleda, nerazumljivog mrmljanja i tome slično. I nema imitiranja starozavetnih proroka, ni po čemu. To je prvi nivo proveravanja proročkog dara, drugi je upoređivanje poruke sa Poznatom Istinom gde se poruka mora apsolutno slagati sa Istinom, inače je lažna i od sotone je. Arhaični jezik je prvi znak lažnog proroka, jer Bogu nije potrebno da jezikom koji se više ne koristi muči onoga koga je odabrao da svetu prenese poruku.
Upotreba arhaičnih izraza, onih koji ne postoje nigde i koji se mogu naći samo u prevodu Pisma koji dati "prorok" koristi i čita, znak je lažnog proroka koji izmišlja vizije i namerno ih uobliučava jeziku za koji smatra da je od Boga, jeziku njegovog prevoda Biblije.