Evo pitanja:
Da li ce svi oni koji nemaju iste stavove kao ti biti kaznjeni od boga? (99% ljudi u najmanjem slucaju)
Da li ce nehriscani biti kaznjeni? (67% stanovnistva zemlje)
Da li cu ja ako ne verujem u postojanje boga biti kaznjen cak iako ispravno zivim i radim dobro?(ne moram ja licno biti u pitanju moze bilo ko drugi koji radi tako)
Ako ce toliki broj biti kaznjen znaci li to da je sotona pobedio, a bog izgubio?/Ako nece biti kaznjeni da li to znaci da u raju postoji hijerarhija i da raj je za neke vise raj za neke manje?(citaj jedni ce biti nagradjeni dodatno)
Odakle dolaze nove duse?
Zasto je bog koji sve zna stvorio/dozvolio stvaranje drveta spoznanja, ako je svemoguc, onda je i sveznajuci, prema tome on je znao sta ce se desiti, i zna sta ce se desiti. Znaci zeleo je da se to desi, jer da nije ne bi ta cudnovata vocka ni postojala. Jeste da mi imamo po tebi svoju volju ali on zna sta cemo uraditi.
Zasto se nije pojavio i u Aziji, Australiji, Americi(i severnoj i juznoj)? Da li oni nisu bili vredni spasenja? Ili su mozda radili dobro pa zbog toga nije bilo ni potrebe da se tamo pojavljuje? U ta davna vremena nije sve bilo na dohvat ruke, informacije su putovale predugo, pojedine i stotinama godina, tako da nemoj reci da bozija rec svuda stize. Ustvari ovo sad nemoj shvatiti kao provokaciju, da nije bilo konkvistadora i misionara koji uglavnom silom prosirise hriscanstvo posebno u juznoj Americi, u nekim delovima sveta bi tek pre par godina, sa dolaskom tehnologija saznali za Hrista.
U raznim religijama ima raznih proroka, i bogova koji cinise cuda. Ko su oni? Odakle im moci? Zasto ako govorise o istom bogu, govorise drugacije?
Da li si toliko siguran u ispravnost svog puta, da li bi prihvatio da ides u pakao ako gresis, a da je recimo neka druga religija u pravu? Da li bi prihvatio da u raju vidis nekoga za koga mislis da je gresio, a bog mu je oprostio? Da li bi ti mogao da mu oprostis?
Zasto su ljudi nekada ziveli 30-40tak godina a sada gotovo duplo, ako je tehnologija losa, cak i kada se hrane i zive nezdravo? Zasto je do pre skoro 70tak godina skoro svako 2-3 novorodjence umiralo? Zasto je od 5toro dece obicno umiralo 2-3 od bolesti?
Zasto je svaki covek na rodjenju toliko razlicit, a svi smo stvoreni po istom liku? Zasto nemamo svi iste sposobnosti? Ko odredjuje ko ce sta dobiti? Ako bog daje odredjene sposobnosti onda politika o nemesanju nema neke logike, nema logike ni slobodna volja onda jer si vec predodredjen svojim telesnim i umnim sposobnostima za nesto. Ako nisu od boga te sposobnosti, odakle su? Genetika to dobro objasnjava, da li je bog stvorio genetiku, ako jeste to znaci da su geneticari u pravu?
Ajde imas ovde dovoljno za sad, na neka pitanja sam ti dao i podpitanja koja bih te pitao u slucaju da si hteo da odgovoris ono sto sam predpostavio, da bi mogao lepo da smislis tvoje odgovore i da ne duzimo temu... Eto pa mozda posle jos nesto pitam...
Jos samo jedno pitanje ne toliko vezano za ovo, sta je vreme, kako religiozni ljudi dozivljavaju vreme, da li je to dimenzija, ili nas dozivljaj, postoji li uopste, da li je jdenosmerno ili moze ici napred nazad. Ne uzimaj ovo kao dokaz za tvoju teoriju, jer ja ne znam da pletem, ali to ne znaci da ne mogu nauciti
Ako nista drugo moja unuka mozda nauci