Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Izvoli - Samo 10-ti deo. Ako treba još, dobićeš:
Gero navedi mi bar jedan ozbiljan dokaz gde sam ja ikoga vredjao i pljuvao. nemoj da iznosis ovakve neistine, ako si neobracen to nije izgovor da cinis ovakve stvari, jer i neobracen treba da sacuva svoje dostojanstvo.
Hajde da vidimo sta veruju svedoci a sta Sardy, Adrian, Wanhelsing, i Gerakules, i da li su Adventisti ti koji imaju ista ucenja kao Svedoci;
1. Jehovini svedoci veruju da Bozji moralni zakon i subota vise ne vaze u novozavetnom preriod i da su dati samo Jevrejima.
Ovo isto veruju i Sardy, Adrian, Wanhelsing, i Gerakules;
2. Jehovini svedoci veruju da dani stvaranja nisu stvarni sedmicni dani vec vremenski periodi od 6000 godina.
Ovo isto veruju i Sardy, Adrian, Wanhelsing, i Gerakules i primenjuju sve biblijske tekstove kao navodne dokaze jao Jehovini Svedoci
3. Jehovini svedoci veruju da je starozavetni zakon o ishrane vazio samo za Jevreje i da u novom zavetu ne vazi.
Ovo veruju i Sardy, Adrian, Wanhelsing, i Gerakules;
4. Jehovini svedoci veruju da je Isus na svadbi u kani Galilejskoj i na veceri sa ucenicima pretvorio i koristio alkoholno vino, i da treba da se danas konzumira u malim kolicinama.
5. Jehovini svedoci veruju da desetak ne treba da se daje u nvozavetnom periodu kao sredstvo finansiranja Bozje crkve i dela objave Jevandjelja svetu.
6. Jehovini svedoci ne veruju da je pecat Bozji subota, a zig nedelja, kao suprotnost Bozjeg i ljudskog zakona koji ce biti uspostavljeni od strane Antihriscanske koalicije izmedju verskih i svetovnih vlasti.
Ovo ne veruju ni Sardy, Adrian, Wanhelsing, i Gerakules;
7. Jehovini svedoci veruju u hiljadugodisnje carstvo na zemlji.
itd..itd..
Bilo bi lepo kada bi Sardy, Adrian, Wanhelsing, i Gerakules napravili ovakvu istu listu uporedjenja Adventistickog ucenja sa Jehovinim svedocima pa na osnovu biblije ce mo proveriti.
Ja znam da Adventisti imaju neka identicna ucenja kao Jehovini svedoci, a to su ''Ucenje o zagrobnom zivotu i Isus kao Mihajlo'' koja su potpuno biblijska, ali koja jos osim ovih koja direktno govore o povezanosti Adventista sa Jehovinim svedocima.
Adrian, sada si sam dokazao ono sto sam ja i pretpostavljao, da si prevaren od samog sotone i da te on nadahnjuje silom prevare da ne samo govoris ludosti tumaceci rec Bozju po svom licnom nahodjenju, vec i svesno lazes, jer si napisao jednu krajnje gnusnu neistinu, a to je da Adventisti i slicni njima zabranjuju svojim sledbenicima da se zene ( ako sam te dobro razumeo )......
Šardu.
Opet si namerno sve izokrenuo i pomešao.
Ja ti dam sve biblijske dokaze a ti namerno preko njih prelaziš.
Dao sam ti dokaze koji zakon je prestao da važi Hristovim dolaskom, pred kojim zakonom Hristos danas posreduje u nebeskoj svetinji nad svetinjama, o kojim zapovestima govore novozavetni pisci kada upućuju na držanje zapovesti, koji zakon će biti merilo na sudu, šta je pečat Božji, itd.
Ti ne želiš istinu već želiš po svaku cenu da zadržiš svoja mišljenja, tebe ono što kaže biblija ne zanima, jer odavno bi prihvatio neosporive biblijske činjenice koje ti se iznose, dakle tvoje pobude su razotkrivene, jer nemoguće je da čovek ne vidi nešto što je jasno kao dan.
Nazalost tako je, lazljivost se tako prirodno ispoljava kod Sardya da on to svesno cini.
Sta onda misliti o takvom coveku, i kako verovati onome sto napise kada se on ne pridrzava osnovnih principa morala vezanih za istinoljubivost bez obzira na cenu.
