Sastajaliste mlatilaca prazne slame

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne mogu uvrstiti ni Mireta, jer i on u poslednje vreme ne pise, i mislim da je shvatio da to jeste mlacenje prazne slame. Ali on u tome posebno nije ucestvovao ni ranije.

Tako je, jer ovo pisanje na forumu nicemu ne koristi, ne uzdize coveka duhovno, ne govori o Hristu, ne velica Boga i njegovu licnost, i ne hvali njegovu zrtvu..

Evo i sad ste ovu temu pretvorili u "mlacenje prazne slame", jer raspravljate o tome da li je EGW pila alkohol ili nije, pa koga briga?

Na forumu vodite rat? Protiv koga? Hvalite se znanjem..

A Pavle kaze: "Ja Boze sacuvaj da se icim hvalim osim krstom Gospoda Isusa"..

Dakle, Pavle i apostoli nisu razglabali o ovakvim temama o kojima vi pisete vec im je sredisnja tema bio Hristos i njegova zrtva na krstu - spasenje ljudi.. Cak i na drugom mestu Pavle savetuje - "a praznih prica i borbe oko reci i rasprava, kloni se"

Zasto je vama bitno da li je Isus vaskrsao u nedelju ponedeljak ili sredu, da li je Elen White pila alkohol, da li je Papa djavo, da li treba slaviti subotu ili nedelju, da li po smrti odmah dobijamo nagradu ili tek posle, da li je Bozje ime Jahve ili Otac, da li treba jesti svinjetinu i sl..

Pa za koga je ovo vazno i koga to spasava? Zar ne spasava vera u Hrista i njegovu otkupnu zrtvu?

Zar su ovakve teme i rasprave vazne, pogotovo u ovo vreme Covid-a, kada bi svi trebali da se slozimo i prepoznamo vreme u kojem zivimo?

Ja se necu time baviti, niti cu ucestvovati u "Mlacenju prazne slame"..

U ovo vreme treba ljude da uputimo na prorocanstva koja se ispunjavaju pred nasim ocima.. Voditi ih Hristu isticati krst i njegovu zrtvu, pomoci im da se pomire sa Bogom, a ne svadjati se i isticati nekakve razlike i sporenja oko reci, koja su stvarno nebitna za spasenje!

Odakle smelost, obraz, argumentacija, postaljaocu ove teme da sve one koji ne misle i ne veruju kao on i braća mu po gatari optuži da "mlate" praznu slamu?

Ova tema je nastala iz razloga sto on smatra da vise nema razloga da se medjusobno sukobljavamo oko gluposti u vreme Covid-a. Ako je drugacije neka kaze..

On ne pise o bibliji, univerzalnim duhovnim i Hriscanskim vrednostima, o Hristu i spasenju, vec mlati praznu slamu sa izmisljotinama i lazima protiv Adventista i Ellen White.

Pisati bilo sta drugo osim o Hristu, njegovoj zrtvi, i pozivati ljude da se pomire sa Bogom, jeste "mlacenje prazne slame"..

Svi ti sukobi oko reci, nisu bitni za spasenje, i nikome ne mogu biti od koristi! Mogu samo uzrokovati stetu!

Problem je sto ljudi obozavaju da ratuju, da se prave pametnima i da udovoljavaju svojoj sujeti. Neke to zabavlja, druge hrani..

Zato, te rasprave nisu Bogu po volji, niti ga one raduju, on zeli da mi spasavmo ljude iz djavolskih kandzi, da ih vadimo iz greha..

Ko to ovde radi?

NIKO!

Svako ima pravo da veruje u sta god hoce,i veoma je glupo da se ljudi mrze zbog verske pripadnosti i slicnih navika.
Hocemo li da mrzimo naprimer nekoga ko skuplja postanske markice?,filatelistu?i slicno...?

Niko nikoga ne mrzi ovde, to smo vec utvrdili..

Tema je otvorena u trenutku kad je ponestalo, ne samo argumenata, već i strpljivosti. Ostao je samo bijes koji je proizišao iz nemoći što vas ne može ušutkati.

Ne, on je tu temu otvorio iz razloga sto smatra da vise nema razloga da se oko bilo cega raspravljamo, i da je kraj vremena..

I ja smatram da trenutno sve druge teme treba da sacekaju, da je prva i najvaznija Covid i ova "plan-demija".

Da na ovom forumu ne sudjuluju adventisti, ne bi uopće bilo govora o Ellen. Mi bismo imali neke druge teme.

