Sinovi Božji

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Krilatica kako ćemo promeniti učenje samo da nam neko pokaže drugu ispravniju nauku koriste svi i niko se nije pomerio ni milimetar a znaš zašto?
Zato što u punu čašu nečistog ne staje ništa više i ne može stati dok se prvo ne prospe nečistoća.
Laki,kad čitamo da ćemo biti kao anđeli da li ti misliš da će nas Bog iznova stvarati bez nekih organa ili SVE stvoreno samo strukturno promeniti?

Ne postoji ispravnija i neispravnija nauka - već jedna biblijska kojoj ne treba dodavanje ili oduzimanje.

Čovek će prilikom vaskrsenja dobiti novo besmrtno telo.
Smatram na osnovu biblije da će mo biti kao anđeli koji se ne žene niti udaju ( kako biblija i napominje ), bez funkcije za reprodukciju.
Dakle, verujem da će nas Bog vaskrsnuti sa organima koji neće imati nikakvu funkciju, čak do te mere da na nebu nećemo vršiti fiziološke potrebe, jer će se sva hrana koju pojredemo pretvarati u energiju.
Fiziološke potrebe su najodvratnija stvar koja je prouzrokovana grehom na zemlji i poremećajem u čoveku usled greha.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire.

Bog ne stvara nešto besmisleno što nema nikakvu funkciju niti svrhu.
Ako andjeli nisu stvoreni sa ciljem da imaju potomstvo niti da ulaze u bračne odnose - onda Bog nije imao potrebe da stvara nešto što u tom pogledu neće imati nikakvu funkciju.
Andjeli su duhovna bića i prema tome njihova tela imaju sasvim drugačiju formu, napravljena su od drugačije tvari.

Laodikeja, ne kazem ja da su oni imali polne organe, jer i nisu.
U tekstu nigde i ne pise da su imali ''odnose''.
Uzimali su zene, a ono sto su radili je najverovatnije kloniranje..
O tome pise i knjiga Enoha, evo tekst:

''Spustivsi se na prostranstva smrtnika u okolini planine Armon,ovi serafimi zapocese da oplodjuju zene iz susednih oblasti. Deca koja se rodise ovim zenama, izrastose u dzinove, visine izmedju dva i po i tri metra. Nemahu nikakva Svetla u njima, jer tela njihova nisu bila ispunjena duhovima Elohima, vec duhovi tame udjose u njih. Oni iskvarise narod nad kojim su vladali, uceci ih raznim nedelima...''

Tekst ne mora biti tacan, ali pokazuje sta se verovalo.
Andjeli su bespolni, ali mogu vrsiti oplodjavanje...

Ajdemo sad u kontekst..
Cini se da je pored Kaina i Avelja postojalo jos ''ljudi''(ako se uopste mogu nazvati ljudima):

''Evo me tjeras danas iz ove zemlje da se krijem ispred tebe, i da se skitam i potucam po zemlji, pa ce me ubiti ko me udesi.
A Gospod mu rece: zato ko ubije Kajina, sedam ce se puta to pokajati. I nacini Gospod znak na Kajinu da ga ne ubije ko ga udesi.''

Koga se Kain bojao?

1. Adam i Eva su bili jedini ljudi?
2. Kain nije do tada imao dece (tek kasnije mu se radja prvi sin).

Koga se bojao?

''bejase tada Nefilima na zemlji, A I POSLE''(bilo ih je i 'pre' i 'posle').
Sad mi je nesto sinulo: ovo ''a i posle'' moze da se odnosi na ''posle potopno vreme'', jer su ''Divovi(nefilimi) bili prisutni i nakon potopa'', dakle Mojsije verovatno samo daje informaciju o kasnijem periodu...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Knjiga Enoha je apokrifni spis i njegove izjave su pod znakom pitanja.

Sto se tice toga da se Kain pobojao da ce ga neko ubiti nakon sto ga je Bog oterao - tu se radi o tome, da su Adam I Jeva nakon Kaina i Avelja imali jos potomaka, a posto su ljudi tada ziveli i po 900 godina Kain se upravo iz tog razloga plasio, da ce ga Adamovi potomci ubiti.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Klonirali su ih kao i naši očevi što su naše majke i rađale im decu kao i naše majke nas.
A od koga su seme uzimali i genetski materijal....raspisali oglas i plaćali u šargarepi?
Uzimati nekog za ženu i ona ti potom rodi dete,hm,šta su to mogli raditi...nešto u laboratotiji ili već kad je uze videći kako je lepa posadi je u saksiju i zaliva.

Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom.(ko ima uho?)
2:2 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.
2:3 I reče Gospod Sotoni: Jesi li video slugu mog Jova?

Dobar neki lift kojim su putovali Aveljevi sinovi i imali gore satanu među sobom.

A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.
6:2 Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.
6:3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.
6:4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

Samo Jelenu ukloniti ipočeti slušati šta piše i verovati onda nebi bilo Bogoboraca.
Laki neznam da li si oženjen a ako jesi bar povremeno ženu premesti iz jedne saksije u drugu,imajući u vidu da ti se gade (po tvojoj reči)telesne potrebe predpostavljam da ne jedeš niti piješ pa ni foto-sintezu ne vršiš.

Sretno oženjen čovek nikad neće rećida su mu odvratne telesne potrebe to samo Jelenina kuhinja može imati u svom jelovniku odvratnost prema ženskom polu i mesu kao hrani.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Klonirali su ih kao i naši očevi što su naše majke i rađale im decu kao i naše majke nas.
A od koga su seme uzimali i genetski materijal....raspisali oglas i plaćali u šargarepi?
Uzimati nekog za ženu i ona ti potom rodi dete,hm,šta su to mogli raditi...nešto u laboratotiji ili već kad je uze videći kako je lepa posadi je u saksiju i zaliva.

Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom.(ko ima uho?)
2:2 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.
2:3 I reče Gospod Sotoni: Jesi li video slugu mog Jova?

Dobar neki lift kojim su putovali Aveljevi sinovi i imali gore satanu među sobom.

A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.
6:2 Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.
6:3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.
6:4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

Samo Jelenu ukloniti ipočeti slušati šta piše i verovati onda nebi bilo Bogoboraca.
Laki neznam da li si oženjen a ako jesi bar povremeno ženu premesti iz jedne saksije u drugu,imajući u vidu da ti se gade (po tvojoj reči)telesne potrebe predpostavljam da ne jedeš niti piješ pa ni foto-sintezu ne vršiš.

Sretno oženjen čovek nikad neće rećida su mu odvratne telesne potrebe to samo Jelenina kuhinja može imati u svom jelovniku odvratnost prema ženskom polu i mesu kao hrani.

Pa zavisi šta ko podrazumijeva pod sreću. I stanovnici Sodome su mislili da su sretni jer su radili šta im je srce htjelo. Eto ti dokaza od Sodomljana da su mislili da su bili srećni sa tijelesnim željama. Svaka želja i sve što se radi ako nije na čast i slavu Bogu je gadost. EGW ne kritikuje sreću u polnim odnosima. Ovdje u Bibliji Bog kritikuje odluku sinova Božjih, pravednika da se žene neznabožkinjama- Jer se zato Zemlja pokvarila. Loš uticaj paganki je doveo da se zemlja pokvari. Naravno uvijek trula jabuka, ustruli i one zdrave u gajbi. Od EGW se može samo pročitati nešto dobro. Baš sam od nje čitao dio o ovome u knjizi Patrijarsi i proroci.

Ovdje se ne radi o željama tijela u braku, normalnim, nego zato što Bog nije prvi u planu ljudima. Po tvom posve nakaradnom tumačenju ispada da Bog ima nešto protiv braka. "Ženjahu se i udavahu" to je ljude do potopa, ali kada to postaje jedina preokupacija ljudi onda je problem. To se vidi iz istog slučaja sa sinovima Božjim (pravednika koji poznaju Boga) i ćeri čovječijih (ćerima pagana, koje ga ne poznaju). A to što ti imaš neku ličnu frustraciju zbog EGW i ASD. To riješi sa Bogom.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovdje u Bibliji Bog kritikuje odluku sinova Božjih, pravednika da se žene neznabožkinjama- Jer se zato Zemlja pokvarila.

To se vidi iz istog slučaja sa sinovima Božjim (pravednika koji poznaju Boga) i ćeri čovječijih (ćerima pagana, koje ga ne poznaju). A to što ti imaš neku ličnu frustraciju zbog EGW i ASD. To riješi sa Bogom.

Pa kad su ti sinovi sveti šta će sa satamon?
Kojim liftom ti ljudi odoše do prestola?
Zašto poslušni sinovi ženiše paganke kako ti reče?
Zašto pagani ostali zakržljali kao David a pravednici kao Golijat sin Božji toliko izrastao...šta je uticalo na toliki rast?