Istina ili laz se prepoznaju i u duhu izgovorenih odnosno napisanih reci, tako da u slucaju Sardya tu je sve jasno...a kao sto sam rekao meni ga je iskreno zao..
Pozdrav
Sardu, nemoj da se glupiras i da pises takve stvari, za coveka koji govori da ima istinu to je sramota, mani se praznih reci i osudjivanja koja ne stoje na cvrstim temeljima i nemoj nazivati istinu da je laz a laz istina.
Obrati se Bogu celim srcem jer vidim da si u svezi nepravde, to se jasno pokazuje u onome sto pises.
Svi potrebni argumenti u vezi ovih tema o kojima se diskutovalo su ti dati, zato je neosnovana tvoja tvrdnja da nema nikakvih argumenata.
U meni nema nikakvog navodnog ponosa, jer upravo je suprotno, tebi ponos ne dozvoljava da prihvatis tako jasna ucenja Bozje reci, vec je zrtvujes radi svoojih licnih filozofija koje su apsurdne, bolesne.
Neka ti Gospod pomogne da ti se otvore oci jer si trenutno slep za istinu..
Pozdrav
Sardu, radis isto ono sto su neki radili pre tebe, postavljas sebe kao autoritet istine i govoris MI SMO HRISCANI A ADVENTISTI NISU.. da li si pitao Gospoda da li je ova tvoja tvrdnja ispravna, naravno da nisi.
Prema tome ova tvoja izjava nema nikakvog znacaja jer nije proistekla iz Bozanskog osvedocenja, vec je proizvod tvog subjektivnog misljenja, a ti si samo smrtan covek koji ne na sto je levo sto li desno ( ka sto kaze rec Bozja ), pa zasto bi tvoja rec ili misljenje bilo presudno, posebno sto ono sto ti i ostali govorite nije u skladu sa jasnim otkrivenjima Bozje reci, vec vase puko nerazumevanje biblijskih istina, sto kao proizvod donosi izvrtanje biblijskog teksta i nametanje onoga sto u njemu uopste ne stoji.
Sto se tice odgovora koje am dao oni se nalaze pod brojem 1233, 1255, 1258, 1277, 1279, i na ko zna jos koliko mesta na forumu u ranijim diskusijama o zakonu, suboti, sustini Hristove zrtve, itd..itd..
.....Odgovor za Izabeletu.
Izabeleta, verujem da si pametna osoba, i da nisi od onih koji donose zakljucke na osnovu tudjeg misljenja ako nisi ispitala da je ono ispravno, pa cak i ako shvati da je nesto u skladu sa istinom covek ima slobodnu volju da li ce to usvojiti ili ne..
S tim u vezi, smatram da su Sardyjeve izjave potpuno pogresne i nedobronamerne, posebno o ljubaznosti i nekakvom pokazivanju pravog lica nakon odredjenog vremena..i slicno, sto su najprljavije lazi koje jedno ljudsko bice moze da izgovori..ali Sardy izgleda nema ni malo savesti kada nesto pise, a o ljubavi da ne govorim, jer ljubav mu je samo po potrebi na usnama ali ne i u srcu, a osudjuje druge za nedostatak ljubavi da bi opravdao svoj licni..
Osim toga, iz ranijih postova moze se videti koga je obuzimao bes zbog toga sto se njegova rec nije prihvatila, ali ja u tome nemam nista licno i sud prepustam Bogu.
Sto se tice toga da je Katolicka crkva bludnica opisana u otkrivenju Jovanovom, istina je, to je ono o cemu biblija govori, ali ja to ne kazem zato sto nekoga mrzim, ili zato sto Adventisticka crkva ima nesto licno protiv Katolika onako kako je to prikazao Sardy, ne vec zato sto je to biblijska istina, i na svakome je da se moli Bogu pa da mu on to otkrije Svojim Duhom.
Ja licno smatram da u okrilju Katolicke crkve ima mnostvo dobrih Katolika, uistinu dobrih ljudi.
U tom smislu izraz Bludnica se odnosi na institucijua a ne na same ljude, ljudi mogu biti zavedeni od strane institucije sto ne znaci da su oni losi ljudi.
Dakle, Sardyjeve izjave su srocene sa zlom namerom, sa ciljem blacenja i diskreditovanja Adventista kao pojedinaca.
