Satanizam i Ateizam - Otpadnistvo od Boga i zivota

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jurivaka, sta si se uzbudio ka Lenjin pred "balsamovanje"...samo opusteno amigo, budi barem ka Che Guevara, fer borac.
Zaboravio si usled svog bijesnila (bez stila) da ovo ne tumaci Petrovic, vec "Porijeklo zla" tumaci Damir Gal, briljantan um, za razliku od tvojih kapaciteta.
Ajd gerilac, uozbilji se, poslusaj cjelo tumacenje (koje je briljantno argumentovano i logicno) pa nam kazi tvoje visoko cjenjeno misljenje o prijeklu zla, jer je to kljucna karakteristika Satane-Otpadnika.
Na osnovu spoznaje o porijeklu zla, objasnicemo kome sluze satanisti i ateisti (bilo svjesno il' nesvjesno)...

...a mozda u tvom slucaju i "polusvjesno", kao poseban fenomen marksisticko-lenjinistickih okultnih izopacenosti...

...ocekujem zanimljivog protivnika, barem da se opravda nik kojim se kitis, da se ne stidi El Comandante Che !
Što je babi milo, ono joj se snilo! Niti sam se uzbudio, niti me ima što uzbuditi. Damir Gal je, prije svega, teolog, a šta očekivati od jednog teologa nego da svjedoči kreacionističku kvazi-nauku.
A što se tiče rasprave sa tobom, zaboravi. Nemam namjeru zamajavati se ljudima kojima je autoritet Miroljub Petrović. Jedino što neću dozvoliti da ovdje predstavljaš "briljntne umove" i obmanjuješ neobaviještene. Na to ću sa zadovoljstvom ukazivati. A, ne znam ni što će ti takvi pomoćnici, kada i sam briljiraš velikim umom?!
I da te upozorim. Ne pokazuj ni ti ovdje svoje briljantno kućno vaspitanje i ne pominji bjesnila, svejedno što znam da je to projekcija tvog vlastitog stanja.
Uzgred, šta bi sa tvojom poezijom? Splasla inspiracija?! Kako si se bio zaletio, mislio sam da je na pomolu novi Gorski vijenac!

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Jos jednom cu da vas podsetim na jedno ime,
Anders Bering Brejvik

Zelite li da zbog vase nerazumnosti nevini ginu? I on je tako isto poceo, delovao po forumima, takodje nalazio ili istomisljenkike ili trolove koji su ga lozili i na kraju svi znaju sta je uradio. Krenuli ste njegovim stopama, radi vas i nevinih ljudi porazmislite jeli ispravno to sto radite. Niti je u skladu sa religijom na koju se pozivate, niti po ljudskim moralnim stavovima, da tako radite. Bez ikakvog osnova sirite mrznju prema onima koji misle drugacije od vas, cak i prema hriscanima, pravoslavcima koji vas ne podrzavaju jer se ne slazu sa vasim osudjivanjima, i pozivom na linc. Prirodom se vec izjasnio kao potencijalni srpski Brejvik, vec je izjavio i da bi svoje dete ubio kao i drugog coveka da bi ubio(Nikako hriscanski). Mozda je neko od vas ili od citalaca ovog foruma vec spreman da pocini takav zlocin.

Sirenje rasne i verske netrpeljivosti je zakonom kaznjivo u ovoj zemlji
ako nista drugo porazmislite o tome :D

Inace ako pojavljivanje ili sniamnje sopstvene emisije daje neki kredibilitet evo i ovde imas takodje takve naucnike:
<font size="2">

Masta je bezgranicna, lako je naci nekoga koji prica nesto sto se nama svidja ali to ne znaci da je to istina. Mogu ti naci koliko hoces klipova gde ljudi dokazuju sajentologiju, :D Vidi pricaj sa navijacem zvezde i pricaj mu koliko je zvezda dobra, reci ce ti da si mnogo pametan, da znas o cemu pricas, totalno si u pravu postaces mu idol :D

Nuvaubianizam

Stvorila ga je grupa muslimana crne puti 1970. godine u Njujorku, ali do sada je doživeo dosta promena. Sedište ove religije bilo je u Džordžiji sve do 1993. godine, dok se tvorac njenih doktina Dvajt Jork i danas nalazi u zatvoru zbog pronevere novca i zlostavljanja dece. Ipak, nuvaubizam i dalje nastavlja da širi svoja ubeđenja.

U osnovi ovog verovanja je rasizam. Nuvaubianisti su ubeđeni da je istorija nanela štetu crnoj, superiornijoj rasi. Mesto robova, po njima, pripada beloj rasi koja je po prirodi ubilački nastrojena.

