Satanizam i Ateizam - Otpadnistvo od Boga i zivota

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
...sve u svemu, veselo vas je zamisljati u veselju "Ateistickog hrama", ka one Kiborge u glumackoj roli Zan-Klod=Van+Dama

( ovi sto su vjernici a vrse funcije "Ateisticke crkve", imaju pocasne i prestizne uloge, jer..."Sve je to ljubav"...
...a ljubav ne smije biti na pola, ili volis il' ne volis, mala moja...sve do bola )

...a koji je ovo hormon...da nije "prcolin" ?

Ti kao da nisi gledao "Opstanak" i Dejvid Belamija osamdesetih godina proslog veka?

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Koja je razlika izmedju ateista i antiteista po tvom misljenju?
Evo mog mišljenja, iako mene nisi pitao. No, pošto sam ja ateistički papa, mogu autoritativno odgovoriti na tvoje pitanje, Ako Isabeleta bude imala svoj odgovor, neka se ne plaši autoriteta i neka ga slobodno iznese:dtyste:
Dakle, ateista ne vjeruje u Božije postojanje, pa samim tim ne može biti protivnik Boga, jer bi bilo apsurdno da se čovjek protivi nečemu što ne postoji. Ateizam je vrjednosno neutralan. Antiteizmom se može smatrati izrazito protivljenje vjerovanju u Božije postojanje i izrazito protivljenje vjeri u Boga. On nije vrjednosno neutralan.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Evo mog mišljenja, iako mene nisi pitao. No, pošto sam ja ateistički papa, mogu autoritativno odgovoriti na tvoje pitanje, Ako Isabeleta bude imala svoj odgovor, neka se ne plaši autoriteta i neka ga slobodno iznese:dtyste:
Dakle, ateista ne vjeruje u Božije postojanje, pa samim tim ne može biti protivnik Boga, jer bi bilo apsurdno da se čovjek protivi nečemu što ne postoji. Ateizam je vrjednosno neutralan. Antiteizmom se može smatrati izrazito protivljenje vjerovanju u Božije postojanje i izrazito protivljenje vjeri u Boga. On nije vrjednosno neutralan.

Hvala vasa svetosti, definicija mi je poznata, nego sam bio pod utiskom da je Isabeleta misljenja da je antiteizam blizi satanizmu zbog komentara kojim je odgovorila Torgandwarfu pa sam hteo da cujem njeno misljenje.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Koja je razlika izmedju ateista i antiteista po tvom misljenju?

Najkraće: antiteista se bori protiv Boga, crkve, vjernika silinom, progonom, mržnjom, na sve moguće načine, a pokreće ga, da tako kažem, paklena sila. Prisiljen je boriti se, jer mu smeta Bog i sve što je Božje.

Ateista ima neke druge razloge, opravdane ili izmišljene ili stečene...o tome bi se dalo puno govoriti, ali sada moram na spavanje.
:dtyste:

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Najkraće: antiteista se bori protiv Boga, crkve, vjernika silinom, progonom, mržnjom, na sve moguće načine, a pokreće ga, da tako kažem, paklena sila. Prisiljen je boriti se, jer mu smeta Bog i sve što je Božje.

Ateista ima neke druge razloge, opravdane ili izmišljene ili stečene...o tome bi se dalo puno govoriti, ali sada moram na spavanje.
:dtyste:

Papa Jure evo zasto sam pitao.

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
U prevodu...antiteista zna da Bog postoji, ali cera ga izopacena dusa kojom upravlja satana, da cini zlo ljudima i bori se protiv Boga.

Sa druge strane...Ateista nece, ili nije u stanju da zna da postoji Bog, ateista je neko jadan duhom, tj. priglup ili totalno glup, da bi ukapirao da Bog postoji, da ga je Bog stvorio, i da je Bog stvorio sve i svja.

Ateista odbacuje Boga i Njegov koncept, u tom se ne rzlikuje od antiteiste i sataniste, u prevodu...pameti su iste !

