Sastajaliste mlatilaca prazne slame

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi razumela. Kada govori o upotrebi sirćeta tada se nije mešao alkohol. O tome pričam.

A evo tvoga objašnjenja odakle alkohol u krvi proročice:

Rekoh, pretvarao se u alkohol u organizmu. Potraži na netu, videćeš i sam.

Dakle, sam si morao priznati da je bila ovisnica o alkoholu. I to ne samo o alkoholu u octu, nego je pila i vina i žestokih pića - 'proročica' ostavila svjedočanstvo, citirao sam ga.

A ja predlažem da se sada vratimo na ovo:

Kod salata koje su pripremljene s uljem i octom, u želucu se odvija fermentacija, tako da se hrana ne probavlja nego ona truli i propada u želucu. Kao posljedica ovoga, krv se ne obnavlja nego se puni nečistoćama koje onda izazivaju poteškoće s jetrom i bubrezima. Srčane smetnje, upale i mnoga zla rezultat su svega ovoga, a osim što je pogođeno tijelo ovo također pogađa čovjekov moral i čovjekov duhovni život. (Ellen White, Letter 9, 1887, Manuscript Releases vol. 2, pp. 143-144.)

Vidi, "ocat pogađa čovjekov moral i čovjekov duhovni život", piše Ellen White 1887., a 24 godine kasnije sama priznaje da je bila teška ovisnica o octu. Dakle, njezin moral i njezin duhovni život naprosto su se morali svesti na nulu. Čak zanemarujući da je pila i vina i žestoka pića, po njezinom vlastitom priznanju, što bi ti rekao o ovome?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A evo tvoga objašnjenja odakle alkohol u krvi proročice:

Dakle, sam si morao priznati da je bila ovisnica o alkoholu

Kao detetu moram ponoviti da sama nigde ne kaže da je u piću sirćetnom stvlajala alkohol niti se pominje pijanstvo u tom kontekstu.

Kao drugo, ako je i bilo tako(već četvrti put ponavljam...jedna od mogućnosti ne jedina) svakako da ona nije pila alkohol. Ako se sirće pretvraralo u alkohol. Čak i tako da je ona nije znala za to i nije mešala alkohol. Ali s obzirom da ona ne pominje opijanost verovatno nije to u pitanju. U pitnju će biti pre svega potreba za tim siretnim pićem iz već dosta puta ponovljenih razloga..farmeri su ga koristili zbog poslova na vrućinama te bi dobijali olakšanje od nesnosnih vrućina i posao bi bio brže završen.

I to ne samo o alkoholu u octu, nego je pila i vina i žestokih pića - 'proročica' ostavila svjedočanstvo, citirao sam ga.

To ćemo proveriti posebno....kao što rekoh. Ali ne mešaj sirćetno piće i alkoholno koje pominje kako navodiš posebno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kao drugo, ako je i bilo tako(već četvrti put ponavljam...jedna od mogućnosti ne jedina) svakako da ona nije pila alkohol.

Svakako da je pila alkohol, alkoholna pića. To svjedoči ona sama, to joj svjedoči muž i to svjedoče još neki s kojima je bila bliskija.

Ako se sirće pretvraralo u alkohol.

Što onda nije prestala piti ocat kad je vidjela da je ocat opija? ;) Godilo joj takvo stanje opijenosti, zato ga je desetljećima pila.

Čak i tako da je ona nije znala za to i nije mešala alkohol. Ali s obzirom da ona ne pominje opijanost verovatno nije to u pitanju.

Ma je li? Čovjek koji pije ne može znati "drma li ga alkohol" dok mu na čelu sam alkohol ne napiše: Opio sam te.

U pitnju će biti pre svega potreba za tim siretnim pićem iz već dosta puta ponovljenih razloga..farmeri su ga koristili zbog poslova na vrućinama te bi dobijali olakšanje od nesnosnih vrućina i posao bi bio brže završen.

Ona je svoj "biznis" plagiranja samo i isključivo obavljala u hladovini. U hladovini su može puno više popiti.

To ćemo proveriti posebno....kao što rekoh. Ali ne mešaj sirćetno piće i alkoholno koje pominje kako navodiš posebno.

Nemaš što provjeravati. Da je pila alkoholna pića, to nije lagala.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Svakako da je pila alkohol, alkoholna pića. To svjedoči ona sama, to joj svjedoči muž i to svjedoče još neki s kojima je bila bliskija.

Samo ne sa sirćetom.
Što onda nije prestala piti ocat kad je vidjela da je ocat opija? ;) Godilo joj takvo stanje opijenosti, zato ga je desetljećima pila.

Opet kao sa detetom moram se vraćati i ponavljati...rekoh to je jedna opcija ali ne kažem da je baš tako bilo. I da jeste ona nije to znala...tadašnja medicina i danas..kako se to može porediti. Ali kao sa detetom ponavljam..ona nije pomenula opijenost dakle to piće je nije opijalo i verovatno se nije dešavala fermentacija. Ona nigde ne pominje opijenost.

