1.Gde se sinovi Božji sastajahu i satana da stanu pred Boga na nebu ili na zemlji?
Sastali su se na nebu i mi verujemo da su to bili predstavnici drugih ne palih svetova koji postoje u kosmosu.
Ovaj izraz "sinovi Bozji" se odnosi se i na ljudska bica a ne samo na andjele.
Legendo....prvo kažeš da su ljudi na zemlji ti sinovi Božji a sad su to neki drugi svetovi...Mirko pazi metak!
Sad je to nerešeno pola-pola mogu biti i ljudi sa drugihsvetova a i sa ovog samo anđeli ne...čudna igra.
I pošto su ti to NE PALI LJUDI sa drugih svetovadaj mi da čitam gde sve Bog odnese ljude i poseja u svemiru?Kojim to liftom stigoše Sitovi potomci gore?
2.Da li je ista klima pre potopa bila na celoj zemlji?
Moguce da je bila sa tendencijom promene i menjanja godisnjih doba, s time da biblija kaze da pre potopa nije nikada padala kisa.
Zavisi o koliko dugom vremenskom periodu govorimo.
Slavko,ti kao meteorolog postoji tendencija za promenom vremena ali ne mora biti,moguća kiša mestimično sa sunčanim intervalima i mogućim umerenim do jakim vertom...pričam ti priču.
Nema tu Mirko ,,zavisi,, već čitaj koliko je prošlo od postanja do potopa i tačno toliko nije bilo kiše i klima je bila UJEDNAČENA zato fosili svih vrsta životinja se mogu naći na svim kontinentima.A to demantuje Jelenine bajke i džinovski rast pojedinig osoba zbog klime jer lepo piše da pali anđeli uzimaše kćeri LJUDSKE i one im nisu rađale normalnu decu kao ostale žene već divove koji su neuporedivo veći i silniji.
"Titan ili TEITAN" na Grckom znaci "Gorostasan - divovski"
U mnogobozackoj filozofiji ovaj izraz je drugo ime za sotonu Lucifera jer ima isti koren reci - Satan, Satanas, sejtan, Titan"
A jeli, pa to kćeri Sitove (po tvojoj tvrdnji da su to zavetni ljudi) rađaju satane....Mirko...šta ti je?
Tačno je da su to gorostasna bića to si dobro prepisao ali ne razumeš da to nisu ljudski potomci već palih anđela jer ti Jelena ostavila u amanet da veruješ kako su anđeli biljke koje nemaju crevo za vodu niti trbuh a krkali lepo kod Avraama...Mirko,otkači ti tu Jelenu i počni verovati promeniće ti se dioptrija mnogo na bolje.
4.Ko je ljudima na Zemlji dao toliko znanje o raznim oružjima i letelicama pre potopa i posle toga?
Ovo je naucna pretpostavka a ne biblijsko ucenje - da su prepotopni i poslepotopni ljudi imali razvijeno znanje i da su posedovali tehnologiju vecu pod danasnje.
Cak i da je tako - to ne dokazuje teoriju o intimnim odnosima izmedju demona i ljudi.
Ma oni se izgleda razmnožavaju prostom deobom njima to iz ušiju izlazi.
Nereče mi ko im napravi tih sedam vrsta oružja od kojih mi danas sa četiri baratamo a još tri su nam nepoznata?
Ko im dade ideju da crtaju tad iste letelice kao naše danas i još neke kakve nisad nemamo?
Mirko da li ti još zastupaš teoriju evolucije kao Jelena?
5.Zašto se kćeri nazivaju LJUDSKIM a sinovi ne?
Zato sto je u starom zavetu vise zastupljen patrijarhat i za muske potomke se govorilo da su sinovi Bozji a za kceri ne, i u rodoslov su se ubrajali samo muski potomci a zenski su se podrazumevali.
Tako izraz "HA ADAM" podrazumeva i muski i zenski rod.