Njihovo verovanje da svako od nas ima nekoliko klonova dokazuju kroz više teza:

Žene su nastale mnogo pre muškaraca. Jači pol je ipak rezultat manipulacije genima.

Homo sapiens je u stvari rezultat kloniranja homo erektusa, a ceo taj poduhvat obavljen je na Marsu.

Nikola Tesla nije ljudsko biće veruju nuvaubianisti. Po njima, on je na Zemlju došao ništa manje nego sa Venere.

Eto dokaza koliko hoces, crnci uvek tlaceni od satanisticke bele rase :D ima i video ali mrzi me sad da trazim....

Evo i ovo je zanimljivo: [video]http://www.edwood.org/[/video]

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne radi se ovdje o slobodi mišljenja, nego o blamaži nauke i struke, da ne kažem esnafa. Miroljub Petrović i dalje sablažnjuje razumne ljude i priča po provincijalnim medijima, i niko ga nije pozvao na odgovornost radi toga, niti mu je to zabranio.

U redu, on koristi Geologiju da bi dokazao istine kreacionizma., a koliko znam on je licno osnovao centar za prirodnjacke studije i deluje u okviru njega i svojih vlastitih istrazivanja, prema tome mislim da niko nema pravo da mu ista zabrani, jer u suprotnom to bi bilo ogranicavanje slobode na izrazavanje misljenja.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
U redu, on koristi Geologiju da bi dokazao istine kreacionizma., a koliko znam on je licno osnovao centar za prirodnjacke studije i deluje u okviru njega i svojih vlastitih istrazivanja, prema tome mislim da niko nema pravo da mu ista zabrani, jer u suprotnom to bi bilo ogranicavanje slobode na izrazavanje misljenja.
Niko mu ništa nije ni zabranio. Jedino što su ga maknuli sa univerziteta, jer je blamirao nauku. To je sasvim normalno i ne znam kakvo ti tu vidiš uskraćivanje ljudskih prava. Kada bi neko bio zvaničnik tvoje crkve, pa na nekoj propovijedi počeo da priča o đavolu kao spasiocu čovječanstva, šta bi uradila tvoja crkva? Ostavila ga da i dalje to radi?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Moj nick je Jurivaka, a ne mrčo? Sada pokazuješ i fino kućno vaspitanje, a o hriščanskom da i ne govorim.
Teško pravoslavlju ako padne u ruke takvih kao što si ti!

Не брини ти за моје васпитање, погледај прво своје. Још од првих мојих постова покушаваш да ме направиш да сам ментално неспособан да знам да ли живим у реалности или у неком "паралелном" свету. Тако вероватно мислиш о свим хришћанима који нису довољно флексибилни по твојим аршинима. Заједљиво се подсмеваш свему што је мени свето иако немаш ни један једини разлог, али то нек је на твој образ. Још ти одмераваш колики сам ја хришћанин. То није твој посао, већ мога Господа.

Још покушавате да направите као да сам неки фанатик и ексцентрик, сваки пут када немате ви одговор. Зато вам одговарају "хришћани" који лепо философирају и никако не користе реч Божију него своју или туђу философску терминологију.

Veliš, naravno da su svi sistemi antihristovi?! Pa, za tebe to jeste naravno, jer ti vidiš đavole na svakom ćošku, u svakom autobusu, u svakoj školi, u svakoj kući, na svakom univerzitetu, u svakoj vjeri (izuzev tvoje sekte)... Vjerovatno ih vidiš i u svemiru. A, šta bi sa anđelima, našim čuvarima?

Много пута сам прећутао на твоје констатације у вези моје личности и твога погледа на стање моје свести, али када смо већ код васпитања и нормалног разговора, бар се потруди да не показујеш баш толику одбојност према нечему у шта верујем, ма какав ја био. Сваки верник верује баш у те ствари (требало би), тако да не говориш само за мене већ за све вернике на овом форуму.

Када смо код Мирољуба Петровића, уопште није толико битно толико писати о њему, већ о стварима о којима он говори. Понавља се увек исти образац који се и на мени примењује: дискредитуј и понизи човека - оборићеш оно што он говори. Отуда толики покушаји да се од верника направе будале које не живе у реалности, док су безбожници тобоже (здраво)разумни и једини меродавни да "стављају нешто под лупу". Сада је ваше време као и време лажних верника, тако да слободно уживајте у моменту и не узбуђујте се превише што неко бар покушава да се обрати људима окрећући их ка Богу. Али не може, зар не? Та одбојност и чиста мржња према Богу и свему што Он говори не да мира. Мора да се све што спомиње светињу и веру оцрни и да се уздигне бунтовнички правац који је покренуо онај за кога вам ми говоримо да делује на овоме свету.

