Član
- Učlanjen(a)
- 12.12.2009
- Poruka
- 160
A šta je magla nego vlagom zasićen vazduh. A maglu nadam se vidiš.Pa, jednostavno je. Obojiš ga!
Ili šta je dim? Ako ga udišeš, znači i to je vazduh. A vidiš ga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
A šta je magla nego vlagom zasićen vazduh. A maglu nadam se vidiš.Pa, jednostavno je. Obojiš ga!
Ahh, da!Zapisi i da su tu "tezinu duse" posle naucnici u 20.veku odbacili, jer su dokazali da je u pitanju samo vazduh koji se ispusti iz pluca posle smrti...mislim, kako posle da verujes?!Ubiju te u pojam s tim podatkom...
Ne bih sad da te mnogo iznenadim, ali imam emocije, nadu, verovanja, volju, secanja, mastanja, kreaciju, imaginaciju, snove, svoje pesme, mogu cak i intuitivno da neke stvari predvidim, onda imam superego, dakle, savest, pa onda nagonske potrebe, pa svest...i sve to nije um+telo, a nije ni vera u Boga, koja mu na sve ovo dodje gratis...
smrt ne postoji jer smo večni, a pošto smo večni ne treba da je se plašimo, nego da se okrenemo životu svom svojom energijom dok jednog dana, znajuči da je energija neuništiva, ne pređemo u drugi vid energije, nama sada nedokučiv...a nekom je možda i dokučiv...
Kalista, da li ti se slucajno ne cini da emocija, nada, verovanje, volja, secanje, mastanja, kreacija, imaginacija, snovi, tvoje pesme ne dolaze bas iz uma?
Ok ako kazes da sam izvukao iz konteksta ali si ti sve to nabrojala i rekla da to ne pripada umu+telu i rekla si da to nije vera u Boga koja na to dodje gratis. Evo recimo emocija, kako se ona javlja? Tvoje oci primete nesto i ti u tom delicu sekunde ne znas sta je to. Onda tvoj um lepo obradi informacije o tome sta je to i ako je to nesto poznato on iz arhive izvuce poslednji dozivljaj sa tim necim. U zavisnosti kakav je dozivljaj bio, um salje informacije telu i izaziva emocije. Sve sto vidis, cujes, omirises, osetis, pomislis dolazi iz uma jer se tu nalaze informacije. Da ne govorimo o secanju, zar ne?Naravno da ne dolaze iz uma!Izvukao si iz konteksta i definitivno zvuci tako...:???:tim pre sto to nisam ni rekla...
ево шта на тему реинкарнације каже о. серафим роуз, који је био један од највећих познавалаца далекоисточне филозофије, те је и своју дисертацију на ucla посветио културама и религијама далеког истока. наравно, делим у потпуности његово мишљење, с обзиром да сам и сама некада проучавајући источњачку културу и медитацију схватила колика се заблуда крије у овом примамљивом концепту живота након смрти...
Proucavala si meditaciju? Koju? I reci mi nesto o tim konceptima, sta si zakljucila?
Naše pravo Ja ili duh, kako se u pravoslavlju još naziva je pojam koji se razlikuje od pojma duše, koja je eterična, supstancijske prirode, i koja kao atribut u sebi sadrži sliku ili podobije Božije oličeno u tri dela duše: razumski (ponekada u literaturi svetih nazivan i umni, zapravo deo duše u kome se "stvaraju" misli), želateljni (voljni) i osećajni (emotivni) deo. Dok je duh u čoveku, zapravo sam centar ili izvor života duše, nerazdeljiv od nje same, najunutarnjiji princip života duše koji je Sam Bog udahnuo u čoveka, nosilac same svesti.
thnksHvala i tebi na pažnji.Magdalina, ovo je bio bas isrcpan odgovor na moje pitanje. Hvala ti na tome.
Magdallina________________________________________________________________________
Ovo je vrlo konfuzno i kontradiktorno. Prvo kažeš: "Naše pravo Ja ili duh, kako se u pravoslavlju još naziva je pojam koji se razlikuje od pojma duše,", a onda: "Dok je duh u čoveku, zapravo sam centar ili izvor života duše, nerazdeljiv od nje same,". Kako to da se u prvom slučaju duh razlikuje od duše, a u drugom je njen sastavni dio?