Pitanje je kakav on odnos ima sa svojom okolinom, sa roditeljima, komsijama, sa ljudima na ulici, jer covek koji ovakve optuzbe i to lazne iznosi ovde javno, pitanje je kakav je to karakter u svakodnevnom zivotu.
Tebi zelim svako dobro - Pozdrav
Wanhelsing i ostali.
Mene licno ne zanima koliko ce Adventista otici u Ekumenizam, da li ce praviti kompromise sa ovom ili onom crkvom, ili klanjati se neznam kome, jer takvih pojava ce biti, i Ellen White upravo govori o tome da ce cele lokalne crkve otpadati od Boga odnosno da u njima nece biti ni jedan spaseni vernik.
Cinjenica o kojoj govori i Alberto Rivera u svojoj knjizi Vatikanske ubice je upravo ta, da je Adventisticka crkva bila jedna od prvih u kome su ubaceni Jezuiti sa ciljem da podrivaju samu organizaciju i rukovodstvo crkve.
Moj stav je da nikada cela crkva nece biti spasena, vec samo oni koji stvarno zive onako kako ispovedaju.
U bibliji postoji jedan izraz OSTATAK kada se govori o maloj grupi vernih u odnosu na ceo svet ili crkvu kao takvu:
"И послије ћу излити дух свој на свако тијело, и прорицаће синови ваши и кћери ваше, старци ће ваши сањати сне, младићи ће ваши виђати утваре.И на слуге ћу и на слушкиње у оне дане излити дух свој;И учинићу чудеса на небу и на земљи, крв и огањ и пушење дима.Сунце ће се претворити у таму и мјесец у крв прије него дође велики и страшни дан Господњи.И сваки који призове име Господње спашће се; јер ће на гори Сиону и у Јерусалиму бити спасење, као што је рекао Господ, и у остатку који позове Господ" ( Joilo 2. 28 - 32 )
U ovome je sadrzana sustina problema globalnog Adventizma kao takvog, i svih drugih crkava.
Takodje u bibijskoj terminiologiji postoji pojam otpada koji ce se desiti u poslednje vreme u okrilju crkava, gde ce jedni otici na jednu stranu, a ostali prihvatiti Adventnu vest i ostati u veri i iscekivanju Hristovog dolaska.
Ja licno verujem da ce se ovaj otpad ili takozvano resetanje dogoditi i unutar Adventizma kao prave Bozje crkve, u kome ce pre kraja vremena milosti Bog odvojiti kukolj od psenice, gde ce jedna odredjena grupa otici u svet pa prema tome i prihvatiti zakone koji ce proisteci iz Vavilona, dok ce druga primiti Silu Svetoga Duha i izaci sa poslednjom porukom milosti svetu i vescu o skorom Hristovom dolasku u slavi
Prema tome, svo vase prilaganje razlicitih fotografija ili dokaza protiv Adventizma padaju u vodu, jer ne poznajete hronologiju buducih dogadjaja, niti teznju sotone da diskredituje i unisti Bozji narod - Ostatak.
Dakle vi radite posao Sotone neprijatelja i ako toga niste svesni, ali to je tako.
Neka vam Gospod pomogne da vam se otvore oci, jer je ocigledno da radite na rusenju njegovog carstva..
Nazalost tako je, lazljivost se tako prirodno ispoljava kod Sardya da on to svesno cini.
Sta onda misliti o takvom coveku, i kako verovati onome sto napise kada se on ne pridrzava osnovnih principa morala vezanih za istinoljubivost bez obzira na cenu.
Istina ili laz se prepoznaju i u duhu izgovorenih odnosno napisanih reci, tako da u slucaju Sardya tu je sve jasno...a kao sto sam rekao meni ga je iskreno zao..
Pozdrav
Sardy, to o cemu ti ovde svedocis nije znanje, vec neznanje, samo sramotis sebe, svako ko poznaje malo bolje Adventiste i Adventisticko ucenje ce to razumeti.
To sto ti iznosis moze da poslusa samo onaj ko nema to predznanje, ili ga ima povrsno i nije dubllje proucavao Adventizam i njegovo ucenje.
