Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Navodiš da su mnogi se iskompromitovali. Pa jesu. Slažem se. Ali treba li odustati od ove potrebe. Mislim da ne, jer Gospod je rekao ištite i daće vam se, tražite i naćiće te.

Da, Gospod jeste rekao ištite i daće vam se, ali na Njemu je da odluči hoće li dati taj talenat ili ne. Svako može za sebe da tvrdi da je prorok, i da govori u ime Boga, ali nažalost to ne znači da govori Istinu. Ako neko sam za sebe tvrdi da je prorok, ako uz to i iskrivljuje poruku, onda taj neko nije prorok, nego lažni prorok.
Taj dar, na koji toliko navodite, jer verujete da je EGW imala dar proroštva (a nije) imao je i Sveti Apostol Pavle, kao i mnogi drugi apostoli. Ali, ono štop njih razlikuje od adventističkog dara "proroštva" je sam način izražavanja. Pavle nikada ne govori ovako" Došao mi je anđeo, u duhu sam video, imao sam viziju" On prosto govori, dopušta da Duh Sveti govori kroz njega. To je pravi dar proroštva. Nema tu padanja u trans, izgubljenog pogleda, nerazumljivog mrmljanja i tome slično. I nema imitiranja starozavetnih proroka, ni po čemu. To je prvi nivo proveravanja proročkog dara, drugi je upoređivanje poruke sa Poznatom Istinom gde se poruka mora apsolutno slagati sa Istinom, inače je lažna i od sotone je. Arhaični jezik je prvi znak lažnog proroka, jer Bogu nije potrebno da jezikom koji se više ne koristi muči onoga koga je odabrao da svetu prenese poruku.

Upotreba arhaičnih izraza, onih koji ne postoje nigde i koji se mogu naći samo u prevodu Pisma koji dati "prorok" koristi i čita, znak je lažnog proroka koji izmišlja vizije i namerno ih uobliučava jeziku za koji smatra da je od Boga, jeziku njegovog prevoda Biblije.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Da, Gospod jeste rekao ištite i daće vam se,

Zavisi šta ko traži tj. iz kog motiva.

ali na Njemu je da odluči hoće li dati taj talenat ili ne.

Svako je dobio neki talenat, ali na njemu je da li će ga upotrebiti i da li će na ga na dobro upo.

Svako može za sebe da tvrdi da je prorok, i da govori u ime Boga,

Pa što onda napadaš nas kada i kod vas to tvrde?

Ako neko sam za sebe tvrdi da je prorok, ako uz to i iskrivljuje poruku, onda taj neko nije prorok, nego lažni prorok.

Pa što ne dokažeš da EGV iskrivljuje.

Taj dar, na koji toliko navodite, jer verujete da je EGW imala dar proroštva (a nije) imao je i Sveti Apostol Pavle,

Što onda ne dokažeš da ona nije imala taj dar. Samo pričaš uopšteno.

Nema tu padanja u trans,

A gdje si dokazao da EGV pada u trans. To padaju tvoji katolici, harizmatici kod fra Ive.

izgubljenog pogleda, nerazumljivog mrmljanja i tome slično.

Izmišljaš, nigdje toga nema kod EGV.

I nema imitiranja starozavetnih proroka, ni po čemu.

Pa to nije imitiranje, nego istovjetni način koji Bog koristi preko proroka.

Arhaični jezik je prvi znak lažnog proroka, jer Bogu nije potrebno da jezikom koji se više ne koristi muči onoga koga je odabrao da svetu prenese poruku.

Upotreba arhaičnih izraza, onih koji ne postoje nigde i koji se mogu naći samo u prevodu Pisma koji dati "prorok" koristi i čita, znak je lažnog proroka koji izmišlja vizije i namerno ih uobliučava jeziku za koji smatra da je od Boga, jeziku njegovog prevoda Biblije.

Opet izmišljaš, niko nije to koristio.

Sola Scr. vam nije dovoljna zbog učenja u njoj, čak ste je vi i JS mijenjali po svojoj želji.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog DarthShone, sve zna, da li je neko bio prorok, da li je Hrišćanin, da li će biti spasen.