Ми смо још на другој теми лепо повезали и нашли заједничке црте сатанизма и атеизма (ако то уопште постоји, не верујем). То се може закључити на основу самих изјава "атеиста", јер њихове флоскуле не само да се поклапају са сатанизмом, већ су кључне ставке код сатаниста. Можда се то некоме не свиђа и не може да прихвати, али то је толико очигледно и јасно да не мора човек да буде нешто образован теолошки око култова и њихових веровања, да би могао да упореди идентичне реченице.

П.С. Јури, што се тиче речи: МРЧО, нисам хтео да те нагрдим, већ у смислу:

Када дођу (анђели) ја ћу се радовати, а шта ћеш ти, несрећо (и сл.)? ... јер одбацујеш Бога

Ако си помислио да хоћу да те понизим, онда си погрешно схватио на "прву лопту", а ја само могу да тражим опроштај што користим термине који нису модерни и увек јасни. Зато се и каже да свака наша реч има сто репова (значења).

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Jurivaka, nije na pomolu novi Njegos, vec dejstvujem stari Ja, a ona jedna pjesma pokazuje kako ja to radim "gnomski" i briljantno.
Al' nije poezija za svakoga, ipak je ovo "vrijeme koje ljude obudali", kako se poetski izrazih, pa ne ocekujem da ces tako ukapirati, kao i ostali "ateisticki" umovi, odrasli na manifestu KP i Alan Fordu kao "intelektualnom" stivu.
Bolje da vam ja to potanko objasnim i sto prostije, mozda vam se probudi zelja za razmisljanjem.
Ako ti smeta sto na ovu temu govori teolog, Damir Gal, pa to sto je "teolog" tebi umanjuje njegovo znanje, onda sacekaj da se Karl Marx pridigne iz mrtvija, a Lenjina, balzamovanog, mozes i sam da konsultujes kad mu budes sledeci put isao na polaganje zakletve.

Torgandwarf, ne boj se, nisam ja Brejvik, a kad bih bio tebe bih preskocio, da ne lisim svijet takvog mozdanog kapaciteta.
Sa druge strane, za vaspitanje i moralne vrijednosti svoje djece odgovaram ja, jer ih je meni Bog dao na odgovornost.
To takodje znaci, ako bi kojim slucajem djeca bila ugrozena od tebe, recimo da ih navuces na drogiranje i time usmrtis, onda si i ti moja odgovornost, pa razmisli 2x prije nego pokusas da ih unistis.
Sto se tice tebe i slicnih koji me se ne doticu, mozes da radis samom sebi sta god pozelis, da se drogiras, zadovoljavas sprijeda i otpozadi, lupas glavom u zid ili stavljas prst u utikac, to je tvoja stvar i slobodni izbor, zbog koje mi ne pada na um da se umaram.
Ali, ako na to isto navodis druge ljude onda podlezes kritici i ukoru zbog Zlonamjernosti !

Vidim da ti smeta kada kritikujemo satanisticke zlonamjernosti i ateisticko podrzavanje svih tih izopacenosti.
Pa nam ti lijepo objasni zasto tebi smeta nase misljenje i kritika zla ?
Ja postavim konkretno pitanje o porijeklu zla, a ti blejis o Brejviku, jel' se bojis istine ?
Poslusaj tumacenje briljantnog Damira Gala, razmisli, pa kazi svoje misljenje, ako si u stanju da ga srocis ?

Znam da ste uplaseni cinjenica koje pokazuju da satanisti i ateisti udruzeno rade na sirenju izopacenosti pogubnih po ljude, znam i da vas panika i bijes nagoni na besmislene recenice i skretanje sa teme, ali mi je zao gospodo, morate se suociti sa istinom.
Ovo ne pisem zbog vas samih, jer me interesujete ka lanjski snijeg a i nijeste dorasli intelektom, vec zbog ljudi koji mogu naivno da nasjednu na lazi i zlonamjere opasne po zdravlje i zivot svih nas.

Dakle, tema je..."Satanizam i Ateizam - Otpadnistvo od Boga i zivota"...

...a trenutno pitanje je..."Porijeklo Zla"...

...ako o tome imate nesto reci izvolite !