Bog tii sigurno nije rekao da se boris protiv Adventizma, jer Bog takve stvari ne govori, Bog ne govori nikome da se bori protiv ikoga, posebno na nacin na koji ti to cinis, to nije njegov princip.
Onaj ko ne poznaje Boga i njegovu rec, kada bi mu izneo tvrdnju da ti je Bog rekao da se boris protiv Adventista, i kada bi citao ono sto ti pises morao bi da zakljuci da je taj tvoj Bog koji ti je to rekao izrazito zao i podmukao, ili da lazes i da si u stvari ti sam olicenje zla.
Zato nemoj da se sramotis, ako diskutujes neka to bude u kontekstu ljubavi i tolerancije...
Gero navedi mi bar jedan ozbiljan dokaz gde sam ja ikoga vredjao i pljuvao. nemoj da iznosis ovakve neistine, ako si neobracen to nije izgovor da cinis ovakve stvari, jer i neobracen treba da sacuva svoje dostojanstvo.
Hajde da vidimo sta veruju svedoci a sta Sardy, Adrian, Wanhelsing, i Gerakules, i da li su Adventisti ti koji imaju ista ucenja kao Svedoci;
1. Jehovini svedoci veruju da Bozji moralni zakon i subota vise ne vaze u novozavetnom preriod i da su dati samo Jevrejima.
Ovo isto veruju i Sardy, Adrian, Wanhelsing, i Gerakules;
2. Jehovini svedoci veruju da dani stvaranja nisu stvarni sedmicni dani vec vremenski periodi od 6000 godina.
Ovo isto veruju i Sardy, Adrian, Wanhelsing, i Gerakules i primenjuju sve biblijske tekstove kao navodne dokaze jao Jehovini Svedoci
3. Jehovini svedoci veruju da je starozavetni zakon o ishrane vazio samo za Jevreje i da u novom zavetu ne vazi.
4. Jehovini svedoci veruju da je Isus na svadbi u kani Galilejskoj i na veceri sa ucenicima pretvorio i koristio alkoholno vino, i da treba da se danas konzumira u malim kolicinama.
5. Jehovini svedoci veruju da desetak ne treba da se daje u nvozavetnom periodu kao sredstvo finansiranja Bozje crkve i dela objave Jevandjelja svetu.
6. Jehovini svedoci ne veruju da je pecat Bozji subota, a zig nedelja, kao suprotnost Bozjeg i ljudskog zakona koji ce biti uspostavljeni od strane Antihriscanske koalicije izmedju verskih i svetovnih vlasti.
Ovo ne veruju ni Sardy, Adrian, Wanhelsing, i Gerakules;
7. Jehovini svedoci veruju u hiljadugodisnje carstvo na zemlji.
itd..itd..
Bilo bi lepo kada bi Sardy, Adrian, Wanhelsing, i Gerakules napravili ovakvu istu listu uporedjenja Adventistickog ucenja sa Jehovinim svedocima pa na osnovu biblije ce mo proveriti.
Ja znam da Adventisti imaju neka identicna ucenja kao Jehovini svedoci, a to su ''Ucenje o zagrobnom zivotu i Isus kao Mihajlo'' koja su potpuno biblijska, ali koja jos osim ovih koja direktno govore o povezanosti Adventista sa Jehovinim svedocima.
Biblijska formula:Nemam sta da dodam bratAdrian ti je sve objasnio:Сада треба да тражимо све старе постове где имате заједничке јереси? Ако "сведоци" имају нека истинита учења (као што и ви имате), не значи да је то лоше. Све секте имају 90% истине и 10% катастрофалних јереси. По тим ЈЕРЕСИМА се види да сте изашли из исте групе људи. Све је то установљено на теми Адвентисти, а масонска обележја су очигледна. У почетку сте имали потпуно исте јереси (Аријеве), а касније је свака групација мењала да би била специфична и да се издвоји од осталих. Тако раде секте, а реч секта управо то и значи. Можда некоме звучи пежоративно, али ствар је значења речи.
Да би вама прво оправдали своје секташтво, оснивачи су почели са пљувањем осталих цркава да се вама учини како сте ви та "изабрана" црква коју тобоже Бог диже пре 150 година. Одбацујете цркву која има континуитет од 2000 година оптужујићи је да је њу неки Константин мењао. Не може Константин да мења апостолске каноне и апостолске посланице. Ви пробирате који вам канон одговара и шта се слаже са Хелениним лажним пророковањем. Иако су многи доказали да је плагијатор (углавном сами адвентисти који су видели шта се ради), ви и даље ширите њене обмане и лажи, њене "поруке" из транса. Поистоветили сте је са старозаветним пророцима иако је очигледно да је имала многоструко више "визија" него сви пророци заједно. И ви то не видите? `Ајте, молим вас...