Njega treba staviti na vrata raja, da određuje ko je za carstvo nebesko, a ko ne, i kao vrhovnu vlast, da on po svojoj volji da je Duhovne darove.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da, Gospod jeste rekao ištite i daće vam se, ali na Njemu je da odluči hoće li dati taj talenat ili ne. Svako može za sebe da tvrdi da je prorok, i da govori u ime Boga, ali nažalost to ne znači da govori Istinu. Ako neko sam za sebe tvrdi da je prorok, ako uz to i iskrivljuje poruku, onda taj neko nije prorok, nego lažni prorok.

Jeste, Gospod je rekao i mi to treba da tražimo i da prepoznamo. Zato smaram da crkva treba da ima proroke u svojim redovima. Meni se čini da je to nešto tako potrebno i normalno kao kada tražimo da nam se dometne vere ili da nam se promeni život prema Božijoj volji.

Zato je dar duha proroštva bitan i trebamo se moliti za njega. Međutim, takođe moramo konsultovati Pismo da bismo znali kako jedan prorok deluje i šta mu je posao. Mnogi su danas "proroci" što ti reče ili popularno danas "vidovnjaci". A šta oni rade..gledaju u zvezde, vračaju, bave se spiritizmom, prizivaju mrtve, gledaju natalne karte i sebe nazivaju prorocima. Biblijski prorok je nešto sasvim drugo. Molimo se zato da nam Bog podari u zajednicama prave proroke ali zato opet se vraćemo Sola Scriptura, moramo znati šta pravi prorok veruj, šta uči, kako živi i koju misiju ima. Bez toga ne možemo ni znati ko je prorok a ko ne.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa on pita svoje srce šta se njemu sviđa, a ne šta Biblija kaže.

A više puta su dokazali da im Biblije nije dovoljna.

Crkva ima svoju nauku, svoje jedino ispravno tumačenje. Ne odbacije svoje delo i svoj kako ga je mire nazvao ustav, ali ga ne drži kao jedini izvor Istine koga svako kako mu se navije može da tumači i zloupotrebljava, jer ona je čuvar i prenosioc te Istine. Taj zadatak joj nije dala ni rukom ljudskom pisana knjiga, niti prophetes iznikli iz vizija, nego Bog lično. Svaka nauka, svaka poruka koja se razlikuje ili čak sukobljava sa Istinom koju naučava od Boga uspostavljeni čuvar i tumač Istine je u zavisnosti od toga koliko se suprotstavlja: zabluda, kontradikcija, hereza, ili apostaza. Sola Scriptura, ili samo pismo je hereza, nakon koje je u barem dva slučaja došlo do apostaze i otpada, i to ne samo od Crkve, nego i od same hereze Sola Scriptura.

Možete sada da papagajski ponavljate biblijski ovo, biblijski ono, ali Pismo nije bedeker ili kupusnik iz koga "proroci" vade retke, ili stihove da bi opravdali svoje apostatske tvrdnje i zavodili narod.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U Adventizmu se koristi kontekst, a ne pojedinacni citati.

To je princip tradicionalnih crkava.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
U Adventizmu se koristi kontekst, a ne pojedinacni citati.

To je princip tradicionalnih crkava.

Ne. Tradicionalna Crkva, jedina prava Hristova Crkva ne koristi pojedinačne citate, nego to rade SDA i njena braća po apostazi Džehovisti. Da nije tako, ne bi ste se hvatali Daneia i Apokalipse u svojoj "teologiji".

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Tradicionalna Crkva, jedina prava Hristova Crkva

Koja od tradicionalnih ima ih više.

ne koristi pojedinačne citate,

Vidjeli smo kako kidate stihove, recimo stih Petrove vizije za pagane, a niste dali njegovo objašnjenje stiha.

nego to rade SDA i njena braća po apostazi Džehovisti.

Ti samo pričaš bez dokaza.

Da nije tako, ne bi ste se hvatali Daneia i Apokalipse u svojoj "teologiji".

Vidimo po blagoslovima kome je BIblija dovoljna, kome nije.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Koja od tradicionalnih ima ih više.

Vidjeli smo kako kidate stihove, recimo stih Petrove vizije za pagane, a niste dali njegovo objašnjenje stiha.

Ti samo pričaš bez dokaza.

Vidimo po blagoslovima kome je BIblija dovoljna, kome nije.

Kojim blaogoslovima? Čime ste to vi EGWisti blagoslovljeni? Shabatom? Healthy life-om=? Ah, da Investigative judgement i sardonskom "ljubavlju". Kojih više crkva, postoji samo jedna Crkva.

Natrag