Pa budala bre, ubere cvjet, neku bjelu radu ili ljubicicu, pa prinese ocima i zagleda, kad odjednom, samo od sebe, u glavi mu "klik"(!), javi mu se bistra misao, pa ovako nesto moze da stvori samo inteligentno bice, tu svu strukturu i informaciju koju sadrzi u sebi jedan cvjet, moze da stvori samo superiorna inteligencija, pa se budala okrene oko sebe i pogleda sva ta cudesa sto ga okruzuju i jednostavno zna ko je Tvorac, pa kad stigne kuci, umiva se i u ogledalu se pogleda, i ne moze se cudu nacudit, nit cudesima nadivit, kako ga je Bog stvorio takvog.

Niko vama nije kriv sto jos uvjek vidite majmuna u zrcalu, samo mi nije jasno kakav to napredak u evoluciji sebe ocekujete ?

Mozda vam je ovo idol...

...a ovo zivotni izbor...

...ipak, razmislite vi malo...

...ako vam je do sebe jos stalo.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
U prevodu...antiteista zna da Bog postoji, ali cera ga izopacena dusa kojom upravlja satana, da cini zlo ljudima i bori se protiv Boga.

Sa druge strane...Ateista nece, ili nije u stanju da zna da postoji Bog, ateista je neko jadan duhom, tj. priglup ili totalno glup, da bi ukapirao da Bog postoji, da ga je Bog stvorio, i da je Bog stvorio sve i svja.

Ateista odbacuje Boga i Njegov koncept, u tom se ne rzlikuje od antiteiste i sataniste, u prevodu...pameti su iste !

Pa budala bre, ubere cvjet, neku bjelu radu ili ljubicicu, pa prinese ocima i zagleda, kad odjednom, samo od sebe, u glavi mu "klik"(!), javi mu se bistra misao, pa ovako nesto moze da stvori samo inteligentno bice, tu svu strukturu i informaciju koju sadrzi u sebi jedan cvjet, moze da stvori samo superiorna inteligencija, pa se budala okrene oko sebe i pogleda sva ta cudesa sto ga okruzuju i jednostavno zna ko je Tvorac, pa kad stigne kuci, umiva se i u ogledalu se pogleda, i ne moze se cudu nacudit, nit cudesima nadivit, kako ga je Bog stvorio takvog.

Niko vama nije kriv sto jos uvjek vidite majmuna u zrcalu, samo mi nije jasno kakav to napredak u evoluciji sebe ocekujete ?

... a na kraju duge te ceka cup sa zlatom.
To sto ti pricas se zove argument iz neznanja. U prevodu ne znam kako je nesto nastalo ili kako funkcionise pa cu reci bog je odgovoran. Od kise pa do grmljavine, od zemljotresa pa do bolesti, od pomracenja sunca pa do promene godisnjih doba, sve je bilo misteriozno i neobljasnjivo. U proslosti. Sada imas objasnjenja za ogromnu vecinu pojava u realnosti. To se zove nauka. Probaj. Nije strasno.

Ako nevidljivom magicnom bicu pripisujemo svojstva realnosti onda mu mozemo pripisati i genetske bolesti, masovnu glad prouzrokovanu raznim vremenskim nepogodama, infektivne bolesti i niz drugih ne tako lepih desavnja.

"I onda vide agresivnu decju leukemiju i velike boginje, pa ovako nesto moze da stvori samo inteligentno bice i ne moze se cudu nacudit, nit cudesima nadivit, kako ga je Bog stvorio takvog."

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
...ajd mozgovicu progovori konkretno...ko je stvorio ljubicicu i svaku informaciju koju nosi u svojoj genetskoj strukturi ?

Dakle, odgovori i ne lupetaj ono sto te ne pitam !

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
...ajd mozgovicu progovori konkretno...ko je stvorio ljubicicu i svaku informaciju koju nosi u svojoj genetskoj strukturi ?

Dakle, odgovori i ne lupetaj ono sto te ne pitam !

Jednorog i vilenjaci, ko bi drugi.

Ljubicica je produkt evolucije. Ko je stvorio velike boginje?

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Objasni taj produkt evolucije !

Svaka bolest i negativna mutacija gena je nastala usled ljudskog naopakog, izopacenog ponasanja, i zivota u neprirodnim uslovima (u prevodu - izvan zdrave prirodne sredine)

Uzrok i posledica, to si trebao da naucis u osnovnoj skoli.

Uzgred...Objasni u sta to ocekujes da "evoluiras"...opisi svoju evoluciju i "napredak" ?

Mozda, se zamisljas kao super majmun Vs Bog ?

Poslednja izmena:
Natrag