Sinovi Božji

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne verujem ti jer si ti hrišćanin a oni se ne ljute na braću i opraštaju.Nisi ovo ti pisao jer hrišćani ne tračare okolo već kao ljudi razgovaraju.Hajde,zamoliću te da nagovoriš forumaše da ne razgovaraju samnom da se sam uvariš koliko njih će te poslušati i da drugi put ne precenjuješ svoje reči i ne misliš o sebi visoko.
Ti umesto odgovora gledaš kako bi me eliminisao iz razgovora a to su niske stvari nemoćnog sagovornika.
Evo nudim ti popravni da odgovoriš na pitanja i vidiš da Jelena nije u pravu a samim tim ni ti.

Naučio sam ja odavno da se ne oslanjam nikad na čoveka već na Boga kad i ti to učiniš neće ti trebati Jelena niti poštapalice drugih naziva.

Nije tračanje kada ti direktno kažem ono što mislim, tračanje je kada nekome drugom kažeš nešto o nekome. Neću da čitam tvoje postove.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sto smo ucutali?

Logičnan kraj diskusije se završava tako što svi zadrže svoju tvrdnju po svaku cenu bez obzira koliko je ona nelogična ili u kontri zato nas nekoliko čujemo i verjemo dok oni drugi čuju ali ne žele tako verovati već prilagođavaju priču dogmi i kriju se iza providnog paravana.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Logičnan kraj diskusije se završava tako što svi zadrže svoju tvrdnju po svaku cenu bez obzira koliko je ona nelogična ili u kontri zato nas nekoliko čujemo i verjemo dok oni drugi čuju ali ne žele tako verovati već prilagođavaju priču dogmi i kriju se iza providnog paravana.

To je zalosno ako je tako..

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Sinovi Boziji su sinovi Sitovi, neki sveti oci kao sv. Kiprijan Kartaginski, sv. Amvrosije Milanski(Mediolanski) npr. su verovali da su sinovi Boziji zapravo sinovi angela, ovde se radi o prevodu, to je jedna teorija po kojj su demoni uzeli materijalno oblicije i mnozili se sa kcerima ljudkim, ovu teoriju odnosno misljenje ja ne prihvatam kao ni PC trenutno, u PC se prihvata drugacije tumacenje tj. prevod.Po drugom misljenju sinovi Boziji su sinovi Sitovi, a kceri ljudske su iz plemena Kainova.Prva teorija je malo nerealna i ne poklapa se sa ucenjem crkve tj. Svetim Pismom, druga je pak logicna.Interesantno je to sto bih i ja sad spomenuo sto i Baumaester, a to je da je ljudksa priroda naglo degradirala posle potopa i o tome svedoce i druge religijske verzije mita o potopu, isto verujem da je tehnologija koju je "Stari svet" posedovao daleko naprednija od savremene.Ljudi su bili dosta vislji i inteligentniji nego danas i ta teorija(ucenje) postoji u crkvi jako dugo, jos od starog veka.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sinovi Boziji su sinovi Sitovi, neki sveti oci kao sv. Kiprijan Kartaginski, sv. Amvrosije Milanski(Mediolanski) npr. su verovali da su sinovi Boziji zapravo sinovi angela, ovde se radi o prevodu, to je jedna teorija po kojj su demoni uzeli materijalno oblicije i mnozili se sa kcerima ljudkim, ovu teoriju odnosno misljenje ja ne prihvatam kao ni PC trenutno, u PC se prihvata drugacije tumacenje tj. prevod.Po drugom misljenju sinovi Boziji su sinovi Sitovi, a kceri ljudske su iz plemena Kainova.Prva teorija je malo nerealna i ne poklapa se sa ucenjem crkve tj. Svetim Pismom, druga je pak logicna.Interesantno je to sto bih i ja sad spomenuo sto i Baumaester, a to je da je ljudksa priroda naglo degradirala posle potopa i o tome svedoce i druge religijske verzije mita o potopu, isto verujem da je tehnologija koju je "Stari svet" posedovao daleko naprednija od savremene.Ljudi su bili dosta vislji i inteligentniji nego danas i ta teorija(ucenje) postoji u crkvi jako dugo, jos od starog veka.

Sta je sa enohovom knjigom koja podrzava misljenje da su Sinovi Bozji u stvari pali andjeli? Dok u septuaginti na tom mestu stoji "andjeli Bozji"?
Znam da je crkva to prvobitno verovanje napustila, ali po meni je ono ispravnije..

Natrag