Sastajaliste mlatilaca prazne slame

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Upravo tako. No Miretu je teško da to prihvati,

Jednostavno, "vređa" ih to što smo se ti i ja usudili da ih dekonstuišemo.

Evo jednog vrlo interesantnog primjera koji pokazuje što su sve subotari (EGWisti) spremni poduzeti da zaustave istinu, istinu o sebi:

Evo peticija da se slap banira sa ovog foruma...molio bih forumaše da samo kažu da su za to......potrebno je 5 članova koji su za to....

P.S. Da Istina ne oslobađa, ja bih je prestao iznositi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo jednog vrlo interesantnog primjera koji pokazuje što su sve subotari (EGWisti) spremni poduzeti da zaustave istinu, istinu o sebi:

P.S. Da Istina ne oslobađa, ja bih je prestao iznositi.

Da, ali se oni boje slobode Kristove i radije biraju rospstvo koje im uši miluje i ego hrani.

Pogledaj što je od Tomislava Terzina, ili Veitha učinila sekta iu njezino "verovanje"....

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Upravo tako. No Miretu je teško da to prihvati,

Meni je drago što je Mire imao samilosti prema Laodikeji, iako je nedavno napisao da ni Laodikeja ni Jovan nisu pravi adventisti. Mire je iskren i piše kako osjeća. Ima srca. Meni je zbog toga blizak i drag, jer sam i sama (najčešće) takva.
Ali racionalnost je osobina koja se traži za argumentiranu raspravu. I to je Slap. I ti također, ali s drugačijim izražajem. Stalo vam je do Istine, iako vas vrijeđaju i željeli bi da vas nema. Zato vam sada poklanjam ovu Riječ: "Čvrsto stojte u Gospodinu!" i ono: "Vi jaki u vjeri i čvrsta uvjerenja morate nositi slabosti slabih."

P. S. Postoje samo dvije opcije: sudjelovati na forumu ili ne sudjelovati. Doći na forum i pisati, ili ne doći.
Nema trećeg. I to svatko sam za sebe treba odlučiti. Sve drugo je licemjerje i odražava se jako dobro kad netko nakon tisuća (subjektivno) napisanih postova kaže: molite Boga, obratite se umjesto da mlatite praznu slamu.
Čemu to? Ako netko osjeća da treba moliti Boga, neka moli!
A ako je netko nadahnut mišlju da molimo na forumu, ja sam prva ZA! Iako uvijek treba imati u vidu da ovo nije isključivo religiozni forum, već forum za diskusiju o religioznim temama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap ne zna ni o kojoj istini koja oslobadja biblija govori.

Oslabadja istina o spasenju koju su aostoli svuda iznosili, a nisu napadali druge.

Osim toga, Stvarnoslap ovde nikakvu istinu ne iznosi, vec su 99% onoga sto pise sve same lazi.

Onaj 1% su poluistine napisane u njegovoj licnoj projekciji izvrnutih tudjih reci, ili izvadjenih iz konteksta.

Dakle, lazov, manipulator, vuk u ovcjoj kozi, i mlatilac prazne slame.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
iako je nedavno napisao da ni Laodikeja ni Jovan nisu pravi adventisti.

Mire je dobar, no isuviše na ljude gleda s Krščanskom bezazlenošću. Pa se tako i u ovom slučaju prevario. I Jovan i Laodikeja jesju pravi adventisti.

P. S. Postoje samo dvije opcije: sudjelovati na forumu ili ne sudjelovati. Doći na forum i pisati, ili ne doći.
Nema trećeg. I to svatko sam za sebe treba odlučiti. Sve drugo je licemjerje i odražava se jako dobro kad netko nakon tisuća (subjektivno) napisanih postova kaže: molite Boga, obratite se umjesto da mlatite praznu slamu.
Čemu to? Ako netko osjeća da treba moliti Boga, neka moli!
A ako je netko nadahnut mišlju da molimo na forumu, ja sam prva ZA! Iako uvijek treba imati u vidu da ovo nije isključivo religiozni forum, već forum za diskusiju o religioznim temama.

Upravo tako. No, problem je u tome što pojedinci, nažalost to su adventisti, ne shvataju da forum niti je mesto za pokaivanje dominaije, niti je propovedaonica, niti oni imaju argumente za takvo ponašanje.

Što se pak molitve tiče, i rad je molitva. Nismo pozvani samo na to da po ceo dan ponavljamo molitve. Treba i raditi. I tu, upravo tu i počinje i završava se ovo čemu smo svedoci na forumu.

Oni, adventisti veruju da moraju da "evangeliziraju". Oni moriaju da prozelitiziraju. Njima je ovo što čine po forumima zadatak i od toga im zavisi spasenje. Veruju da su izabrani, da imaju pravo da sude i sude po svom tumačenju Svetog Pisma.

Što mi činimo? Mi iako i postavimo šta korisno, ne činimo to pod moranjem, nego iz dobre volje i da razmenimo mišljenja. Ne koristimo forum da "evangeliziramo" niti da prozelitziramo. Uostalom, nas četvoro katolika ovdje na forumu bi se onda trebalo "ostrviti" na sve, nametati dogme Katoličke Crkve.

