Tako što ćete preuzeti kontrolu nad sopstvenim računarom, umesto da poveravate Microsoftu svoju ličnu dobrobit! Obično bih vam dao uputstva korak po korak, međutim, čini se da ciljevi ovog foruma imaju prioritet da budu „politički korektni“, umesto da ljudi pomažu jedni drugima protiv zajedničkog neprijatelja. Većina kritičnih postova se obično briše. Dakle, sam si, prijatelju. Srećno u istraživanju interneta. Siguran sam da ćete, ako odvojite potrebno vreme, sami naučiti mnogo više nego ako vam ja to sažvaćem. U lakim odgovorima nema uvažavanja znanja.
Da !
Naravno da ne želite da zlonamerni kod zarazi vaš računar. Problem je u tome što su svi ti antivirusi veoma lijeni: dolaze do lažnih pozitivnih rezultata ako koristite bilo šta u svom lancu izrade što koriste i prodavci malvera...
Dakle, kada se kodirate kao hobista, onda ste sjebani. Šta god da napravite biće nasumično označeno. Vindovs Defender može da se predomisli u svakom trenutku, skenirate svoju verziju i ona dođe čista, a onda se predomisli iz vedra neba. Kakva noćna mora.
Jedini način da se softver realno distribuira u današnje vreme je kupovina sertifikata za potpisivanje EV koda. To će vas koštati samo 500 evra godišnje...
Neki dobavljači bezbednosti će vam čak naplatiti novac za stavljanje koda na belu listu. To je njihov poslovni model. Dakle, da, antivirusna industrija je trenutno prilično prevara.
EDIT: Sfvip Plaier je trenutno označen kao malver od strane Google-a. Da ne šalim se. zašto je to? Pretpostavljam da je to zato što Salezi koristi Eazfuscator.NET... kakav zločin... U svakom slučaju, toliko je sjebano da nemam reči.