Ocat je u Isusovom slucaju sirce.
Pa to je isto.
Srbi kažu sirće, a Hrvati ocat.
Molim te da i na ovo odgovoris posteno.
E sada to sagledaj u slucaju Ellen White koja je pobedila.
A Stvarnoslap zlonamerno konstantno upucuje osude za nesto sto i Bog sam zaboravlja i brise.
Slap je samo prenio podatak koji su
drugi napisali o Ellen.
Zašto bi zbog toga bio zlonamjeran?
A kad ti
iz svoje glave pišeš pogrdne stvari o Katoličkoj Crkvi i Papi, bez ikakvog argumneta,
smatraš da si dobronamjeran? I ti sam sebi pošteno odgovori.
Glede Ellen, meni ona ništa ne predstavlja i ne vidim neki veliki problem zbog toga, koliko zbog drugih stvari.
Već sam napisala na drugoj temi:
Isabeleta: Ovaj opis zapravo nije loš, priznaje da je bila ovisna i da su molili za nju da pobijedi tu sklonost. Ali ostaje pitanje-kako to da ona, koja je u svom tijelu osjetila što znači ljudska slabost, nije imala razumjevanja za slabosti drugih nego im je zatvorila vrata?
Mene je iznenadilo Ellenino pismo, čini se da je bila iskrena i daje bila svjesna svog problema. Ne bi inače pisala o tome kako su molili za nju, kako je pobijedila, kako je to bila borba za život i smrt.
Mene to ne iznenađuje, a kamoli skandalizira. Bila je stvorenje sa svim slabostima. I naša sveta Monika, majka svetog Augustina je priznala da je voljela popiti koju čašicu vina..Bože moj, dok smo na ovome svijetu, s tijelom i tjelesnim nagnućima ćemo se boriti dok živimo, ali jednako tako i proslavljati Gospodina u tijelu.
Nigde se u slucaju Ellen White ne pominje alkohol.
Direktno ne, ali u ta pića, koja su bila iz domaće radinosti, dodavao se
alkohol. Soda, voda, alkohol (whisky), kvasac...onda se sve poklopi i ostavi da fermentira, tako piše u receptu. (Ellen G. White, Estate -Question and Answer File, Number 34-B-I a, "Domestic wine", May 1. 1963.)
A Ellen sama kaže da je po noći osjetila želju da popije
nešto žestoko, ali u kući nije bilo ništa osim grožđanog soka. ( Ellen G. White, Releases Volume Twenty-one, 114)