Činimo li mi to?

Ne.

Sudimo li mi drugima?

Subotari će naravno reći da sudimo, no stvar je sasvim suprotna. Jer nitko od nas ovdje ne uleće na teme koje nas se ne tiču i ne postavlja sebe kao bogom dane sudije koje sve znaju o svima.

Spomenula si zajedničku molitvu i moram da ponovim ono što sam ranije napisao. Nema molitve s drugima, jer oni ne ispovedaju veru u istog Boga.

Nije naime dovoljno samo spominjati Krista, pa da netko za sebe može govoriti da je Kršćanin.

Dakle, ako i treba moliti, možemo moliti s Pravoslavnima, s Evangelicima (Luteranima) ali s adventistima i svedocima "jehove" NE.

Zovi me isključivim, zovi me ovakvim ili onakvim. Ali nikada i slovima nikada ne bih molio s njima. Ne zato što nekoga mrzim, a ne mrzim nikoga, nego zato što bog subotara i Bog kome se mi moilimo NISU ISTO.

A da zbog "ljubavi" prema njima prekršim Prvu Zapovjed nemam niti volje niti namjere. Nisam farisej, ne namećem pravila, niti uzdižem sebe iznad drugih, ali Krist nije ćato, nije anđeo, nije posinjeno "biće" niti netko ko se izvinjava. Krist je Bog i kao takvom se treba moliti.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Mire je dobar, no isuviše na ljude gleda s Krščanskom bezazlenošću. Pa se tako i u ovom slučaju prevario. I Jovan i Laodikeja jesu pravi adventisti.

Ne znam što reći, ni koju posluku porati...:beee:
Nek budu ono što žele biti, ali nek budu...Tko je rekao-Budimo ljudi, iako smo Srbi? :D

Oni, adventisti veruju da moraju da "evangeliziraju". Oni moriaju da prozelitiziraju. Njima je ovo što čine po forumima zadatak i od toga im zavisi spasenje. Veruju da su izabrani, da imaju pravo da sude i sude po svom tumačenju Svetog Pisma.

Ne znaju da je najgora stvar u duhovnom životu nestrpljivo iščekivati rezultate. A na forumu je kao i u životu.
Živiš ono što vjeruješ i svjedoćiš svojim životom. Ako te tko pita, obrazložiš mu razlog svoje nade i gotovo. Nitko nikoga ne može i ne treba uvjeravati u nešto. To ni Isus nije radio.

Što mi činimo?

Ja na forum dolazim isključivo radi zabave. :) A onda usput nešto i napišem. Moš' mislit kakav mi je društveni život kad dolazim ovamo?! Zafrkavam se. Uopće ne znam zašto, ali nisam niti na jednoj društvenoj mreži, osim na ovom forumu. Mogla bih se učlaniti u kakvu religijsku grupu, ali eto nisam...vjerojatno je lijenost posrijedi.

Sudimo li mi drugima?

Nikoga nismo osudili ni prijetili kome vječnim spasenjem.

Spomenula si zajedničku molitvu i moram da ponovim ono što sam ranije napisao. Nema molitve s drugima, jer oni ne ispovedaju veru u istog Boga.

Ja bih uvijek bila spremna na molitvu, ovdje na forumu ne, moramo biti razboriti, ovo nije adekvatno mjesto, ali u životu ako bih bila pozvana, rado bih se odazvala. Nemam s tim problema.

Dakle, ako i treba moliti, možemo moliti s Pravoslavnima, s Evangelicima (Luteranima) ali s adventistima i svedocima "jehove" NE.

Ako budu htjeli, :) ali neće. Nije važno, najbolje je ostati sam i moliti u tišini. To doista smiruje srce, a kad imaš smireno srce, svi ljudi su ti braća, dok ne dođeš na forum, haha.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To doista smiruje srce, a kad imaš smireno srce, svi ljudi su ti braća, dok ne dođeš na forum, haha.

Hahahahaha, pa zar ne Reče u Evanđelju koje se čita na početku Korizme:

"U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima:

»Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Inače nema vam plaće u vašeg Oca koji je na nebesima. Kada dakle dijeliš milostinju, ne trubi pred sobom, kako to po sinagogama i ulicama čine licemjeri da bi ih ljudi hvalili. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti naprotiv, kada daješ milostinju — neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti!

Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti. I kad postite, ne budite smrknuti kao licemjeri. Izobličuju lica da pokažu ljudima kako poste. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti naprotiv, kad postiš, pomaži glavu i umij lice da ne zapaze ljudi kako postiš, nego Otac tvoj, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.« Mt 6, 1-6.16-18

Pazi, radi se o Mateju, istom onom Evanđelisti kojeg zbog aramejskih riječi, ovi "would be jews" cene više od drugih.

Meni jesu svi ljudi braća i sestre.

No, nisu mi sve "vjere" prave.

Ne sudim ljudima, nego duhovima koji ih vode.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Darth, dobar post! Ali što vrijedi kad za njih mlatiš praznu slamu. :rolleyes:
Napisat ću ti nešto na temi o Katolicizmu, jer mrsko mi je ovdje...
nešto što me je nadahnulo, a vezano je uz slamu. :D

Natrag