Ja vam iskreno i jasno kazem da ste priglupi ili malo vise glupi, kad necete da u svemu stvorenom prepoznate djelo Inteligentnog Tvorca, Kreatora svijeta, planeta i sveg sto se seta, Superiornu Inteligenciju koja je u svakom genomu utisnula informaciju, nacin, obrazac, dala mogucnost rasta i razvoja svega zivog sto postoji.
Zivot moze da nastane samo iz Zivog ! (iz mrtvog nista ne nastaje, od nista ne moze da nastane nesto)
Zivot i Svijet i sve sto Jeste, moze da stvori samo Zivo Bice i samo u Njegovom Umu moze da nastane Informacija (obrazac-program- model) koja se nalazi u Svakom Genu, svakog stvorenog bica i svega stvorenog uopste.
Informacija moze da nastane samo iz zivog Inteligentnog Uma ! (informacija ne moze da nastane ni iz cega, ne nastaje sama od sebe i slucajno)
Sve sto je stvoreno stvorilo je Zivo bice i svaka informacija je nastala iz Zivog Inteligentnog Uma.
Sve je stvorio Zivi Bog, Zivi Tvorac iz Zivog Uma.
Ljudi su jedina bica na Zemlji koje je stvorio Zivi Bog, Tvorac, po svom liku, tj. dao nam sposobnosti da stvaramo iz svog zivog Intelugentnog uma i da se mozemo stalno razvijati, i dao nam Slobodnu Volju, tj. Slobu da mozemo sami uticati na sopstveni razvoj, da mozemo sami i slobodno istrazivati u svim zeljenim a mogucim pravcima, a ta sloboda nosi i svoju Odgovornost i podleze zakonu Uzroka i Posledice, tj. mozes da koristis svoju slobodnu volju da se razvijas i unapredjujes u svim pravcima, ali isto tako mozes da se unazadjujes i unistavas na sve nacine, pa ako si Uzrokovao pozitivnu tendenciju razvoja onda ce i posledice biti pozitivne...i Obratno !
Svaka anomalija, slabost, izopacenost, bolest je odstupanje od prvobitne informacije i Smisla koji je Bog dao, i nastaje samo i jedino kada ljudi svojom slobodnom voljom Uzrokuju negativan pravac sopstvenog razvoja, prvo u svom umu, pa onda na psihickom nivou i na kraju u svojoj materijalnoj-fizickoj egzistenciji. Ono sto su uzrokovali negativno-naopako-neprirodno, u svom razvijanju se pokazuje i ostvaruje kao negativna posledica, tj. kao slabost, bolest, propadanje i samounistenje. Sve sto je Bog stvorio podleze zakonu Uzroka i Posledice, sto znaci da ne mozes da radis svasta i na svakakve nacine a da rezultati takvog rada budu bez obzira sta radis uvjek korisni po tebe. Jer takvo nesto nije logicno i nema nikakvog smisla,a Bog je inteligentno bice i sve je stvorio sa Smislom i sve podleze zakonu uzroka i posledice.
Covjek je stvorio Tocak prvo u svom Ineligentnom umu, pa je onda napravio tocak i on postoji kao plod njegovog Uma, i tocak se koristi za razne namjene jer to omogucava njegov oblik, a funkcionalni smisao mu daje ljudski um.
Sve sto su ljudi stvorili da im funkcionalno sluzi, prvo je nastalo u njihovim inteligentnim umovima, pa onda u materijalnom obliku.
Bog je sve sto je stvorio, stvorio iz svog Inteligentnog Uma i dao mu Smisao (informaciju u genima) i nacin-model Razvoja.
A svaki razvoj, i posebno razvoj po Slobodnoj Volji podleze zakonu Uzroka i Posledice.
Ono sto Uzrokujes to ces i da Dobijes !
I ja vam prijateljski kazem da ste priglupi ako ovo niste u stanju da razumijete, i da se potrudite, da vise razmisljate, da razvijate svoje mozdane vijuge i pobjedite svoju glupost, tj. dosegnete sposobnost razumjevanja stvari.
A vi ka jadna i uplasena djeca trazite da neko drugi razmislja za vas i ne usudjujete se da bilo sta objasnite.
Zovete i trazite od Isabelete da vam nesto objasni i da vas ujedno opravda u jadu i bijedi, a ona vas ocrni totalno, al' onako, izokola, jezuitski uvijeno, da se ne zamjeri otvoreno, da ne kaze iskreno u lice pa da time osvjesti ljude i pokrene ih da sami razmisljaju i razvijaju svoje umne sposobnosti, vec saopstava "neutralno", ali ipak podebljava slova...treba imati Dara...
...pa da vam prevedem sta vam je rekla...da Nemate dara da razumijete, da nemate sposobnosti za razmisljanje, da ste propali slucajevi...i to ne slucajno !
Sa druge strane, ja o vama imam bolje misljenje, jer sam uvjeren da Imate dara, ali da ga ne koristite, jer vi Necete da razmisljate i razvijate svoje sposobnosti, vi necete da se povezete sa Tvorcem, Bogom, sa superiornom inteligencijom koja vas je stvorila i dala vam sposobnosti koje moze samo On da ima, i da te sposobnosti mozete beskonacno razvijati u pozitivnom smjeru i po slobodnoj volji.
Vama je dato i vi imate dara, niste majmuni ni svinje, nego ste Darovani od Tvorca, vi ste Ljudi, bre...
...i ajmo sada da se razmislja, dosta je bilo zajebancije i javasluka, pa vam jos ovi pobozni umiruju savjest i ohrabruju vas da ostanete priglupi, nisam ja odje dosao na posjelo s budalama, no s ljudima...
...pa da cujemo kako vi razmisljate o svemu ovome i da nam potanko to obajasnite, da podjelimo ka ljudi ovo sto znamo...
...a valjace nam svima da sto vise saznajemo...da se zbog gluposti kasnije ne kajemo...
...Nama je dato i mi treba da Dajemo !