Smrt i reinkarnacija

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne shvatam ja ništa bukvalno...
O tome se i radi, prihvatio si nešto što ne možeš da pojmiš, jer tako kaže nauka... I to ti je skroz racionalno a neracionalno ti je što neke osobe prihvataju i shvataju Boga, jer ti to ne možeš da pojmiš ili prihvatiš...
Ako veruješ nauci a nju stvaraju naučnici, kako ti ne smetaju naučnici koji veruju u Boga ?!!!
Da li i njihov rad ne možeš da prihvatiš ?

I naravno nije mi ideja da ti namećem bilo šta niti da se prepucavamo, već da malo diskutujemo o našim razmišljanjima, što je verovatno i kod tebe slučaj...

Govorim o problemu poimanja beskonačnosti uopšte. I znam da to nije samo moj problem nego i tvoj. I nije to problem samo ateista nego i teista. Kada razmišljamo o Atlanskom okeanu, mi ga sebi možemo predstaviti u mislima. Isti je slučaj kada razmišljamo o bilo čemu drugom što ima svoje granice, ili svoj kraj i početak. Ali, kada pokušamo da na isti način sebi predstavimo beskonačnost, gubimo se. Ne uspijevamo. Rekao bih, naš um nema gabarite za to. A racio ili razum koje si pomenuo nam govori da je to tako, to jest, da beskonačnost može postojati i da postoji. U to nas najlakše uvjerava matematika.
Kada stvari posmatraš u ovom kontekstu, a ja o tome govorim, uviđaš li besmislenost tvoga pitanja o religioznom naučniku? Kao da je bitno da li je naučnik religiozan ili ne. Nauka se bazira na egzaktnim dokazima. Da nije tako ne bi bila nauka. Prema tome, religiozni naučnik radi po istom principu kao i nereligiozni i ono što tvrdi mora i da dokaže.

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
A racio ili razum koje si pomenuo nam govori da je to tako, to jest, da beskonačnost može postojati i da postoji. U to nas najlakše uvjerava matematika.

Dragi Jurivaka, matematika koju spominješ nije prirodna nauka jer ne proučava prirodu ali pomaže da prihvatimo lakše neke prirodne a i društvene nauke...
Da bi matematika bila predočena na prihvatljiv način, ČOVEK je morao da uvede AKSIOME, tvrdnje koje se prihvataju kao takve i ne dokazuju se...

Ono što je i Kalista napisala, prihvatio si AKSIOME ne tražeći ni dokaz ni argumente...

Ti si taj ili bolje da napišem, mi smo ti koji ograničavamo svoje misli (ako ih ograničavamo) i nesvesno težimo smrti jer nas "hvata" stanje bespomoćnosti i beznađa, umesto stanja spokoja i izvesnosti života....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Završimo ovu priču. Ako ti tvrdiš da matematika nije prirodna nauka, besmisleno je o bilo čemu raspravljati.

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
Završimo ovu priču. Ako ti tvrdiš da matematika nije prirodna nauka, besmisleno je o bilo čemu raspravljati.

matematika naravno da nije prirodna nauka a naravno da nije ni društvena... al to je posebna tema za forum i diskusiju uopšte...

konačan rezultat u matematici može biti negativan tj minus, a to u prirodi i univerzumu ne postoji postoji....
nema drveta jabuke sa rezultatom -5 jabuka, akvarijuma sa -11 ribica, ručka sa -0,5 parčeta hleba itd...

Nijedna nauka ne propagira limitiranje naših misli već korigovanje a mi sami limitiramo ili ne korigujemo svoje misli, sami sebe ograničavamo i to bez prisile...što je aprsurd da sami sebi ne dozvoljavamo da se razvijemo duhovno...

Suština je to da ti, odnosno jedan broj ljudi, prihvata lako i bez mnogo udubljivanja sve AKSIOME npr u pomenutoj matematici, zatim prihvataš da se struja kreće kroz žicu iako u njoj nema slobodnog prostora jer je monolitna i da ne nabrajam još u kojim sve prirodnim naukama egzistiraju aksiomi, a sa druge strane ne možeš da prihvatiš da nema smrti...

Ali najvažnije je da se i ti i svi mi trudimo da prihvatimo beskonačnost univerzuma, ma koliko nam to teško ide, što je dobar znak i ima nade za nas...

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
Da li možešđ da izmeriš vazduh?
Da li vidiš vazduh?
Da li vidiš ljubav?
Lepo sam objasnio šta se dešava sa dušom nakon smrti,odlazi u četvrtu dimenziju gde vidi sva svoja (ne)dela,a zatim u petu dimenziju,gde joj se 40 dana očitava program,nakon toga se ponovo "rađa" u nekom novom telu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Da li možešđ da izmeriš vazduh?
Da li vidiš vazduh?
Da li vidiš ljubav?
Lepo sam objasnio šta se dešava sa dušom nakon smrti,odlazi u četvrtu dimenziju gde vidi sva svoja (ne)dela,a zatim u petu dimenziju,gde joj se 40 dana očitava program,nakon toga se ponovo "rađa" u nekom novom telu.

Vazduh se, naravno, može izmjeriti. Može se i vidjeti. Ljubav se osjeća. A ove nebuloze o dimenzijama i šetanju duše kroz njih, su samo fantazija, čiju realnost demantuje prosta činjenica da se u poslednjih stotinjak godina broj ljudi na Zemlji povećao za nekoliko milijardi. Otkud "višak" duša?

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
Ko kaže da je višak duša?
Ko zna koliko je stanovnika bilo na zemlji pre potopa?
Zemlja može da izdrži samo 6.000.000.000 stanovnika.
Raspitaj se malo o DNK.
U svakom vlaknu ima po 3.000.000.000 slova,postoje dva vlakna,to je ukupan broj stanovnika.

Natrag