Hajde kada već toliko ponavljaš detinjasto istu priču..evo navedi ti gde pominje igde opijenost? Da li igde to pominje..posebno u vezi pijenja sirćetnog pića?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali kao sa detetom ponavljam..ona nije pomenula opijenost dakle to piće je nije opijalo i verovatno se nije dešavala fermentacija. Ona nigde ne pominje opijenost.

Hajde kada već toliko ponavljaš detinjasto istu priču..evo navedi ti gde pominje igde opijenost? Da li igde to pominje..posebno u vezi pijenja sirćetnog pića?

Nakon njezinog priznanja i svjedočenja kako je bila teška ovisnica i kako je jedva apstinenciju preživjela, tvoja tvrdnja kako to nema veze s alkoholom, jer ona nigdje nije napisala da se opijala, jednako je kao da žena koja rodi dijete tvrdi da nije bila trudna. ;);) :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nakon njezinog priznanja i svjedočenja kako je bila teška ovisnica i kako je jedva apstinenciju preživjela, tvoja tvrdnja kako to nema veze s alkoholom, jer ona nigdje nije napisala da se opijala, jednako je kao da žena koja rodi dijete tvrdi da nije bila trudna. ;);)

Pokaži ti u tekstu gde stoji da je bila "pijana"..to sam te pitao...a ne ova tvoja loša interpretacija izraza "ovisnost".

Znači, gde ona priznaje da je bila pijana tj. ovisna da je to dovodilo do redovite pijanosti.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pokaži ti u tekstu gde stoji da je bila "pijana"..to sam te pitao...a ne ova tvoja loša interpretacija izraza "ovisnost".

Znači, gde ona priznaje da je bila pijana tj. ovisna da je to dovodilo do redovite pijanosti.

Prvo, bila je ovisnica, to je sama priznala. I to teška ovisnica, jedva živa ostala prilikom apstinencije. I drugo, osim octa pila je i vino i žestoka pića, opet sama priznala. A sada nam ti znanstveno dokaži i pokaži - o kojem se to opijatu u octu, u vinu i u žestokim pićima može ovisnik, a da to nije alkohol. ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Prvo, bila je ovisnica, to je sama priznala. I to teška ovisnica,

Prvo ti si interpretirao njene reče po sopstvenoj mašti i želji i želi "slušalaca". Ovisnost, o kojoj govori je prouzrokvana potrebom za time jer joj olakšava način življenja(zbog kosiristi koju taj napitak daje) a ne zbog efekta "opijanja" kao što je to u slučaju alkohola. Nigde, ona ne kaže da je ovo piće nju opijalo niti da je bila opijena. Tako da ti možeš do mile volje pisati jedno te isto ja ću uvek to demistifikovati.

I drugo, osim octa pila je i vino i žestoka pića, opet sama priznala

To je drugo i to ću uskoro...

A sada nam ti znanstveno dokaži i pokaži - o kojem se to opijatu u octu, u vinu i u žestokim pićima može ovisnik, a da to nije alkohol.

Samo ti pokaži iz njenih tekstova koje koristiš tako vešto, pokaži svoju veštinu i u ovome, pa nam prezentuj gde ona piše da se opijala? Samo to.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nigde, ona ne kaže da je ovo piće nju opijalo niti da je bila opijena.

Imbecilno je dokazivati da je žena koja je rodila dijete bila trudna. Tako je imbecilno i dokazivati da Ellen White nije bila ovisnica o nekom opijatu, nakon što je sama otkrila i priznala da je prolazila pakao, borbu na život i smrt, pokušavajući pobijediti tu svoju ovisnost. :)

Samo ti pokaži iz njenih tekstova koje koristiš tako vešto, pokaži svoju veštinu i u ovome, pa nam prezentuj gde ona piše da se opijala? Samo to.

Gdje je žena, koja ustvrdi da je rodila, priznala da je prethodno bila trudna? :) Ovisnost = opijat. Kao što nema rađanja djeteta bez trudnoće žene, tako nema ni ovisnosti bez opijata. ;) Prosto k'o pasulj.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Imbecilno je dokazivati da je žena koja je rodila dijete bila trudna. Tako je imbecilno i dokazivati da Ellen White nije bila ovisnica o nekom opijatu, nakon što je sama otkrila i priznala da je prolazila pakao, borbu na život i smrt, pokušavajući pobijediti tu svoju ovisnost. :)

Gdje je žena, koja ustvrdi da je rodila, priznala da je prethodno bila trudna? :) Ovisnost = opijat. Kao što nema rađanja djeteta bez trudnoće žene, tako nema ni ovisnosti bez opijata. ;) Prosto k'o pasulj.
Ako je već citiraš očekujem da je citiraš do kraja a ne da pričaš napemet. Znači, gde je pomenula opijanje?

Natrag