(Rimokatolici bi rekli..."Ljubav je nasa vjera"...i tacka...ali, samo dok im se ne ukaze prilika za aktivno i prakticno jezuitsko djelovanje na terenu...ali posto je ovo tema o "Porijeklu Zla", mislim da ce je precutat, onako, mudro, Jezuitski )

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Prirodom, jos u drugoj temi sam pokusao da ti objasnim da ateisti nemaju nikakve veze sa satanizmom, isto kao sto negiraju postojanje boga ne veruju ni u sotonu. Povezivanje ateista sa zlom opet nisam precutao. Naravno da mi ne pada na pametda gledam video sat plus duzine o necemu sto me ne zanima samo da bih ti odgovorio :D Ali iskreno sumnjam u kredibilitet tog coveka/ljudi(za obojicu prvi put cujem) koji tvrde ocigledno ono sto i vi. Zato sam i dao primere sta sve ljudi tvrde i sta im sve drugi veruju. Inace pretpostavljam da su u pitanju samo ljudi, ne proroci ili andjeli poslati od boga, a takvih ljudi je bilo mnogo, vec sam vam pominjao inkviziciju u drugoj temi :D Vi sada, bar po vasim postovima pokrecete neku pravoslavnu verziju iste. Ili si nas ili si satanista, vestac, vestica. Youtube je prepun gluposti, Ne mogu tvrditi, ali bar ateisti koje ja poznajem, su u odnosu na hriscane koje znam, vise hriscani :D. Ne kradu , ne lazu, uvek spremni da pomognu, doduse spominju boga zaludno, ali ga bar ne psuju :p

Prirodom, jos u drugoj temi sam pokusao da ti objasnim da ateisti nemaju nikakve veze sa satanizmom, isto kao sto negiraju postojanje boga ne veruju ni u sotonu. Povezivanje ateista sa zlom opet nisam precutao. Naravno da mi ne pada na pamet da gledam video sat plus duzine o necemu sto me ne zanima samo da bih ti odgovorio :D Ali iskreno sumnjam u kredibilitet tog coveka/ljudi(za obojicu prvi put cujem) koji tvrdi/e ocigledno ono sto i vi. Youtube je prepun gluposti. Zato sam i dao primere sta sve ljudi tvrde i sta im sve drugi veruju. Inace pretpostavljam da su u pitanju samo ljudi, ne proroci ili andjeli poslati od boga, a takvih ljudi je bilo mnogo, vec sam vam pominjao inkviziciju u drugoj temi:D Vi sada, bar po vasim postovima pokrecete neku pravoslavnu verziju iste. Ili si nas ili si satanista, vestac, vestica. Po bibliji Isus je prastao, ugledajte se na njega pa mi oprostite grehe koje nisam i necu pociniti. Ne mogu tvrditi, ali bar ateisti koje ja poznajem, su u odnosu na hriscane koje znam, vise hriscani:D. Ne kradu , ne lazu, uvek spremni da pomognu, oproste, ali doduse spominju boga zaludno, ali ga bar ne psuju :p

Sto se tice Brejvika, mozda nisi ti, mozda ni Adrian, mozda je neki vas fan koji cita ovo. Nikad ne mozes znati. Ne cudi me da si sklon predrasudama, pomislio sam to kada sam citao tvoje prve postove, a primetio sam sad i da po avatarima zakljucujes i karakterises ljude. :D Jurivaka je komunista, lenjinovac, marksovac, ja sam neko ko prodaje drogu i slusa satanisticku muziku, bilo je rasprave cini mi se vec i oko starstuffovog avatara. A ima jedna zanimljiva stvar u vezi predrasuda, to je da se u vrlo malo slucajeva dokaze da su bile tacne...

Inace koliko ljudi veruje u to sto pricate? Da li vas bar poneki vernik saslusa ili vam kaze da niste u pravu? Da li ste probali da citate bibliju i vidite pominje li se igde tako nesto kao sto vi propagirate, ja se ne secam icega takvog... Da li je moguce da od 7+ milijardi ljudi da je samo vasa malena grupa u pravu? Izvinite ali malo pleme od 200 golisavih ljudi kaze da su njihovi bogovi pravi... Mislim da cak i od ovih ukupno 4% pravoslavnog stanovnistva na svetu, bar 99 posto se ne bi slozilo sa vama. Prema tome 0.04 % stanovnistva su pravi vernici, ostali su satanisti ili su zavedeni? Mislim da je cak i jedan od sto velika brojka, mozda realna za Srbiju, ne za neke druge pravoslavne drzave gde je jos uvek tacnije ono sto se nauci kod kuce, u skoli, u crkvi od onoga sto neko prica na internetu. Ali i da je cifra 1 od 10, ne samo ovde vec i u ostalim pravoslavnim drzavama taj broj ljudi koji nisu satanisti bi bio 0.4 posto stanovinstva, to je veoma mali broj...