Pozdrav od Gere.
Sarrdy je rekao istinu,
On jeste "opadac brace svoje" i progonitelj Adventista.
U pocetlu mi smo lepo diskutovali, ali kad je Sarrdy video da nas ne moze ubedoiti iznosenjem istine, jer mi nastojimo da zivimo u istini, Sarrdy je presao na iznozenje otvoreneih lazi, a jedna od njih je i ova:
Sarrdy je izjavio:
Oni (adventisti) se ne mole Hristu i ne veruju u Hrista, već u sotonu.
#139916-10-2012 16:13
Ova Sardijeva izjava se nalazi na temi Adventisti u postu 1399. Pa mozete i sami proveriti.
Mi adventisti smatramoi da na ovakva bezumlja nema sta da se odgovara niti o cemu da diskutujemo.
Nije istina da je ovo izvadjerno iz konteksta. Dao sam vam izvore pa proverite.
ZATO POZIVAM SVE ADVENTISTE DA NE ODGPOVARAJU NA SARDIJEVO BEZUMLJJE I LAZI NITI DA DAJU IKAKVE KOMENTARE.
Ovo su izvodi iz, Adventisticki hriscani veruju, pa sami se uverite koliko Sarrdy iznosi istinu.
Adventisticki hriscani veruju:
Bog Sin
Bog vječni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila Ga je djevoka Marija. Živio je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grijehe i umjesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vaznio se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i da obnovi sve. (Jovan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Jovan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korinćanima 5,17-19; Jovan 5,22; Luka 1,35; Filibljanima 2,5-11; Jevrejima 2,9-18; 1. Korinćanima 15,3.4; Jevrejima 8,1.2; Jovan 14,1-3)
Hristov život, smrt i vaskrsenje
U Hristovom životu savršene poslušnosti Božjoj volji, u Njegovoj patnji, smrti i vaskrsenju, Bog je dao jedino sredstvo pomirenja za ljudski grijeh, tako da oni koji vjerom prihvate ovo pomirenje mogu imati vječni život, a cjelokupno stvaranje može bolje razumeti Tvorčevu bezgraničnu i svetu ljubav. Ovo savršeno pomirenje opravdava pravednost Božjeg zakona i milostivost Njegovog karaktera; jer ovo dvoje osuđuju naš grijeh i daju nam oproštenje. Hristova smrt je zamjena i otkupljenje koje vrši pomirenje i preobražaj. Hristovo vaskrsenje objavljuje Božju pobjedu nad silama zla, a onima koji prihvataju pomirenje, daje čvrsto obećanje o konačnoj pobjedi nad griehom i smrću. Ono objavljuje dostojanstvo Gospoda Isusa Hrista pred kojim će se saviti svako koljeno na Nebu i na Zemlji. (Jovan 3,16; Isaija 53; 1. Petrova 2,21.22; 1. Korinćanima 15,3.4.20-22; 2. Korinćanima 5,14.15.)
Iskustvo spasenja
U beskrajnoj ljubavi i milosti Bog je učinio Hrista, koji nije znao za grijeh, grijehom za nas, tako da u Njemu možemo biti učinjeni Božjom pravdom. Vođeni Svetim Duhom mi osjećamo svoju potrebu, priznajemo svoju grješnost, kajemo se zbog svojih priestupa, i upražnjavamo vjeru u Isusa kao Gospoda i Hrista, kao Zamjene i Primjera. Ova vjera koja prima spasenje dolazi preko božanske sile Riječi i dar je Božje blagodati. Kroz Hrista mi smo opravdani, usvojeni kao Božji sinovi i kćeri i oslobođeni od vlasti grijeha. Nanovo smo rođeni i posvećeni Duhom; Duh obnavlja naše umove, upisuje Božji zakon ljubavi u naša srca i mi dobijamo silu da živimo svetim životom. Time što ostajemo u Njemu, postajemo sudionici u božanskoj prirodi i imamo jemstvo spasenja sada i na sudu. (2. Korinćanima 5,17-21; Jovan 3,16; Galatima 1,4; 4,4-7: Titu 3,3-7; Jovan 16,8; Galatima 3,13.14; 1. Petrova 2,21.22; Kološanima 1,13.14; Rimljanima 8,14-17; Galatima 3,26; Jovan 3,3-8; 1. Petrova 1,23; Rimljanima 12,2; Jevrejima 8,7-12; Jezekilj 36,25-27; 2. Petrova 1,3.4; Rimljanima 8,1-4; 5,6-10; Rimljanima 10,17; Luka 17,5; Marko 9,23.24; Efescima 2,5-10; Rimljanima 3,21-26)
Eto jos jednom imate priliku sami da procenite koliko Sarrdy iznosi istinu o Adventistima.