Nemam ja šta sa Bogom rešavati Jelenine gluposti isto kao što ti sa Bogom ne rešavaš zašto Js ne uzimaju telo u tajnoj večeri to se rešava sa onima koji nose takvo učenja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, tvoje pominjanje Jelene je besmisleno, jer ja nju nisam pomenuo ni jednom recju, niti sam pisao nesto od nje, vec se iskljucivo zadrzavam na biblijskom kontekstu.

Za razliku od toga ti se drzis mnogoboastva i svoju veru zasnivas na gnostickim spisima i teoriji vanzemaljskih posetilaca koje ne mozes da pustis - a drugom rukom se hvatas za bibliju.

Sto se tice Jelene koja je svoju veru potpyuno zasnivala na bibliji - ja mogu samo da kazem Amin!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa kad su ti sinovi sveti šta će sa satamon?
Kojim liftom ti ljudi odoše do prestola?
Zašto poslušni sinovi ženiše paganke kako ti reče?
Zašto pagani ostali zakržljali kao David a pravednici kao Golijat sin Božji toliko izrastao...šta je uticalo na toliki rast?

Nemam ja šta sa Bogom rešavati Jelenine gluposti isto kao što ti sa Bogom ne rešavaš zašto Js ne uzimaju telo u tajnoj večeri to se rešava sa onima koji nose takvo učenja.

To nisam ja rekao nego Biblija. Spominjanjem lifta rugaš se Božijoj Svetoj Riječi. Pazi tanka je linija ruganja nekoj vjerskoj zajednici i Božjoj riječi. Baviš se nebitnim stvarima, a sve sa ciljem da kao ti nešto dokažeš da drugi ne znaju, postavljanjem pitanja koji spadaju u domen nauke, a ne vjere. To nema veze sa spasenjem, nečija visina. Krajnje si neozbiljan sagovornik. Zato više ne razg. sa tobom. A nagovaraću i druge isto da ne razg. sa tobom.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Krajnje si neozbiljan sagovornik. Zato više ne razg. sa tobom. A nagovaraću i druge isto da ne razg. sa tobom.

Ne verujem ti jer si ti hrišćanin a oni se ne ljute na braću i opraštaju.Nisi ovo ti pisao jer hrišćani ne tračare okolo već kao ljudi razgovaraju.Hajde,zamoliću te da nagovoriš forumaše da ne razgovaraju samnom da se sam uvariš koliko njih će te poslušati i da drugi put ne precenjuješ svoje reči i ne misliš o sebi visoko.
Ti umesto odgovora gledaš kako bi me eliminisao iz razgovora a to su niske stvari nemoćnog sagovornika.
Evo nudim ti popravni da odgovoriš na pitanja i vidiš da Jelena nije u pravu a samim tim ni ti.

Naučio sam ja odavno da se ne oslanjam nikad na čoveka već na Boga kad i ti to učiniš neće ti trebati Jelena niti poštapalice drugih naziva.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Možemo mi pričati šta hoćemo.
Ali i prorocanstvo pokazuje kakva nas budućnost očekuje: "A što si video gvožđe pomešano sa kalom lončarskim, to će se oni pomešati sa semenom čovečijim, ali neće prionuti jedan za drugog kao što se gvožđe ne može smešati s kalom."(Danilo 2).

Ovde se govori o "semenu covecjem" i "semenu zmijinom" .
Kao što Bog ima svoj narod, ima i sotona svoju "lozu".
Ovo mnogi propuštaju da vide, i onda govore o nekim brakovima ovih sa vlasti i običnih ljudi. A to nije tako.

Crkva je sve do 4. veka verovala, da je u Mojsiju 6 rec o divovima i anđelima.

Nadalje..
Čemu "mali zeleni"?
Čemu "vršenje eksperimenata nad ljudima"
Čemu "hibridizacija"?
Kakav im je plan?
Zašto to rade?

Zapitajte se malo..

Svi smo se nedavno složili da su "mali zeleni demoni ", zašto propuštate da razumete ovo?

Biće to najveća prevara, a antihrist kada dodje, vrlo je verovatno će se predstaviti kao "vanzemaljac".
Religija bi time bila unistena, a progonstvo verujućih omogućeno..

Nisu ovo samo fantazije, već moguća realnost.
Takodje je poznato da "mali zeleni" beže na pomen Isusovog imena.
Pa svima treba biti jasno, koja je sila u pitanju.

Možete se smejati "malim zelenim", i mojoj priči, ali neke stvari i dokazi o njima, se ne mogu poreći , jer su dobro dokumentovani..

@Taramana
Zašto mali zeleni stvaraju hibride?
Kako to rade, jel odnosima sa ženama?
Zašto to rade, koji im je cilj?
I na kraju da li verujes u njihovo postojanje?

Natrag