Mada u bibliji postoji izraz "sinovi i kceri Bozje.
Znači nema u SZ sina ljudskog -čovečijeg nigde,Slavko pazi još jedan metak ide sagni se.
Uzmi pretraživač i proveri tvoju izjavu i sebi se izvini za grešku.
6.Da li piše negde da ima i sinova čovečijih?
Pise, i Isus je nazvan sin coveciji.
Jel samo On tako oslovljen u SZ?
pretraživač u ruke pa se ispravi.
7.Gde čitaš da su sinovi Božji imali zavet sa Bogom a sinovi čovečiji ne?
Na ovo je vec odgovoreno u gornjem tekstu.
Kainovo prokletstvo je stvorilo Lozu sinova covecijih a Sitovo sinova Bozjih.
Daj mi tekst-citat za tu tvrdnju mene ne zanima šta si ti sve kome i gde rekao ovo te ja sad i ovde pitam i čekam citat:
8.Šta je uzrokovalo a Sitovi potomci odjednom izrastu desetine metara a ostali njegovi idrugi potomci ponovo budu mali?
je prve ljude stvorio mnogo razvijenije u pogledu visine.
Grehom je covek dozivljavao i fizicku degradaciju, pa tako imamo manje i vise ljude.
Idi begaj...ova ti je dobra....legendo!
Znači mali rastom grešnici a pravednici džinovi...Jelena šta učini od čoveka?
Mirko znao sam ja da je to nepravda da grešni patuljak David umlati Golijata pravednika ali tu si ti da dokažeš pravdu.
Neznam koliko je kilometara bio visok Gospod...znaš li ti ili zbog naših greha spade ispod dvojke preko noći?
9.Zbog kojeg razloga je Bog dao potop?
Zbog razloga koji je u bibliji i naveden.
Zato sto su misli LJUDSKE bile samo zle.
Ovaj izraz LJUDSKE je vrlo bitan, jer Bog je dao potop zbog LJUDSKIH greha a ne greha navodnih andjela koji su navodno navodili kceri ljudske na greh.
Onda Bog nije imao razlog da unisti zemlju potopom - jer covek u tom slucaju nije bio krivac za grehe, vec su to bili demoni navodni sinovi Bozji.
Mirko razumeš li ti ko tu sad piše protiv koga.....pa ne trebaš ti bracika protiv sebe pisati...ma ne, već protiv mog teksta shvataš?
Ti iznad nudiš ljude kao sinove Božje i to pravednike pod zavetom i onda odjednom pominješ da nisu oni kriviveć nekiduhovi koji su kao NAVODNO SINOVI BOŽJI ....ti si sam dovoljan za rat sebi si savezniki protivnik...maestralno.
Prvo čovek krivac za greh onda čovek nije krivac za greh...Slavko evo još jedan metak sagni se!
10. Ko je uzročnik tog prepotopnog razvrata i zla?
Ljudi.
Kada bi bilo suprotno onda je Bog nepravedno unistio zemlju potopom.
Genije.
Prvo ljudi onda duhovi pa opet ljudi....gde ti je kraj?
Presudi ti Bogu da vidi šta je Jelenina pravda,nju je žestoko pogađalo što Bog reče da će satanu SVEZATI i baciti dole a onaviče: ,,NE NEĆE SATANČE ĆE BITI SLOBODNI ŠETAČ NA ZEMLJI I VLADATI MILENIJUM ZEMLJOM,,( NAVODNO PUSTOM).
A otkud Mirko 48 osto genoma u čoveku koji ne pripadaju našoj vrsti?
Čije su ono kosti po muzejima i razni artifakti nekoliko puta veći od današnjeg čoveka?
Zašto su se oni ljudi koje je Bog vodio plašili divova naspram kojih su bili kao skakavci kad su oni zbog pravde tako veliki ostali?
Jesi bio direktan i hvala tiza to ali i daleko od vere i istine jer ideš u obući Jelene.