Pozdrav svima
Ja stvarno ne znam šta vama Adventistima fali u glavama, sem da vam je Crkva totalno isprala mozak pa više ne znate šta pričate. Kakve veze ima MOJ POST NA KOGA SI TI ODGOVORIO SA JEHOVINIM SVEDOCIMA ? Ili je opet u pitanju neki trik iz arsenala Adventističke Crkve !?
Da vidimo koliko ucenja Jehovinih svedoka ima u ovim navodima i koliko jeresi Adventizma:
1 – NEDELJA – Žig zveri ; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
2 – SUBOTA – Pečat Božiji ; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
3 – SUBOTA – Dan od odmora obavezan za Hrišćane ; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
4 – SUBOTA – Spasonosan dan za ulazak u 144.000. Samo su subotari 144.000 i iz vremena poslednjih dana, a ne tokom čitave istorije. Znači ovde imamo 2 jeresi ; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
5 – Adv. Crkva – Jedina prava Crkva na Svetu koju je Bog podigao da izbavi svet od propasti – evangelizirajući Božiju istinu. Dokaz za to im je Otkr. 14:6-12 (tkz, Trostruka anđeoska vest). BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
6 – Krštenje Svetim Duhom se ne može dogoditi pre vodenog krštenja, već samo posle ili u istom trenutku ; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
7 – PAKAO – Ne postoji. To je izmišljena kategotija. Pakao je ustvari čovečiji grob ili večna smrt; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Jeste ucenje i Jehovinih svedoka
8 – (ne)BESMRTNOST DUŠE – Odnosno da posle naše smrti se sa dva dela našeg tela (duha i duše) ništa ne dešava, a telo se raspadne u grobu. Odnosno do SUDA – nema ništa.; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Jeste ucenje i Jehovinih svedoka
9 – Čovečiji DUH – Je vazduh. Ništa smišljeno, inteligentno, važno ; DELIMICNA ISTINA, DUH JE BOZJA SILA KOJA OZIVLJAVA I ODRZAVA U ZIVOTU SVU TVOREVINU - Jeste i ucenje Jehovinih svedoka
10– Ne možemo se spasiti ako konzumiramo nečistu hranu, kafu, čaj sa teinom i alkohol! To su 4 obavezujuće stvari za Hrišćane; DELIMICNA ISTINA, MORALNA I TELESNA CISTOTA JE PRIRODAN PROCES PREDANJA I NOVORODJENJA DUHOM SVETIM - Nije ucenje Jehovinih svedoka
11– Noje je propovedao predpotopnim ljudima o nadolazećem potopu – U 3. Petr. 3:18-20 ; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Licno neznam da li je ucenje Jehovinih svedoka
12– SUBOTA je Dan Gospodnji – U Otkrivenju 1:10 ! BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
13– 22.10.1844. – Hristov prelazak u Svetinju nad Svetinjama da je očisti – na bazi Danila 8- me i 9-te glave ; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
14 – 2 svedoka – Iz Otkrivenja 11:3-Da je to Stari i Novi zavet.I da se to odnosi na prošlo vreme, odnosno na vreme Francuske revolucije i Robjesperovu vladavinu terora kada je vera bila zabranjena za tri i po dana – za njih 3,5 proročkih godina.; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
15– Drugi jarac iz 3. Mojsijeve 16 – Je sotona, koji uzima grehe na sebe i ide Azazaelu u pustinju da strada – Što je predslika sotoninig stradanja sa našim gresima u paklu.; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
16– DESETAK – Obavezujući za Hrišćane ! ; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
17– Arhanđel Mihailo je Hrist ! – A ne posebna ličnost koja nema veze sa Hristom, BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Jeste ucenje i Jehovinih svedoka
