- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Apostol Pavle kaze "JA KOJI SAM APOSTOL ISUSA HRISTA"
Dakle, svedocanstvo da je neko pozvan na sluzbu nije greh, vec ukazivanje na odredjenu istinu.
Ali po prirodi stvari,l zli ljudi lovci na reci, uvek nadju razlog za napade.
Niti sam zao, niti koga napadam. Ujedno, ne bih se tako lako usudio da u usta uzmem Svetog Apostola Pavla, koga je proslavljeni Isus, pozvao za apostola narodima. Svako od nas je pozvan da bude onaj koji donosi Evanđelje, ali je pitanje koje Evanđelje. Ono Otelotvorenog Boga, ili Farizejsko-Sadukejsko, samoproklamovano evanđelje. Hrišćanin nije dakle pozvan da sebe uzdiže tvrdeći da je ovo ili ono, nego da životom svedoči veru, da donosi nadu. A ne da se drži senke, koja ni one kojima je data spasila nije, jer od preteranog gledanja u nju ne videše Svetlost koja im je pred očima bila. Zaslepljeni svojom "pravednošću" i poznavanjem Tanakha ne videše Boga pred sobom. Videše ga Samarijanci, Rimljani čak, Grci, i manjina koja ga prepozna.
Čitav stari zavet o Njemu govori. Ne o Mihaelu, ne o ovome ili onome, nego o onome koji je Emmanuel (Bog sa nama, tačnije među nama), koji je u Ocu i Otac u Njemu jer jedno su. Njegov Duh je govorio po prorocima. (Starozavetnim, ne onima iz Revivala). Novi je zavet ON sam. Svwe ovo nije mi Pismo samo reklo, nego ona koja je Duhom vođena još od 33 godine našeg računanja vremena.