Svi su "mlatili praznu slamu" (i ja licno), i zato ne mozemo nikoga jednostrano optuziti.. Ali mislim da vise paznje trebamo posvetiti trenutnim zbivanjima u svetu, pre nego da se bavimo - Elen White i sl..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je Mire.
Svi si odlicno napisao.

Naravno, postoje razlike u verovanju i ucenjima, i mi nikada mozda necemo doci do konsolidacije misljenja.
Ali cak i ta vrsta diskusije moze da se vodi u duhu tolerancije i postovanja.

Ali posto ovde toga nema, bolje onda i ne raspravljati o bilo cemu, jer je to upravo mlacenje prazne slame
.

Evo Evropa je u danasnjem danu u katastrofama, i ne vidi pred sobom kraj ovozemaljskog poretka, i ne poznaje vreme u kome zivi.
Treba im odneti vest jevandjelja, a ne gubiti vreme na kojekakvo sukobljavanje na nekakvom forumu i blacenju drugih.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, on je tu temu otvorio iz razloga sto smatra da vise nema razloga da se oko bilo cega raspravljamo, i da je kraj vremena..

Ne, otvorio je ovu temu iz posve drugog razloga. Uostalom, sam je napisao zašto je otvorio ovu temu, pa je najbolje da to i čujemo iz "njegovih usta", evo:

Konkretno, tema je otvorena da iskljucivo ukaze na protivnike istine iz redova tradicionalnih crkava, koji su zatrpali forum temama i pisanjima protiv Adventista, ali i svih ostalih.

Dakle, Laodikeja je jasno, da ne može jasnije, rekao zašto je otvorio ovu temu - da ukaže na lažove katolike (Dartha i mene) koji pišu (lažu) protiv Adventista.

A što se zapravo događa i kako činjenice stvarno stoje? Što god se više detalja otkriva o Ellen White, o drugim pionirima ASD, o njihovim bogohulnim naučavanjima, o njenom "klistiranju" vlastitih spisa, pa sada na kraju jasni dokazi da je bila ovisnica o alkoholu, njeni sljedbenici i klanjatelji naprosto su "pukli". I zbog toga tijek diskusija na forumu je ovakav kakav je.

Što bih ja trebao sada napraviti? Reći da je sve laž što sam napisao o Ellen White i ASD? NE. Upravo je obrnuto, niti jednu laž o Ellen White, pionirima ASD, njihovim vjerovanjima i naučavanjima nisam iznio. Pretpostavljam da je adventistima ta istina bolna, ali posljedice ostajanja uz "lažnu proročicu" su nemjerljivo gore.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tacno, otvorio sam temu da ukazem na mlacenje prazne slame Stvarnoslapa i DartthShonea kojima forum za nista drugo ne sluzi nego da napadaju druge, opstruirajuci bilo kakvu normslnu komunikaciju i diskusiju, i zaatrpavajuci stranice praznom slamom.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, Laodikeja je jasno, da ne može jasnije, rekao zašto je otvorio ovu temu - da ukaže na lažove katolike (Dartha i mene) koji pišu (lažu) protiv Adventista.

Upravo tako. No Miretu je teško da to prihvati,

A što se zapravo događa i kako činjenice stvarno stoje? Što god se više detalja otkriva o Ellen White, o drugim pionirima ASD, o njihovim bogohulnim naučavanjima, o njenom "klistiranju" vlastitih spisa, pa sada na kraju jasni dokazi da je bila ovisnica o alkoholu, njeni sljedbenici i klanjatelji naprosto su "pukli". I zbog toga tijek diskusija na forumu je ovakav kakav je.

Sami su doveli do toga. Nitko ih nije tjerao, prisiljavao da se ponašaju kao sudije, da sebe lažnoi predstavljaju kao Kršćane i time zavode neobaveštene.

Pretpostavljam da je adventistima ta istina bolna, ali posljedice ostajanja uz "lažnu proročicu" su nemjerljivo gore.

Istina je uvjek bolna. No nije istina njima bolna samo zato što se ruše osnove njihove "vere", nego i zato što se ruši njihov "autoritet". Oni su se poistovetili s učenjem gatare iz Maine-a, poistovetili s time da su njene budalaštine "evanđelje", i da im od toga zavisi spasenje.

Jednostavno, "vređa" ih to što smo se ti i ja usudili da ih dekonstuišemo.

Natrag