18– Svadba u Kani Galilejskoj – Jovan 2,10 – Hrist nije pretvorio vodu u vino, a gosti su se ponapijali od soka grožđanog ; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
19– Hrist je 40 dana po vaskrsnuću bio u '' Proslavljenom telu '' – Zato ga učenici nisu mogli prepoznati....Luka 24,16; Jovan 20,14; 21,4....... a ne u običnom ; BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
20– EGW im je Duh Proroštva – A to može biti samo Isus (Otkrov.19,10) ; DELIMICNA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA, NIJE EGW DUH PROROSTVA VEC NJENI SPISI SU NAZVANI DUH PROROSTVA JER IH JE DAO DUH SVETI KOJI JE DUH PROROSTVA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
21– Jeresi EGW – Ovde nisu uključene jer ih ima na stotine ! I ko će to sve popisati.; LAZ, NEMA NI JEDNE JERESI EGW
22– Mogu da se UDAJU i ŽENE – Iako su im prethodni supružnici živi ! Na bazi Mateja 19,9 ; DELIMICNA ISTINA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
23– NEDELJU – Je ustanovio Papa u III veku kao dan od odmora, a do tada su Hrišćani svetkovali subotu ! BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
24– VREME MILOSTI – Od strane Boga prestaje da sa izglasavanjem nedeljnog zakona za one koji počnu svetkovati nedelju kao dan od odmora.; DELIMICNA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA, VREME MILOSTI PRESTAJE NAKON TOG PERIODA I PROGONSTVA HRISCANA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
25– CRKVA POSLEDNJEG VREMENA – Na bazi Otkrivenja 3:14-22 i Otkr. 14. BIBLIJSKA ISTINA VEC DOKAZANA PISMOM U PREDHODNIM KOMENTARIMA - Nije ucenje Jehovinih svedoka
26– TEORIJA ZATVORENIH VRATA – do 22.10.1844. – Spašavaju se SAMO ADVENTISTI, i niko drugi. Ali i danas ima dosta korena u toj napuštenoj teorije, što se najbolje može videti u ophođenju Adventista sa drugima. DELIMICNA ISTINA- Nije ucenje Jehovinih svedoka
Mozemo brojati i videti koliko ima ucenja Adventista koja poseduju i Jehovini svedoci,
Sve ostalo su biblijske cinjenice dokazane pismom za koje vi kazete da su jeresi.
Pred vama bi Isus i pisci biblije bili najveci jeretici, jer bi i njih osudili za istine koje su zapisali u bibliji a koje vi nazivate jeresima.
Ja stvarno ne znam šta vama Adventistima fali u glavama, sem da vam je Crkva totalno isprala mozak pa više ne znate šta pričate. Kakve veze ima MOJ POST NA KOGA SI TI ODGOVORIO SA JEHOVINIM SVEDOCIMA ? Ili je opet u pitanju neki trik iz arsenala Adventističke Crkve !?
Pažljivije malo čitaj svačiji post. Ja nemam nikakve veze sa Vanhelsingom G.Neko od vas je optuzio Adventiste da imaju ista ucenja kao Jehowini svedoci, i na to sam ja dao listu ucenja koja posedujete ti, Wanhelsing, Gera i Adrian, u kojima smo mogli da vidimo da su vase teorije identicne ucenju Jehowinih svedoka.
Potom si ti dao svoju listu da bi dokazao da Adventisti imaju jeresi identicne Jehovinim svedocima, i pritom si u tom svom postu citirao Gerakulesa koji iznosi ovu povezanost Adventistickog i Jehovistickog ucenja.
Ja sam samo da analizu tvog komentara swa ciljem da vidimo sta je u tome istina, u vasoj tvrdnji.
Pažljivije malo čitaj svačiji post. Ja nemam nikakve veze sa Vanhelsingom G.
Znam da se ti i Mikan stalno dopisujete sa porukama. Dok ja sa ovim čovekom nisam nikad.
Tako da postiraj onom ko ti je poslao post. A ne odgovaraš preko mene tamo nekom.