Sinovi Božji

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tripo u pravu si zašto bi nama bilo bitno ono što piše u Bibliji da su tobili divovi...to se ne uklapa u kuhinjicu i zato nesme biti važno.
Nije ti važno da li ćeš imati sve delovetela a ovamo citiraš stih o ženidbi čime preferiraš na pol i sad je to nebitno.
Piše da ćemo biti kao anđeli a ti kažeš da su oni bepolni pa te zato i pitam da li ti misliš da ti neće biti vaskrsnut svaki deo tela?
Zašto prećuta Mirko?
Kad kažeš filozofija daješ mi kompliment i ja sam zahvalan na tvom prepoznavanju mislećeg čoveka koji se bavi smislom i značenjem reči i ja bi voleo tebe tako osloviti ali ....
Jesi video kako se Biblija bavi mitologijom?Da mi iscepamo taj list?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ljudi koji se bave time da li je Isus razapet na stubu ili krstu, to rade jer kada bi se bavili ozbiljnim stvarima, onda bi ih Duh Sveti osvjedočio za nešto.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog nije stvarao andjele sa funkciom stvaranja potomstva niti sa reproduktivnim mogucnostima u smislu postojanja telesnog materijala koji bi do toga doveo.
Duhovna bica mogu da se materijalizuju - sto vidimo u nekim starozavetnim biblijskim primerima gde se Jakov hrvao sa andjelom, potom tri posetioca koji su posetili Lota neposredno pre unistenja gradova Sodom i Gomor..

Sama cinjenica da se u bibliji spominje mogucnost materijalizacije duhovnih bica - ne znaci da su ta bica postalia ljudi sa ljudskim mogucnostima reprodukcije, vec govori o tome da ova bica mogu uci u vidljivi spektar i dopustiti da ih ljudi dodirnu.

I sam Bog se moze materijalizovati - ali to ne znaci da on moze da stvara potomstvo putem reprodukcije, jer je ta mogucnost iskljucivo data ljudima.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laki kad poveruješ u ono što čitaš znaćeš da i anđeli imaju reproduktivne organe i cevku za vodu kao i usta i oči,ruke,noge,uho....
Nije Bog rekao da će nas iznova stvarati već onakve kakvim nas stvori takvi komplet ustajemo samo nam se menja struktura tela a time i osobine-svojstvo-sposobnost.
Sinovi Božji videše kćeri ČOVEČIJE i uzimaše ih koju htedoše zato su zatvoreni u Tartaru gde se čuvaju apostoli o tome pisaše samo treba vera a ja to ne mogu dati ali treba i odstranjivanje i korena zla zvanog EGV da nebi smetalo veru.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Laki kad poveruješ u ono što čitaš znaćeš da i anđeli imaju reproduktivne organe i cevku za vodu kao i usta i oči,ruke,noge,uho....
Nije Bog rekao da će nas iznova stvarati već onakve kakvim nas stvori takvi komplet ustajemo samo nam se menja struktura tela a time i osobine-svojstvo-sposobnost.
Sinovi Božji videše kćeri ČOVEČIJE i uzimaše ih koju htedoše zato su zatvoreni u Tartaru gde se čuvaju apostoli o tome pisaše samo treba vera a ja to ne mogu dati ali treba i odstranjivanje i korena zla zvanog EGV da nebi smetalo veru.

Kakva nakaradna nauka.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kakva nakaradna nauka.

Da jeste nakaradna! A ovamo andjeli ''i jedu i piju'' i Isus kaze da ''ce piti od roda vinogradarskoga''.
A po vama nemaju ni jedan organ?
Ako imaju pojedine organe, nije iskljucena ni mogucnost reprodukcije(kloniranje je jedna mogucnost)..
A to sto ih mi ne vidimo, uopste i ne znaci da njihova tela nisu isto tako materijalna kao i nasa.
Jesu im tela neraspadljiva, ali je sasvim sigurno da nisu neki ''lelujavi duhovi'' koje moze i ''vetar da oduva''.
Tela duhovna kao i materijalna , moraju imati cvrstu strukturu...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, vera u mnogobožačko učenje mi nije potrebno, niti u bibliji postoji dokaz da su se demoni materijalizovali i ženili na zemlji i ziveli u brakovima iz kojih su dobijali potomstvo.

Prilozi takve dokaze i ja sam spreman da preispitam svoje uverenje.

Mire.

Bog ne stvara nešto besmisleno što nema nikakvu funkciju niti svrhu.
Ako andjeli nisu stvoreni sa ciljem da imaju potomstvo niti da ulaze u bračne odnose - onda Bog nije imao potrebe da stvara nešto što u tom pogledu neće imati nikakvu funkciju.
Andjeli su duhovna bića i prema tome njihova tela imaju sasvim drugačiju formu, napravljena su od drugačije tvari.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, vera u mnogobožačko učenje mi nije potrebno, niti u bibliji postoji dokaz da su se demoni materijalizovali i ženili na zemlji i ziveli u brakovima iz kojih su dobijali potomstvo.

Prilozi takve dokaze i ja sam spreman da preispitam svoje uverenje.

Mire.

Bog ne stvara nešto besmisleno što nema nikakvu funkciju niti svrhu.
Ako andjeli nisu stvoreni sa ciljem da imaju potomstvo niti da ulaze u bračne odnose - onda Bog nije imao potrebe da stvara nešto što u tom pogledu neće imati nikakvu funkciju.
Andjeli su duhovna bića i prema tome njihova tela imaju sasvim drugačiju formu, napravljena su od drugačije tvari.

Krilatica kako ćemo promeniti učenje samo da nam neko pokaže drugu ispravniju nauku koriste svi i niko se nije pomerio ni milimetar a znaš zašto?
Zato što u punu čašu nečistog ne staje ništa više i ne može stati dok se prvo ne prospe nečistoća.
Laki,kad čitamo da ćemo biti kao anđeli da li ti misliš da će nas Bog iznova stvarati bez nekih organa ili SVE stvoreno samo strukturno promeniti?

Kakva nakaradna nauka.

Kažem im ja:

A oni hoće nakaradnu...i to još kažu da su ti sinovi Božji što skoknu na nebo radili sa ženama ljuljaške i gle iznikla dečica po desetak metara...čista mitologija i zamisli Jovica u Otk. (pod uticajem mnogoboštva tako uči neka crkva)piše da će sići anđeo koji ima svoje dole zatvorene udubini zemlje i onda ih opisuje u detalj kako izgledaju...da mi Otk.proglasimo neznabožačkim štivom jer nikako ne paše u kuhinju gospoje.

Neznam zašto uvek pomislim da je reč o testamentu EGV crkvi:

Poslednja izmena:
Natrag