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464

Не брини ти за моје васпитање, погледај прво своје. Још од првих мојих постова покушаваш да ме направиш да сам ментално неспособан да знам да ли живим у реалности или у неком "паралелном" свету. Тако вероватно мислиш о свим хришћанима који нису довољно флексибилни по твојим аршинима. Заједљиво се подсмеваш свему што је мени свето иако немаш ни један једини разлог, али то нек је на твој образ. Још ти одмераваш колики сам ја хришћанин. То није твој посао, већ мога Господа.

Ne brinem ja za tvoje vaspitanje, ili nevaspitanje, samo nemoj ovdje da ga ispoljavaš.
Opet insinuiraš i pretpostavljaš, pa na osnovu tih pretpostavki zaključuješ kakav je neko. Ne mislim ništa loše o hrišćanima, a što se podsmjevam fanaticima, to ne znači da se podsmjevam pravim hrišćanima. Mada, isinu govoreći, izbjegavam da se bilo kome podsmijevam i ne mogu se sjetiti kada sam ti se podsmjevao, pa bi bilo u redu da me podsjetiš na to: kada i gdje?
Kažeš da nije moj posao da odmjeravam koliki si ti hrišćanin. A da li je tvoj posao da odmjeravaš koliki sam ja satanista i da poistovjećuješ ateizam i satanizam. Ako ovdje javno izneseš takvu tezu, šta očekuješ? Da ti niko ne ogovara na takve nebuloze...

Још покушавате да направите као да сам неки фанатик и ексцентрик, сваки пут када немате ви одговор. Зато вам одговарају "хришћани" који лепо философирају и никако не користе реч Божију него своју или туђу философску терминологију.
Da, ti si Adriane veoma zastranio. Kakvim se ti to pravoslavcem ovdje predstavljaš? Kakvo je to pravoslavlje koje ti ovdje zastupaš? Uobrazio si da ti i nekolicina vas, jedini ispravno razumijete Bibliju i da vi jedini znate šta je to pravo pravoslavlje, a da to nisu znale generacije pravoslavaca, od Nemanjića pa do današnjih dana. Sada ćeš im ti "otvoriti oči" i pokazati u kolikoj su zabludi bili?!

Много пута сам прећутао на твоје констатације у вези моје личности и твога погледа на стање моје свести, али када смо већ код васпитања и нормалног разговора, бар се потруди да не показујеш баш толику одбојност према нечему у шта верујем, ма какав ја био. Сваки верник верује баш у те ствари (требало би), тако да не говориш само за мене већ за све вернике на овом форуму.
Mene tvoja ličnost i tvoja svijest uopšte ne interesuju. Interesuje me samo ono što ovdje javno propovijedaš. Dakle, ako javno iznosiš neki svoj stav, šta očekuješ? Da se svi slože sa tobom? Ili da samo ti imaš pravo da kritikuješ i satanizuješ druge?

Отуда толики покушаји да се од верника направе будале које не живе у реалности, док су безбожници тобоже (здраво)разумни и једини меродавни да "стављају нешто под лупу". Сада је ваше време као и време лажних верника, тако да слободно уживајте у моменту и не узбуђујте се превише што неко бар покушава да се обрати људима окрећући их ка Богу. Али не може, зар не? Та одбојност и чиста мржња према Богу и свему што Он говори не да мира. Мора да се све што спомиње светињу и веру оцрни и да се уздигне бунтовнички правац који је покренуо онај за кога вам ми говоримо да делује на овоме свету.

Nikada vjernike nisam smatrao budalama, niti ih smatram takvima. Smatram samo da među vjernicima ima fanatika, ili kako se to moderno kaže, fundamentalista, koji ne prezaju ni od čega, čak ni od zločina, ako je urađen za vjeru i u ime vjere, ako je urađen u ime svoje ideologije, a protiv nečije druge ideologije. Stvarnost u kojoj živimo ovo nedvojbeno potvrđuje. S druge strane, ti si pogubio sve kriterije. Prigovaraš nekome da nešto stavlja pod lupu, a sam to najviše radiš. Stavljaš pod lupu sve što se ne uklapa u tvoj svjetonazor, satanizuješ sve što ne korenspondira sa tim nazorom, čak i patrijarha Irineja si stavio pod lupu, a o drugim hrišćanskim denominacijama da i ne govorim. Kada ti treba, poistovjećuješ sebe sa svim pravoslvanim vjernicima i smatraš, ako sam tebi rekao da si zastranio, da sam to rekao svima njima, a kada ti ne treba, distanciraš se od većine tih vjernika i smatraš da je njihova vjera na krivom putu. Analiziraj malo samog sebe, ako si to u stanju.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Natrag